- Μηνύματα
- 40.812
- Reaction score
- 82.536

Ετσι οπως τα λες ειναι, Το δικαναλο setup δεν προκειται να πεθανει και για τους λογους που αναφερεις αλλα και για αλλους.Μ'αυτά και μ'εκείνα, μάλλον είμαστε πολύ μακριά από το θάνατο του δικάναλου σετάπ. Κυρίως για λόγους πρακτικούς (εγκατάσταση), αισθητικούς και οικονομικούς φυσικά. Για τους ίδιους δηλαδή λόγους που και άλλες τεχνολογίες στο παρελθόν (βλ. Laserdisc, SACD, κλπ), παρότι υπερτερούσαν ξεκάθαρα από άποψη ποιότητας, δεν απέκτησαν τελικά την κρίσιμη μάζα που χρειαζόταν για να γίνουν εμπορικά επιτυχημένες. Έτσι μοιραία, είτε εξαφανίστηκαν, είτε περιορίστηκαν σε ένα πολύ μικρό κοινό που ψιλοσυντηρεί κάποιες παραγωγές.
Τώρα, αν μιλάμε για μια ηχόμπαρα συν ένα σαμπ που "παίζει" Dolby Atmos, τότε ναι, αυτό είναι αποδεκτό από το μέσο νοικοκυριό. Αλλά για σετάπ 7.2.4 ή παρόμοια, με δορυφόρους, επεξεργαστές, Room EQ κλπ, δεν το βλέπω.
Ακόμα και να μπορεί να το αντέξει κάποιος οικονομικά και να διαθέσει 20-30 χιλιάρικα για ένα σύστημα, αν δεν υπάρχει ειδικός χώρος και βίδα λασκαρισμένη, μάλλον σε δικάναλο θα πάει. Άντε 2.2 με το ζόρι.
Εμένα με ενδιαφέρει πάντως, και χιλιάδες άλλους. Με αυτή τη λογική θα ακούγαμε ακόμη μονοφωνικά. Ποιος χρειάζεται 2ο κανάλι θα έλεγε ο cangaroo του 1950.Δεν ενδιαφερει κανεναν νομιζω να ακουει τι κανει το πληθος που τον περιτριγυριζει, το οτι ορισμενα γκρουπ προσπαθουν να ξεχωρισουν βγαζοντας ΚΑΙ σε πολυκαναλη την μουσικη τους τοποθετωντας τον ακροατη στο κεντρο δεν αποτελει λογο για να εχει κανεις για μουσικη το οποιοδηποτε πολυκαναλο συστημα.
Δεν μπορώ να σκεφτώ έναν καλό λόγο να σταματήσει η εξέλιξη στα 2 κανάλια. Τι έχουμε να κερδίσουμε προσκολλημένοι στο παρελθόν;
Κανεις δεν ειπε να σταματησει η εξελιξη, κατανοητα ηταν αυτα που εγραψα αν δεν καταλαβες ξαναδιθαβασε τα και σε παρακαλω να μην λες τι θα ελεγα το 1950 γιατι δεν μπορεις ξερεις μιας και δεν εχεις την πειρα μου των 49 χρονων σε καθε ειδους ηχητικης εγκαταστασης .Εμένα με ενδιαφέρει πάντως, και χιλιάδες άλλους. Με αυτή τη λογική θα ακούγαμε ακόμη μονοφωνικά. Ποιος χρειάζεται 2ο κανάλι θα έλεγε ο cangaroo του 1950.
Δεν μπορώ να σκεφτώ έναν καλό λόγο να σταματήσει η εξέλιξη στα 2 κανάλια. Τι έχουμε να κερδίσουμε προσκολλημένοι στο παρελθόν;
Δεν είναι ακριβώς έτσι. Σίγουρα κάποιος που έχει επενδύσει πολλές χιλιάδες € σε ένα σοβαρό δικάναλο δεν είναι το target group του immersive. Ένας όμως που στήνει ένα σύστημα από το μηδέν δεν είναι καλύτερο να δώσει κάτι παραπάνω για μια ανώτερη εμπειρία;
Οη βρε, εγώ εννοούσα αν αντί να ψωνίσει κάποιος το ίδιο ηχείο Χ2 να το πάρει Χ 5, 7, 12, κλπ..Δεν είναι ακριβώς έτσι. Σίγουρα κάποιος που έχει επενδύσει πολλές χιλιάδες € σε ένα σοβαρό δικάναλο δεν είναι το target group του immersive. Ένας όμως που στήνει ένα σύστημα από το μηδέν δεν είναι καλύτερο να δώσει κάτι παραπάνω για μια ανώτερη εμπειρία;
Για όνομα του θεού δείτε τι βγάζει η sonos με 500€. Αυτόνομο ηχείο με 6 tweeter και πολυκάναλο "εφέ". Το κόστος είναι δικαιολογία.
