Παντρεύομαι παιδιά. Ηχεία+ενισχυτή+πηγή. Βοήθεια!

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: Παντρεύομαι παιδιά. Ηχεία+ενισχυτή+πηγή. Βοήθεια!

Tyler ισχύει αυτο που διάβασα σε άλλη συζήτηση περι Klipsch οτι για δυκάναλο ήχο θέλουν λάμπα για να μην κουράζουν????
εξαρταται με το ματσαρισμα και το χαρακτηρα των συνοδων που εχεις. Πχ Klipsch με Nad ενισχυτικα ειναι σουπερ. Τα Klipsch γενικως εχουν εναν δυναμικο, ενθουσιωδη χαρακτηρα σε ολο το φασμα και δεν θελουν πολυ λαμπρα κ aggressive συνοδα γιατι αυτος ο χαρακτηρας ετσι ενισχυεται εις διπλουν. Τα ηχεια παντως ειναι γλυκοηχα να ξερεις. Αλλο τους χαρακτηριστικο ειναι οτι απο χαμηλες εντασεις ακους "γεματα".

Αυτο που λεει ο Petermeni εχει βαση και επικειται στο γεγονος οτι ειναι υποκειμενικο το πως θελει να ακουει κανεις, γιαυτο παρε στα χερια ενδεικτικα καποια δισκακια σου και πηγαινε να ακουσεις Klipsch.

Reaction score
89
διαβαζωντας το νημα τελικα καταλαβα οτι ηθελες βοηθεια για τα εργαλεια ρεσυ οχι για το γαμο!!! :143::143:

Γιαννη ασε ρε του Ασκητη της συμβουλες και πες του να παρει κανα denon να δει την υγεια του!!! :142:

Καλες αγορες και με το καλο φιλτατε να ανοιξεις το σπιτικο σου!! (εμενα παλι κατι μου λεει οτι θα βγει παιδαρος κ θες να τον μυησεις στα μυστικα του επαγγελματος χαχαχααααααα απο νωρις!!)

loudobic

AVSite Member
Reaction score
298
Απάντηση: Re: Παντρεύομαι παιδιά. Ηχεία+ενισχυτή+πηγή. Βοήθεια!

διαβαζωντας το νημα τελικα καταλαβα οτι ηθελες βοηθεια για τα εργαλεια ρεσυ οχι για το γαμο!!! :143::143:

Γιαννη ασε ρε του Ασκητη της συμβουλες και πες του να παρει κανα denon να δει την υγεια του!!! :142:

Καλες αγορες και με το καλο φιλτατε να ανοιξεις το σπιτικο σου!! (εμενα παλι κατι μου λεει οτι θα βγει παιδαρος κ θες να τον μυησεις στα μυστικα του επαγγελματος χαχαχααααααα απο νωρις!!)
Λες?? Μάλλον κάτι τέτοιο θα παίζει. Χα χαχαχαχαχα

loudobic

AVSite Member
Reaction score
298

Στο θέμα μας τώρα.

Παιδιά εκτός απο τα Klipcsh, να δώσω και μία ευκαιρία σε κάτι απο Audio Spectrum και σε κάτι οικονομικό σχετικά απο Sonus Faber ??

Και κάτι συγκεκριμένο. Tα Klipsch RF-82 II με ποίον απο τους παρακάτω ενισχυτές παντρεύονται καλύτερα.

α)XTZ Class A100D3
β)NAD C375BEE
γ)Cambridge Audio 840A V2.0
δ)κάποια δικιά σας πρόταση μέχρι τα 1200 eyro.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

....αυτα που ξερω ειναι τα Monitor Audio RX8, B&W 683 που αξιζουν τον κοπο. Αυτα με μια ενισχυση τυπου ΧΤΖ, Roksan Kandy K2, A-S1000, NAD C375BEE, Cambridge Audio 840A V2.0, ΗΚ-990 ειναι οκ

αλλα,

το ματσαρισμα ειναι υποκειμενικη υποθεση και αυτο θα το διαπιστωσεις μονος σου ακουγοντας. Το πιο ευκολο ειναι να καταληξεις σε ενισχυτη κ να κανεις αγορα και μετα να τον παρεις παραμασχαλα κ να κανονιζεις ακροασεις ηχειων με αυτον, ειτε αυτα ειναι Klipsch ειτε οποιαδηποτε αλλα.

