Παντρεύομαι παιδιά. Ηχεία+ενισχυτή+πηγή. Βοήθεια!

Reaction score
238
Απάντηση: Παντρεύομαι παιδιά. Ηχεία+ενισχυτή+πηγή. Βοήθεια!

loudobic καλύτερο ηχείο από τα ATC δεν πρόκειται να ακούσεις. Και στα 2200 είναι ευκαιρία. Αλλά με τα υπόλοιπα χρήματα ο ενισχυτής που θα πάρεις απλά δεν....

Εγώ θα τα έπαιρνα αν :

1.) Κάποια στιγμή στο μέλλον θα άλλαζα ενισχυτή
2.) Δεν τα άκουγα με καλύτερο ενισχυτή φίλου μου
3.) Κάπου στο σύστημα (ενισχυτής ή dac ) υπήρχε μια προενισχύτρια λαμπίτσα...

Reaction score
1

Για διαβάστε ο avmentor είναι πολύ κολακευτικός.

''Από τις πρώτες στιγμές έγινε σαφές ότι ο 840A έχει σχεδιαστεί με πολύ σοβαρά κριτήρια και ότι η φήμη που τον συνοδεύει δεν είναι καθόλου τυχαία. Δημιούργησε μια αίσθηση ακρίβειας και σταθερότητας, επιβαλλόμενος στον χώρο και δημιουργώντας μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Ο ενισχυτής επέδειξε σημαντικές δυνατότητες οδήγησης και ελέγχου, δημιούργησε υψηλές στάθμες χωρίς προβλήματα κόπωσης και διατήρησε την φυσιογνωμία του ακόμη και κοντά στο όριο. Η εντύπωση που μας δημιουργήθηκε κατά τη δοκιμή είναι ότι μπορεί να υποστηρίξει συστήματα με ηχεία τυπικής ευαισθησίας σε μέτριους ή και κάπως μεγαλύτερους χώρους.''
Εκτός του ότι είναι κατά γενική ομολογία ένας από τους καλύτερους ενισχυτές στην κατηγορία του, διαθέτει και ρυθμιστικά tremble + bass (ξέρω, ανατρίχιασαν οι High-Endαδες) που σε κάποιους παλιούς δίσκους είναι σίγουρο ότι θα σου χρειαστούν.

ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΟΔΗΓΕΙ ΑΥΤΑ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΙΠΟΤΑ !!!!!!!!

Όσον αφορά τα Proac και αφού δηλώσω ότι δεν έχω καμία σχέση και δεν γνωρίζω το μέλος Petermeni, ούτε γνωρίζω αν η τιμή είναι καλή ή πιασοκολάδικη, δες και αυτό

http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=1274373&postcount=1

Πάντως μακριά από τα ATC (Το τονίζω για να μην παρεξηγηθώ: ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ROCK ΜΟΥΣΙΚΗ).
Το γνωρίζω το θέμα γιατί το είχα ψάξει πριν 2 περίπου χρόνια με πολλαπλές ακροάσεις σε εκθέσεις και στον αντιπρόσωπο.

Καταπληκτικό ηχεία για να ακούς κιθάρες και όμποε και φλάουτα και μικρά κουαρτέτα με την Dianna Krall με φοβερή ανάλυση και χροιά, αλλά όταν έρθει η ώρα για Rock, Blues και παρόμοια το απόλυτο ξενέρωμα. (γιαυτό και τα παραπάνω ηχεία 20ετιας παραμένουν στο σαλόνι μου).

Καλή τύχη και καλές ακροάσεις !!!!!

D

Deleted member 23222

Guest

Tελικό συμπέρασμα,μάλλον βγήκε το αναμενόμενο....
Ακούς τα πάντα,βγάζεις συμπεράσματα τι σου αρέσει και μετά...

D

Deleted member 23222

Guest

Αποφασίζεις για ATC...:142:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Λοιπόν αγαπητέ επειδή παντρεύεσαι, οπωσδήποτε θα έχεις έξοδα, και οι εποχές δεν είναι ότι καλύτερο για να πουλάς μεταχειρισμένα θα σου πω το εξής, μιας και όπως φαίνεται να σου λέμε το πως και το γιατί, και με τεχνικά χαρακτηριστικά, δεν έχει απολύτως κανένα νόημα.

