Νκορίασις......πως λέμε ψωρίασις.

D

deleted user 10898

Guest
Ο κολλητός του Bruno δεν σας πιστεύει πάντως...

25th May 2012, 08:21 AM #4163
Julf
diyAudio Member

Quote:
Originally Posted by StigErik
When it comes to cables, I'm not a believer..... so its plain 6 mm2 installation wire to the speakers.

I agree - the thing with the nCores is that you want to make sure the cable has a low enough resistance and can carry enough current - you don't want to waste the capabilities of the nCore on the cable instead of the speaker.

As I am multiamping, I am using a 4 x 4mm from Van Damme.

Reaction score
8.905
Απάντηση: Re: Νκορίασις......πως λέμε ψωρίασις.

Ο κολλητός του Bruno δεν σας πιστεύει πάντως...
...using a 4 x 4mm from Van Damme.

Και τι πρέπει να πω τώρα εάν δεν πιστεύει...:rolleyes: γι αυτό χρησιμοποιεί καλώδια που είναι αντιγραφή της Hitachi.... τα Van Damme εννοώ! και οχι ότι κι ότι. Τυχαίο? Δεν νομίζω! :laugh:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842
Απάντηση: Νκορίασις......πως λέμε ψωρίασις.

Την πάτησες Βετούλη μου:eek:
Η vanDamme έχει και χρησιμοποιεί την πατέντα της Hitachi LC-OFC cables

Εμείς απλά χρησιμοποιούμε τα original
:wink:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Και τι πρέπει να πω τώρα εάν δεν πιστεύει... γι αυτό χρησιμοποιεί καλώδια που είναι αντιγραφή της Hitachi.... τα Van Damme εννοώ! και οχι ότι κι ότι. Τυχαίο? Δεν νομίζω!

μαζί γράφαμε ρε :thumbsup:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.272
Zizik:

Μήπως επειδή τα Hitachi είναι παλιά κι οξειδωμένα, ωσάν το παλιό κρασί ανέδειξαν το μπουκέτο τους?

Zap:

Επειδή τα Belden είχαν παίξει και στρωθεί με B&W Matrix, μήπως είχαν τιουναριστεί να παίζουν τα μέγιστά τους με άλλο ηχείο και χρειάζονται μακρά περίοδο προσαρμογής? Απο την άλλη πλευρά τα Hitachi, όντας παρθένα, έπαιξαν με τη μία το ποδόσφαιρο που μπορούσαν χωρίς να χρειαστεί να βρουν απ' την αρχή τα πατήματά τους.

D

deleted user 10898

Guest
παιδια το χασατε το νοημα ε?
ο ενισχυτης "ακουει" σε διαφορες καλωδιων ηχειων 30 ποντων ναι ή οχι?
η χαμηλη ή λιγο μεγαλυτερη αντισταση των καλωδιων στους 30 ποντους και η επερχομενη πτωση του df εγινε αντιληπτη?
ειναι αντιληπτη και σε τφλο τεστ?
βαλατε την γυναικα σας να αλλαξει τα καλωδια να βρειτε ποιο παιζει?
πώς οι διαφορες λιγων δεκατων του ohm οταν ακολουθει η αντισταση των τυλιγματων σας ανοιξε τα ματια?
ή παιζει ρολο και κατι άλλο?

Reaction score
8.905

Μπροστά δεν ήμουν... ο Μάνος και ο Βλάσης έκαναν τις δοκιμές... και από ότι κατάλαβα δεν ήταν μόνο τυφλό.... αλλα και το κουφό τεστ δεν έσωνε την κατάσταση!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Νίκο,
πέραν πλάκας,επειδή οι διαφορές ήταν σαφείς,αρχίζω να πιστεύω οτι πέραν των ηλεκτρικών χαρακτηριστικών παίζουν ρόλο και τα μέταλλα και η καθαρότητα τους και ίσως ακόμη και η διαδικασία παραγωγής των αγωγών .
Η κατασκευή καλωδίων LC-OFC είναι πατέντα της Hitachi .Τι ακριβώς γίνεται κατά την μεταφορά του σήματος δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις να το εξηγήσω.
Με ξέρεις,δεν είμαι Believer ούτε θιασώτης των καλωδίων με μαγικές ιδιότητες .Έχω κράξει επανειλλημένως τα καβλώδια
Ειλικρινά μας πέσανε τα μούτρα από την διαφορά που υπήρξε .Δεν το πιστεύαμε .Σοκαριστήκαμε από το αποτέλεσμα.
Μάρτυς μου ο Βασίλης που το συζητάγαμε πριν γίνει οτιδήποτε.Ούτε και αυτός ακόμα,ο Χιτατσόβιος,δεν πίστευε οτι θα υπήρχε διαφορά στα 30 εκ.
Να σου καεί το n core αν λέω ψέμματα .:frown:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

