stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
Αν δεν σου κάνει κόπο, μπορείς να μας κάνεις μια σύντομη παρουσίαση του συστήματος μετρήσεων που χρησιμοποίησες και του συστήματος ακουστικών δοκιμών.

Αυτός εδώ ο << άσχετος>>, σύμφωνα με τα λεγόμενα σου, πριν λίγα χρόνια δαπάνησε αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να αποκτήσει, πιθανότατα, το ποιο προηγμένο σύστημα μετρήσεων στην Ελλάδα.
Σε αυτήν εδώ λοιπόν τη δοκιμή μετράει τα ψηφιακά καλώδια και κάνει ακουστική δοκιμή και ωω του θαύματος ακούει διαφορές.
Που θα πάει θα μάθει εεε.
Οι όποιες μετρήσεις αναλυτικά στο άρθρο και με φωτογραφίες για τα αναλογικά
Γενικά μιλώντας για τα ψηφιακά ή δουλεύουν ή δεν δουλεύουν είτε πρόκειται για ήχο, εικόνα, εκτύπωση... Αγοράστε το φθηνότερο . Το άρθρο που ετοιμάζω αναφέρεται σχεδόν αποκλειστικά σε ψηφιακά καλώδια και εκεί θα δείτε το γιατί...

ryk

Reaction score
925
Πριν απαντήσεις φρόντισε να διαβάσεις ΟΛΕΣ τις παραπάνω απαντήσεις.
68 σελίδες; (τις έχω διαβάσει, να σου πω την αλήθεια), απλά ρωτάω άν έχεις κάποιο link όπως έδωσες για ψηφιακά, που να έχει τεστ καλωδίων τροφοδοσίας (δεν κάνω κάποια μομφή, απλά ήταν ενδιαφέρον αυτό των σημάτων).
Πάντως στα ψηφιακά δεν είδα και μεγάλες διαφορές.

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
Και ο Stradivari τα βιολιά με παλμογράφους τα μέτραγε.
Και βέβαια τα μετρικά χρειάζονται και ότι μετράει καλά παίζει και καλά αλλά οι περισσότεροι κατασκευαστές το fine tuning με το αυτί το κάνουν.
Το fine tuning (μικρομετρικό κούρδισμα) ειδικά στα έγχορδα γίνεται με το αυτί από τους, καλούς μουσικούς, καθώς το tuner (κουρντιστήρι) επί του οργάνου είτε συλλαμβάνει τη δόνηση είτε μέσω μικροφώνου , έχει διαφορετική απόκριση (ελάχιστα βέβαια - 1 έως 2 Cents του ημιτονίου - 1 ημιτόνιο 100 cents ) αν χτυπήσουμε τη χορδή με τα δάκτυλα , με την πένα , αν συλλαμβάνει παραπλήσιες συχνότητες άλλων οργάνων....

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
68 σελίδες; (τις έχω διαβάσει, να σου πω την αλήθεια), απλά ρωτάω άν έχεις κάποιο link όπως έδωσες για ψηφιακά, που να έχει τεστ καλωδίων τροφοδοσίας (δεν κάνω κάποια μομφή, απλά ήταν ενδιαφέρον αυτό των σημάτων).
Πάντως στα ψηφιακά δεν είδα και μεγάλες διαφορές.
Το παρακάτω άρθρο (συμπληρωματικό του παρόντος) δίνει μια απτή απάντηση για την όποια διαφορά ,όμως αφού μιλάμε για 50 Hz αυτή η απειροελάχιστη διαφορά είναι σταγόνα στον ωκεανό ή όπως είπαν μερικά μέλη, σταγόνα λεμονιού σε πισίνα και να αναμένουμε ότι αυξήθηκε η οξύτητα της.

