Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί

Reaction score
232
Η προσφορά που έχει το Spotify αυτό το διάστημα. Για όσους δεν έχουν, αξίζει η δωρεάν 3μηνη δοκιμή κι ας αποφασίσουν στο τέλος.

"Η προσφορά λήγει σύντομα: 0,00 EUR για 3 μήνες Premium Διαθέσιμο μόνο σε χρήστες που δεν έχουν δοκιμάσει ακόμα το Premium. Η προσφορά λήγει στις 16/5/23."

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.447
O θάνατος θα είναι αγωνιώδης με τέτοιες συσκευές...

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
86.633

Εκτός από την περιγραφή της συσκευής, ο reviewer του stereophile γράφει όλα όσα γράφουμε και εδώ τόσα χρόνια, και κάποιοι αρτηριοσκληρωτικοί γκρινιάζουν:

My regular speaker system setup is 5.1, consisting of five full-range speakers plus a trio of subwoofers run via the BassQ controller.
Τρία σαμπ; Α τον άσχετο, θα τον παρέσυραν οι φαλακροί γιατροί από Σαλονίκη, Σιγά να μην ξέρουν αυτοί, τόσα συστηματα έχω στήσει, όλοι ξέρουμε πως δεν χρειάζεται περισσότερο από ένα σαμπ σε οικιακούς χώρους, μην πετάγεστε σαν τις κατσαρίδες

the amount of Atmos content has exploded
Τι λέει χαχαχα δεν υπάρχει υλικό χαχαχα, δυο δισκάκια ακούτε όλη μέρα χαχαχαχα

The transition from stereo to "immersive" was startling. From the opening tambourine fanfare on through, the experience was much more "you are there" than the "we are here" of the stereo depiction
Δεν έχεις ακούσει καλοστημένο βινύλιο αγαπητέ

The recorded, reproduced ambience completely replaced any awareness of my listening room
Το ίδιο μπορούσες να το πετύχεις αν άλλαζες Ethernet στο Router. Να δεις εκεί πως σηκώνεται όρθια η τραγουδίστρια. Ακόμα και τετραπληγική να είναι.

the streamed Atmos rendition delivered through the H2-4D was even more breathtaking than the SACD due entirely to its superior recreation of the Nidaros Cathedral acoustic. While the SACD presents chorus, orchestra, and organ all around, the Atmos version fills the listening space with a convincing envelopment.
Στο σαλόνι μου γίνονται ωραίες καραμπόλες και έχω ήδη πολύ καλή περιέλιξη.

By the time you reach this point, you will feel that you're hearing the full orchestra at what seems like concert levels. That illusion is achieved not because Atmos has injected another 200Wpc into your system but because those immersive enhancements have convinced your ears that you are in the concert hall.
Με τέτοια φτηνοσυστήματα που ακούτε δεν θα έχετε ποτέ τις απαραίτητες εμπειρίες.

Κάποιος να τον μαζέψει αυτόν τον reviewer, όπου δεν υπάρχει λογική και γνώση χορεύει η βλακεία.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.829

Πόσο μπροστά είμαι ε;💋

Όταν έπαιρνα αρβους, δεν είχαν φανταστεί στο στερεοφιλ ότι υπήρχε περίπτωση κάποτε να το "ακούσουν". 😁

Μάλλον διαβάζουν κι αυτοί τι γράφω εδώ πέρα, δεν εξηγείται αλλιώς! 😂🤪😁

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.829
Τα έχουμε αναλύσει ήδη για αυτό το αρβους, και μη περιμένεις να πέσουν οι τιμές, δε πρόκειται.

Μόνο σε σφραγισμένα μαύρα κουτιά θα πέσουν.
Σε Μαραντζ του κιλού.
Αυτά έχουν να πληρώνουν στη ντολμπι τα δικαιώματα.

Από κει και πέρα, το μεγάλο νούμερο δειγματοληψίας θέλει μεγάλη επεξεργαστική ισχύ, δηλαδή πισί, δηλαδή τρινοβ.

Το πισί είναι φτηνό, δεν είναι κει τα λεφτά.
Ποτέ δεν ήταν εκεί τα λεφτά.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
31.384
Mόνο εγώ καταλαβαίνω πως για Home Use το συγκεκριμένο είναι ένα άχρηστο μηχάνημα για το 99% των χρηστών;

O home user θα δώσει τα 5 χιλιάρικα σε έναν έτοιμο AV και θα έχει το κεφάλι του ήσυχο.
Το εντελώς βλαμμένο 1% θα πάρει αυτό για να παίζει και να πετάει λεφτά.

Καθαρά στουντιακής χρήσης και μόνο.

Dimifoot

Editor
Reaction score
86.633
Mόνο εγώ καταλαβαίνω πως για Home Use το συγκεκριμένο είναι ένα άχρηστο μηχάνημα για το 99% των χρηστών;
Σωστά.
Το μοναδικό σενάριο που μπορώ να χωνέψω είναι σε συνδυασμό με Genelec και το λογισμικό τους για ισοστάθμιση.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.447
Συγγνώμη, τί ακριβώς μάθαμε από αυτή τη δοκιμή και για ποιο λόγο έγινε σε περιοδικό για χομπίστες; Είδατε σε πόσο πολύπλοκο και προβληματικό σεταπ το έβαλε ο αξιολογητής; Είδατε τις μετρήσεις του που το καθιστούν άχρηστο ως Ντακ; Διαβάσαμε ωραία τσιτατα για την υπεροχή του ιμερσιβ, που είναι εξορισμού αδιαμφισβήτητα, αλλά που έχουν μηδενική αξία ως προϊόν αξιολόγησης προβληματικού σεταπ. Πιο πολλά μαθαίνουμε από μια μέτρηση και ένα ποστ του γκουρού μας.

