- Reaction score
- 11.664
Εμένα δεν μου αρέσουν οι καραμπόλες.
Ουτε εμενα αλλα η αληθεια ειναι πως επαιζαν ευχαριστα !Εμένα δεν μου αρέσουν οι καραμπόλες.
Οι καραμπόλες κάνουν απίστευτα πράγματα. Θα πω το παρακάτω και ας γελάσει όποιος θέλει, αδιάφορο.Εχεις δικιο Αλεξη ισως αυτες οι "καραμπολες τους' ηταν υπευθυνες που τα οργανα επαιρναν αυτες τις θεσεις.
Ούτε στον Toole αρέσουν, αλλά όταν μέτρησε κάτι Martin Logan μετρούσαν στον γάμο του καραγκιόζη, και όταν άκουγε μουσική είχαν το ποιο live ήχο και την μεγαλύτερη εικόνα που άκουσε ποτέ του. Συν ότι όσα έλεγαν οι μετρήσεις για έναν παράξενο λόγο, δικά του λόγια αυτά, δεν έβγαιναν στο αποτέλεσμα που άκουγε. Τα προβλήματα που έδειχναν οι μετρήσεις δεν τα άκουγες.Εμένα δεν μου αρέσουν οι καραμπόλες.
Φιλε cangaroo, αυτο που δυσκολευεσαι να καταλαβεις ειναι το εξης:Δεν μπορω να διοαφωνησω γιατι δεν τις εχω ακουσει και δεν μπορω να εχω αποψη εκεινο που ξερω ομως ειναι πως η σκηνη μιας κλασσικης ηχογραφησης αναπαρισταται μια χαρα με δικαναλο.
Τα οργανα εναι μπροστα σου και οχι γυρω σου αν ομως θεωρει κανεις πως σε αυτες τις εκτλεσεις μεταφερεται και ο ηχος της αιθουσας αυτο δεν ειναι κατι νεο, γινοταν απο τα Home cinema εδω και 40 χρονια αλλα δεν ηταν αποδεκτα απο εκεινους που ηξεραν τι ακουνε.
Στην πραγματική ζωή είναι απίθανο να εντοπίσει κάνεις αεροπλάνο με κλειστά μάτια, απ την μία είναι διαφορετική η ικανότητα εντοπισμού στους διάφορους άξονες και κατά δεύτερον έχει να κάνει και με τις συχνότητες, ο θόρυβος ενός αεροπλάνου εντοπίζεται πιο δύσκολα από τον ηχο - κελαιδισμα ενος πουλιού.Οι καραμπόλες κάνουν απίστευτα πράγματα. Θα πω το παρακάτω και ας γελάσει όποιος θέλει, αδιάφορο.
Όλα μου τα ηχεία είναι omnipolar. Βάζω να ακούσω το Demo του Auro 3D με το αεροπλάνο. Δεν έχω ηχεία οροφής ούτε Auro decoder. Οπότε αυτό που ακούω είναι ένα πολυκάναλο DTS. Όταν περνάει το αεροπλάνο από πάνω σου δείχνεις με το χέρι που είναι το αεροπλάνο, με κλειστά μάτια, και όταν φτάσεις στην ΤV μπαίνει το αεροπλάνο στην εικόνα. Δεν το έχω κάνει ούτε μία ούτε δύο, καθώς στη αρχή δεν το πίστευα.
Είμαι αντικειμενικά άσχετος με το ζήτημα, δεν έχω ακούσει ποτέ πολυκάναλη μουσική σε σωστό σύστημα, παρά μόνο σε home cinema χαμηλού budget (για τα δεδομένα της συζήτησης, όχι all in one) home cinema, αλλά ακόμη και εγώ τόσες φορές που το έχω διαβάσει εδώ μέσα να γράφεται το έμαθα, ότι στο πολυκάναλο, τουλάχιστον στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, δεν βρίσκεσαι ΜΕΣΑ στην ορχήστρα (στη θέση του διευθυντή π.χ.) αλλά κανονικά, στη θέση σου, η κύρια πληροφορία προέρχεται από τα τρία μπροστινά ηχεία (αν μπορούσα να έχω ένα χώρο όπου αυτά θα ήταν τρία 801 δεν θα με πείραζε καθόλου προφανώς) και τα περιφερειακά και τα atmos όταν υπάρχουν παίζουν μόνο τις ανακλάσεις του χώρου ηχογράφησης. Δηλαδή ΚΑΙ στο πολυκάναλο (στην πλειοψηφία των ηχογραφήσεων, θα υπάρχουν και κάποιες ηχογραφήσεις που δοκιμάζουν αλλιώς) κάθεσαι κανονικά στην πλατεία του Μεγάρου και όχι ανάμεσα στους μουσικούς.Δεν μπορω να διοαφωνησω γιατι δεν τις εχω ακουσει και δεν μπορω να εχω αποψη εκεινο που ξερω ομως ειναι πως η σκηνη μιας κλασσικης ηχογραφησης αναπαρισταται μια χαρα με δικαναλο.
Τα οργανα εναι μπροστα σου και οχι γυρω σου αν ομως θεωρει κανεις πως σε αυτες τις εκτλεσεις μεταφερεται και ο ηχος της αιθουσας αυτο δεν ειναι κατι νεο, γινοταν απο τα Home cinema εδω και 40 χρονια αλλα δεν ηταν αποδεκτα απο εκεινους που ηξεραν τι ακουνε.