Έχει ενδιαφέρον αλλά δεν είδα ούτε ένα σχόλιο θετικό ή αρνητικό

Ο τίτλος του άρθρου είναι: Σύγκριση χαρακτηριστικών καλωδίων τροφοδοσίας

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.020
Οι όποιες μετρήσεις αναλυτικά στο άρθρο και με φωτογραφίες για τα αναλογικά
Γενικά μιλώντας για τα ψηφιακά ή δουλεύουν ή δεν δουλεύουν είτε πρόκειται για ήχο, εικόνα, εκτύπωση... Αγοράστε το φθηνότερο . Το άρθρο που ετοιμάζω αναφέρεται σχεδόν αποκλειστικά σε ψηφιακά καλώδια και εκεί θα δείτε το γιατί...
Είναι φανερό πως δεν έκανες καν το κόπο να δεις τις εργαστηριακές εκτιμήσεις του άρθρου πόσο μάλλον τα ακουστικά συμπεράσματα.
Λυπάμαι που το λέω αλλά αυτό μόνο ταπεινότητα δεν δείχνει.
Επιπλέον ακόμα περιμένω το σύστημα μετρήσεων και το ακουστικό αλλά μάλλον επί ματαίω.
Καλή συνέχεια.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
έχω τύχει παλιά σε τέστ (Α - Β , Α+Β)
Κυριε Στεφανε μπορειτε να μας δωσετε λιγες περισοτερες πληροφοριες ως προς το πως εγινε το Α-Β τεστ οπως επισης και το Α+Β ?Τι εννοειτε ακριβως λεγοντας Α+Β τεστ?

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
Είναι φανερό πως δεν έκανες καν το κόπο να δεις τις εργαστηριακές εκτιμήσεις του άρθρου πόσο μάλλον τα ακουστικά συμπεράσματα.
Λυπάμαι που το λέω αλλά αυτό μόνο ταπεινότητα δεν δείχνει.
Επιπλέον ακόμα περιμένω το σύστημα μετρήσεων και το ακουστικό αλλά μάλλον επί ματαίω.
Καλή συνέχεια.
Ειλικρινά το μελέτησα για πάνω από 20 λεπτά. Γιατί όμως τέτοια επίθεση; Ακόμα κι από Mods. Έχω ασχοληθεί με τα ψηφιακά και σε Ιταλία και σε Ελλάδα για χρόνια . Τα καλώδια , τα όποια καλώδια για μεταφορά ψηφιακού σήματος είτε δουλεύουν είτε όχι και το λέω γενικά μιλώντας (με ελάχιστες εξαιρέσεις). Πως βγαίνει το συμπέρασμα αλαζονείας από μεν μη ταπεινότητας από άλλους. Αν νομίζετε ότι έτσι είναι διαγράψτε μου ή πείτε μου απλά να μη ξαναποστάρω.!!!

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
Κυριε Στεφανε μπορειτε να μας δωσετε λιγες περισοτερες πληροφοριες ως προς το πως εγινε το Α-Β τεστ οπως επισης και το Α+Β ?Τι εννοειτε ακριβως λεγοντας Α+Β τεστ?
Για το τι εννοώ δείτε το άρθρο : ‘’Επιλογέας Ηχείων Α/Β , Α+Β ‘’

Πχ ένα Blind Test ,όπου μπορείτε να ακούσετε κάποια ευκρινή διαφορά, αν τα ζεύγη έχουν μεταξύ τους μεγάλη διαφορά διατομής, πχ 14 – 18 gauge (όσο μικρότερος ο αριθμός τόσο μεγαλύτερη η διατομή)

ΤΕΣΤ:

Αν διαθέτετε 2 ζεύγη ΟΜΟΙΩΝ ηχείων τότε μπορείτε να ελέγξετε ακουστικά την ποιότητα του ήχου χρησιμοποιώντας διαφορετικής διατομής καλώδια σε κάθε σύστημα και επιλέγοντας τη διατομή που πιστεύετε ότι αποδίδει καλύτερο ήχο!!

ryk

Reaction score
925
Το παρακάτω άρθρο (συμπληρωματικό του παρόντος) δίνει μια απτή απάντηση για την όποια διαφορά ,όμως αφού μιλάμε για 50 Hz αυτή η απειροελάχιστη διαφορά είναι σταγόνα στον ωκεανό ή όπως είπαν μερικά μέλη, σταγόνα λεμονιού σε πισίνα και να αναμένουμε ότι αυξήθηκε η οξύτητα της.

Έχει ενδιαφέρον αλλά δεν είδα ούτε ένα σχόλιο θετικό ή αρνητικό

Ο τίτλος του άρθρου είναι: Σύγκριση χαρακτηριστικών καλωδίων τροφοδοσίας
Γιατί δεν γίνεται μια μέτρηση στο ακουστο φάσμα, και όχι μόνο στους 50 κύκλους;

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Μωρέ δεν αντιλέγω, αλλά ας μείνουμε στα καλώδια. Θέλω να δω λοιπόν τα 2 διαγράμματα (2 διαφορετικά καλώδια) για να πειστώ. Γιατί για τα ηχεία λοιπόν τα ψάχνουμε, ενώ στα καλώδια εμπιστευόμαστε τα αυτιά μας;
Σου συνιστώ να κάνεις ένα γκάλοπ εδώ μέσα. Πόσοι έχουν ψωνίσει αξιόλογα μηχανήματα και απο όσους τα ψώνισαν με βάση τις προδιαγραφές τους, σε πόσο καιρό τα πούλησαν. Θα αναφέρω και πάλι το γνωστό παράδειγμα. Έχω τελικό Bryston 4BST. Κοίτα τις προδιαγραφές του και τις μετρήσεις του γενικότερα. Κοίτα στη συνέχεια τους reference της Audio Research και πες μου ποιος είναι καλύτερος...

