Οι απορίες ενός φτωχού...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Μιχαλη , σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου.
Η γνωμη σου ειναι απολυτα σεβαστη και μου προσφερει τροφη για σκεψη :wink:

V

VaD

Guest
have a simple question about your model OMEGA witch I intend to buy.
I have a simple question about your models A-60 and C-2400 witch I intend to buy.
I have a simple question about your model X 01 witch I intend to buy.
Πάντως Νίκο αν τ' αγοράσεις όλ' αυτά , σε βλέπω μετά ν' αρχίσεις να ψάχνεσαι άγρια για καλώδια :p :)

B

BOB

Guest
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
Εχουν βγει οι ΚΟΥΦΟΙ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ και λενε οτι τα καλωδια ρευματος δεν κανουν διαφορες. ΟΚ. Παιδια οτι πειτε.
Bob , ας πουμε οτι οι "κουφοι και ασχετοι" λενε οσα ισχυριζεσαι.
Απαντησε μου φιλε μου με οση ειλικρινεια διαθετεις , ακομα και εαν ειναι ετσι οπως τα λες εχουν το δικαιωμα της αποψης τους , ναι η οχι?
Πρεπει ταχα να τους φιμωσουμε το στομα?
Πρεπει να φιμωσουμε μηπως το δικο σου στομα που ισχυριζεσαι το αντιθετο?
Νομιζω πως ειμαστε αρκετα μεγαλοι πλεον για να κρινουμε ποιο ειναι το σωστο και ποιο οχι.
Διχως χαρακτηρισμους!

Η κατηγορια για αλλη μια φορα θα μαραζωσει
Γιατι , ποτε ηταν η αλλη φορα?
Εκτος εαν αναφερεσαι σε αλλο φορουμ :wink:

Ιδιοκτητες μαζεψτε τους γιατι θα σας κλεισουν το μαγαζι
Δεν αποδεχομαι τον ορο "μαγαζι"."Μαγαζια" υπηρξαν και υπαρχουν αλλου.Πιστευω να εχεις ηδη καταλαβει πως εδω δεν υπαρχουν.
Και τελος μεταφερω την ερωτηση σε εσενα.
Εαν εσυ ησουν ιδιοκτητης θα "τους μαζευες"?
Φιμωμα της μιας πλευρας και απολυτη ελευθερια της αλλης?
Αυτο το φορουμ ονειρευεσαι?
Σε ξαναρωτω ακομα μια φορα:"Aκομα και καποιος που δεν εχει ακουσει σχεδον τιποτα στην ζωη του εχει το δικαιωμα να αναφερει τα των πρωτων του εντυπωσεων , ναι η οχι?"
Μονοπλευρες συζητησεις δεν υπαρχουν!
Η διαφωνια ειναι υγεια!

Να εισαι καλα :wink:
Αντρεα καλημερα
Πραγματι ο ορος "μαγαζι" ηταν μια ατυχης εκφραση και κανενα σκοπο δεν ειχα να χαρακτηρισω το φορουμ μαγαζι αφου αλλωστε δεν ειναι.
Ανακαλω και ψαχνω την σωστη λεξη μεταξυ αντιηλιακου και προπελας (ειχαμε μια μικρη κακοτυχια).
Χωρος ισως, δεν ξερω κατι με το φορουμ θελω να πω αλλα δεν εχω καλη επαφη με το λεξιλογιο μου.
Το μαραζωμα αφορα πραγματι αλλο φορουμ οπως σωστα επισημαινεις και απλα επιστω την προσοχη επειδη το εργο το εχουμε ξαναδει χωρις κακια ουτε σαν απειλη ουτε σαν υποδειξη, απλα προειδοποιηση καλοπροαιρετη και απο φοβο ακομα αν θελεις. Η τυχον απαξιωση της κατηγοριας δεν θα κανει καλο σε κανεναν. Συμφωνεις?
Το θεμα κατα την προσωπικη μου αποψη απλα πηρε αλλη κατευθυνση. Μου θυμιζει λιγο το "οτι δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια". Τα καλωδια κανουν διαφορες θετικες η αρνητικες. Τα πιο πολλα καλωδια παιζουν αναλογα με την τιμη τους η οποια στα κορυφαια δυστυχως ειναι εξωπραγματικα υψηλη. Οποιος δεν το δεχεται και μαλιστα δογματικα ανηκει σε αλλο πλανητη. Thats all. Δεν μπορει να την λενε στον Αναμουρλιδη που εχει φαει την ζωη του ολη σε δοκιμες και ακροασεις. Η μπορουν?
Καποιος εγραψε οτι θελει αποδειξεις και δεν εξηγειτε το φαινομενο. Γιατι η λαμπα οικονομιας καιει λιγοτερο ρευμα απο την συμβατικη? Ξερει? Μαλος οχι ομως την χρησιμοποιει. Γιατι το βροχολαστιχο κραταει καλυτερα στο βραγμενο και λιγοτερο στο στεγνο? Ξερει? Οχι. Αλλα τα χρησιμοποιει.
Παω για βουτιες στο Κλεφτικο τωρα .....................

