Να παρουσιάσω και γω ρε παιδιά τον χώρο μου και τα μηχανήματά μου

Reaction score
19.812
@wnet , τώρα που το θυμηθηκα, κάτι μικρά ηχεία που ήθελες τα πήρες τελικά ? ... γιατί εχω και λίγο Αλτσχαίμερ λόγω ηλικίας. :)

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
17.106
@wnet , τώρα που το θυμηθηκα, κάτι μικρά ηχεία που ήθελες τα πήρες τελικά ? ... γιατί εχω και λίγο Αλτσχαίμερ λόγω ηλικίας. :)
ναι τα πήρα... (Q-Acoustics Q3020i)
πήρα και ένα παιχνιδάκι ακόμη να βγουν οι καραντίνες και οι αποκλεισμοί :p

1643486187047.png

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.939

Υπηρεσίες

Ηλεκτρομηχ/κές εγκαταστάσεις
Θεμελιακής γείωσης

Θεμελιακή Γείωση
Τι είναι η Θεμελιακή Γείωση; Είναι το σύστημα γείωσης που τοποθετείται εντός των εκ σκυροδέματος θεμελίων μίας κατασκευής και χρησιμοποιείται ως γείωση προστασίας, λειτουργίας, ασθενών ρευμάτων, ηλεκτρονική, αλεξικέραυνου κλπ.
Με βάση την Υπουργική Απόφαση Φ Α 50/12081/642/2006 (ΦΕΚ 1222/Β/5-9-2006) καθίσταται πλέον υποχρεωτική η θεμελιακή γείωση σε όλες τις νεοαναγειρόμενες εκ θεμελίων οικοδομές, οι οποίες διαθέτουν Εσωτερική Ηλεκτρική Εγκατάσταση (Ε.Η.Ε.), ανεξάρτητα από το σύστημα γείωσης του δικτύου από το οποίο τροφοδοτούνται. Από την υποχρέωση αυτή εξαιρούνται οι οικοδομές από προκατασκευασμένα στοιχεία ή οι λυόμενες κατασκευές οι οποίες δε διαθέτουν ειδική θεμελίωση. Σε κτίρια με φέροντα οργανισμό από χάλυβα κατασκευών μπορεί να εφαρμόζεται η απ' ευθείας γείωση στο χάλυβα του φέροντος οργανισμού.
Η θεμελιακή γείωση τέθηκε σε πλήρη ισχύ το Μάρτιο του 2006 σύμφωνα με το Πρότυπο του ΕΛΟΤ HD-384 και θεωρείται ως η βασική γείωση λειτουργίας και προστασίας στις νέες οικοδομές.
Η μελέτη της θεμελιακής γείωσης πρέπει να γίνεται πριν από την έναρξη των οικοδομικών εργασιών. Η κατασκευή της πρέπει να πραγματοποιείται από ειδικευμένο τεχνικό προσωπικό, ταυτόχρονα με τις εργασίες σκυροδέτησης στους πεδιλοδοκούς.
Πλεονεκτήματα Θεμελιακής Γείωσης έναντι άλλων γειώσεων
Τα πλεονεκτήματα της θεμελιακής γείωσης έναντι άλλων τύπων γειώσεων, συνοψίζονται στα εξής:
  • Χαμηλή τιμή αντίστασης γείωσης
  • Εγκιβωτίζεται μέσα στο σκυρόδεμα και συνδέεται ηλεκτρικά με τον οπλισμό της οικοδομής. Έτσι επιτυγχάνεται η ιδανικότερη γείωση με τη μικρότερη τιμή αντίστασης σε σχέση με άλλα είδη γείωσης
  • Ευελιξία για εγκατάσταση ΣΑΠ (Συστήματος Αντικεραυνικής Προστασίας)
  • Εξάλειψη βηματικών τάσεων
  • Ισοδυναμικές συνδέσεις
  • Αντοχή στη διάβρωση
  • Χαμηλό κόστος

Τιμές μετρήσεων της γείωσης
Οι μετρήσιμες τιμές αντίστασης των θεμελιακών γειώσεων είναι συχνά κάτω του 1Ω, λόγω του ότι στις περισσότερες περιπτώσεις η θεμελιακή γείωση εγκαθίσταται σε μεγάλο βάθος (όπου το υπέδαφος είναι αγωγιμότερο), αλλά κι επειδή η ταινία ή ο αγωγός γείωσης συνδέονται και με τον οπλισμό των συνδετήρων δοκών, των πέδιλων τοιχίων, αυξάνοντας έτσι τόσο το συνολικό μήκος όσο και τη συνολική επιφάνεια του γειωτή.
Η μέτρηση θα γίνεται με διακριβωμένο όργανο από επίσημο φορέα διακρίβωσης και θα εκδίδεται σχετική βεβαίωση μέτρησης από αρμόδιο Μηχανικό ή Ηλεκτρολόγο, η οποία θα χρησιμοποιείται στις αρμόδιες Δημόσιες Υπηρεσίες (ΔΕΗ, κλπ.).