2/ Δεν κατοικώ στο ΗιΕnd Land και επομένως δεν σκοπεύω να πουλήσω το σπίτι για να πάρω ένα ζευγάρι ηχεία και ότι άλλο παρεκλόμενο ( που τελικά θα τα έβαζα σε οικόπεδο ... ) Όσοι ασχολούνται με HiEnd πολύ καλά κάνουν ,αφού προφανώς το γουστάρουν , αλλά λίγο προσοχή στούς επιτήδειους ( μη μου πείς ότι δεν συνάντησες ) και το κυριότερο πρόσεχε που θα αφήσεις την προίκα ( τους δίσκους - CD - αρχεία - μηχανήματα ) . Να είσαι καλά !!!
Εδώ είναι και η απάντηση στη προτροπή μου να κάνετε ένα διάλειμμα απο τις μετρήσεις. Στο ότι δεν έχετε σχέση με αυτά τα μηχανήματα, εκφέρετε όμως απόψεις. Καμία ειρωνία, καμία εμπάθεια, αλλά κατακρίνετε απόψεις, μηχανήματα και εξαρτήματα που σε θεωρητικό επίπεδο τα γνωρίζετε θαυμάσια, αλλά σε πρακτικό επίπεδο δεν έχετε δει ούτε τις μπόρνες εξόδου τους ( αν τα γνωρίζατε ακουστικά θα μιλούσατε με εντελώς διαφορετικό τρόπο, πιστέψτε με ). Επαναλαμβάνω λοιπόν. Αφού είστε τόσο ξεφτέρια κι εμείς τόσο αφελείς, κάντε πρώτα μια καλή ακρόαση και μετά ελάτε να μας πείτε τις εντυπώσεις σας.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Για το τι εννοώ δείτε το άρθρο : ‘’Επιλογέας Ηχείων Α/Β , Α+Β ‘’

Πχ ένα Blind Test ,όπου μπορείτε να ακούσετε κάποια ευκρινή διαφορά, αν τα ζεύγη έχουν μεταξύ τους μεγάλη διαφορά διατομής, πχ 14 – 18 gauge (όσο μικρότερος ο αριθμός τόσο μεγαλύτερη η διατομή)

ΤΕΣΤ:

Αν διαθέτετε 2 ζεύγη ΟΜΟΙΩΝ ηχείων τότε μπορείτε να ελέγξετε ακουστικά την ποιότητα του ήχου χρησιμοποιώντας διαφορετικής διατομής καλώδια σε κάθε σύστημα και επιλέγοντας τη διατομή που πιστεύετε ότι αποδίδει καλύτερο ήχο!!
Ειχατε δηλαδη δυο ζευγη ομοια ηχεια στο Β&Ο αλλα με διαφορετικα καλωδια στο καθε ζευγος ηχειων?
Ξερω τι ειναι ο επιλογεας ηχειων. Εσεις στο ποστ σας μιλησατε για τεστ Α-Β και Α+Β.
Το τεστ Α+Β θα ηθελα να μαθω πως γινεται/εγινε και τι "εδειξε".

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
Γιατί δεν γίνεται μια μέτρηση στο ακουστο φάσμα, και όχι μόνο στους 50 κύκλους;
Το καλώδιο τροφοδοσίας είναι για 230 / 50Hz και εκεί θέλουμε να δούμε τη συμπεριφορά του.

Φυσικά το ίδιο αυτό καλώδιο (ΝΥΜ) μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν γραμμή τηλεφώνου και σαν καλώδιο ηχείων.. (Τότε θα είχε νόημα η μέτρηση φάσματος).

Επίσης φυσικά από το καλώδιο αυτό μπορούν να διέλθουν και MHz ( πχ από παρεμβολές - ΕΜΙ )
Αλλά αν κάναμε μέτρηση για τέτοιες συχνότητες θα είχαν μεγάλη εξασθένηση (για δε GHz δεν θα περνούσε τίποτα).

