Μιλώντας για τις κεφαλές των πικάπ μας, σχόλια, φωτό κλπ.

Reaction score
8.905
Πολλές φορές μιλάμε για την Βελόνα Jico SAS και τα θαυματουργά αποτελέσματά της , σκεφτείτε ότι με λιγότερα από 150 ευρώ, αναβαθμίζουμε την παλιά κεφαλή του πικάπ μας με βελόνα νέας κοπής τύπου microridge, η Jico την αναφέρει σαν SAS (Super Analoque Stylus), πάνω σε μπόρον στέλεχος... έχετε αναλογισθεί πόσο στοιχίζουν με αυτά τα χαρακτηριστικά οι νέες κεφαλές που πωλούνται? Πάμε παρακάτω γιατί είναι χιλιοειπωμένα, η Jico κατά καιρούς βγάζει σε Limited Edition και κεφαλή με ονομασία Jico SAS ΜΜ-1 και φυσικά φοράει την “δική της” SAS βελόνα επάνω!

Με αφορμή ενός άλλου ποστ εδώ μέσα, το αναφέρω και εδώ για να μην χαθεί, μιας και είναι το σχετικό θρέντ που μιλάει για βελόνες και κεφαλές...

Έψαξα και βρήκα στο αρχείο μου κάποιες σπάνιες φωτογραφίες της EXCEL SOUND (ούτε και το vinylengine δεν τις έχει) από εδώ λοιπόν κατάγεται η MM-1. Συγνώμη για το υδατογράφημα, αλλά κάποια στιγμή θα κάτσω και θα τις ταχτοποιήσω και θα τις βάλω και στα ξένα φόρα!

Λίγα λόγια για την Excel Sound, υπήρξε ένας μεγάλος κατασκευαστής με προϊόντα – αξεσουάρ κυρίως στα πικάπ την 10ετία 70, όπως κεφαλές Κινητού Μαγνήτη / Πηνίου, βραχίονες, τρανσφόρμερς, αντικραδασμικά, καθαριστικά κλπ. Πολλά από τα προϊόντα της κυκλοφόρησαν μετά το 90 και σαν OEM! Εδώ λοιπόν κάποιες κεφαλές και το Λογότυπο της Εταιρίας!

Εδώ κάτι από τα 70ς που θυμίζει Sumiko...

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
cig 035.jpg
Βασιλη,απο την Ιαπωνια οπου παρηγγειλα τις δικες μου χωρις λογοτυπο μαλλον ΟΕΜ , υπαρχουν δυο τουλαχιστον ομοιες γεννητριες αλλα με καπως διαφορετικο πλαστικο οπως στην φωτογραφια.
Στην μια ταιριαζει η JICO SAS της ΜΜ-1 ενω στην αλλη οχι,διοτι το πλαστικο κοματι της βελονας πεφτει πανω απο τις τρυπες οπου περνουν οι βιδες. Σ'αυτην(αριστερα στην φωτο) ταιριαζει η http://stylus.export-japan.com/prod...cts_id=1501&osCsid=s47ljqslj3r77c7nvhiubj3fa3

Οποτε,χρειαζεται λιγη προσοχη στην επιλογη.

Last edited:

Reaction score
8.905
Γιαυτό λέω πολλές φορές να αγοράζουμε συγκεκριμένα κεφάλια που συστήνει η Jico, για να έχουμε σωστή εφαρμογή πάνω σε αυτά την βελόνα SAS, σίγουρα πολλές κεφαλές δέχονται SAS αλλά η μη σωστή εφαρμογή πάνω στο σώμα (πλαστική βάση βελόνας), μπορεί να επιφέρει προβλήματα συντονισμών κλπ. ανεπιθύμητων καταστάσεων!

D

deleted user 10898

Guest
Ρε παίδες τι ειναι παλι η shure v15 iii TM?
Κάτι για τελεφουνκεν έκδοση βρήκα.
Παίρνει jico sas?

Reaction score
8.905
Παίρνει, και είναι η γεννήτρια κανονική Shure V15 III, αλλά έχει περίεργη πλαστική βάση στήριξης και από ότι είδα έχει και μια βίδα στήριξης, δηλαδή έμπαινε μόνο σε Telefungen βραχίονες,, απέφυγέ την, πρέπει να κάνεις μοντιφιά στο headshell.

Last edited:

Reaction score
8.905
Στην αγορά της κεφαλής Shure V15 Type III αυτό που πρέπει να προσέξουμε, η και να ρωτήσουμε τον πωλητή ακόμα, είναι εάν στο κέλυφος και στις βίδες στήριξης έχει γίνει κάποιο ράγισμα / σπάσιμο, την προσοχή μας λοιπόν στα σημεία στήριξης της βίδας / παξιμάδι! ΠΧ. Στην παρακάτω φώτο, εκεί που δείχνει το βέλος!

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Γιαυτό λέω πολλές φορές να αγοράζουμε συγκεκριμένα κεφάλια που συστήνει η Jico, για να έχουμε σωστή εφαρμογή πάνω σε αυτά την βελόνα SAS, σίγουρα πολλές κεφαλές δέχονται SAS αλλά η μη σωστή εφαρμογή πάνω στο σώμα (πλαστική βάση βελόνας), μπορεί να επιφέρει προβλήματα συντονισμών κλπ. ανεπιθύμητων καταστάσεων!

Και οι δυο στην φωτογραφια δεχονται τους τυπους της sas που ειπαμε πιο πανω.
Δεν με ανησυχει το θεμα θορυβων η συντονισμων,διοτι αν δεις απο κοντα την δικη μου π.χ η μια sumiko pearl μετην βελονα ΜΜ-1, το πλαστικο της βελονας οπου ακουμπα στην μια ακουμπα και στην αλλη,απλα οπτικα δεν ειναι "ωραιο"
Το σημαντικο ειναι η γενητρια να κανει καλη δουλεια , διοτι αυτη καθοριζει το τελικο balance απο ηλεκτρικης πλευρας.

D

deleted user 10898

Guest
Ο γκουρού των mm το γύρισε σε Καλαματιανό...
Μα καλα ... Akiva?

10-02-13: Rauliruegas

Dear friends: Following with the Lin Akiva performance and looking to other today very $xp$nsiv$ ( some expesive as 7 times the Akiva price. ) LOMC cartridges I wonder why whom own the Clearaudio Goldfinger or the Allaerts F1 or the Titan i or the Air Tight Supreme or Allnic or ZYX or Coralstone or the Anna or the Colibri or Dynavector or Benz Micro LP-S or ...or...or... don't own too ( as a spare. ) the Akiva ( that cost a fraction of what they paid for any of those LOMC ones. ) or even heard it or think on the Akiva before to buy any other cartridge?

I heard on my system all of the cartridges name it here but the Anna and Overall the Linn Akiva even or outperform the others.

Now, I could understand that audiophiles don't care about Linn LOMC cartridges but what I can't understand is why professional reviewers, that supposed are to help the audio community and especially: audiophiles, does not cares either!!!!!.

Reaction score
8.905
Ειχες καμια αμφιβολια για την ανωτερoτητα των MC ? :)
Επειδή τα αγγλικά μου δεν είναι καλά,και δεν έχω τα γυαλιά μαζί μου, βοήθησε με σε παρακαλώ να δω που το λέει αυτό.... μου φαίνεται κάτι σαν να κοροϊδεύει την όλη κατάσταση περί υπερτιμολόγησης... :help:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    Shalom

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.326
Members
38.301
Νεότερο μέλος
antavent