Τελικά δεν άκουσες στα Sierra studios, ε;Το πολυκάναλο δεν είναι η εξέλιξη του δικάναλου, είναι άλλο φρούτο.
Σε αντίθεση με το δικάναλο που ήταν η εξέλιξη του mono.
Άκουσα βρε.Τελικά δεν άκουσες στα Sierra studios, ε;
Παρ' οτι εχω πει πως δεν θα ξαναασχοληθω μαζι σου καλο θα ειναι να μαθεις να μην προσβαλλεις τα μελή !!40 συναπτά έτη ο ένας...49 ο άλλος.....
ο κουβάς...κουβάς![]()
Κλασική περίπτωση "Expert bias" όπου κάποιος με πολύ εμπειρία αδυνατεί να καταλάβει άλλες προοπτικές και νέες αντιλήψεις. Πολύ καλύτερα που δεν έχω τέτοια πείρα και μπορώ να βλέπω τα πράγματα εκεί που πάνε και να τα ενστερνίζομαι. Ότι και να λέμε για το δικάναλο το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.δεν εχεις την πειρα μου των 49 χρονων
ο σεβασμός χτίζεται. και κερδίζεται....δεν έρχεσαι μια μέρα να τον απαιτήσεις.....γιατί έτσιΠαρ' οτι εχω πει πως δεν θα ξαναασχοληθω μαζι σου καλο θα ειναι να μαθεις να μην προσβαλλεις τα μελή !!
Το οτι πουλας καλωδια και εισαι moderator δεν σου δινει αυτο το δικαιωμα !
Αυτος ο 'κουβας' που λες στα 22 του εφτιαξε το πρωτο προγραμμα ρυθμισης ηχειων στον χωρο. Αυτο δεν το ηξερα αν δεν μου το ελεγε σε μια παρουσιαση του ο Ακριτιδης που ηταν στον Δημοκριτο και ανταποκριτης του Γερμανικου Stereo το οποιο και ενδιαφερθηκε να το παρει αλλα αρνηθηκα.
Αυτος ο 'κουβας' πουλαγε και καλωδιαρες Audioquest κλπ αλλα και εχει κανει εγκαταστασεις πολυκαναλων τοσες οσες δεν θα δεις στην ζωουλα σου αλλα δεν εχει μαθει να προσβαλλει.
Αυτος ο 'κουβας' καταξιωθηκε απο τους πελατες του, απο την JBL, B&W και πολλους αλλους προμηθευτες του για διαφορους λογους και αιτιες.
Θα εγραφα περισσοτερα αλλα δεν αξιζει τον κοπο να ασχοληθω παραπανω μαζι σου !
ε τώρα αν πω ότι πήγες κουβά πάλι θα φταίω εγώ?Το οτι πουλας καλωδια και εισαι moderator δεν σου δινει αυτο το δικαιωμα !
Σε αυτο σου απαντησα για τα 49 χρονια και το ανεφερα γιατι δεν μπορεις να ξερεις τι θα ελεγα !Ποιος χρειάζεται 2ο κανάλι θα έλεγε ο cangaroo του 1950.
Σε εμπόδισε κανείς να στήσεις πολυκάναλο ?Εμένα με ενδιαφέρει πάντως, και χιλιάδες άλλους. Με αυτή τη λογική θα ακούγαμε ακόμη μονοφωνικά. Ποιος χρειάζεται 2ο κανάλι θα έλεγε ο cangaroo του 1950.
Δεν μπορώ να σκεφτώ έναν καλό λόγο να σταματήσει η εξέλιξη στα 2 κανάλια. Τι έχουμε να κερδίσουμε προσκολλημένοι στο παρελθόν;