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
Ειχατε δηλαδη δυο ζευγη ομοια ηχεια στο Β&Ο αλλα με διαφορετικα καλωδια στο καθε ζευγος ηχειων?
Ξερω τι ειναι ο επιλογεας ηχειων. Εσεις στο ποστ σας μιλησατε για τεστ Α-Β και Α+Β.
Το τεστ Α+Β θα ηθελα να μαθω πως γινεται/εγινε και τι "εδειξε".
Συγκεκριμένα το τεστ το κάναμε στον CROWN ,δεν θυμάμαι άλλα χαρακτηριστικά έχουν περάσει 40 χρόνια , με τα δικά μου χειροποίητα ηχεία (που δείχνω στη φωτογραφία) και με τα ηχεία B&O .
Στο ποστ λέω τι μπορεί να κάνετε (που να τα βρίσκαμε , ειδικά τότε, 2 ζεύξη όμοιων πανάκριβων ηχείων) .
Το ανέφερα γιατί δεν μπορούσαν να διαπιστώσουν την κάθε φορά πιο ζευγάρι παίζει (το τέστ έγινε πολλάκις με κάθε φορά κάποιος άλλος να στρέφει σε Α , Β , Α+Β ).
Θέλω να δείξω ότι ένα μη εκπαιδευμένο αυτί που δεν μπορεί να καταλάβει τέτοια χονδροειδή διαφορά , πως να καταλάβει την απειροελάχιστη απ' το ''μαγικό'' καλώδιο!!!

Το Α+Β δεν είναι γα σύγκριση αφού παίζουν και τα 2 ζεύγη
Στο σπίτι της γυναίκας μου έχω το Δέκτη JVC και το πικάπ CEC από το 1975 και το Compact Disk Philips κάπου από το 2003 νομίζω με τα χειροποίητα ηχεία που ακούγονται τέλεια (για μένα)
stefanos speaker cabinet.JPG

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
Θα το εχετε παροπλισμενο αν κρινω απο το μηχανημα που ειναι πανω στο καπακι του :)
Οχι, ίσα ίσα μ' αρέσουν τα βινύλια , έχω πολλούς δίσκους , αυτούς που βλέπεις κάτω αριστερά είναι οι πιο χρησιμοποιούμενοι . Το Compact disk είναι πράγματι σε αχρηστία (Το κακό μ΄αυτό είναι ότι παίζει ΟΛΕΣ τις κασέτες , όμως γράφει ΜΟΝΟ σε ειδικές που σήμερα δεν βρίσκεις.). Όταν το λειτουργώ το αφαιρώ πάνω απ' το πικάπ με μια κίνηση (δεν το έχω καν συνδεδεμένο).
Απλά σας το φωτογράφισα για να σας δείξω ότι ακόμα και 45 ετών μηχάνημα παίζει σωστά αν το λειτουργείς σωστά παρ' όλες τις διακυμάνσεις τάσεως που είχαμε στο νησί. (χρήση Regulator).
Σήμερα βέβαια το regulator για το σπίτι είναι στην ουσία άχρηστο αφού σχεδόν όλα τα hi fi έχουν ενσωματωμένο regulator και η σωστή λύση είναι το UPS.
Μελετήστε όταν έχετε χρόνο το άρθρο:
Θέματα Προστασίας ανθρώπου & συσκευών