Reaction score
19.812
ναι τα πήρα... (Q-Acoustics Q3020i)
πήρα και ένα παιχνιδάκι ακόμη να βγουν οι καραντίνες και οι αποκλεισμοί :p

Όμορφα κιόλας.... λευκό, ξύλο ή μαύρο ?

Υπηρεσίες

Ηλεκτρομηχ/κές εγκαταστάσεις
Θεμελιακής γείωσης

Θεμελιακή Γείωση
Τι είναι η Θεμελιακή Γείωση; Είναι το σύστημα γείωσης που τοποθετείται εντός των εκ σκυροδέματος θεμελίων μίας κατασκευής και χρησιμοποιείται ως γείωση προστασίας, λειτουργίας, ασθενών ρευμάτων, ηλεκτρονική, αλεξικέραυνου κλπ.
Με βάση την Υπουργική Απόφαση Φ Α 50/12081/642/2006 (ΦΕΚ 1222/Β/5-9-2006) καθίσταται πλέον υποχρεωτική η θεμελιακή γείωση σε όλες τις νεοαναγειρόμενες εκ θεμελίων οικοδομές, οι οποίες διαθέτουν Εσωτερική Ηλεκτρική Εγκατάσταση (Ε.Η.Ε.), ανεξάρτητα από το σύστημα γείωσης του δικτύου από το οποίο τροφοδοτούνται. Από την υποχρέωση αυτή εξαιρούνται οι οικοδομές από προκατασκευασμένα στοιχεία ή οι λυόμενες κατασκευές οι οποίες δε διαθέτουν ειδική θεμελίωση. Σε κτίρια με φέροντα οργανισμό από χάλυβα κατασκευών μπορεί να εφαρμόζεται η απ' ευθείας γείωση στο χάλυβα του φέροντος οργανισμού.
Η θεμελιακή γείωση τέθηκε σε πλήρη ισχύ το Μάρτιο του 2006 σύμφωνα με το Πρότυπο του ΕΛΟΤ HD-384 και θεωρείται ως η βασική γείωση λειτουργίας και προστασίας στις νέες οικοδομές.
Η μελέτη της θεμελιακής γείωσης πρέπει να γίνεται πριν από την έναρξη των οικοδομικών εργασιών. Η κατασκευή της πρέπει να πραγματοποιείται από ειδικευμένο τεχνικό προσωπικό, ταυτόχρονα με τις εργασίες σκυροδέτησης στους πεδιλοδοκούς.
Πλεονεκτήματα Θεμελιακής Γείωσης έναντι άλλων γειώσεων
Τα πλεονεκτήματα της θεμελιακής γείωσης έναντι άλλων τύπων γειώσεων, συνοψίζονται στα εξής:
  • Χαμηλή τιμή αντίστασης γείωσης
  • Εγκιβωτίζεται μέσα στο σκυρόδεμα και συνδέεται ηλεκτρικά με τον οπλισμό της οικοδομής. Έτσι επιτυγχάνεται η ιδανικότερη γείωση με τη μικρότερη τιμή αντίστασης σε σχέση με άλλα είδη γείωσης
  • Ευελιξία για εγκατάσταση ΣΑΠ (Συστήματος Αντικεραυνικής Προστασίας)
  • Εξάλειψη βηματικών τάσεων
  • Ισοδυναμικές συνδέσεις
  • Αντοχή στη διάβρωση
  • Χαμηλό κόστος

