Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί

Reaction score
1.947
Για μενα επειδη εχω ακουσει συστηματα απο 1500 εως ισως 100+ χιλ, υπαρχει παντα ενα οριο. Ενα οριο που λες αυτο περναει το κατωφλι της βασης του τι θεωρω εγω ηχο hi fi που μου αρεσει.

Μετα συμβαινει το εξης. Αν βαλεις διπλα διπλα με καποιον τροπο τα συστηματα ναι μπορει να πεις δε θελω να παω στο χειροτερο. Αλλα ποτε συμβαινει αυτο; Ποτε...

Αν γυρισεις σπιτι σου ομως εφοσον εχεις περασει το κατωφλι στο συστημα που εχεις, τοτε δεν αναιρειται στο μυαλο σου η εντυπωση που εχεις για το συστημα σου ακομα και αν εχεις ακουσει κατι πολυ καλυτερο.

Το προβλημα υπαρχει εαν εξ αρχης αγορασες κατι που δε σου αρεσε ο ηχος του. Τοτε κακως το πηρες και πεταξες και λεφτα.

Η αναβαθμιση δεν πρεπει να γινεται γιατι δεν αντεχεις να ακους το συστημα σου, δηλαδη δεν βγαζει ποιοτικο ηχο. Τοτε εκανες λαθος εξ αρχης και πεταξες τα λεφτα σου.

Εγω προσωπικα σκεφτηκα οτι αυτο το κατωφλι ειτε το περναω με το πρωτο συστημα και μετα η αναβαθμιση ειναι προεραιτικη η δεν αγοραζω τιποτα. Δεν ειπα ποτε αντε να παρω αυτο τωρα και βλεπουμε στην πορεια...

Reaction score
1.947
Εσύ χάνεις. 😁😂🤣

Ωραίο πράμα οι συνεχείς "αναβαθμίσεις". ❤❤
Ναι αρκει να τις κανεις αφου το σκεφτεις καλα. Γιατι βλεπω κατι περιπτωσεις που παιρνει καποιος κατι και το πουλαει μετα απο λιγο και μετα αντε παλι τα ιδια 100 φορες. Δεν υπαρχει καποιο πλανο η καποιο σκεπτικο.

Reaction score
1.947
Τότε οι λόγοι είναι οικονομικοί.
(Πάντα οικονομικοί είναι έτσι κι αλλιώς….)
Αυτό είναι προφανές όπως σε όλα τα ελαστικά αγαθα . Αυτό που δεν είναι προφανές είναι τι ποσοστό του διαθέσιμου είναι πρόθυμος κάποιος να ξοδεψει ή αξίζει για κάποιον μια δαπάνη . Κάποιοι πχ τα δίνουν όλα εκεί .

Reaction score
22.569
Για μενα επειδη εχω ακουσει συστηματα απο 1500 εως ισως 100+ χιλ, υπαρχει παντα ενα οριο. Ενα οριο που λες αυτο περναει το κατωφλι της βασης του τι θεωρω εγω ηχο hi fi που μου αρεσει.

Μετα συμβαινει το εξης. Αν βαλεις διπλα διπλα με καποιον τροπο τα συστηματα ναι μπορει να πεις δε θελω να παω στο χειροτερο. Αλλα ποτε συμβαινει αυτο; Ποτε...

Αν γυρισεις σπιτι σου ομως εφοσον εχεις περασει το κατωφλι στο συστημα που εχεις, τοτε δεν αναιρειται στο μυαλο σου η εντυπωση που εχεις για το συστημα σου ακομα και αν εχεις ακουσει κατι πολυ καλυτερο.

Το προβλημα υπαρχει εαν εξ αρχης αγορασες κατι που δε σου αρεσε ο ηχος του. Τοτε κακως το πηρες και πεταξες και λεφτα.

Η αναβαθμιση δεν πρεπει να γινεται γιατι δεν αντεχεις να ακους το συστημα σου, δηλαδη δεν βγαζει ποιοτικο ηχο. Τοτε εκανες λαθος εξ αρχης και πεταξες τα λεφτα σου.