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
Όποιος πείραξε ρε τον Αναμουρλίδη να του στείλεις την φιλενάδα μου από το κλέφτικο:

Καλές βουτιές!

Reaction score
297
Νίκος Τσαρουχάς said:
p.s. Ρε σεις αυτό το "πιστεύω στο hi end" ή όχι, μήπως να το κόψουμε καλύτερα? Σαν λέξη το "πιστεύω" προϋποθέτει φαινόμενα ανεξήγητα.
H κοσμοθεωρία του Μιχάλη όμως είναι ακριβώς αυτή:
Those who believe don't need an explanation......
Those who don't believe no explanation is sufficient

Εφόσον λοιπόν βλέπει τα πράγματα με θρησκευτικούς όρους, είναι από τη μεριά του αυτονόητο ότι οι αιρετικοί πρέπει να καίονται στην πυρά, για τη σωτηρία και της δικής του ψυχής και των ψυχών τους.

Reaction score
5
BOB said:
Γιατι η λαμπα οικονομιας καιει λιγοτερο ρευμα απο την συμβατικη? Ξερει? Μαλος οχι ομως την χρησιμοποιει. Γιατι το βροχολαστιχο κραταει καλυτερα στο βραγμενο και λιγοτερο στο στεγνο? Ξερει? Οχι. Αλλα τα χρησιμοποιει.
Δεν θέλω να συμμετέχω στην ενδιαφέρουσα συζήτησή σας, για δικούς μου λόγους (έφαγα ξύλο την προηγούμενη φορά :mrgreen:), αλλά θα ήθελα να δηλώσω ότι υπάρχουν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ και ΕΥΚΟΛΑ ΕΠΕΞΗΓΗΣΙΜΟΙ λόγοι που τα 2 παραπάνω συμβαίνουν.
Αν θέλει κανείς που δεν ξέρει, ας ανοίξει θέμα στην Δίχως Όρια να του εξηγήσουμε. Τέλος παρένθεσης, συνεχίστε τις βουτιές...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.899
ak1s said:
Δεν θέλω να συμμετέχω στην ενδιαφέρουσα συζήτησή σας, για δικούς μου λόγους (έφαγα ξύλο την προηγούμενη φορά :mrgreen:), αλλά θα ήθελα να δηλώσω ότι υπάρχουν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ και ΕΥΚΟΛΑ ΕΠΕΞΗΓΗΣΙΜΟΙ λόγοι που τα 2 παραπάνω συμβαίνουν.
Αν θέλει κανείς που δεν ξέρει, ας ανοίξει θέμα στην Δίχως Όρια να του εξηγήσουμε. Τέλος παρένθεσης, συνεχίστε τις βουτιές...
Είσαι άπιστος ρε, άπιστος. Στην πυρά, στην πυρά! :mrgreen:

Reaction score
297
Και όποιος θέλει εποπτικό AV υλικό, μπορεί να δει την εισαγωγική σκηνή της Elizabeth, εκεί όπου ο δυστυχής προτεστάντης φωνάζει: "Ηelp me, brothers, I burn slowly" (μα πού το ήξερε ότι θα αργούσε να καεί? Του είχε ξανασυμβεί????) :p

Reaction score
2.215
Είχε βάλει βρε παιδί μου αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας .

Reaction score
2.215
Κώστας Κόγιας said:
Νίκος Τσαρουχάς said:
BRYSTON:

All Bryston amplifiers contain high quality, dedicated circuity in their power suppliesto reject RF, line spikes and opther power line problems. Bryston power amplifiers DO NOT require any specialized power line conditioners. Simply plug the amplifier directly into its own wall socket.
Αυτό λέγεται ευθύτητα και τιμιότητα έναντι του πελάτη. Αυτός λέγεται ικανός κατασκευαστής, που κατέχει το αντικείμενό του, αλλά δεν εκμεταλλεύεται την άγνοια του πελάτη του, για να του πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Και, πάνω απ' όλα, αυτό σημαίνει σοβαρός κατασκευαστής, που δεν έχει ανάγκη τις δοξασίες του κάθε αλαφροΐσκιωτου που "την είδε" ρεβιούερ.

Simply plug the amplifier directly into its own wall socket.

Κώστα, αυτό που λέει η Bryston μάλλον δεν το κατάλαβες καλά.
Θέλει τον ενισχυτή της να είναι συνδεδεμενος απευθείας στην δικιά του επίτοιχη πρίζα χωρίς δηλαδή να μεσολαβεί κάποιο πολύπριζο. Αυτό το στοιχείο από μόνο του παραπέμπει σε χρήση ξεχωριστής γραμμής τροφοδοσίας -καλωδίωσης- (dedicated power line) :wink:

Reaction score
297
Όχι κατ' ανάγκην. Αλλά μπορεί και να έχει σημασία: ο Paul Bolin στο Stereophile Ιουλίου (σελ. 15) περιγράφει ακουστές διαφορές ανάμεσα σε πρίζες.

Reaction score
2
φυσικα και υπαρχουν διαφορες ακομα και στις μπριζες.........
και πως θα το συνδεσεις στο wall socket ...????δεν θες και ενα καλωδιο....??
επαναλαμβανω ο ενισχυτης μου δεν ειχε ουτε απλο καλωδιο ρευματος στη συσκευασια............

Reaction score
2.215
RDoherty said:
Όχι κατ' ανάγκην. Αλλά μπορεί και να έχει σημασία: ο Paul Bolin στο Stereophile Ιουλίου (σελ. 15) περιγράφει ακουστές διαφορές ανάμεσα σε πρίζες.
Εγώ απλά έκανα μια μετάφραση σε αυτό που έγραψε στα Αγγλικά η Bryston. Είναι πολύ προσεκτικοί σε αυτά που γράφουν. Ο καθένας ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

Reaction score
2.215
Βέβαια όλα αυτά δεν είναι για τους φτωχούς. Η εγκατάσταση ανεξάρτητων γραμμών από τον πίνακα προϋποθέτει κατ' αρχάς να έχεις το δικό σου σπίτι. Δεν έχουν όλοι οι χαΙεντάδες το δικό τους σπίτι.

Reaction score
297
Προφανέστατα, αλλά εάν κάποιος μένει στο νοίκι και ξοδεύει τετραψήφια ποσά για ρευματοκαλώδιο, κάπου έχει χάσει τη μπάλλα. Μου θυμίζει μία αγγελία που είδα, κάποιου που πουλούσε τα πανάκριβα Magnepan του λόγω ... στεγαστικού. Ακόμα απούλητα είναι. Και μόλις ανέβηκαν και τα ευρωεπιτόκια :shock:

Reaction score
2.215
Εννοείτε ότι έχει χάσει την μπάλα.
Αλλά φαντάζομαι ότι σε αυτήν εδώ την κατηγορία Hi-End συζητάμε μόνο για το τι θα κάνουμε τα χρήματα που μας περισσεύουν. Δεν φαντάζομαι να υπάρχει κανείς που σκέφτεται να αγοράσει ένα καλώδιο ρεύματος των 2.000 € αν δεν έχει στην τράπεζα τουλάχιστον 200.000 € για ώρα ανάγκης .

Reaction score
3
g.kar said:
Εννοείτε ότι έχει χάσει την μπάλα.
Αλλά φαντάζομαι ότι σε αυτήν εδώ την κατηγορία Hi-End συζητάμε μόνο για το τι θα κάνουμε τα χρήματα που μας περισσεύουν. Δεν φαντάζομαι να υπάρχει κανείς που σκέφτεται να αγοράσει ένα καλώδιο ρεύματος των 2.000 € αν δεν έχει στην τράπεζα τουλάχιστον 200.000 € για ώρα ανάγκης .
Ετσι ακριβώς είναι... :lol: :lol:
g.kar,οι διακοπές σε ωφέλησαν βλέπω... :) :lol: :lol: :lol:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.886
Members
38.254
Νεότερο μέλος
PanosLouis