Reaction score
330
Εδώ είναι και η απάντηση στη προτροπή μου να κάνετε ένα διάλειμμα απο τις μετρήσεις. Στο ότι δεν έχετε σχέση με αυτά τα μηχανήματα, εκφέρετε όμως απόψεις. Καμία ειρωνία, καμία εμπάθεια, αλλά κατακρίνετε απόψεις, μηχανήματα και εξαρτήματα που σε θεωρητικό επίπεδο τα γνωρίζετε θαυμάσια, αλλά σε πρακτικό επίπεδο δεν έχετε δει ούτε τις μπόρνες εξόδου τους ( αν τα γνωρίζατε ακουστικά θα μιλούσατε με εντελώς διαφορετικό τρόπο, πιστέψτε με ). Επαναλαμβάνω λοιπόν. Αφού είστε τόσο ξεφτέρια κι εμείς τόσο αφελείς, κάντε πρώτα μια καλή ακρόαση και μετά ελάτε να μας πείτε τις εντυπώσεις σας.
Διακρίνω μια επιθετικότητα η οποία δεν χρειάζεται τουλάχιστον με τον τρόπο που προσπαθώ να γράψω . Το ότι έγραψα δεν κατοικώ στο Hi End το μεταφράστηκε αυθαίρετα ότι δεν έχω σχέση με αυτά τα μηχανήματα . Λοιπόν η σχέση μου μαζύ τους μου κόστισε αρκετά στο παρελθόν ( όντως ένα σπίτι ) και μετά από προσωπική επιλογή επέλεξα ότι δεν με γεμίζει ( επέλεξα άλλη κατεύθυνση και το ψάχνω αλλού - δικαίωμά μου - επίσης επειδή έπεσαν οι τιμές πήρα άλλο σπίτι ) . Ακουστικά γνωρίζω τόσα ώστε να προβλέψω το πιθανό ηλεκρονικό κύκλωμα από το οποίο προέρχεται το άκουσμα γιατί και σχεδιάσεις - κατασκευές έχω πραγματοποίησει και υπάρχει το θεωρητικό υπόβαθρο να τις στηρίξει ( και ώρες επί ωρών έχω σπαταλήσει σε ακούσματα ) . Οι μπόρνες εξόδου σε πρακτικό επίπεδο έχουν το ενδιαφέρον τους αλλά το αφήνω στους ειδικούς που τις εγκαθιστούν ή τις πλασσάρουν όπως και πολλά άλλα . Ξεφτέρι μπορεί να νομίζει κανείς ότι είναι ( δικαίωμά του ) αυτό που μετράει όμως είναι το τελικό αποτέλεσμα . Σε καμία περίπτωση δεν ανέφερα κάποιον ότι είναι αφελής ή ότι όσοι θεωρούν ότι ακούν διαφορά είναι αφελείς . Αναφέρθηκα σε κάποιες μετρήσεις που έκανα και μέχρι εκεί ( καλωδίωση τροφοδοσίας και μέσα στα όρια παροχής - σωστές διατομές και λοιπά - μη ζητάμε ρευματάκια 20Α και το καλώδιο δεν αντέχει ούτε για 5Α - εκεί θα δούμε διαφορές προφανώς αυτό το ξέρουμε ) , φαντάζομαι ότι και κάθε σοβαρή εταιρεία τις έχει κάνει και δίνει το καλώδιο που θεωρεί κατάλληλο ( αν και οι ποιό σοβαρές θα βάλουν σταθεροποιημένη τροφοδοσία οπότε δεν ασχολούνται με το θέμα καλώδιο ή ασχολούνται ........για άλλους λόγους ) . Άποψη μπορώ να έχω όπως και το δικαίωμα να εκφράζομαι ελεύθερα αρκεί να μην προσβάλω και να στηρίζω αυτό που πιστεύω . Αν δεν κάνω λάθος το site δεν έχει επιβάλλει να έχουν άποψη μόνο συγκεκριμένη μερίδα μελών - όλες οι απόψεις είναι σεβαστές . Το μόνο ίσως μεμπτό που ανέφερα κάπου ποιό πάνω ήταν για το χαμόγελο για να μην εκφραστώ αλλιώς ..... ( αν κάποιος συντονιστής το κρίνει υπερβολικό να το διαγράψει ) Πιστεύω ότι καλό είναι να έχουμε κατά νου και τις μετρήσεις μαζύ με το άκουσμα ( κανείς δεν έπαθε τίποτα με μία καλή μέτρηση - μόνο κάτι πωλητές ... και κάτι γκουρού ) Από την άλλη η εμμονή από ορισμένους μόνο στο άκουσμα έχει αδυναμίες αλλά είναι δικαίωμα του καθενός να λειτουργεί όπως νομίζει ( περί ορέξεως κολοκυθόπιτα ... δεν με αφορά ) . Επειδή προσπαθώ να μην είμαι εριστικός θα παρακαλέσω να διαβάζεται ( ναι με -αι ) προσεκτικά αυτό που γράφω και όλο το κείμενο για να βγαίνει σωστό συμπέρασμα .

Reaction score
330
Αν μετρησεις δυο διαφορετικα καλωδια (ως καλωδια) σιγουρα θα μετρησεις και τις αναμενομενες διαφορες.Αυτο ειναι το μονο σιγουρο.
Το αν και γιατι κανουν διαφορα στον ηχο ειναι το ζητουμενο.
Και αν καποιος ακουει διαφορες αλλα αμφισβητει αυτο που ακουει επειδη δεν μπορει να το μετρησει, ειναι κατι που και αυτο συμβαινει,οπως ακριβως συμβαινει σε καποιον να "ακουει" διαφορες ακομη κι αν δεν του αλλαξεις το καλωδιο ας πουμε.
Πάντα καταφέρνεις να δώσεις το νόημα με λίγες προτάσεις . Παίρνεις άριστα !!!

