Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
88.839
ΑΥΤΟ το τελευταίο ξαναγράψτο. Και κάτσε και σκέψου ότι μπορεί να υπάρχουν κάποιοι άλλοι που ξέρουν πιο πολλά από εσένα, και όσα εσύ πρεσβεύεις μέσω των δικών σου αναζητήσεων.
Κατάλαβες τίποτα τελικά ή όχι;

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
15.312
κωστα, αν αγοραζα σημερα ηχεια ενεργα, ανευ ετερας σηζητισεως, πουλαω τα quat 989 αμεσως

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.200
κωστα, αν αγοραζα σημερα ηχεια ενεργα, ανευ ετερας σηζητισεως, πουλαω τα quat 989 αμεσως
Προτείνω να τα κρατούσες.
Όχι για πολυκαναλικό setup,αλλά για εναλλακτικό που θα έμενε ως καταφύγιο στην ακροαματική...χαλαρότητα.;)

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
32.625
Αν διαβάσεις προσεκτικά όλη τη παράγραφο που εμπεριέχει το τμήμα που έχεις αποκόψει, θα δεις ότι ακριβώς αυτό λέει κι ο φίλος μας.;);)...προσεκτικα όμως!!
Δεν τις μπορώ τις λογικές ακροβασίες.
Κωλοτούμπες πλας μεταφυσική, βαρετό μείγμα.
"Ο θάνατος της λογικής γεννάει τέρατα"

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
15.312
Προτείνω να τα κρατούσες.
Όχι για πολυκαναλικό setup,αλλά για εναλλακτικό που θα έμενε ως καταφύγιο στην ακροαματική...χαλαρότητα.;)
παρολο που εχω προσανατολιση το δωματιο μουσικης ,δυαχυτες αποροφητες για τα quad ,πλαγιους τοιχους οροφη 30τετραγωνικα συνολο . οπως λεει ο κυριος '' συναδελφος'' και ο κυριος διμιφουτης ρτ60 ως αναφορα για τη χαλαροτητα εχεται απολυτο δικιο,υγ,ειμαι αυστηρα δικαναλος

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.354
Εν οίδα, την τύφλα μου.:p:D
ΑΥΤΟ το τελευταίο ξαναγράψτο.
Βεβαίως.

Εν οίδα, την τύφλα μου.:p

ΥΓ. Γι'αυτό πήγα και πήρα τρινοβ, που κάνει tone matching, γιατί ξέρω ότι δε μπορώ να το παλέψω. Βλέπω λόγου χάριν τα διαφορετικά διαγράμματα φασικης απόκρισης στο ακουστό φάσμα, και δε καταλαβαίνω πως μπορούνε 2 τέτοια να διορθωθούν ώστε να γίνουν απολύτως όμοια και μετά να συνδυαστούν σε κάποιο σεταπ, έστω δικάναλο. Αυτοί, ξέρουν να το κάνουν. Πάσο. Δε ξέρω τίποτα. Την τύφλα μου. Οπότε αγοράζω αυτά που καλύπτουν τις δικές μου ανεπάρκειες. Οκ Μαρκούλη; ;)

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.200
παρολο που εχω προσανατολιση το δωματιο μουσικης ,δυαχυτες αποροφητες για τα quad ,πλαγιους τοιχους οροφη 30τετραγωνικα συνολο . οπως λεει ο κυριος '' συναδελφος'' και ο κυριος διμιφουτης ρτ60 ως αναφορα για τη χαλαροτητα εχεται απολυτο δικιο,υγ,ειμαι αυστηρα δικαναλος
Αναλογίσου το εξής : ο Ear δεν ξεφορτώθηκε τα καλά ΄΄πιστά΄΄ του Magnepan.Ούτε ο DF τα Β&W.Ή ο Flash τα Zingali...

Κανείς μας δεν μένει αλώβητος στο...΄΄High΄΄,έστω και αν αυτό θα είχε μειωμένο το...Fidelity.;)

Γι αυτό και θεωρώ περίεργο το να καταλογίζεται τεχνοκρατικός φανατισμός σε όσους μπορεί να υποστηρίζουν σθεναρώς τα αντικειμενικά δεδομένα,αλλά εξακολουθούν να ευχαριστιούνται και χαλαρότερες καταστάσεις.

Last edited:

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
15.312
το πολυ γελιο επεσε οταν επαιζα εγω, το μερος του κλαρινετου απο το κονσερτινο του βεμπερ τοτε καταλαβαν οι χαλιενταδες και εχουμε πολλους στα ιωαννινα πως ακουγεται ζωντανα ενα οργανο.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.232
Βεβαίως.

Εν οίδα, την τύφλα μου.:p

ΥΓ. Γι'αυτό πήγα και πήρα τρινοβ, που κάνει tone matching, γιατί ξέρω ότι δε μπορώ να το παλέψω. Βλέπω λόγου χάριν τα διαφορετικά διαγράμματα φασικης απόκρισης στο ακουστό φάσμα, και δε καταλαβαίνω πως μπορούνε 2 τέτοια να διορθωθούν ώστε να γίνουν απολύτως όμοια και μετά να συνδυαστούν σε κάποιο σεταπ, έστω δικάναλο. Αυτοί, ξέρουν να το κάνουν. Πάσο. Δε ξέρω τίποτα. Την τύφλα μου. Οπότε αγοράζω αυτά που καλύπτουν τις δικές μου ανεπάρκειες. Οκ Μαρκούλη; ;)
Ειναι αυτό που λέμε "ασχολήσου με άλλα πράγματα στη ζωή που έχουν αξία και άσε το Audio σε αυτούς που ξέρουν. Έτσι και αλλιώς σκ@τ@ θα τα κάνεις".

