Μιλώντας για τις κεφαλές των πικάπ μας, σχόλια, φωτό κλπ.

Reaction score
1
Απάντηση: ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΕΦΑΛΕΣ ΤΩΝ ΠΙΚ-ΑΠ ΜΑΣ ★ ΣΧΟΛΙΑ ★ ΦΩΤΟ ★ Κ.Λ.Π.

καλησπερα,

μετα απο πολλα χρονια εχω επιτελους πικαπ (που παιζει).

εβαλα την ortofon 5e ελλειτικη και ειμαι κατ' ευχαριστημενος.

γνωριζω οτι η κεφαλη για πολλους ειναι πολυ budget αλλα εγω δεν περιμενα με τιποτα οτι θα επαιζε τοσο καλα. ειχα διαβασει καλα reviews αλλα δεν περιμενα τετοια αποδοση ουτε απ την καιφαλη ουτε απο την αρχαιολογια το πικα (philips ga 212).

Reaction score
14

Από τα πλατώ που πέρασαν από τα χέρια μου και τα αυτιά μου εννοείται, φυσικά έχουν περάσει και ουκ ολίγες καφαλές. Αυτή την στιγμή στο κύριο μου πλατώ, ένα clearaudio champion level 2 CMB βρίσκεται μια κεφαλή Denon DL 304 από την οποία είμαι πολύ ευχαριστημένος κυρίως για την αναλυτική και ολογραφική αναπαράσταση των οργάνων αποτέλεσμα των εξαιρετικών μεσαίων και υψηλών της εν λόγω κεφαλής. Στο δεύτερο πλατώ μου που βρίσκεται στο γραφείο μου-ένα SYSTEMDECK 11X- Aναπαύεται μία Ortofon rondo bronze που ο χαρακτήρας της γέρνει προς τον δυναμικό και ταχύ ήχο κατάλληλη για πιο μοντέρνα ακούσματα σε σχέση με την πιο ντελικάτη denon. Στην κατοχή μου βρίσκεται και μία VDH MC1 που την αναφέρω ιδιαίτερα για τις επιδόσεις της στην κλασική μουσική. Χωρίς να έχω ιδιαίτερη πείρα από άλλες VDH πιστεύω-όπως και άλλοι- ότι η κύρια αποστολή των συγκεκριμμένων κεφαλών είναι η κλασική μουσική. Τέλος θα ήθελα να τονίσω ότι χώρις ένα τουλάχιστον καλό phono stage κυρίως αλλά και χωρις την σωστή ρύθμιση της κεφαλής είναι αδύνατον να βγει ορθό συμπέρασμα και σε αυτη την περίπτωση συνήθως ευνοούνται οι φτηνές κεφαλές μια και με ένα μέτριο phono stage διακρίνεις ευκολότερα το συχνοτικό εύρος αλλά όχι τις λεπτές ηχοχρωματικές ιδιαιτερότητες και την φυσική διαγραφή των οργάνων και μάλιστα των πολλών μουσικών οργάνων.

Reaction score
1.173

Εδώ και μερικές μέρες είμαι ένας πανευτυχής κάτοχος μιας JVC Z1-s.
Αν και έχουν γραφτεί αρκετά εδώ στο φόρουμ για το συγκεκριμένο κεφάλι δεν θέλω να πω πολλά, αλλά τα σοκ πολλά.
Να πω ότι ημουν αρκετά τυχερός και βρήκα το κεφάλι σε άψογη κατάσταση με μαμά βελόνα επίσης σε αντίστοιχη κατάσταση. Από την αρχή με την μαμά βελόνα είχε άψογη συμπεριφορά στο σύστηματάκι μου.:116: Καθώς είναι ότι καλύτερη για τις προδιαγραφές του Ιάπωνα Pioneer PL-530..... απο άποψη συμβατότητας με τον μαμά βραχίονα.
Αλλά εδώ θα επαναλάβω τον Βασίλη, η αποκάλυψη έγινε με την SAS........
ΤΥ Βασίλης......... για άλλη μια φορά.
Δεν ξέρω εάν ποτέ θα σταματήσω να ψάχνω κάτι το καλύτερο για τα δισκάκια μου αλλά τελικά είμαι άρρωστος, το παραδέχομαι.:143:

Reaction score
8.905

Είσαι ωραίος... αλλά θέλουμε και φώτος...

Reaction score
3

+1 & από εμένα για την jvc z1s ξεχωρίζει αμέσως για το δυναμικό και γεμάτο χαρακτήρα της έστω και με την κωνική βελόνα της! Η αναβάθμιση σε SAS είναι μονόδρομος...
Ηθελα να σε ρωτήσω Βασίλη εάν η SAS της Jico για την Ζ1-ΕΒ είναι ίδια με αυτήν της z1s; επειδή έχει διαφορετικό χρώμα το πλαστικό της, είναι πιο όμορφο σε πράσινο & όχι μαύρο.

