Μιλώντας για τις κεφαλές των πικάπ μας, σχόλια, φωτό κλπ.

ryk

Reaction score
925
Απάντηση: ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΕΦΑΛΕΣ ΤΩΝ ΠΙΚ-ΑΠ ΜΑΣ ★ ΣΧΟΛΙΑ ★ ΦΩΤΟ ★ Κ.Λ.Π.

Στο φόνο αναφέρονται οι τιμές στα χαρακτηριστικά του, τα καλώδια εάν θέλεις να τα μετρήσεις... καλό είναι, αλλά υπάρχουν στοιχεία ανάλογα την βερσιόν του mk2 . Πχ. Εδώ.
DIY είναι....
Νομίζω ότι τα έχω μετρήσει και μου έβγαιναν στα 80-90pF, αλλά πως τα είχα μετρήσει, με την κεφαλή επάνω, on-off, δεν θυμάμαι τίποτα....

Reaction score
1.391

Απο εδώ που ειχα φτιάξει σε σχεδιάγραμμα έναν γρήγορο τρόπο για να "παίξουμε" με την χωρητικότητα της κεφαλής, παίρνοντας πυκνωτές με τιμές 50pf, 100pf, 150pf, 200pf... !
αν εχει το phono kai ειισοδο load , απλα το φτιαχνουμε σε rca ετσι δεν ειναι?

και .... αν εχει το phono στην mc 1000 πικο , τι κανουμε(βαζουμε), για να το παμε στα 300-400 πικο?

Reaction score
8.905

Η εικόνα που έκανα, είναι βολική επειδή μπορούμε να φτιάξουμε πολλά διπλά L/R Rca με διάφορες χωρητικότητες , για να βρούμε τις τιμές που μας φορτώνει σωστά η εκάστοτε κεφαλή, μετά μπορούμε να βάλουμε τους πυκνωτές μέσα στο φόνο η ακόμα εάν έχουμε κάστομ rca μπορούμε να τους κολλήσουμε (τους πυκνωτές) εκεί μέσα η και τελικά τους αφήνουμε όπως έχει!

ryk

Reaction score
925

update στα προηγούμενα post με τα φορτώματα.
Οι λύσεις που βρήκα:
1) http://www.ebay.com/itm/Gold-Plated...=100026&prg=1009&rk=1&rkt=15&sd=251309002081&
http://www.ebay.com/itm/Gold-plated...=100026&prg=1009&rk=4&rkt=15&sd=251309002081&
2) http://www.ebay.com/itm/Gold-Tone-P...d=100011&prg=1005&rk=3&rkt=5&sd=251299540400&
3) http://www.ebay.com/itm/2-pcs-RCA-2...mplifier_Parts_Components&hash=item4173e5d018
4) http://www.ebay.com/itm/Monster-RCA...=US_Audio_Cables_Adapters&hash=item4d02d34c0c

Προτίμησα το 3 λόγω διάταξης. Λίγο τσιμπημένα για noname (19,40USD τα 6)...
Όντως τα καλώδια των mk2 και mk5 μου έχουν 80-90pF (αν τα συνδέσω ανάποδα δείχνουν γύρω στα 110pF).

Reaction score
8.905

Μεγιές, θα μπορούσες να πας και στα φτηνά... όταν θα έβρισκες τις σωστές τιμές.... μετά θα τα αφαιρούσες και θα κολλούσες τους πυκνωτές εσωτερικά! Περιμένουμε εντυπώσεις!

Reaction score
8.905

Βρες και βάλε high quality polypropylene πυκνωτές... για χάι-έντ καταστάσεις...:biggrin:

ryk

Reaction score
925

Μεγιές, θα μπορούσες να πας και στα φτηνά... όταν θα έβρισκες τις σωστές τιμές.... μετά θα τα αφαιρούσες και θα κολλούσες τους πυκνωτές εσωτερικά! Περιμένουμε εντυπώσεις!
Kάτσε Βασίλη....λάθος το έγραψα....
Το Νο.2 διάλεξα. Αν και δείχνει μόνο ένα, μετά από επικοινωνία μου έστειλε 6 τεμ. με 19,40USD.
Mου λείπουν οι πυκνωτές. Πιο πολύ θέλω να το δοκιμάσω σε ένα phono που έχω φτιάξει και "ξυρίζει" λίγο ψηλά....γενικά είναι δυνατό ψηλά και ψιλοψόφιο μέσα-χαμηλά.

