- Reaction score
- 76.557
Πιστεύω ότι δεν θα ήταν κακή ιδέα (εξάλλου, για πόσες πρίζες μιλάμε; 3-4 το πολύ) μόνο και μόνο για να γλυτώσετε το μπέρδεμα. Επίσης, σε αυτού του τύπου τα βύσματα η τρίτη προεξοχή είναι συνδεδεμένη με τη γείωση (read me)- σύνδεση η οποία στα βύσματα schuko καταλήγει σε μια "τρύπα" πάνω στο βύσμα, στην οποία τρύπα κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει ένα "έμβολο" στην πρίζα (όπως π.χ. στο Βέλγιο) και να "κουμπώνει" εκεί, αλλά προσωπικά δεν το έχω δει ποτέ σε πρίζα στην Ελλάδα. Κάποιες φορές καταλήγει σε ένα έλασμα, το οποίο εφάπτεται με το αντίστοιχο της πρίζας, παρέχοντας μεν γείωση αλλά αφήνοντας τη φάση του ρεύματος στην "επιλογή" του χρήστη.Αναρωτιέμαι αν πρέπει να αλλάξουμε τις κρίσιμες μπριζες με αγγλικού τύπου, να γλιτώσουμε το μπέρδεμα.
ακριβωςΜαρκαδοράκι.
Οι UK πριζες τοιχου -αν αυτες εννοεις- δεν εχουν ασφαλεια,μονο τα φις και επιλεγεις απο 3-15Α αναλογα με τις αναγκες του μηχανηματος σου.Ασφαλειες εχουν επισηε τα "heater switches" για συσκευες οπως κλιματιστικα,ηλ.κουζινες κλπ.Σκέψου επίσης ότι τα περισσότερα (αν όχι όλα) βύσματα αυτού του τύπου έχουν ασφάλεια μέσα στο κέλυφος τους, όπως επίσης ασφάλεια έχουν κι οι αντίστοιχες πρίζες τοίχου.
Μονο τα heater switches και σε περιπτωση προβληματος αλλαζονται ευκολα χωρις να ανοιξεις την πριζα στον τοιχο.Εχουν και λαμπακι ωστε να γινεται αντιληπτη η βλαβη και οπτικα.Περίεργο, είχα την εντύπωση ότι είχαν κι οι πρίζες τοίχου ασφάλεια. Mea culpa!
Σιγουρα ο πιο ασφαλισμενος.Εχουν και οι Εγγλεζοι τα καλα τουςΟι αγγλικές πρίζες είναι μακράν ο καλύτερος τύπος πρίζας που υπάρχει.
(ασχετο) .. ξερει κανεις να μας πει γιατι πολλες φορες ριχνει την ασφαλεια (στο πινακα) ο βραστηρας?! :/heater switches
Μπορει και ο ιδιος να εχει προβλημα,η,ανοιγοντας τον και αυτον,οι συσκευες που ειναι στην ιδια γραμμη να ξεπερνουν τα αμπερ που σηκωνει η γραμμη αυτη.(ασχετο) .. ξερει κανεις να μας πει γιατι πολλες φορες ριχνει την ασφαλεια (στο πινακα) ο βραστηρας?! :/
ειναι ο αντιστατης που περιεχει?! σε σχεση με τα watt ..καταναλωσης?! τι στο καλο γινεται?!
(με απλα λογια αν ειναι ευκολο...διοτι λογω της αστρικης φαρσας που συμβαινει ..κατι με εκλειψεις κτλ... ντεν καταλαβαινει η μαιμου (εγω) πολλα αυτο το καιρο...:S )
Πάντα με καλή διάθεση (για να κάνω και καμιά μέτρηση .... ) :Προφανώς, αυτό που λέει η σύζυγος είναι ότι ακούτε καλύτερα μουσική όταν δεν έχετε τη κριτική διάθεση που υπάρχει όταν παίζει το ηχοσύστημα στο σπίτι. Εγώ φυσικά αναφέρομαι σε αυτούς που θα κάτσουν να κάνουν μια κριτική ακρόαση ( δηλαδή, ανταπόκριση στην ερώτηση "πως σου φαίνεται?" ή αυτοβούλως και χωρίς να έχει προηγηθεί η ερώτηση, να εκφέρουν άποψη ) με διαφορετικά κριτήρια απο τα δικά μου που στήνω το σύστημα. Γιατί κακά τα ψέμματα, κάποιος μπορεί να θέλει έντονα υπερτονισμένη μια περιοχή ( ή περιοχές ), άλλος λιγότερο και άλλος καθόλου ( με βάζω ανάμεσα στις δύο τελευταίες κατηγορίες, άρα πρακτικά στη μεσαία, λιγότερο έως καθόλου ).