Reaction score
8.905

+1 & από εμένα για την jvc z1s ξεχωρίζει αμέσως για το δυναμικό και γεμάτο χαρακτήρα της έστω και με την κωνική βελόνα της! Η αναβάθμιση σε SAS είναι μονόδρομος...
Ηθελα να σε ρωτήσω Βασίλη εάν η SAS της Jico για την Ζ1-ΕΒ είναι ίδια με αυτήν της z1s; επειδή έχει διαφορετικό χρώμα το πλαστικό της, είναι πιο όμορφο σε πράσινο & όχι μαύρο.
Είναι ίδια και συμβατή, εάν σου αρέσει η πράσινη σαν χρώμα κανένα πρόβλημα.
Δηλαδή στην JVC Z1S μπορείτε να βάλετε τις βελόνες:

DT-Z1S SAS ΓΚΡΙ
DT-Z1E SAS ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
DT-Z1EB SAS ΠΡΑΣΙΝΗ

Reaction score
3

Ευχαριστούμε Βασίλη για τις πολύτιμες πληροφορίες!

Reaction score
8.905

+1 & από εμένα για την jvc z1s ξεχωρίζει αμέσως για το δυναμικό και γεμάτο χαρακτήρα της έστω και με την κωνική βελόνα της!
Οι εσωτερικές χάρες της (γεννήτρια) κάνουν την διαφορά και με τον συνδυασμό βελόνα SAS να απογειώνεται!

Το έχω πει πολλάκις... εάν μπορέσουμε να αποτάξουμε το σύμπλεγμα του “χάι-εντά” (σε ελεύθερη μετάφραση = το ότι πληρώνεις παίρνεις) πραγματικά αυτό το φτηνό πακέτο, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από πολλαπλάσιας τιμής βελόνες του σήμερα.

Σκεφτείτε το απλό, τι τιμή έχουν οι σύγχρονες κεφαλές-βελόνες με τελευταία κοπής ακίδα και με στέλεχος boron.

Reaction score
8.905

Προς ανυποψίαστους... Προσοχή δαγκώνει... :421:

Τράκη έχω και εγώ σκύλο κανόνισε.... :410:

Reaction score
8.905

Και εδώ μια Z1 με Jico SAS... Άντε περιμένω την δική σας... και με σχόλια!

Reaction score
563

Καλησπέρα. Εγώ έχω μία κεφαλή jvc z-1s, από το πικάπ του πατέρα μου (jvc ql-5), χωρίς βελόνα. Η βελόνα της μαμάς ήταν η DT-Z1TE. Πού μπορώ να βρω την ανταλλακτική βελόνα της SAS, ώστε να την δοκιμάσω;

Reaction score
563

Ευχαριστώ για το link. Είπαμε ότι το χρώμα δεν παίζει ρόλο; (η δική μου νομίζω ότι είναι η γκρι). Σχετικά με την παράδοση από την Ιαπωνία, υπάρχουν καθυστερήσεις και έξτρα κόστος λόγω τελωνείου;

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Ολες κάνουν.Εγώ πήρα αυτή .
Δεν έχει τελωνείο .Σε 8-10 μέρες είναι σπίτι σου.
133$ + 9$ μεταφορικά.

Reaction score
1.173

Είσαι ωραίος... αλλά θέλουμε και φώτος...
Αναγκάστηκα και έφτιαξα photobucket γιατί ακόμα δεν μπορώ να σηκώσω φώτος μετά την αλλαγή-αναβάθμιση στο φόρουμ.

http://i1354.photobucket.com/albums/q695/Vourakisp/IMG_3936_zps1b948460.jpg
http://i1354.photobucket.com/albums/q695/Vourakisp/IMG_3935_zpsaa0532de.jpg
http://i1354.photobucket.com/albums/q695/Vourakisp/IMG_3934_zps65fc0830.jpg
http://i1354.photobucket.com/albums/q695/Vourakisp/IMG_3931_zps2870752c.jpg

Reaction score
1.815

Αναγκάστηκα και έφτιαξα photobucket γιατί ακόμα δεν μπορώ να σηκώσω φώτος μετά την αλλαγή-αναβάθμιση στο φόρουμ.

Ωραία πράματα!
Καλορίζικος ο ...εξαιρετικός ήχος!!:615:

Reaction score
295

Αυτα κάνετε και δεν εχει μεινει στο ebay καμμια z1s για μενα.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Αμα θες έχουμε .Στείλε pm

Reaction score
563

Μόλις την παρήγγειλα. Ισχύει μία διαφοροποίηση στον τρόπο αποστολής και στο κόστος της:
"On November 1, we will stop using Registered Airmail due to its uncertainty. We use only EMS service as shipping method."
Δηλαδή EMS (Express Mail Service) (Europe : 0.13 kg): $16.67

Reaction score
8.905

Καλορίζικη :444:

Staff online

• n_olympios
    Μαντιναδόρος!
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.345
Members
38.301
Νεότερο μέλος