Ξεκινα ακροασεις λοιπον:126:

loudobic

AVSite Member
Reaction score
298

Μάλιστα. Επειδή μου αρέσει ο ήχος των Klipsch, ποιόν ενισχυτή θα προτείνατε για ματσάρισμα. Με τα RF 82II.

Είπαμε στα ακούσματα κυριαρχεί η ROCK. Ειδικά classic Hard Rock, και σαν δεύτερη επιλογή ατμοσφαιρικές μελωδίες.

Reaction score
8

καλησπερα παιδια,
αν και δεν ειμαι παντρεμενος,συζω με την κοπελια μου,
ο φιλος john markou ειπε μια μεγαλη αληθεια.
τον συγχαιρω για αυτο.
και παλι μπραβο.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

ο αντιπροσωπος:

AUDIO Κ.ΜΑΣΣΕΛΟΥ & ΣΙΑ ΕΕ

tel: 2103221903
fax: 2103221903
address: ΔΑΙΔΑΛΟΥ 5, 10558 ΑΘΗΝΑ

Reaction score
7.038

....αυτα που ξερω ειναι τα Monitor Audio RX8, B&W 683 που αξιζουν τον κοπο. Αυτα με μια ενισχυση τυπου ΧΤΖ, Roksan Kandy K2, A-S1000, NAD C375BEE, Cambridge Audio 840A V2.0, ΗΚ-990 ειναι οκ

αλλα,

το ματσαρισμα ειναι υποκειμενικη υποθεση και αυτο θα το διαπιστωσεις μονος σου ακουγοντας. Το πιο ευκολο ειναι να καταληξεις σε ενισχυτη κ να κανεις αγορα και μετα να τον παρεις παραμασχαλα κ να κανονιζεις ακροασεις ηχειων με αυτον, ειτε αυτα ειναι Klipsch ειτε οποιαδηποτε αλλα.

Ξεκινα ακροασεις λοιπον:126:
+1000
Μεγάλη ιστορία το ταίριασμα!!

καλησπερα παιδια,
αν και δεν ειμαι παντρεμενος,συζω με την κοπελια μου,
ο φιλος john markou ειπε μια μεγαλη αληθεια.
τον συγχαιρω για αυτο.
και παλι μπραβο.
Ο Μάρκου είναι αρχηγός και δηλώνω δημόσια
ότι είμαι θαυμαστής του:107:
Γεια σου ρε Γιάνναρε!!:114:

loudobic

AVSite Member
Reaction score
298

Σευχαριστώ πολύ. Αλλά διαβάζοντας πολύ εδω μέσα, συμπεραίνω ότι τα Klipsch είναι δύσκολα ηχεία.

Εγώ θέλω μια λαμπρότητα και αναλυτικότητα στα ακούσματα μου. Ειδικά στα όργανα, ηλεκτρική κιθάρα classic rock. (π.χ Les Paul Jimmy Page, ή Eric Clapton).

Υπάρχει ένα ποιό ασφαλές ηχείο γιαυτή την περίπτωση?? Άσφαλές εννοώ να μην υπάρχει ο φόβος να κουράζει, χωρίς βέβαια να μην είναι δυναμικό, διότι αυτή η μουσική είναι απο μόνη της ζωντανή, δεν θέλω να την θαμπώσω, αλλα με αυτά που διάβασα για τα Klipsch με έβαλαν σε σκέψεις!!

loudobic

AVSite Member
Reaction score
298

Να θυμήσω παιδια ότι το σαλόνι είναι 40 τετραγωνικά.