Μέχρι τώρα γνωρίζουμε την εξής μια συσκευή που μετρά καλά και έχει όλες τις απαραίτητες λειτουργιες: trinnov. Άντε να υπάρχουν και 1-2 ακόμη που να μετρούν καλά αλλά να μην το ξέρουμε.

Οσο δε βγαίνουν καλές και προσιτες Dolby Atmos συσκευές, το δικαναλο θα αργοπεθαίνει, μπορεί και να ζήσει.

Που βαδίζουμε κύριοι;

Last edited:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.447
Είναι ο μοναδικός τρόπος να βγάλεις ψηφιακές εξόδους Atmos σε χαμηλό κοστολόγιο.
Χαμηλό κοστολογιο; ΧΑΜΗΛΟ ΚΟΣΤΟΛΟΓΙΟ;

Από μόνο του ή μαζί με καλώδια, ρολόι, ισοστάθμιση και καμιά δεκαριά στέρεο ντακς;

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
31.384
Πιθανές οικιακές χρήσεις του συγκεκριμένου μηχανήματος είναι:

- AES σύνδεση με τα Genelec 83xx και χρήση GLM.
- AES σύνδεση με άλλα ηχεία που έχουν AES και 2-3 Trinnov Nova.
- Analog σύνδεση με ενεργά ηχεία ή dacs, τελικούς και 2-3 Trinnov Nova.
- Dante σύνδεση με τα κατάλληλα ενεργά ηχεία και 2-3 Trinnov Nova.

Δεν ξέρω αν υπάρχει πολυκάναλο mini dsp να μπει στη θέση του Nova.

Καλά κρασά...........

Last edited:

Dimifoot

Editor
Reaction score
86.633
Οσο δε βγαίνουν καλές και προσιτες Dolby Atmos συσκευές, το δικαναλο θα αργοπεθαίνει, μπορεί και να ζήσει.
Το δικαναλο έχει ψοφήσει για καλά.
Θέλω να μου βρείτε ένα νεόνυμφο ζευγάρι 30αντάρηδων που να βγήκε να αγοράσει δικάναλο σύστημα για το σαλόνι του νέου τους σπιτιού. Στις μέρες μου αγόραζαν όλοι.

Χαμηλό κοστολογιο; ΧΑΜΗΛΟ ΚΟΣΤΟΛΟΓΙΟ;

Από μόνο του ή μαζί με καλώδια, ρολόι, ισοστάθμιση και καμιά δεκαριά ντακς;
Πάντα να έχουμε στο μυαλό μας πως είναι μηχανήματα με 8 φορές των αριθμό των καναλιών ενός δικάναλου+επεξεργαστές+ισοστάθμιση+ royalties.
Παρόλα αυτά υπάρχουν μηχανήματα κάτω από 5000€ που τα καταφέρνουν.
Αν θέλουμε όμως ψηφιακές εξόδους αγριεύει το πράγμα. Αλλά πόσοι χρειάζονται ψηφιακές εξόδους για οικιακή χρήση; Το 0,0001% των χρηστών, και πολλά λέω.

Last edited:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.447
Το δικαναλο έχει ψοφήσει για καλά.
Θέλω να μου βρείτε ένα νεόνυμφο ζευγάρι 30αντάρηδων που να βγήκε να αγοράσει δικάναλο σύστημα για το σαλόνι του νέου τους σπιτιού. Στις μέρες μου αγόραζαν όλοι.

Πάντα να έχουμε στο μυαλό μας πως είναι μηχανήματα με 8 φορές των αριθμό των καναλιών ενός δικάναλου+επεξεργαστές+ισοστάθμιση+ royalties.
Παρόλα αυτά υπάρχουν μηχανήματα κάτω από 5000€ που τα καταφέρνουν.
Αν θέλουμε όμως ψηφιακές εξόδους αγριεύει το πράγμα. Αλλά πόσοι χρειάζονται ψηφιακές εξόδους για οικιακοί χρήση; Το 0,0001% των χρηστών, και πολλά λέω.
Δε θέλουμε ψηφιακές εξόδους. Balanced αναλογικές θέλουμε, καλή ισοστάθμιση και καλές μετρήσεις. Τα γνωστα.

Έτσι θα έπρεπε να ξεκινά η δοκιμή.

Δεν τα έχει; Κόπηκε. Νεξτ.

Last edited:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.447
Έχω πάντα μια ελπίδα για φθηνό και εύχρηστο ιμερσιβ από σονος αλλά μετά τα πρόσφατα νέα...χλωμό:

Dimifoot

Editor
Reaction score
86.633
Δε θέλουμε ψηφιακές εξόδους. Balanced αναλογικές θέλουμε, καλή ισοστάθμιση και καλές μετρήσεις. Τα γνωστα.

Έτσι θα έπρεπε να ξεκινά η δοκιμή.

Δεν τα έχει; Κόπηκε. Νεξτ.
Αν ήταν λύση το Arvus θα το είχαμε ήδη πάρει, θα είχαμε πουλήσει τον Trinnov και θα τσεπώναμε την διαφορά.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
80.970

τι σύστημα ισοστάθμισης χρησιμοποιεί τούτο?
τιμούλα στα 6κ ?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.358
Members
38.301
Νεότερο μέλος
antavent