Featured Να επιλέξω την xlr σύνδεση;




Μηνύματα
1.915
Reaction score
4.526
Αναρωτιέμαι αν οι ίδιοι οι άνθρωποι που λένε κοτσάνες τον ρυθμό και τον συγχρονισμό έβαζαν λάικ στο βίντεο του Σελιμπιντάτσε που έλεγε για την υποκειμενική αίσθηση του χρόνου και την επίδραση της ακουστικής στην κατανόηση του ρυθμού.
Καμμια επαφη με Σελιμπιντατσε..
Εχεις δικιο οτι ειχε περιγραψει ακριβως αυτο.
Την επιδραση στο ακροατηριο της διαχειρισης των χρονικων σχεσεων απο τον μαεστρο,
κατι στο οποιο ηταν αυθεντια..
 

TGD

Μηνύματα
8.088
Reaction score
8.062
Πάλι μπερδεύουμε την μουσική με την αναπαραγωγή της
Καθόλου. Όλη σου η προσπάθεια με ακουστική φροντίδα, υποβαθυφωνα, ψηφιακή ισοστάθμιση, έχει τον ίδιο σκοπό. Να μεταφέρει ένα ηχητικό γεγονός πίστα στον χώρο σου. Ο μαέστρος ξέρει αντίστοιχα ότι πρέπει να αλλάξει τον ήχο για να φτάνει σωστά στα αυτιά των ακροατών, λαμβάνοντας υπ' όψη τα χαρακτηριστικά της αίθουσας. Αυτοί που πληρώνουν εισιτήριο πρέπει να ακούνε σωστά, ο ίδιος ξέρει ότι δεν ακούει τα ίδια από το πόντιουμ.

Ολόκληρες σχολές ηχείων (english, japan, east coast, west coast) κατασκευάστηκαν στηριγμένες στο να παίξουν σωστά στα συνήθη δωμάτια των εκάστοτε περιοχών. Και οι συμβιβασμοί τους οφείλονταν σε αυτή ακριβώς την ιδιαιτερότητα. Σήμερα με το "όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρωνω" της παγκοσμιοποίησης και του dsp, έχουμε το αντίστοιχο του "we will fix it on the mix". Βάλε και την προσπάθεια να εντυπωσιαστεί στα γρήγορα ο άσχετος ακροατής... Γι' αυτό κυκλοφορεί τόση σαβουρα από μηχανήματα.

Έχω δει στο παρελθόν τη μουσική που ακούω τακτικά να μεταβάλλεται από τα εκάστοτε μηχανήματα και κυρίως από τη συνέργεια των ηχείων με τον χώρο.

Και για να γυρίσουμε στο θέμα. Η balanced συνδεσμολογία είναι ιδανική. Αλλά φυσικά πρέπει να είναι balanced και οι συσκευές. Για να δουλέψει σωστά η θεωρία πρέπει τα + και - κανάλια να είναι πανομοιότυπα. Στα τεχνικά χαρακτηριστικά των τρανζίστορ θα δείτε ότι τα pnp και npn της ίδιας σειράς δεν έχουν τις ίδιες μετρήσεις. Ακόμα και σε ολοκληρωμένα κυκλώματα οι ανοχές μπορεί να ξεφύγουν. Οπότε, ναι, δεν είναι απαραίτητο το balanced να παίζει τελικά καλύτερα, αφού χρειάζεται τα διπλάσια υλικά για να υλοποιηθεί, οπότε στο ίδιο κοστολογιο μάλλον θα έχει υποδεέστερα εξαρτήματα. Είναι σαν το πολυκάναλο που όλοι -σχεδον- συμφωνούμε ότι είναι το καλό, αλλά θέλει διπλάσια και πενταπλάσια κανάλια.

Τώρα για τα καλώδια (γιατί εξ' αιτίας αυτού έγινα άλλο ένα νήμα μπαχαλο), είναι διαφορετικό θέμα αν ακούγονται διάφορες, αν μετρώνται διάφορες, αν είναι σημαντικές οι διαφορές, αν αρέσουν οι διαφορές, αν αξίζουν τα λεφτά οι διαφορές. Ας πούμε, ένα καλώδιο που κάνει το σύστημα να ακούγεται πιο καλά μετά από "παντόφλα" θα ήταν ακαταμάχητο!
 

Μηνύματα
481
Reaction score
488
Από πού προκύπτει ότι όλοι σχεδόν συμφωνουμε ότι το πολυκάναλο είναι το καλό;
Οι ΛΟΑΤΚΙ+ του χωρου(όπου+,προσθέστε όσα κανάλια θέλετε)είναι απλώς μια φωνασκουσα μειοψηφία.
 

Decembered

Μαϊμού
Μηνύματα
17.430
Reaction score
40.133
Οι ΛΟΑΤΚΙ+ του χωρου(όπου+,προσθέστε όσα κανάλια θέλετε)είναι απλώς μια φωνασκουσα μειοψηφία.
'σχωρα με, αλλα αλλους βλεπω να κανουν παρελαση τυπου Pride..🥳
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
172.544
Μηνύματα
2.909.169
Members
38.060
Νεότερο μέλος
John-Paul
Top