Εγω προσωπικα σκεφτηκα οτι αυτο το κατωφλι ειτε το περναω με το πρωτο συστημα και μετα η αναβαθμιση ειναι προεραιτικη η δεν αγοραζω τιποτα. Δεν ειπα ποτε αντε να παρω αυτο τωρα και βλεπουμε στην πορεια...
Όλα σωστά.

Αλλά ιδιαίτερα η τελευταία παράγραφος είναι ακριβώς και εμένα η λογική και αίσθημα μου και έτσι λειτουργησα. Λες και με φωτογράφισες. Το έχω γράψει και εγώ έτσι και χειρότερα. Βέβαια το κατώφλι αυτό είναι διαφορετικό για τον καθένα και καθορίζεται απο οικονομικά κριτήρια και να ξέρει απο την αρχή τι αποζητά. Τα λέω στον Marlboro και τον Bhutia και με λένε χαζό. :D

Reaction score
1.947
Παρακαλώ επανέλθετε στο θέμα του multimono εε multichannel ήθελα να πω :biggrin:
Οι mono εγγραφές ακούγονται καλύτερα σε 2 ηχεία από ένα ηχείο αλλά δεν ακούγονται καλύτερα σε παραπάνω από 2 ηχεία 😃

Reaction score
22.569
Νο,
και δεν εννοούσα αυτό.
To mono είναι καλό όταν έχει γίνει και η εγγραφή σε mono και όχι μόνο η μίξη. Επίσης όταν αναπαράγεται απο ένα μόνο ηχείο και με mono κεφαλή. Όταν είναι όλα όπως πρέπει δεν έχει πλάτος αλλά έχει μεγάλο βάθος, πάρα πολυ καλό και καθαρό layering των οργάνων σε αυτό το βάθος , και τρομερό punch και pop-άρισμα στο μπάσο που ενθουσιάζει τους έχοντες μόνο stereo εμπειρία (το 99.99 % δηλαδή). Πολλά όμως δεν είναι καλά γιατί γράφονταν για να παιχθούν στο ραδιόφωνο τότε AM.

Ένα καλό δικάναλο σύστημα (και τέστ που μπορεί να κάνει κάποιος) εάν παίξεις απο αυτό κανονικό mono όσο πιο στενή και βαθιά είναι η εικόνα .... τόσο καλύτερα τα ηχεία σου (και σε εικόνα και σκηνή όταν θα παίζουν stereo). Εάν (και όσο περισσότερο) πλατιάζει η εικόνα και μειώνεται το βάθος είναι λίγο (και όλο και περισσότερο) καβουρντηστήρια.

Η προτίμηση πολλών πρόσφατα που έχω και εγώ παρατηρήσει και που εκφράζεται στα social media για το mono - εάν δεν είναι καμιά χαζομόδα -είναι γιατί δεν έχει κατανοήσει ο κόσμος αυτό που πάντα υποστηρίζουν πολλοί ότι η αναπαραγωγή είναι πάντα καλύτερη στο format που έγινε η εγγραφή. ¨Ολα τα άλλα ... mono σε δικάναλο ή δικάναλο σε πολυκάναλο εάν και μπορεί εντυπωσιακά ο νορμάλ κόσμος (όχι οι audio people που έχουν ένα σωρό bias και κυρίως τεχνολογικά επειδή ¨ξέρουν" πολλά και η κρίση τους επηρρεάζεται ή μπερδεύονται γενικά) όταν τα ακούσει σε καπάκι αντιπαράθεση τελικά διαισθάνεται τα gimmick ή την υπέρ επεξεργασία που έχει συντελεσθεί και προτιμάει το mono εάν ήταν mono αρχικά, το δικάναλο εάν ήταν δικάναλο και το πολυκάναλο εάν ήταν πολυκάναλο.

Καλά τα λέω δάσκαλε - ιστορικέ του audio ;

Last edited:

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
33.241

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.610
Members
38.473
Νεότερο μέλος