Reaction score
8.905

Όσο ανεβάζουμε την χωρητικότητα τότε “ανοίγει” στα ψηλά... και αντίστροφα... εάν σου ξυρίζει στα ψηλά τότε πρέπει να ελαττώσεις ... η ακόμα και να κατεβάσεις την στάνταρτ αντίσταση από τα 47khom ακόμα ποιο κάτω!

ryk

Reaction score
925

Βρες και βάλε high quality polypropylene πυκνωτές... για χάι-έντ καταστάσεις...:biggrin:
Λες κάτι μεγάλους axial που είναι σαν υπόθετα;......μη με παρεξηγήσουν βρε παιδί μου οι φίλοι μου....:tongue:

Όσο ανεβάζουμε την χωρητικότητα τότε “ανοίγει” στα ψηλά... και αντίστροφα... εάν σου ξυρίζει στα ψηλά τότε πρέπει να ελαττώσεις ... η ακόμα και να κατεβάσεις την στάνταρτ αντίσταση από τα 47khom ακόμα ποιο κάτω!
To κατάλαβα από προηγούμενο ποστ σου....

Reaction score
8.905

To κατάλαβα από προηγούμενο ποστ σου....
Το ξέρω, απλά έκανα μια μικρή υπενθύμιση, για όποιους μας διαβάζουν τώρα και έχουν χάσει επεισόδια...:biggrin:

Reaction score
999

Χάζευα στο σάιτ της JICO και είδα δύο καινούριες σειρές βελονών (συγκεκριμένα για τη Stanton 681ee) αλλά και για άλλες γεννήτριες.
Είναι οι:
[h=1]AKAZONAE and YATAGARASU[/h]με διάφορους συμβολισμούς. Η κατασκευή τους γίνεται κατά παραγγελία και δεν ακυρώνεται..
Περισσότερα εδώ:

http://stylus.export-japan.com/urushi.php

Reaction score
8.905

Έχει αναφερθεί και εδώ και προσοχή σε αυτό:

The specifications of the URUSHI series are same as that of our normal styli. There is no technical difference.

Reaction score
13.606

καλησπερα και συγνωμη..στο σχεδιο που εδειξες..μονο στο καλωδιο του TONEARM βαζουμε capasitors? η και στα δυο? δηλαδη και στο κοκκινο και στο ασπρο που πανε στο φονο..

Reaction score
8.905

Πυκνωτές βάζουμε και στα δυο κανάλια... απλά η φωτογραφία έδειχνε το ένα! :thumbsup:

Reaction score
13.606

ααα ο.κ..εγω εβαλα μονο στο ενα , οποτε παω και για το αλλο..σε ευχαριστω και παλι να εισαι καλα..αν θελω να βαλω 400PF τα μοιραζω 200 και 200?

Reaction score
8.905

Από 400pf στο κάθε κανάλι... μαζί με τα καλώδια θα φτάσεις κοντά στα 500pf, σε τι κεφαλή όλα αυτά? Πρόσεξε μην την “αδειάσεις” στα χαμηλά!

Reaction score
13.606

O.K..SHURE V15 IV..

Reaction score
8.905

O.K..SHURE V15 IV..
Φαντάζομαι ότι είσαι με την ορίτζιναλ βελόνα... για να την φορτώνεις τόσο ψηλά...:rolleyes:

Reaction score
13.606

Καλημερα..μαλον πρεπει να ειναι η οριτζιναλ..λες να την παρω στο χερι?

Reaction score
13.606

δεν αντεξα το εβαλα...καλαηδησε κυριε προεδρε..μαλον ηρθε στα ισα του..σας ευχαριστωωωωωωωωω και παλι..

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.172
Members
38.301
Νεότερο μέλος
902 TV