Μικρές απορίες - σύντομες απαντήσεις (IT related)

Reaction score
734
εγώ μόλις τελείωνε θα φταρνιζόμουν στο χαρτί :laugh:
Εισαι μεγαλο τρολ ρε. 😂😂😂😂😂😂😂

Παρεπιπτοντως ενα συγκριτικο για putty:

Επισης τα pads απο τις μνημες σε καρτες γραφικων δε τα αλλαζεις και αυτα με putty, ή μονο στα VRMs θες να αλλαζεις με putty?

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
81.912
Υπαρχει ενα ρητο: "If you pay peanuts, you will hire monkeys."

Ισχυει για ολες τις εταιριες ανεξαιρέτως.

Δυστυχως τα γραφεια ευρεσεως εργασιας εχουν καταστρεψει την αγορα κι εχουν φερει στη μοδα τις διαφορες συμβασεις με μισθους αστειους και μηδαμινες προοπτικες εξελιξης τις περισσοτερες φορες, προμηθευοντας τις πολυεθνικες με εργατικο δυναμικο μετριου βεληνεκους.
μα η εκπαίδευση που τους κάνουν είναι για εξυπηρέτηση πελατών-πωλητές....δεν μπορείς να εκπαιδεύσεις κάποιον για να τον κάνεις τεχνικό σε αυτά τα πράγματα από την στιγμή που γνωρίζεις ότι αύριο θα φύγει και θα πάρεις άλλον...

τα βλέπω ακόμα και στο βαρύ ντεμέκ κομμάτι του ιατρικού εξοπλισμού
οι άνθρωποι αντιγράφουν προγράμματα από βόρειες χώρες...τα μεταφράζουν στα ελληνικά και δεν γνωρίζουν τα βασικά αν προκύψει ένα μπαγκ...
μάλιστα η νέα μόδα είναι να πλασάρουν τους γιατρούς πισιά-σέρβερ που τρέχουν τα προγράμματα τους με κλειδωμένες τις ενημερώσεις...και μόλις κάποιο τερματικό κάνει απντέιτ γίνεται πουτέιν και δεν βλέπει κανένα σέρβερ :biggrin:

πρόσφατα σε έναν οδοντίατρο...όχι τον ζαίο:biggrin: ...ειχε ένα σαρωτή φωσφόρου ....το είχε τουλάχιστον 5 χρόνια και τον έβαλε ο τεχνικός που του τον σύνδεσε να τρέχει με το λαπτοπ στην συσκευή με 7μετρο usb κουλούρα κάθε φορά για να συνδέεται..:roflmao:
ε κάποια στιγμή το καλώδιο πάπαλα...και οι θύρες στο όριο....παίρνει την εταιρία και του λέει να βρει ένα ίδιο καλώδιο διαφανές ώστε να φαινεται η μόνωση για να είναι καλό :laugh:

έρχεται αυτός μου φέρνει το καλώδιο κ μου αναλύει καπάκι τι ακριβώς του είπαν ότι πρέπει ζητήσει.. κάτι σαν στάνταρτς καλωδίου....είναι ''ειδικό usb'' μου λέει...:cry:

και του λέω...γιατί δεν το συνδέεις στο δίκτυο και κάνεις κάθε μέρα βόλτες με το λαπτοπ?
τι πράμα? γίνεται?
από την πρώτη μέρα που το πήρες....
δηλαδή τι? με γουαιφάι θα συνδέομαι?
και με σταρλινκ αν βάλεις...
κάτσε να τους πάρω τηλ το πρωί να τους ρωτήσω....
τι να τους ρωτήσεις...το ξέρω το μηχάνημα...το έχει ο μεγάλος ανταγωνιστής σου :biggrin:
μην τα πολυλογώ....
το πρωί που το ανέφερε...ο τεχνικός-πωλητής δεν είχε ιδέα για το έθερνετ γιατί είχε τάπα :headbang: ένα μηχάνημα που το πουλάει χρόνια με σοφτγουερ και αναλώσιμα με κόστος καμιά 5Κ

spylab

Shalom
Moderator
Reaction score
35.292
Help needed !
Τον τελευταιο μηνα το PC μπαινει σε sleep ή σε hibernate μετα απο καποιες ωρες (δεν ξερω ποσες) παροτι και το sleep και το hibernate το εχω στο Never.

Γυριζω μετα απο μερικες ωρες , κουναω mouse και βγαζει την οθονη με το PIN για να μπω
Βασικα ουτε καν το PIN δεν θελω αλλα μετα απο restart δεν με πειραζει να το βαζω.

Αυτο που μου εχει σπασει τα νευρα ειναι οτι μπαινει σε sleep με το ζορι !!
Μεχρι και μεινε ξυπνιο ρε γ@μ@μ@νο του εχω πει!

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
81.912
Help needed !
Τον τελευταιο μηνα το PC μπαινει σε sleep ή σε hibernate μετα απο καποιες ωρες (δεν ξερω ποσες) παροτι και το sleep και το hibernate το εχω στο Never.

Γυριζω μετα απο μερικες ωρες , κουναω mouse και βγαζει την οθονη με το PIN για να μπω
Βασικα ουτε καν το PIN δεν θελω αλλα μετα απο restart δεν με πειραζει να το βαζω.

Αυτο που μου εχει σπασει τα νευρα ειναι οτι μπαινει σε sleep με το ζορι !!
Μεχρι και μεινε ξυπνιο ρε γ@μ@μ@νο του εχω πει!
Search for cmd. In the search results list, right-click Command Prompt, and then select Run as Administrator. When you are prompted by User Account Control, select Continue. At the command prompt, type powercfg.exe /hibernate off , and then press Enter

Reaction score
4.442
Σε gaming laptop i5 8300h με 1050gpu ενώ η έξοδος hdmi δίνει κανονικά σήμα, από usb c που θέλουμε 2η οθόνη δεν δίνει. Στο δικό μου παρόμοιο λαπτοπ 2 καλώδια από usb c δούλεψαν κανονικά.
Τι μπορεί να φταίει;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.303
Μεχρι εδω τα καταφερνω. Αλλα παλι θελει καθε τοσο PIN !!

Τι καλο μου, τι χρυσο μου, τιποτα το μουλαροPC !

View attachment 362610
Πάτησε windows key + R

Στο πλαίσιο που θα ανοίξει, πληκτρολόγησε control.exe και πάτα enter

Στο παράθυρο που θα ανοίξει, κάνε κλικ στην πράσινη μπαταρία (power options)

Κάνε κλικ στο λινκ change plan settings που αντιστοιχεί στο Balanced power plan (δεν υπάρχει λόγος να τρέχεις όλα τα ρολόγια στο max, αφησέ τα στο αυτόματο γκάζι)

Επίλεξε

Turn off the display: 5 minutes

Put the computer to sleep: Never

Πάτησε Save changes

Επιστρέφοντας στο προηγ. παράθυρο, κάνε κλικ στο Balanced power plan για να το επιλέξεις, και είσαι έτοιμος.

minas

Πισιά
Reaction score
4.073
Μεχρι εδω τα καταφερνω. Αλλα παλι θελει καθε τοσο PIN !!

Τι καλο μου, τι χρυσο μου, τιποτα το μουλαροPC !

View attachment 362610
Είσαι σίγουρος ότι κοιμάται; Υπάρχει περίπτωση να σβήνει οθόνη και να κλειδώνει;
Εάν δεν βαριέσαι δες και
powercfg /lastwake
μήπως πάρουμε κάποια χρήσιμη πληροφορία
και επίσης δες screen saver -> On resume display logon screen (να είναι απενεργοποιημένο).

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.774
Members
38.369