Εν πάση περιπτώσει, υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα για να ασχοληθώ ( και να ασχολούμαστε ) απο μια τέτοια αντιπαράθεση και ήδη το παράκανα. Ο καθένας έχει τις απόψεις του με βάση τις εμπειρίες του και όπως λένε, δεν μπορείς να μάθεις κόλπα σε ένα γέρικο σκύλο. Δεν θα αλλάξω τη γνώμη σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι δεν προκύπτουν διαφορές, δεν θα μου βγάλει κανείς απο το μυαλό την εμπειρία που είχα απο τη σύντομη ενασχόληση με τα καλώδια. Τα οποία καλώδια και δεν προτίθεμαι να αλλάξω καθώς πολύ φοβάμαι ότι αν "τραβήξω άλλο ένα φύλλο, θα καώ" και προτιμώ να ρίξω αλλού τα χρήματα που στις εποχές μας βγαίνουν πολύ δύσκολα.
Costas Ear, θα παρατήρησες ότι δεν σου απάντησα νωρίτερα. Η απάντησή μου είναι στη παραπάνω παράγραφο. Άντε και καλή τύχη μάγκες!!
Οι αγγλικές πρίζες είναι μακράν ο καλύτερος τύπος πρίζας που υπάρχει.
Στέκομαι ειδικά σε αυτό καθώς κάνω ανακαίνιση στο σπίτι προκειμένου να συζήσω και να κάνω κι εγώ το μεγάλο βήμα λίαν συντόμως. Έχω αρχίζει να μετατρέπω τα κόστη σε αντικείμενα του σπιτιού, π.χ. ένα καλώδιο ηχείων ισούται με ένα κούφωμα μπαλκονόπορτας, άρα... Όπως και ο Bryston 4B sst^2 που μου άρεσε, αλλά τελικά έγινε προκαταβολή για την απόκτηση νέου και πιο ασφαλούς αυτοκινήτου. Ειδικά όμως στο θέμα του στερεοφωνικού, αντιμετώπισα κάποια κριτική απο πλευρά του ετέρου μισού ως προς το σαλόνι και πάτησα πόδι απο την αρχή:Πάντα με καλή διάθεση (για να κάνω και καμιά μέτρηση .... ) :
6. < Τα οποία καλώδια και δεν προτίθεμαι να αλλάξω καθώς πολύ φοβάμαι ότι αν "τραβήξω άλλο ένα φύλλο, θα καώ" και προτιμώ να ρίξω αλλού τα χρήματα που στις εποχές μας βγαίνουν πολύ δύσκολα > ............ Και πολύ καλά θα κάνεις . Έγω τα δικά μου ζώα ( πάντα DΙΥ ) η γυναίκα μου τα φώναζε < κατοικίδιους κροκόδειλους > τα βγάλαμε ( λόγο αλλαγής ρότας ) και τα χάρισα σε φίλο μου ( η αλήθεια είναι ότι το εξωτερικό ήταν άψογο και πράσινο - το εσωτερικό σχετικά φτηνούλι με μεγάλες διατομές - ο φίλος πάντως είναι ευτυχισμένος - η γυναίκα του με την ηλεκτρική σκούπα διαμαρτύρεται )...
κατοικίδιους κροκόδειλους
Καλός πολύ καλός . Είσαι άρχοντας !!!!!Στο υπόλοιπο σπίτι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει ( είμαι τόοοοοοσο καλός!! ).
Είσαι μικρό ακόμα θα μάθεις .....!!!!!(Το αβυσσος η ψυχη της γυναικας δεν το δεχομαι...)
Κάποιος βλέπει επαναλήψεις του Κόκκινου Κύκλου ή κάνω λάθος??Καλός πολύ καλός . Είσαι άρχοντας !!!!!
..ω!! Ναι πραγματι ειμαι μικρο..Είσαι μικρό ακόμα θα μάθεις .....!!!!!
..και προσοχή μη χτυπήσεις ποτέ τη γυναίκα ούτε και με λουλούδι!Τι σου φταίει το καημένο ; (το λουλούδι..)... λοιπον... πρεπει να ανοιξει θεμα "παντοφλα"..wife acceptance factor.. κοκ. )