stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
.. Γενικά μιλώντας για τα ψηφιακά ή δουλεύουν ή δεν δουλεύουν είτε πρόκειται για ήχο, εικόνα, εκτύπωση... Αγοράστε το φθηνότερο . Το άρθρο που ετοιμάζω αναφέρεται σχεδόν αποκλειστικά σε ψηφιακά καλώδια και εκεί θα δείτε το γιατί...
. Τελικά 2 τα άρθρα:
Πότε αξίζει και πότε όχι να επενδύσουμε σε ακριβά καλώδια
Ποιά είναι η διαφορά αναλογικού από ψηφιακό σήμα;

Reaction score
1.655
Η μονη λυση ειναι αυτη που προτεινε ενας φιλος εδω και ο Κ.Κογιας σε αλλο φορουμ: Α, Β, ( και Χ λεω εγω) τεστ σε οποιοδηποτε συστημα θελουν οι υποστηρικτες των διαστημικων καλωδιων, μαγικων ασφαλειων και θαυματουργων πριζων! Ας το κανουν και με την βοηθεια φιλων για να σωθουν απο τα εξοδα και την ψυχωση που τους ταιζουν! Ή ας μας προσκαλεσουν να μας δειξουν αυτο που δεν ακουμε. Πανευκολο ειναι το τεστ αυτο.

Βαρεθηκα τα κλισε των εμπορων ή τις κριτικες των υποτιθεμενων γκουρου σε περιοδικα. Πηγα προσφατα σε μαγαζι, τιγκα στα ηχοαπορροφητικα υλικα. Ακουσα ενα συστημα που πρεπει να κοστιζε γυρω στα 7-8 χιλιαρικα (χωρις τα καλωδια, δεν ξερω απο τιμες). Η κοπελα μου που ηταν μαζι μου, μού ειπε αργοτερα οτι το ταπεινο μου συστημα επαιζε πολυ καλυτερα. Μετα ακουσαμε ενα συστημα 80000 ευρω (οπως μας ειπε ο πωλητης) κι εμενα μου φανηκε παντελως αδειο χαμηλα, ενω στην κοπελα μου αρεσε (κυριως το φινιρισμα του ξυλου στα ηχεια). Το ιδιο συστημα στην προσφατη εκθεση ακουγοταν πολυ καλυτερα απ οτι στο μαγαζι. Για να μην μιλησω για το δικο μου χωρο, που γνωριζω πολυ καλα και ακουγεται πολυ καλα μετα απο πραγματικο room treatment ΧΩΡΙΣ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΑ. Αρα, παμε στα "χοντρα":

Ακουστικη χωρου
Ηχεια και τοποθετηση αυτων
Λοιπα μηχανηματα ποιοτητας και σωστου ηλεκτρικου και ηλεκτρονικου ταιριασματος
Σωστη ηχογραφηση (οταν πληρουνται τα παρακατω)

Τα καλωδια αρκει να ταιριαζουν ηλεκτρικα με τα υπολοιπα συστατικα και να εχουν καλες συνδεσεις.

Ενα μπραβο στον κ.Στεφανο για τον ορθολογισμο!

Reaction score
5.492
Η μονη λυση ειναι αυτη που προτεινε ενας φιλος εδω και ο Κ.Κογιας σε αλλο φορουμ: Α, Β, ( και Χ λεω εγω) τεστ σε οποιοδηποτε συστημα θελουν οι υποστηρικτες των διαστημικων καλωδιων, μαγικων ασφαλειων και θαυματουργων πριζων! Ας το κανουν και με την βοηθεια φιλων για να σωθουν απο τα εξοδα και την ψυχωση που τους ταιζουν! Ή ας μας προσκαλεσουν να μας δειξουν αυτο που δεν ακουμε. !
Και όχι μόνο τυφλά τεστ συγκριτικά...εγώ θα ήθελα να δω κάποτε ένα περιοδικό/site κ.λ.π να κάνει review συσκευών χωρίς οι reviwers να γνωρίζουν την ταυτότητα και την τιμή της συσκευής! Απλά να περιγράφουν τις ακουστικές τους εντυπώσεις με τον γνωστό γλαφυρό/περιγραφικό τους λόγο....και τον κατασκευαστή και την τιμή να την βλέπουν όταν δημοσιευτεί η κριτική τους...χα χα, μάλλον θα πέσει πολύ γέλιο!

Reaction score
1.187
Και όχι μόνο τυφλά τεστ συγκριτικά...εγώ θα ήθελα να δω κάποτε ένα περιοδικό/site κ.λ.π να κάνει review συσκευών χωρίς οι reviwers να γνωρίζουν την ταυτότητα και την τιμή της συσκευής! Απλά να περιγράφουν τις ακουστικές τους εντυπώσεις με τον γνωστό γλαφυρό/περιγραφικό τους λόγο....και τον κατασκευαστή και την τιμή να την βλέπουν όταν δημοσιευτεί η κριτική τους...χα χα, μάλλον θα πέσει πολύ γέλιο!
Χα χα χα σε καμμία περίπτωση δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο γιατί θα «έκλειναν σπίτια» :p

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.860
Αυτο φίλε μου δεν θα συμβεί ποτέ και ο λόγος είναι απλός. Διαφήμιση.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.209
Για να μην μιλησω για το δικο μου χωρο, που γνωριζω πολυ καλα και ακουγεται πολυ καλα μετα απο πραγματικο room treatment ΧΩΡΙΣ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΑ.
Έτσι.
Μέχρι που νομίζω ότι εξεπιτηδες βάζουν σφουγγάρια (ρικοφον) στα δήθεν στούντιο ακροάσεων των μαγαζιών, για να μη τυχόν και μάθει κανείς τι εστί room treatment.. δε μπορεί να είναι τόσο ηλίθιοι..