ΥΓ Δεν υπερασπίζομαι το Hitachi σαν super καλώδιο διά πάσα νόσον και πάσα μ@λ@κία.
Ίσως τα Belden να είναι πολύ κακά .
Ρεύματος χρησιμοποιώ 19364 Belden .
Αλλά ηχείων η interconnect δεν ξαναβάζω .

Y

Yiannis_B

Guest

Θα μου πείτε ρε παιδιά και εμένα που αισθάνομαι λιγο μ@λ@κ@ς;
το απόλυτο φλατ μηχάνημα με τις ελάχιστα μετρημένες παραμορφώσεις, παραμορφώνει τόσο πολύ ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του καλωδίου;
αρα τι να μετράμε στην έξοδο; Αν σε πραγματικές συνθηκες γεμίζει και αδειάζει, τι νόημα εχει η εκάστοτε μέτρηση;
μηπως να το ακούσω με 100 διαφορετικά καλώδια 30 πόντων να δώ αν μου κάνει;
ε;
Πλάκα με κάνεις? :cool:

[FONT=&amp]ΥΓ[/FONT] Δεν υπερασπίζομαι το Hitachi σαν super καλώδιο διά πάσα νόσον και πάσα μ@λ@κία.
Την ίδια εμπειρία έχω κι εγώ από την χρήση Belden ως interconnects.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.272
Μάνοοοο, βάλε τα ενισχυτάκια να παίξουν χωρίς καλώδιο* και μετά άκουσε ποιό είναι πλησιέστερο στο αρχικό.

*Βγάλ' τα απ' τα κουτιά, βάλε λάμες χαλκού, κάτι βρε παιδί μου. :geek:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

βάλε τα ενισχυτάκια να παίξουν χωρίς καλώδιο* και μετά άκουσε ποιό είναι πλησιέστερο στο αρχικό.
Πείστηκα από τις τεχνικές δυνατότητες τους και τον ήχο τους.
Δεν είμαι όμως φανατικός "πιστός" της technically correct αναπαραγωγής .Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος όπως τα ακούω να παίζουν τώρα .
Δεν έχω ανάγκη να το ψάξω παρακάτω .Πικαπ-Grace-N core-Hitachi τέλος
Έχουν σειρά τα ηχεία .Εκεί θα ψάξω πλέον για πιθανές μετατροπές -βελτιώσεις .

With a little help from a friend.:wink:

Y

Yiannis_B

Guest

Και πιο αμφιλεγομενες επιδοσεις απο αυτες που ανακοινωνουν οι κατασκευαστες για τα Class D δεν υπαρχουν.

Key performance parameters
ICEpower250ASPICEpower500ASPICEpower1000ASP
Power output250W @ 0.01% THD+N (1kHz, 2.7Ω)500W @ 0.05% THD+N (1kHz, 4Ω)1000W @ 0.01% THD+N (1kHz, 4Ω)
Peak output current> 25A> 45A> 50A
Total efficiency83% (100W, 8Ω)83% (250W, 8Ω)83% (500W, 8Ω)
Dynamic range112dBA115dBA119dBA
THD+N0.0055% @ 1W / 1kHz0.008% @ 100 mW / 1kHz0.007% @ 1W / 1kHz
Idle noise80΅V80΅V80΅V
Output impedance< 5mΩ @ 1kHz< 5mΩ @ 1kHz< 5mΩ @ 1kHz
http://www.icepower.bang-olufsen.com/en/solutions/speaker/ASP_SERIES

1000W στo 1 kHz. Που ειναι το full bandwidth?

0.007% @ 1W / 1kHz ?????????? για μ@λ@κες μας περνουν?