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Διακρίνω μια επιθετικότητα η οποία δεν χρειάζεται τουλάχιστον με τον τρόπο που προσπαθώ να γράψω . Το ότι έγραψα δεν κατοικώ στο Hi End το μεταφράστηκε αυθαίρετα ότι δεν έχω σχέση με αυτά τα μηχανήματα . Λοιπόν η σχέση μου μαζύ τους μου κόστισε αρκετά στο παρελθόν ( όντως ένα σπίτι ) και μετά από προσωπική επιλογή επέλεξα ότι δεν με γεμίζει ( επέλεξα άλλη κατεύθυνση και το ψάχνω αλλού - δικαίωμά μου - επίσης επειδή έπεσαν οι τιμές πήρα άλλο σπίτι ) . Ακουστικά γνωρίζω τόσα ώστε να προβλέψω το πιθανό ηλεκρονικό κύκλωμα από το οποίο προέρχεται το άκουσμα γιατί και σχεδιάσεις - κατασκευές έχω πραγματοποίησει και υπάρχει το θεωρητικό υπόβαθρο να τις στηρίξει ( και ώρες επί ωρών έχω σπαταλήσει σε ακούσματα ) . Οι μπόρνες εξόδου σε πρακτικό επίπεδο έχουν το ενδιαφέρον τους αλλά το αφήνω στους ειδικούς που τις εγκαθιστούν ή τις πλασσάρουν όπως και πολλά άλλα . Ξεφτέρι μπορεί να νομίζει κανείς ότι είναι ( δικαίωμά του ) αυτό που μετράει όμως είναι το τελικό αποτέλεσμα . Σε καμία περίπτωση δεν ανέφερα κάποιον ότι είναι αφελής ή ότι όσοι θεωρούν ότι ακούν διαφορά είναι αφελείς . Αναφέρθηκα σε κάποιες μετρήσεις που έκανα και μέχρι εκεί ( καλωδίωση τροφοδοσίας και μέσα στα όρια παροχής - σωστές διατομές και λοιπά - μη ζητάμε ρευματάκια 20Α και το καλώδιο δεν αντέχει ούτε για 5Α - εκεί θα δούμε διαφορές προφανώς αυτό το ξέρουμε ) , φαντάζομαι ότι και κάθε σοβαρή εταιρεία τις έχει κάνει και δίνει το καλώδιο που θεωρεί κατάλληλο ( αν και οι ποιό σοβαρές θα βάλουν σταθεροποιημένη τροφοδοσία οπότε δεν ασχολούνται με το θέμα καλώδιο ή ασχολούνται ........για άλλους λόγους ) . Άποψη μπορώ να έχω όπως και το δικαίωμα να εκφράζομαι ελεύθερα αρκεί να μην προσβάλω και να στηρίζω αυτό που πιστεύω . Αν δεν κάνω λάθος το site δεν έχει επιβάλλει να έχουν άποψη μόνο συγκεκριμένη μερίδα μελών - όλες οι απόψεις είναι σεβαστές . Το μόνο ίσως μεμπτό που ανέφερα κάπου ποιό πάνω ήταν για το χαμόγελο για να μην εκφραστώ αλλιώς ..... ( αν κάποιος συντονιστής το κρίνει υπερβολικό να το διαγράψει ) Πιστεύω ότι καλό είναι να έχουμε κατά νου και τις μετρήσεις μαζύ με το άκουσμα ( κανείς δεν έπαθε τίποτα με μία καλή μέτρηση - μόνο κάτι πωλητές ... και κάτι γκουρού ) Από την άλλη η εμμονή από ορισμένους μόνο στο άκουσμα έχει αδυναμίες αλλά είναι δικαίωμα του καθενός να λειτουργεί όπως νομίζει ( περί ορέξεως κολοκυθόπιτα ... δεν με αφορά ) . Επειδή προσπαθώ να μην είμαι εριστικός θα παρακαλέσω να διαβάζεται ( ναι με -αι ) προσεκτικά αυτό που γράφω και όλο το κείμενο για να βγαίνει σωστό συμπέρασμα .
Καμία επιθετικότητα, πίστεψέ με. Αγανάκτηση ίσως, επειδή προσπαθείτε να μας πείσετε ότι δεν ακούμε τσουβαλιάζοντας όλα τα μηχανήματα που υπάρχουν εκεί έξω. Δεν ξέρω τι σύστημα είχες στο παρελθόν, αλλά εκθέσεις υπάρχουν πολλές εκεί έξω. Δεν νομίζω ότι θα αρνηθεί κανένας έμπορος να κάνετε δοκιμές ( και σε χώρους που έχουν υποστεί room treatment, αφού θέλουν να πουλήσουν κομμάτια ). Ειδικά αν απευθυνθείτε σε αντιπρόσωπο καλωδίων. Τώρα, στο ερώτημα αν αξίζει κάποιος να χώσει κάτι χιλιάδες ευρώ για ένα καλώδιο ρεύματος ( XLO π.χ. ), δεν ξέρω. Θα προτιμούσα να έκανα πρώτα το room treatment και αν είχα τα χρήματα μετά και ΑΦΟΥ έκανα τη δοκιμή, μπορεί. Αλλά και πάλι, με τόσα χρήματα θα μπορούσα να έκανα περισσότερα ταξίδια. Το ότι εγώ όμως μπορεί να θεωρώ ασήμαντη για τις δικές μου προτεραιότητες αυτή την αγορά, δε σημαίνει ότι αυτό το προϊόν είναι άχρηστο. Υπερτιμημένο ίσως, άχρηστο όχι.
Σχετικά με τα καλώδια που βάζουν οι κατασκευαστές στις συσκευασίες τους, θα σου απαντήσω ως εξής: Ε,και? Το ότι σου παρέχουν το καλώδιο για να λειτουργήσεις το μηχάνημά σου, σημαίνει ότι απαιτούν να το λειτουργήσεις μόνο με αυτό; Ή μήπως περιμένεις να σου βάλουν το σοφιστικέ καλώδιο δώρο επειδή σε αγαπάνε; Έχω πάρει και προενισχυτή με καλώδιο rca μέσα. Όταν του έβαλα το vdh έπαθα και τη πλάκα μου. Τι να κάνω τώρα; Να ζητήσω τα ρέστα απο το κατασκευαστή επειδή μου έδωσε μάπα καλώδιο;
Δεν θεοποιώ τα καλώδια, αλλά μη τα ισοπεδώνουμε όλα. That's all.