Όσο γρηγορότερα το καταλάβεις τόσο το καλύτερο. Τη είπε ο @TERMATOGAZI διαβάσατε; Όσο και να είναι το κόστος του Trinnov αξίζει τα λεφτά του γιατί τόσα χρόνια και περισσότερα έδωσα και αποτελέσμα δεν είχα σαν αυτό που έχω τώρα.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.200
το πολυ γελιο επεσε οταν επαιζα εγω, το μερος του κλαρινετου απο το κονσερτινο του βεμπερ τοτε καταλαβαν οι χαλιενταδες και εχουμε πολλους στα ιωαννινα πως ακουγεται ζωντανα ενα οργανο.
Αν δεν το έπαιξες και από...Harbeth,τότε you still know nothing Jon Snow.:roflmao:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.354
Εσύ Μαρκούλη, ανέβασε 5 σχεδιαγράμματα (στο ακουστό φάσμα και στα 90 ντεσιμπέλ, εκτός κι αν ζητείται κάτι επιπρόσθετο) για κάθε διαφορετικό ηχείο που έχεις:

1) απόκριση πλάτους

2) απόκριση φάσης

3) στεπ ρισπονς

4) ολικής αρμονικής παραμόρφωσης στα 90 και 100 ντεσιμπέλ στάθμης

5) max spl σε 1% και 3% thd

Και ένα γράφημα χρόνων αντήχησης του χώρου, συν σπεκτογκραμ, για να δω την ηχητική συμπεριφορά του δωματίου.

Αυτά θέλω εγώ. Όχι σα τον ντιμιφουτ που θέλει μάρκες και μοντέλα ηχείων, εγώ θέλω μόνο αυτά τα σχεδιαγράμματα. Τίποτε άλλο δε με ενδιαφέρει.
Με τα ανωτέρω σχεδιαγράμματα καλύπτομαι πλήρως.

Οι πιθανότητες να είναι αυτά τα σχεδιαγράμματα σε αποδεκτά για εμένα επίπεδα πιστότητας, στο σεταπ που περιγράφεις, είναι υπό του μηδενός. Με απόλυτη βεβαιότητα.

Last edited:

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
15.312
Γι αυτό και θεωρώ περίεργο το να καταλογίζεται τεχνοκρατικός φανατισμός σε όσους υποστηρίζουν σθεναρώς τα αντικειμενικά δεδομένα,ενώ εξακολουθούν να ευχαριστιούνται και χαλαρότερες καταστάσεις.
στα quad 989 ακουω μεχρι 85db ειναι ψυχοβγαλτικα ηχεια ευτυχως εχω τα επαγγελματικα 15αρια υποβαθυφωνα 2 τον αριθμο, και δορυφορους 12αρια κορνα ,οταν θελω db ειναι μονοδρομος πχ ,οργανο, δυνατα την ιεροτελεστια της ανοιξης η ο ''μομπης'' ενιωτε και στοκχαουζεν

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.232
νταξ, συναυλιες παει κανεις? ή δεν παει κανεις και δε γινονται...
Πάμε, αν και όταν μπορούμε.

Πραγματική ηχητική απόλαυση σε 2-3 να είχα. Μια ο Moby πριν 150 χρόνια, πότε ήταν, στο Λυκαβηττό. Πολλές ήταν ένα κλικ πάνω από το απαράδεκτο. Και ο/η performer επίσης.

Σε άλλους πρέπει να δώσεις 2-3 μισθούς για να πας έξω.

Άσε που ανατριχίλα, πραγματικά, μόνο στο σπίτι έχω νιώσει. Χωρίς υπερβολή.

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
15.312
Αν δεν το έπαιξες και από...Harbeth,τότε you still know nothing Jon Snow.:roflmao:
:)με τα επαγγελματικα τους το επεξα για δυναμικα ,δεν ξερω αν εχει harbeth εδω καλη εμπειρια θα ηταν8-)

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.200
:)με τα επαγγελματικα τους το επεξα για δυναμικα ,δεν ξερω αν εχει harbeth εδω καλη εμπειρια θα ηταν8-)
To σχόλιο δεν έγινε με απαξιωτικό πνεύμα,το κλαρινέτο υπάγεται στην οικογένεια των ξύλινων πνευστών,οπότε αναμένεται να είναι...βούτυρο στο ψωμί των Harbeth.

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
15.312
To σχόλιο δεν έγινε με απαξιωτικό πνεύμα,το κλαρινέτο υπάγεται στην οικογένεια των ξύλινων πνευστών,οπότε αναμένεται να είναι...βούτυρο στο ψωμί των Harbeth.
δεν υπαρχει θεμα απαξιωσεις,οταν επεζα στο πιανο -το ελαχιστο που ξερω- της χαμηλες νοτες της εγγραφα στο σι ντι αρ ακουγωταν πολυ καλα και απο τα quad αριστα ομως ακουγωτανε απο ηλεκτροδυναμικα υποβαθυφωνα 15αρια

Reaction score
30.455
Εσύ άντε πάρε κανά σοβαρό ηχείο πλην των B&W ουχί χεριασμένο, και άσε τους Αυλούς, σε αυτούς που ξέρουν και μπορούν να τους εκτιμήσουν.
Μα τα ηχεία μου δεν τα έχει χεριάσει ο οπχοιοσδήποτε!
Είναι heavily modified by Leandros.....:roflmao::roflmao::roflmao:

Reaction score
9.456
Το κλαρίνο που είναι για τα πανηγύρια..... αυτό και αν είναι...... βούτυρο στο ψωμί των χαρμπεθ :D

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.262
Members
38.436
Νεότερο μέλος
damian111