Το ψαχνεις λιγο παραπανω απο τα πληρη τεχνικα χαρακτηριστικα, και βλεπεις τα εξης:

THD+N < 0.2%, 0.1W – 1100W, 4Ω (στο datasheet το σωζουν)

Μετα γραφει και αυτα τα ωραια.

Power Bandwidth
Due to the compensating Zobel network in the output stage, the maximum allowable short-term output power is frequency-dependant. The short-term output power is defined as the maximum undistorted (THD+N < 0.2%) output power until thermal shutdown occurs. Note that long-term high power levels may be limited by other safety circuits before the HF long-term power limit is reached.
Due to the HF protection circuit the amplifier is only able to deliver full output at high frequencies for a short time.
The ICEpower1000ASP is designed for music reproduction, which means that the output power of the amplifier will never be continuous. If the average power exceeds 85W @ 4Ω (typical) for a long time at 25°C ambient temperature, the module will reach its maximum allowable temperature and the temperature protection will be activated. At 50°C ambient temperature more than 40W @ 4Ω (typical) average power will activate the temperature protection.For extreme loading requirements with a high continuous average loading or ambient temperatures above 40°C,we recommend the use of an external heat sink, which will improve the FTC power rating.Further information is located in the ICEpower ASP Designer’s Manual.

http://www.icepower.bang-olufsen.com/files/solutions/icepower1000aspdata.pdf

Και πανε μετα οι εξυπνοι οι κατασκευαστες και κλεινουν τα ICE σε κουτια χωρις εξαερισμο....οπου μεσα στο κουτι, πολυ ευκολα μπορει να πιασεις 50°C.

Ωραια κουτακια ε? (bel canto ref1000) :headbang:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.715

παιδια το χασατε το νοημα ε?
ο ενισχυτης "ακουει" σε διαφορες καλωδιων ηχειων 30 ποντων ναι ή οχι?
η χαμηλη ή λιγο μεγαλυτερη αντισταση των καλωδιων στους 30 ποντους και η επερχομενη πτωση του df εγινε αντιληπτη?
ειναι αντιληπτη και σε τφλο τεστ?
βαλατε την γυναικα σας να αλλαξει τα καλωδια να βρειτε ποιο παιζει?
πώς οι διαφορες λιγων δεκατων του ohm οταν ακολουθει η αντισταση των τυλιγματων σας ανοιξε τα ματια?
Νικολα μου....δυστυχως ετσι εγινε......35 ποντοι διαφορετικου καλωδιου(και τα δυο πολυκλωνοι χαλκοι)απο δυο διαφορετικες εταιριες με σημαντικοτατες εως και απιστευτες θα ελεγα διαφορες στον ηχο που μας ψιλοαφησαν κοκκαλο!!!!!

ΞΕχασα να αναφερω οτι το Belden ηταν 4 καρρε ενω το Hitachi 3 ......αυτο ομως ρε φιλε που ακουσαμε ηταν τρελλο απο την μια ως ιδεα αλλα απο την αλλη ενα πολυ καλλιτερο και ποιο ουσιαστικο ακουσμα που δεν υπαρχει περιπτωση να αλλαχτει.........αποκλειεται λεμεεεεε

Y

Yiannis_B

Guest

Βρε σεις που ειναι ο caravelle? Εχασα κανενα επεισοδιο?

Reaction score
1.788

δεν μπορω να πιστεψω οτι 30 cm καλωδιο επιρεαζει εναν ενισχυτη με τετοιες μετρησεις!!!
σιγουρα υπαρχη εξηγηση!

για τα belden συμφωνω με Γιαννη και Μανο.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.715

το σπιτι του Μανου το ξερετε.......για να λυθουν οι αποριες ...οι κουλες.......ελατε και θα πεσουνε γελια!!!!!!!!!!
φυσικα δεν ειναι κατι που το πιστευεις ευκολα.....αλλα οταν το δοκιμασεις....πειθεσαι για τα καλα λεβεντες μου!!!!

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.604

ΥΓ Δεν υπερασπίζομαι το Hitachi σαν super καλώδιο διά πάσα νόσον και πάσα μ@λ@κία.

Δεν είσαι θιασώτης των καλωδίων , αλλά τα δικά σου τα γράφεις.
Δλδ , αν ήσουν θιασώτης των καλωδίων , τι θα έγραφες? :roflmao:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.549
Members
38.340
Νεότερο μέλος
loukas21