Reaction score
330
Καμία επιθετικότητα, πίστεψέ με. Αγανάκτηση ίσως, επειδή προσπαθείτε να μας πείσετε ότι δεν ακούμε τσουβαλιάζοντας όλα τα μηχανήματα που υπάρχουν εκεί έξω. Δεν ξέρω τι σύστημα είχες στο παρελθόν, αλλά εκθέσεις υπάρχουν πολλές εκεί έξω. Δεν νομίζω ότι θα αρνηθεί κανένας έμπορος να κάνετε δοκιμές ( και σε χώρους που έχουν υποστεί room treatment, αφού θέλουν να πουλήσουν κομμάτια ). Ειδικά αν απευθυνθείτε σε αντιπρόσωπο καλωδίων. Τώρα, στο ερώτημα αν αξίζει κάποιος να χώσει κάτι χιλιάδες ευρώ για ένα καλώδιο ρεύματος ( XLO π.χ. ), δεν ξέρω. Θα προτιμούσα να έκανα πρώτα το room treatment και αν είχα τα χρήματα μετά και ΑΦΟΥ έκανα τη δοκιμή, μπορεί. Αλλά και πάλι, με τόσα χρήματα θα μπορούσα να έκανα περισσότερα ταξίδια. Το ότι εγώ όμως μπορεί να θεωρώ ασήμαντη για τις δικές μου προτεραιότητες αυτή την αγορά, δε σημαίνει ότι αυτό το προϊόν είναι άχρηστο. Υπερτιμημένο ίσως, άχρηστο όχι.
Σχετικά με τα καλώδια που βάζουν οι κατασκευαστές στις συσκευασίες τους, θα σου απαντήσω ως εξής: Ε,και? Το ότι σου παρέχουν το καλώδιο για να λειτουργήσεις το μηχάνημά σου, σημαίνει ότι απαιτούν να το λειτουργήσεις μόνο με αυτό; Ή μήπως περιμένεις να σου βάλουν το σοφιστικέ καλώδιο δώρο επειδή σε αγαπάνε; Έχω πάρει και προενισχυτή με καλώδιο rca μέσα. Όταν του έβαλα το vdh έπαθα και τη πλάκα μου. Τι να κάνω τώρα; Να ζητήσω τα ρέστα απο το κατασκευαστή επειδή μου έδωσε μάπα καλώδιο;
Δεν θεοποιώ τα καλώδια, αλλά μη τα ισοπεδώνουμε όλα. That's all.
Μην αγανακτείς δεν υπάρχει λόγος . Με μπερδεύει ο πλυθυντικός για το αν αναφέρεσαι σε μένα προσωπικά η γενικά σε όσους έχουν αντίθετη άποψη . Εγώ απαντώ μόνο για μένα και επαναλαμβάνω ότι έκανα κάποιες συγκεκριμένες μετρήσεις και μάλιστα αρκετα πολύπλοκες αποκλειστικά πάνω στα καλώδια τροφοδοσίας και έβγαλα το συμπέρασμά μου για μένα ( το ξεκαθάρισα από την αρχή ) . Ευχαρίστως να το επαναλάμβανα παρουσία σου αλλά αυτή τη χρονική στιγμή το έχω ρίξει σε μετρήσεις δύσκολες που εμπλέκεται και μηχανική οπότε ο ελεύθερος χρόνος πάει εκει ( και έχει τρομερό ενδιαφέρον μιά που πάντα είχα αδυναμία στα πικάπ ) . Πάντως θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω άνετα δύο διαφορετικά καλώδια και να δείς εμφανή διαφορα στα χαμηλά αλλά θα σε εξαπατούσα ( παιχνιδάκια διατομής ) . Χιλιάδες ευρώ να χώσεις για καλώδιο παροχής είναι υπερβολή αλλά δεν είναι δική μου επιλογή ( κατανοώ όμως την απόφαση κάποιου να το κάνει χωρίς να συμφωνώ με το αποτέλεσμα που αναμένει - αν αυτός όμως το ακούει καλό γι αυτόν ) . Σχετικά με την άποψη σου για τα καλώδια των κατασκευαστών το < Ε και > δεν είναι αποδεκτή απάντηση .βεβαίως και το λειτουργείς με ότι θέλεις αλλά δεν νομίζεις ότι ο κατασκευαστής ενδιαφέρεται το μηχάνημά του να αποδίδει τα μέγιστα δεδομένου του σκληρού ανταγωνισμού ; Ο κατασκευαστής δεν είναι ηλίθιος ούτε έχει τάσης αυτοκαταστροφής ( ναι στο χώρο δεν υπάρχουν ηλίθιοι - αντίθετα έχουν και άριστο μάρκετιν ) . Μη βάζεις και το χέρι στη φωτιά για το vdh ( όχι ότι δεν είναι άριστο ) αλλά φτιάχνεις diy ίδιου επιπέδου με απελπιστικά χαμηλότερο κόστος ( αλλά ανοίγουμε άλλο θέμα οπότε ...... ) . Προσωπικά δεν ισοπεδώνω τίποτα γιατί πραγματικά θα ήθελα να δώ κάτι ..... .... σαν θαύμα ( έτσι για αλλαγή ) . Νομίζω ότι ξεκαθάρισα την άποψη μου ( τη δική μου για την οποία είμαι υπεύθυνος ) . Να είσαι καλά , ψύχραιμος και να κάνεις και πολλά ταξίδια ( και το κυριότερο μην ακούς φλατ .... ) !!!!!!!!!!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.277
Όταν άλλαξα το καλώδιο του προενισχυτή από το standard (της τοστιέρας που λέει κι ο φίλος μου ο abcd) με αυτό του PURETONE, ο ήχος άλλαξε.
Είχαν και τα δύο καλώδια γείωση; Τα τσεκαρεις;
Μήπως το πουροκαλώδιο ειχε κάποιο παθητικό υλικο;

