Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί

Reaction score
1.368
Παιδιά δεν μπορείται να κρίνετε αν σας αρέσει ή οχι το πολυκάναλο, αν δεν το ακούσετε σωστά στημένο. Σε σαλόνι είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει αυτό. Ακόμα και δικάναλο είναι δύσκολο να στήσεις σωστά. Άντε τώρα να βάλεις 11 ηχεία στις προβλεπόμενες θέσεις μέσα σε σαλόνι με έπιπλα και διακοσμητικά. Δύσκολα τα πράγματα.

Το δεύτερο λάθος είναι οτι συγκρίνουμε δικάναλα που παίζουν με πανάκριβα ντακ και ενισχυτές, με πολυκάναλα που παίζουν με ολοκληρωμένους AV του χιλιάρικου. Για να είναι σωστή η σύγκριση θα πρέπει τα μηχανήματα να είναι ανάλογης αξίας.

Όσοι φίλοι λοιπόν έχουν εμπειρίες από πολυκάναλο που δεν τους άρεσαν, να αναλογιστούν πρώτα αν αυτό που άκουσαν ήταν σωστά υλοποιημένο. Και από κακοστημένα δικάναλα φαντάζομαι όλοι έχουμε εμπειρίες. Δεν απορρίψαμε όμως το δικάναλο λόγο αυτών.

Μην βιαζεστε να απορρίψετε κάτι που δεν έχετε ακούσει ποτέ υπο τις κατάλληλες συνθήκες.

A

amoustakas

Guest
Πιστεύω ότι ενεργά, crown, presonus templor, dac του καταστάρικου, πολυκάναλο κλπ. θα παίξουν μουσική μόνο εφόσον στηθούν και σεταριστούν by the book από ανθρώπους που γνωρίζουν. Μόνο τότε οι ακουστικές συγκρίσεις μπορεί να οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.183
Εχω ηδη πολυκαναλο συστημα και μαλιστα με παντοκατευθυνση
Αυτή η omnipolar θα μας φάει. :D
Και εγώ τα ίδια.
Και έρχονται οι δικάναλοι σπίτι να δούμε καμιά ταινία ή συναυλία και πάντα φεύγουν με το στόμα ανοιχτό.
Με 1 Sub, με ισοστάθμιση ότι κάνει ο Anthem στον αυτόματο και χωρίς room treatment. Φαντάσου να γίνει και σωστά.
Κάτι πολύ βασικό όμως. ΟΛΑ τα ηχεία είναι ίδια μάρκα, ίδια σειρά.

Ισοστάθμιση έχει το audyssey xt32
Ποτέ δεν μου άρεσε αυτή η μ@@.
Πάρε κάτι σοβαρό να κάνεις τη δουλειά σου. Το upmix το ARC δεν έχει καμία σχέση με τη μ@@.
Το δεύτερο λάθος είναι οτι συγκρίνουμε δικάναλα που παίζουν με πανάκριβα ντακ και ενισχυτές, με πολυκάναλα που παίζουν με ολοκληρωμένους AV του χιλιάρικου. Για να είναι σωστή η σύγκριση θα πρέπει τα μηχανήματα να είναι ανάλογης αξίας.
Έλα μου ντε.
Το μοναδικό πολυκάναλο εργαλείο που έχω ακούσει και μου έφυγαν τα σκ@τ@ ήταν ο processor EAD THEATER MASTER. Τη δολοφόνος ήταν αυτό το μηχανάκι. Πάνε, δεν βγαίνουν τέτοια πλέον.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
82.537
Εγω? τίποτα. ....... το Γωγουλίνι δεν ξέρω μήπως θέλει και μερικές surround έτσι για το πολυκάναλον του θέματος. :fuckyou::roflmao:
μπα...δικιά σας είναι...:p:lol:
[DOUBLEPOST=1564474830][/DOUBLEPOST]
Το stereo πέθανε. Πρέπει να προμηθευτείς άλλες και 3 τουλάχιστον.
για sub τι να βάλω?:laugh:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
88.770
Μια χαρά είναι ο επεξεργαστής , με το dts neo x του και με τα όλα του. Το ότι δεν υποστηρίζει atmos δεν λέει κάτι.
Εχει κανάλια ύψους και πλάτους τα οποία και δεν χρησιμοποιώ.
Τα ηχεία δεν είναι ακριβώς diy , μιάς και κάποτε τα κατασκευάζαμε και πωλούσαμε για hifi. Όχι απλώς επαρκή αλλά επαρκέστατα για κάθε χρήση. Ισοστάθμιση έχει το audyssey xt32 Το οποίο ποτέ μου δεν χώνεψα.
Αυτό που κάνουν οι αλγόριθμοι δεν μου αρέσει , δλδ το υποτιθέμενο upmix που λέτε εσύ και ο ear.
Σε πολυκάναλο περιεχόμενο από blue ray μια χαρά παίζει. Το stereo σε πολυκάναλο απλά δεν. Όχι μόνο με dts αλλά και με prologic, και κάποια άλλα προγράμματα που έχει.
Από όσο έχω διαβάσει οι κώδικες δεν έχουν αλλάξει στα τελευταία χρόνια τόσο πολύ που να θεωρούνται απαρχαιωμένοι αυτοί του δικού μου.
Ας αφήσουμε το κωμικό audyssey xt32 προς το παρόν.
Θα ήθελες να αναφέρεις ένα ένα τα ηχεία που αποτελούν το σύστημα;