Τιμές μετρήσεων της γείωσης
Οι μετρήσιμες τιμές αντίστασης των θεμελιακών γειώσεων είναι συχνά κάτω του 1Ω, λόγω του ότι στις περισσότερες περιπτώσεις η θεμελιακή γείωση εγκαθίσταται σε μεγάλο βάθος (όπου το υπέδαφος είναι αγωγιμότερο), αλλά κι επειδή η ταινία ή ο αγωγός γείωσης συνδέονται και με τον οπλισμό των συνδετήρων δοκών, των πέδιλων τοιχίων, αυξάνοντας έτσι τόσο το συνολικό μήκος όσο και τη συνολική επιφάνεια του γειωτή.
Η μέτρηση θα γίνεται με διακριβωμένο όργανο από επίσημο φορέα διακρίβωσης και θα εκδίδεται σχετική βεβαίωση μέτρησης από αρμόδιο Μηχανικό ή Ηλεκτρολόγο, η οποία θα χρησιμοποιείται στις αρμόδιες Δημόσιες Υπηρεσίες (ΔΕΗ, κλπ.).
Ε, είδες καλά σου είπα 0.9 (όχι 9 που λές) χα χα

+++ Οι μετρήσιμες τιμές αντίστασης των θεμελιακών γειώσεων είναι συχνά κάτω του 1Ω,++

Reaction score
19.812
Κάποιο πρόβλημα συνεννόησης έχουμε .... με το οποίο θα γελάει ο Μάρκου τώρα 0.9 vs 09 vs 9 :D
Μαύρα ( αυτά ήταν σε προσφορά :p )
Και αυτό το χρώμα ξύλου, όμορφο είναι.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.399
k.Markoy:dance2:θα ηθελα να ακουσετε προσεκτικα το μουσικον τεμαχιον και να με πειτε πως το πεζνε τα σανσουγια και τα κοραλια
Σε σταθμη Κωστα χερ ντοκτορ;) Να με πειτε πως ακουτε τα πιανισιμα και τα φορτισιμα
Θα ηθελα επισης να με πειτε πως το σεταπιον σας πεζ το ρυθμο ανοδου τα μιλισεκοντια:)
Και πως ακουτε τα χαμηλα και τα βιολια και το μεταλοφωνο . Να γραψετε ριβιου θα το περιμενω εναγωνιως:);):drinks:
Μέτρια ηχογράφηση Μαέστρο . Καλή η χωρική πληροφορία , καλά τα καμπανάκια κλπ , αλλά τα χαμηλά ψιλοανύπαρκτα.
Γενικά το χαμηλό δεν υπάρχει . Μόνο μεσοχαμηλό έχει και αυτό δεν είναι μεστό.
Ορίστε και το review που ήθελες.

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.939
Να ειδω τι θα πει, αν το ακουσουν λεω αν, οι κυριοι κυριοι wnet, thva και ο Σταυρος:);)
Και μετα εξαπολυω τους κεραυνους του Δωδωναιου Δια :rofl:

Reaction score
19.812
Με πρόλαβες, ενω έγραφα. Άστον Κε Χρήστο να λέει, θα το ακούσω εγω στο δικό μου και θα αναφέρω. Μάλιστα, επειδή θα μου λέει ιστορίες οτι δεν εχω δήθεν καλό χώρο ή σύστημα κλπ ... θα το ακούσω στα Audeze LCD-2 Fazor ακουστικά που είναι φλάτ μέχρι 0 (μηδέν) Hz. :D

Πάντως του το λέω απο τώρα να ξέρει οτι εσυ έχεις δίκιο φυσικά. 😍. Ακούς εκεί να τολμάει να λέει τέτοια πράγματα.

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
17.106
Μέτρια ηχογράφηση Μαέστρο . Καλή η χωρική πληροφορία , καλά τα καμπανάκια κλπ , αλλά τα χαμηλά ψιλοανύπαρκτα.
Γενικά το χαμηλό δεν υπάρχει . Μόνο μεσοχαμηλό έχει και αυτό δεν είναι μεστό.
Ορίστε και το review που ήθελες.
...το θέλει το μπασάκι του :p
βαράνε τα τυμπάνια και δε σ αναστατώνουν καθόλου...
πως θα "περάσει" η δραματική στιγμή που θέλει ο συνθέτης ;; :p :p :p

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
31.273
Να ειδω τι θα πει, αν το ακουσουν λεω αν, οι κυριοι κυριοι wnet, thva και ο Σταυρος:);)
Και μετα εξαπολυω τους κεραυνους του Δωδωναιου Δια :rofl:
Χρήστο μου δεν έχω ακόμα αξιόπιστο σετάπιον.

Reaction score
19.812
'Ετσι είναι η κλασική.

Τι να είναι τα φουσκωμένα ηλεκτρομπίτια τα ψεύτικα που ακούτε και έχετε συνηθίσει εσείς ? χα χα.
Χρήστο μου δεν έχω ακόμα αξιόπιστο σετάπιον.
Δικαιολογίες χα χα .....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.326
Members
38.301
Νεότερο μέλος
antavent