Όταν κι εσείς μας περιγράψετε ηχοσύστημα αξιώσεων
Θα ήθελα πολύ να μάθω ποια σύνολα τα θεωρείτε ως ηχοσυστήματα αξιώσεων.
Παρακαλώ πολύ, αν δε σας κάνει κόπο, να μου περιγραψετε 4-5 τέτοια "ηχοσυστήματα αξιώσεων", κι αν είναι δυνατόν και με κοστολογιο για καθένα τους. Ιδανικά θα ήθελα να μάθω ποιά είναι τα ηχοσυστήματα αξιώσεων σε διαφορετικά κοστολόγια, πχ ας πούμε από 3.000€ (αν γίνεται τόσο οικονομικά να υπάρχει ηχοσύστημα αξιώσεων) μέχρι 50.000€, παραπάνω δε βλέπω ιδιαίτερο νόημα.

Για δική σας διευκόλυνση, πχ θα πρότεινα τα εξής 5 κοστολόγια:
1) 3.000€
2) 6.000€
3) 12.000€
4) 24.000€
5) 48.000€

Και πάλι δε ξέρω αν είναι εφικτό σε αυτά τα κοστολόγια. Αν δεν είναι, προσαρμόστε τα ελεύθερα κατά το δοκούν.

Προφανώς σε κάθε κοστολογιο θα πρέπει να συμπεριληφθούν τα πάντα όλα, πηγή, καλώδια, ενισχυτικά, ηχεία, βάσεις, όλα μα όλα, συν εκουαλαιζερ, ντιρακ, οτιδήποτε άλλο κρίνεται απαραίτητο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.970
Members
38.272
Νεότερο μέλος
xardavelas89