Μικρές απορίες - σύντομες απαντήσεις (IT related)

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
82.373
Ναι τα καταφερα απο πριν , βγαζει: Wake History Count - 0
ερώτηση...τα 11 μήπως τα έχεις μετά από αναβάθμιση των 10 ή είναι καθαρή εγκατάσταση?

spylab

Shalom
Moderator
Reaction score
35.539
Καθαρη πεντακαθαρη ,κανονικη εγκατασταση με αγορασμενα win 11 , περσι που αλλαξα υπολογιστη !

Ειχε σταματησει να το κανει και ξαναρχισε μετα το τελευταιο update.

Ετσι το βρισκω :devilish: !

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.443
Αυτό σχετίζεται με άλλη ρύθμιση. Πήγαινε εδώ, απενεργοποίησε τη ρύθμιση "For improved security..." και από κάτω επίλεξε never.

Κατά τη γνώμη μου, δεν πρέπει να το κάνεις, αφού η είσοδος απλώς με ένα 4ψήφιο pin είναι κάτι πολύ σύντομο και απλό, αλλά, οκ...

2025-04-16 (1).png

spylab

Shalom
Moderator
Reaction score
35.539
Μα το θεμα ειναι οτι δεν θελω να μπαινει σε mode που να θελει pin οταν το αφηνω και φευγω.
Αμα κανω restart δεν με ενοχλει.
Ασε που σε καποια φαση που ειχα βγαλει το Pin μου ζητουσε τον κωδικο login της goggle (σαν να κανω login στο mail).
Για 2-3 εβδομαδες οταν ειχα κανει οτι εγραψες και πηγα την λειτουργια σε balanced ειχε σταματησει να μπαινει σε sleep και ξαναρχισε μετα απο win update χωρις να εχω αλλαξει τιποτα !
Εχει δαιμονιστει μαλλον !

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
95.740
Ναι τα καταφερα απο πριν , βγαζει: Wake History Count - 0
Αυτό σημαίνει ότι ο υπολογιστής δεν ξύπνησε από κάποιο event (π.χ. ποντίκι, πληκτρολόγιο, update).
Το πιθανότερο είναι ότι το πρόβλημα οφείλεται στο ηλίθιο "modern standby" που φτιάχτηκε για να κρατάει τον υπολογιστή ενεργό αλλά με πολύ χαμηλή κατανάλωση. Έτσι μπορεί να λαμβάνει email, ειδοποιήσεις, updates
και να ξυπνάει άμεσα όταν χρειαστεί. Ακούγονται ωραία αλλά στην πράξη δεν είναι.

Αν έχεις Pro έκδοση Windows μπορείς να παίξεις με το Group Policy. Γράψε στο search gpedit και κάνε double click.

Computer Configuration-Administrative Templates-System-Power Management-Sleep Settings

* Specify the system sleep timeout: διπλό κλικ, βάλτο enabled και όρισε χρόνο 0.
* Turn off hybrid sleep (plugged in): enabled
* Allow standby states (S1-S3) when sleeping (plugged in): sisabled

Αυτά τα βρήκα στο δικό μου PC και δεν είναι σίγουρο ότι είναι τα ίδια στο δικό σου. Μία προσπάθεια θα δείξει.

Screenshot 2025-04-16 121210.png

spylab

Shalom
Moderator
Reaction score
35.539
Αυτό σημαίνει ότι ο υπολογιστής δεν ξύπνησε από κάποιο event
Απο το ποντικι που κουναω ή με enter το ξυπναω !

Μια απλή/απλοϊκή εξήγηση είναι ότι δεν σε βρίσκει αρκετά ενδιαφέροντα και πέφτει για ύπνο, Σπύρο μου...
Οταν ειμαι διπλα, γουργουριζει ευχαριστα και κανει και αλλους μικρους ηχους ικανοποιησης ! Οταν φευγω κοιμαται .

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.715
Απο το ποντικι που κουναω ή με enter το ξυπναω !
Δε με λες, ξες να μπεις στο BIOS να αλλάξεις τα C states;
Τι MB και τι CPU έχεις;

spylab

Shalom
Moderator
Reaction score
35.539
Μπές στο BIOS κι απενεργοποίησε το Wake on Key/Mouse.
Δεν με ενοχλει να ανοιγει η οθονη με το mouse.
Με ενοχλει που μπαινει σε sleep ενω παντου εχω βαλει να μην μπαινει ποτε σε sleep παρα μονο σε screen saver.
Δηλαδη, πεφτει με το ετσι θελω για υπνο >:( !

Reaction score
749
Είναι σίγουρα 100% θέμα του PC και όχι της οθόνης?

Έχουν περάσει από τα χέρια μου πρόσφατα κάτι LG οθόνες που είχαν το βίτσιο να είναι προρυθμισμένες να μπαίνουν σε sleep στα 20 λεπτά και σπάγανε μπάλες...

Έλεξε καλού κακού ρυθμίσεις της οθόνης από το μενού της ίδιας της οθόνης και γύρισε το στο NONE, ή στο μέγιστο δυνατό που σε αφήνει.

Εnergy saving γαρ...

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.714
Έχουν περάσει από τα χέρια μου πρόσφατα κάτι LG οθόνες που είχαν το βίτσιο να είναι προρυθμισμένες να μπαίνουν σε sleep στα 20 λεπτά και σπάγανε μπάλες...
Στα 20 λεπτά από τι; Αν το PC είναι ανοιχτό και δεν μπαίνει σε sleep, έχει η οθόνη τρόπο να καταλάβει ότι δεν το χρησιμοποιείς;

Κατ'ελάχιστον η ώρα θα αλλάζει, οπότε η προβαλλόμενη εικόνα δεν θα μένει "παγωμένη" (αν το καταλάβαινε από εκεί δηλαδή). Υπάρχει πιο έξυπνος τρόπος να καταλάβει η οθόνη ότι δεν υπάρχει user input;

ika

News
Reaction score
15.831
Δεν με ενοχλει να ανοιγει η οθονη με το mouse.
Με ενοχλει που μπαινει σε sleep ενω παντου εχω βαλει να μην μπαινει ποτε σε sleep παρα μονο σε screen saver.
Δηλαδη, πεφτει με το ετσι θελω για υπνο >:( !
Τσέκαρε τα POWER & SLEEP SETTING / POWER OPTIONS των windows.
Στο υπομενού CHANGE PLAN SETTINS έχει πολλές ρυθμίσεις/επιλογές

TGD

Reaction score
9.735
Και γιατί σας πειράζει το sleep; Το hibernate είναι εκνευριστικο αλλά με τους ssd το sleep επανέρχεται γρήγορα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.080
Members
38.408
Νεότερο μέλος
Alieksandroz