Α εσείς φταίτε λοιπόν που πάτωσε το 3d, είστε κάποιοι περίεργοι που ζαλίζεστε και το κόψαν από παντούΑυτό το πράγμα δεν πρόκειται να αλλάξει εύκολα, και δεν θα αλλάξει για όλους.
Υπάρχουν αυτοί που δεν τους αρέσει το πολυκάναλο, και αυτοί που δεν το μπορούν. Πρόσφατα διάβασα πως υπάρχουν και αυτοί που τους κουράζει, μέχρι και ότι τους ζαλίζει μερικούς.
Τους καταλαβαίνω απόλυτα, καθώς όλα αυτά συμβαίνουν σε μένα αλλά στην στερεοσκοπική εικόνα. Για αρχή δεν μου αρέσει. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου το θέμα και ας είναι εξέλιξη. Όσες ταινίες είδα τις είδα στα Village. Σε κάποιες κουράστηκα και έβγαζα τα γυαλιά, σε μια μεγάλη ταινία από ένα σημείο και μετά δεν αισθανόμουν καλά και φύγαμε στη μέση της ταινίας.
Πολύ θα ήθελα να είχα μία πεντάδα nanosat για το γραφείο. Πάρα πολύ όμως. Δυστυχώς βγαίνουν ακριβά όμως από Αμερική.Αυτός ο ήχος και αυτή η εικόνα με οδήγησαν τότε να πάρω τα κοντινότερα σε ότι μπορούσα να πληρώσω, τα Mirage. Ακόμα αυτά έχω και δεν θα τα αλλάξω εύκολα καθώς ότι πέρασε από δω αν και καλύτερο σε κάποια θέματα από θέμα εικόνας ήταν σαν μονοφωνικό ηχειάκη του κατοστάρικου μπροστά στα Mirage.
Aυτά βέβαια δεν είναι για οσους δεν αρέσουν οι καραμπόλες.
Εύκολα, πολύ εύκολα. Εξαρτάται και που είσαι για να γίνει πολύ εύκολο.Στην πραγματική ζωή είναι απίθανο να εντοπίσει κάνεις αεροπλάνο με κλειστά μάτια
Είναι γνωστά αυτά. Τα εχω γράψει πριν δύο χρόνια στο θέμα του Auro3D.απ την μία είναι διαφορετική η ικανότητα εντοπισμού στους διάφορους άξονες και κατά δεύτερον έχει να κάνει και με τις συχνότητες,
Νομίζεις.Οσοι εχουμε πολυκαναλο ειχαμε παλιοτερα δικαναλο, δεν γεννηθηκαμε πολυκαναλοι
Δικαίως.Το Auro3D φημίζεται για την δυνατότητα του να δημιουργήσει τρισδιάστατη εικόνα στα objects.
Τα nanosat είναι σκουπίδια μπροστά στα OMs. Όχι επειδή τα έχω, αλλά επειδή υπάρχει ένα χάος ανάμεσα τους.Πολύ θα ήθελα να είχα μία πεντάδα nanosat για το γραφείο. Πάρα πολύ όμως. Δυστυχώς βγαίνουν ακριβά όμως από Αμερική.
Τα ίδια περίπου έχουν γραφτεί και για τα μεγάλα Magnepan. Κιόμως παίζουν καταπληκτικά. Μιλάω για 20.1 20.7Ούτε στον Toole αρέσουν, αλλά όταν μέτρησε κάτι Martin Logan μετρούσαν στον γάμο του καραγκιόζη, και όταν άκουγε μουσική είχαν το ποιο live ήχο και την μεγαλύτερη εικόνα που άκουσε ποτέ του. Συν ότι όσα έλεγαν οι μετρήσεις για έναν παράξενο λόγο, δικά του λόγια αυτά, δεν έβγαιναν στο αποτέλεσμα που άκουγε. Τα προβλήματα που έδειχναν οι μετρήσεις δεν τα άκουγες.
Για τα Martin Logan του γνωστού test έχει μιλήσει ο Toole σε μια από αυτές τις 2ώρες - 3ώρες συνεντεύξεις του στο YouTube.Τα ίδια περίπου έχουν γραφτεί και για τα μεγάλα Magnepan. Κιόμως παίζουν καταπληκτικά. Μιλάω για 20.1 20.7
Εύκολα, πολύ εύκολα. Εξαρτάται και που είσαι για να γίνει πολύ εύκολο.
Φιλε vastsar ισως δεν εχεις καταλαβει πως εχω στησει μεχρι το 2015 αρκετα πολυκαναλα τα οποια οπως εχω ξαναπει ειναι εκθαμβωτικα σε Home cinema εφαρμογες αλλα σε κλασσικες ηχογραφησεις η εικονα των οργανων οσων εχω ακουσει ειναι αστεια σε συγκριση με ενα σωστα στημενο δικαναλο συστημα.Φιλε cangaroo, αυτο που δυσκολευεσαι να καταλαβεις ειναι το εξης:
Σ ενα μικρο σχημα, για παραδειγμα τρια η τεσσερα οργανα, τ ακους σε στερεο και τ ακους και σε πολυκαναλο. Ο τροπος τοποθετησης των οργανων και το ειδωλο οπως παρουσιαζεται απ τα δυο συστηματα στερεο και πολυκαναλο εχουν πολυ μεγαλη διαφορα υπερ του πολυκαναλου. Δεν μιλαμε για μικρη διαφορα, αλλα μεγαλη!
.....