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.218
Εγώ άκουσα ένα στέρεο (δικάναλο) με ακριβά μηχανήματα, έπαιζε πολύ χάλια ρε παιδί μου..

Άκουσα κι άλλο στέρεο (δικάναλο) πολύ χάλια όμως.

Μακριά από τα στέρεα (τα δικάναλα), αδέρφια, μακριά.

Α, επίσης άκουσα ένα CD, έπαιζε πολύ χάλια, ενώ αντιθέτως το βινύλιο έπαιζε πολύ καλύτερα.
Μακριά από τα cd αδέρφια, μακριά, πάρτε βινύλια.

Το λέω γω η λεμονιά, το άκουσα.

Τέλος πήγα με μια μαυρομαλλα, πολύ χάλια ρε παιδιά, πολύ όμως, τίποτα, μηδέν. Ενώ η ξανθιά, ήταν το κάτι άλλο, δε σαμθινγκ ελς, μακριά από τις μαυρομαλλες αδέρφια μου αλήτες πουλιά.

Last edited:

alexis

Reaction score
32.183
Είναι τουλάχιστον αστείο να συγκρίνει κάποιος το upmix του TRINNOV με του Audyssey XT32. Εδώ είναι με του Anthem τη λέμε τώρα.
Απορώ πως τόσο γνωστοί κατασκευαστές έχουν μέσα στα μηχανήματα τους αυτή την αηδία.

Παιδιά, να σοβαρευτούμε, λίγο.
Μας λέτε ότι δεν σας αρέσει, με Αudyssey;

Παρακαλώ όποιος έχει ενστάσεις πρώτα να παρουσιάζει σύστημα (hardware - software), να καταλάβουμε πόσο σοβαρά "την ακούει" την ισοστάθμιση του upmixing.

- Ρε συ τη μ@λ@κιες λένε για τη FERRARI. Οδήγησα δεν πάει μια.
- Έλα ρε φίλε. Που την οδήγησες;
- Να εδώ στην άμμο.

Last edited:

daharis666

Moderator
Reaction score
82.537
Παιδιά, να σοβαρευτούμε, λίγο.
Μας λέτε ότι δεν σας αρέσει, με Αudyssey;
διαφωνώ...το audyssey στη σημερινή μορφή ,για το τσάμπα που προσφέρει...και σε σύγκριση με τον αντίστοιχο τσάμπα ανταγωνισμό άλλων εταιριών...κάνει τη δουλειά που πρέπει σε χώρους με νορμάλ προβλήματα...

από εκεί και πέρα τα θαύματα τα πληρώνεις;)
[DOUBLEPOST=1564475907][/DOUBLEPOST]
View attachment 133820

Τίγκαρε το στα γυαλικά, ρίχτου και μια ισοστάθμηση και είσαι κομπλέ.
Πάρε τέσσερα για αρχή και μετά βλέπουμε...
Είναι και ενεργό.
δεν θα κάνουν θόρυβο τα φανάκια όμως?:laugh::roflmao:

alexis

Reaction score
32.183
διαφωνώ...το audyssey στη σημερινή μορφή ,για το τσάμπα που προσφέρει...και σε σύγκριση με τον αντίστοιχο τσάμπα ανταγωνισμό άλλων εταιριών...κάνει τη δουλειά που πρέπει σε χώρους με νορμάλ προβλήματα...
Διαφωνώ.
Όταν έχεις ως τσάμπα επιλογή το ARC μέσα στον Anthem είναι απλά μονόδρομος.
Πόσο μάλλον όταν έχεις DIRAC μέσα σε NAD.