Reaction score
7.038

Ξεκίνα ακροάσεις παλικάρι.
Εκεί γύρω που μένεις έχει αρκετά μαγαζάκια
για να ακούσεις διάφορα ηχεία.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Σευχαριστώ πολύ. Αλλά διαβάζοντας πολύ εδω μέσα, συμπεραίνω ότι τα Klipsch είναι δύσκολα ηχεία.

Εγώ θέλω μια λαμπρότητα και αναλυτικότητα στα ακούσματα μου. Ειδικά στα όργανα, ηλεκτρική κιθάρα classic rock. (π.χ Les Paul Jimmy Page, ή Eric Clapton).

Υπάρχει ένα ποιό ασφαλές ηχείο γιαυτή την περίπτωση?? Άσφαλές εννοώ να μην υπάρχει ο φόβος να κουράζει, χωρίς βέβαια να μην είναι δυναμικό, διότι αυτή η μουσική είναι απο μόνη της ζωντανή, δεν θέλω να την θαμπώσω, αλλα με αυτά που διάβασα για τα Klipsch με έβαλαν σε σκέψεις!!
αντι να συμπεραινεις απο γραφωμενα αλλων και αντι να σκεφτεσαι κ να προβληματιζεσαι σε υποθετικα σεναρια, ακουσε πρωτα τα ηχεια και δεν θα χρειαστει να ξανασκεφτεις. Αν σ'αρεσουν τα κρατας στα υποψην, αν οχι τα ξεχνας κ τελειωνουν κ οι προβληματισμοι επ αυτων. Ειναι υποκειμενικο το πως θελει να ακουει ο καθενας, καποιος μπορει να τα βρισκει καπως, εσυ μπορει αλλιως. Αν θελεις λαμπροτητα και αναλυτικοτητα οπως λες, πρεπει να ειναι σιγουρα στη λιστα με αυτα που θα ακουσεις. Ακους, απορριπτεις, κρατας τις καλες εντυπωσεις κ αγοραζεις.

Αν ειναι να αγορασεις χωρις ακροαση κ με βαση την εντυπωση που αποκτας μεσα απο ολα αυτα που λεμε ολοι εμεις υπαρχει μεγαλη περιπτωση τελικα να μην αγορασεις το καταλληλο ηχειο για σενα.

Ολα τα ηχεια που αναφερθηκαν σε αυτο το thread ειναι αξιολογα κ για τα 40 τμ σου. Το ποιο σου ταιριαζει θα το αποφασισει η ψυχοσυνθεση σου μετα απο εκτεταμενο ακουστικο ερεθισμα.

ψυχραιμια, το "ψαξιμο" ειναι πιο ευκολο κ πιο ευχαριστο απ οτι νομιζεις :126:

loudobic

AVSite Member
Reaction score
298

Ξεκινάω αύριο, και θα σας πω.

D

Deleted member 23222

Guest

Eγώ θα σου πρότεινα να ακούσεις ένα συνδυασμό με Nad ή Harman με τα ATC scm 40.
Θα εξαντλούσα εκεί το περισσότερο μπάτζετ μου...
Το μεγάλο ατού των ΑΤC είναι οι μεγάλες εντάσεις που σίγουρα θέλεις,χωρίς περιττές σκληράδες...

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Τα ATC SCM40 είναι κλάσεις ανώτερα από τα περισσότερα ηχεία που αναφέρθηκαν.
Η δε midrange μονάδα τους είναι, συγκριτικά, από άλλο πλανήτη...

Μάλιστα, αυτήν την περίοδο, τα SCM40 βρίσκονται σε προσφορά στην τιμή των 2200 Ευρώ.