Πηγα προσφατα σε μαγαζι, τιγκα στα ηχοαπορροφητικα υλικα.
Πυραμίδες ή αυγοθηκες; Χαχαχα, αθλιότητες και γελοιοτητες..

Ενα μπραβο στον κ.Στεφανο για τον ορθολογισμο!
+1.
Δυστυχώς δεν υπήρξε ποτέ του χαϊεντάς, να καταλαβαίνει τα κινέζικα που του λένε..

I

iason

Guest
Μετά από ολα τα Blind test ανα το κοσμο το αποτελεσμα δηλαδη είναι ενα .
Ολοι οι ενισχυτες ολα τα ηχεια ολα τα καλωδια και ολες οι πηγες παιζουν το ιδιο !!!!!!
Ρε δε παμε για ψάρεμα που καθομαστε και διαβαζουμε τις μ@λ@κιες του καθε γλιμιτσουλα .....:dontmentionit:

Reaction score
5.492
Μετά από ολα τα Blind test ανα το κοσμο το αποτελεσμα δηλαδη είναι ενα .
Ολοι οι ενισχυτες ολα τα ηχεια ολα τα καλωδια και ολες οι πηγες παιζουν το ιδιο !!!!!!
Ρε δε παμε για ψάρεμα που καθομαστε και διαβαζουμε τις μ@λ@κιες του καθε γλιμιτσουλα .....:dontmentionit:
όχι, νομίζω ότι κάνεις λάθος.. το συμπέρασμα δεν είναι ΄΄οτι όλα ακούγονται ίδια...και ιδιαίτερα όσον αφορά σε ηχεία!!

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.677
Μεταχειρισμένο είχε 1200;
http://apcmedia.com/salestools/JPRO-8UHQE8/JPRO-8UHQE8_R1_EN.pdf

το συγκεκριμένο έχει PFC με capacitor DC bank, δηλαδή πριν το inverter του, έχει ικανή χωρητικότητα για να καλύψει στιγμιαίες απαιτήσεις ισχύος σε υπολογιστικά συστήματα.

Δεν μπόρεσα να βρω αν έχει Active PFC (τα Α.PFC παρέχουν ένα ακόμα στάδιο απομόνωσης καθώς παράγουν 400Vdc στο ενδιάμεσο power bank καθιστώντας τα καλές επιλογές για συσκευές με σημαντικά μεταβαλλόμενες απαιτήσεις ισχύος, όπως οι τελικοί ενισχυτές) .
Τα APC έχουν τη φήμη να έχουν δυνατούς μετατροπείς ACσεDC/φορτιστές, με αποτέλεσμα να έχουν δυνατότητα παροχής αρκετού ρεύματος στον inverter.

Έχει σίγουρα προστασία στο να μην πάθει ζημιά το Inverter με σκασμένες ή χωρίς μπαταρίες.
Προτείνω όμως να βάλεις μπαταρίες ειδικά αν έχεις power amplifiers πάνω του (ακόμα και οι φτηνές ultracell -γκρί με μπλέ- που κυκλοφορούν τώρα αρκούν ή CBS ή YUASA αν και δεν θα βρεις made in Japan).

υγ. ποτέ μην βάλεις μπαταρίες big bat! Τα bat πάνε σε άλλο νήμα και δεν κάνουν για ups.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω και δημοσίως τον @xenos για τις συμβουλές και την αιτιολόγηση της ανάγκης αλλαγής των μπαταριών του UPS μου.

Υ.Γ.: Όχι, δεν άκουσα διαφορές με τις νέες μπαταρίες!:p:p:p

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Θα ήθελα να ευχαριστήσω και δημοσίως τον @xenos για τις συμβουλές και την αιτιολόγηση της ανάγκης αλλαγής των μπαταριών του UPS μου.

Υ.Γ.: Όχι, δεν άκουσα διαφορές με τις νέες μπαταρίες!:p:p:p
Άμα είναι κουφός ο άνθρωπος... :p

wizzy

Reaction score
21.677
Baby steps @VasilisM. , baby steps. Σήμερα τις μπαταρίες, αύριο το καλώδιο τροφοδοσίας του UPS, μεθαύριο τα ανεμιστηράκια του, αντι-μεθαύριο τα ποδαράκια στήριξής του, ε, σιγά σιγά, θα αλλάξω τα ηχεία και θα πάρω ενεργά! :rofl::rofl::rofl:

wizzy

Reaction score
21.677
Δεν βάλατε τις σωστές μπαταρίες, φαίνεται :dance2::boast::gotcha::acute::drinks::headbang:
Όχι ρε, τις σωστές έβαλα, τις αυθεντικές της APC, αυτές που προσθέτουν το γρέζι το μι-κρο-σκο-πι-κό!:lol::lol::lol:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.951
Members
38.268
Νεότερο μέλος
kostas vak