daharis666

Moderator
Reaction score
82.537
Είναι για το bass reflex. Μην ανησυχείς. ΄Εχω δει τις μετρήσεις, παίζει καλά σε λεω.
ααααα κατάλαβα...θα είναι σαν και εκείνα τα sub με τα φουρφούρια που πιάνουν 1hz:p:lol:
[DOUBLEPOST=1564476842][/DOUBLEPOST]
Διαφωνώ.
Όταν έχεις ως τσάμπα επιλογή το ARC μέσα στον Anthem είναι απλά μονόδρομος.
Πόσο μάλλον όταν έχεις DIRAC μέσα σε NAD.
πέρυσι που άλλαξα ενισχυτή....είχα ψάξει για τα συστήματα ισοστάθμισης(τα τσάμπα)
ανάμεσα σε όλα (Yamaha,pioneer κλπ) στα συγκριτικά των φορουμάδων το arc ήταν κάτω του audyssey...

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.119
Παιδιά δεν μπορείται να κρίνετε αν σας αρέσει ή οχι το πολυκάναλο, αν δεν το ακούσετε σωστά στημένο. Σε σαλόνι είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει αυτό. Ακόμα και δικάναλο είναι δύσκολο να στήσεις σωστά. Άντε τώρα να βάλεις 11 ηχεία στις προβλεπόμενες θέσεις μέσα σε σαλόνι με έπιπλα και διακοσμητικά. Δύσκολα τα πράγματα.

Όσοι φίλοι λοιπόν έχουν εμπειρίες από πολυκάναλο που δεν τους άρεσαν, να αναλογιστούν πρώτα αν αυτό που άκουσαν ήταν σωστά υλοποιημένο. Και από κακοστημένα δικάναλα φαντάζομαι όλοι έχουμε εμπειρίες. Δεν απορρίψαμε όμως το δικάναλο λόγο αυτών.

Μην βιαζεστε να απορρίψετε κάτι που δεν έχετε ακούσει ποτέ υπο τις κατάλληλες συνθήκες.
Νομίζω, ότι με τη παραπάνω τοποθέτηση σου δε διαφωνεί κανείς!.
Η διαφωνία των υπέρμαχων των δικαναλικών υλοποιήσεων έχει να κάνει καθαρά στο ότι σ ένα οικιακό περιβάλλον, όπως σωστά λες, πολύ πιο εύκολα στήνεις 2 παρά 11 συν 8 σαμπ;)..και κάτα βάσει το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα των δικάναλων setup είναι σίγουρα πιο ισσοροπημένο και σωστό.

Για το δεύτερο σκέλος περί του κόστους τώρα,
αν φτιάξει κάποιος ένα πολυκάναλο 11.4 με ανάλογης αξίας μηχανήματα με ένα ακριβό δικάναλο τότε, το κόστος θα είναι υπερπολλαπλάσιο του δικάναλου.
Για dedicated χώρους όπως πχ του φίλου ear, σίγουρα το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό, πόσοι όμως έχουν τη δυνατότητα ενός dedicated χώρου?
Για τα γραφόμενα λοιπόν, τόσο τα δικά σου αλλά και τα δικά μου, σε οικιακό περιβάλλον, με λογικό κόστος μόνο δικάναλο αν το ζητούμενο είναι η μουσική, αν μπλέκουμε και τις ταινίες...πάσο!:):).

Reaction score
1.368
Όχι βρε Νταχάρ' το audyssey καλύτερο του ARC. Που τα διάβασες αυτά; Το ARC και στο αυτόματο δείνει εξαιρετικά αποτελέσματα. Το άλλο θέλει όποσδηποτε καλιμπράτορα και πολύ δουλεια για να παίξει.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.218
Τα ανωτέρω 2 γραφήματα, είναι αμφότερα άθλια, με αμφίβολο "νικητή" στην αθλιότητα.

Δεν διαφωνώ απαραιτήτως με τα "συγκριτικά των φορουμάδων", αλλά δεν βλέπω νόημα στην ενασχόληση αυτή, ανάμεσα σε αυτά τα δύο, όταν είναι γενική διαπίστωση πως το ντιρακ είναι ανώτερο και των δύο αυτών, και στην πράξη βλέπουμε να κυκλοφορούν κορυφαίες μηχανές με ντιρακ, οπότε κατά βάση είναι αυταπόδεικτη η υπεροχή του ντιρακ.

Σε κάθε οικονομική κατηγορία, νομίζω ότι βρίσκεται μια λύση με ντιρακ, άρα δε βλέπω γενικώς νόημα σε αυτή την κουβέντα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.200
Members
38.429
Νεότερο μέλος
manolomike