Από τη στιγμή που δεν αναζητάς ενεργά ηχεία (δε μπορώ να καταλάβω γιατί:203:), η επιλογή των SCM40 αποτελεί, κατά τη γνώμη μου, μάλλον μονόδρομο στην κατηγορία τιμής που θέλεις να κινηθείς.

Μπορείς να τα συνδυάσεις με τον XTZ Class A 100 D3 τον οποίο εισάγει ο ίδιος αντιπρόσωπος.

Review του XTZ Class A 100 D3 να οδηγεί τα μεγαλύτερα ATC SCM50 μπορείς να διάβάσεις εδώ - αν δε βαριέσαι, θα σου πρότεινα να διαβάσεις ολόκληρο το συγκριτικό, ξεκινώντας μάλιστα από τα... συμπεράσματα (σημειώνω ότι ο Δημήτρης Σταματάκος είναι από τους ελάχιστους σοβαρούς reviewers διεθνώς).

Έτσι, αν επιλέξεις το συνδυασμό ATC SCM40 - XTZ Class A 100 D3, τότε, με 2900 Ευρώ περίπου, θα έχεις δύο ηχεία και έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή-dac, οπότε το μόνο που θα σου λείπει είναι ένα φθηνό media player με ψηφιακή έξοδο, ενώ είσαι within budget και ωραίος.

Μοναδικό "μειονέκτημα" του παραπάνω σετ, είναι ότι ο ενισχυτής αδυνατεί να αξιοποιήσει πλήρως τα ηχεία τόσο από αποψη "ποιότητας" όσο και από άποψη εντάσεων (ειδικά σε ένα σαλόνι 40 τετραγωνικών μέτρων).

Στην παραπάνω πρόταση, έθεσα τον όρο μειονέκτημα εντός εισαγωγικών, μια και εκτιμώ ότι στο διαθέσιμο budget δύσκολα θα επιτύχεις κάτι καλύτερο (εκτός και αν αποφασίσεις να επιλέξεις ενεργά ηχεία ή κάποιον "κακό" :143: διακοπτικό ενισχυτή για τα 40άρια - λάβε υπόψιν σου όμως ότι, συχνά, οι διακοπτικοί τελικοί ενισχυτές δεν οδηγούνται εύκολα)

Καλές αγορές!:107:

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Αlex συμφωνω απολυτα για τα SCM40. O μονος ενδοιασμος ειναι αυτο που αναφερεις κ εσυ

Μοναδικό "μειονέκτημα" του συνδυασμού ATC SCM40 - XTZ Class A 100 D3, είναι ότι ο ενισχυτής αδυνατεί να αξιοποιήσει πλήρως τα ηχεία τόσο από αποψη "ποιότητας" όσο και από άποψη εντάσεων (ειδικά σε ένα σαλόνι 40 τετραγωνικών μέτρων).
καθως κ ο κ. Σταματακος αναφερει οτι ο ΧΤΖ με τα ATC ειναι ικανος να καλυψει ενα μικρο/μεσαιο χωρο.

Αν το budget του φιλου ηταν λιγο πιο πανω κ μπορουσε να παει σε ικανοτερο για την περισταση ενισχυτη, τοτε θα ηταν η απολυτη αγορα.

Απλα εχω την αισθηση οτι ο ΧΤΖ ειναι καπως "οριακος" σε αυτη την περιπτωση..

Καλες αγορες κι απο μενα!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Re: Απάντηση: Παντρεύομαι παιδιά. Ηχεία+ενισχυτή+πηγή. Βοήθεια!

Το μεγάλο ατού των ΑΤC είναι οι μεγάλες εντάσεις που σίγουρα θέλεις,χωρίς περιττές σκληράδες...
Μεγάλες εντάσεις όταν η εταιρία αναφέρει 85 db ευαισθησίας ενώ όλες οι μετρήσεις τους έχουν δείξει κάτι λιγότερο!!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.874
Members
38.509
Νεότερο μέλος
Konstantinos M.