Είσαι αγρότης σε μια ορεινή περιοχή.
Ψάχνεις αυτοκίνητο που να σε εξυπηρετεί.
Ρωτάς λοιπόν την παρέα σου και κάποιοι σου προτείνουν την Mercedes SLK.
Είναι κακό αμάξι η SLK?
Και βέβαια όχι.
Κάνει για τη δουλειά που θέλεις?
Δηλαδή να πηγαίνεις στα χωράφια, μέσα από κατσάβραχα και χωματόδρομους, και να μπαίνεις μέσα με τις λάσπες?
Δώσε μόνος σου την απάντηση.:140:

loudobic

AVSite Member
Reaction score
298
Απάντηση: Re: Παντρεύομαι παιδιά. Ηχεία+ενισχυτή+πηγή. Βοήθεια!

Λοιπόν αγαπητέ επειδή παντρεύεσαι, οπωσδήποτε θα έχεις έξοδα, και οι εποχές δεν είναι ότι καλύτερο για να πουλάς μεταχειρισμένα θα σου πω το εξής, μιας και όπως φαίνεται να σου λέμε το πως και το γιατί, και με τεχνικά χαρακτηριστικά, δεν έχει απολύτως κανένα νόημα.

Είναι κακό αμάξι η SLK?
Και βέβαια όχι.
Δηλαδή να πηγαίνεις στα χωράφια, μέσα από κατσάβραχα και χωματόδρομους, και να μπαίνεις μέσα με τις λάσπες?

Χα χα χαχαχα με έκανες και γέλασα. Πάντως σε ευχαριστώ πολύ σοφό παράδειγμα.

loudobic

AVSite Member
Reaction score
298

Εχει κάποιος μια άποψη επάνω σε αυτά τα ερωτήματα?? Ειδικά για τα ηχεία??

Για τα Dali Ikon 8, τα Klipsch RF 82II και τα Monitor Audio RX8 ok έχω ακούσει καλά λόγια, για το Canton Ergo 695 DC και τα Proac αξίζει να κάνω τον κόπο να τα ακούσω??

Όποιος είναι σίγουρος ας μου πεί και αυτό. Εκτός και κάποιο μαγαζί τα έχει μαζεμένα.

Αλλα απότι είδα τις τιμές τα Dali και τα Canton είναι προς τα πάνω 600 ευρώ, αξίζει η διιαφορά σε σχέση με χαμηλότερης τιμής Klipsch και Monitor Audio και B&W 683.

Πάντως ότι μπορέσω ξαναλέω θα ακούσω, απλά δεν έχω και πολύ ελέθευρο χρόνο.

Και νομίζω ένας φίλος είπε ότι ο Cambridge Audio 840A V2.0 είναι ''Μάνα'' για Classic Rock.....

Οοοοφφφφφ αυτά.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

ξεκινα απο τα πιο οικονομικα μοντελα που σου εχουν προταθει γιατι μπορει με την ακροαση να διαπιστωσεις οτι σου κανουν σε σχεση με καποια ακριβοτερα. Dali μπορεις να δεις και το 7, ειναι επισης καλο για την περιπτωση σου κ λιγο φθηνοτερο.

αφου διαβασες τη δοκιμη του avmentor, διαβασε κ για τον ΗΚ-990..

loudobic

AVSite Member
Reaction score
298

ξεκινα απο τα πιο οικονομικα μοντελα που σου εχουν προταθει γιατι μπορει με την ακροαση να διαπιστωσεις οτι σου κανουν σε σχεση με καποια ακριβοτερα. Dali μπορεις να δεις και το 7, ειναι επισης καλο για την περιπτωση σου κ λιγο φθηνοτερο.

Ναι την διάβασα, λέει οτι καλύπτει άνετα μεγάλους χώρους. Αλλα είναι πoιό πολύ ευχαριστημένος με το ηχητικό αποτέλεσμα του Campringe, αλλά και εντυπωσιασμένος με τις ικανότητες του XTZ σε σχέση με τα 700 ευρώ που κοστίζει. Αντε να βρείς άκρη τώρα.

Reaction score
47
Nα καταθέσω και την δική μου εμπειρία. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με BW683 και Harman990 και ακούω κλασική-τζαζ-ροκ. Σε όλα τα είδη με ευχαριστεί πάρα πολύ το άκουσμα και δεν νιώθω να μου λείπει κάτι. Οι σ΄ταθμες υπεραρκετές χωρίς να ζωρίζεται ο ενισχυτής. Ο χώρος είναι περίπου 25μ, άρα στα 40 δεν θα σου κακοέπεφτε το περισσότερο μπάσο των ΙΚΟΝ8 -Canton. IMHO να τον έχεις στο μυαλό σου τον Harman γιατί έχει μεγάλα αποθέματα ισχύος, όπως αποδυκνείουν και οι μετρήσεις του Σταματάκου.
Τελικά να πάρεις κάτι που θα το ακούσεις, γιατί ό,τι και να σου πούμε εμείς εσύ θα τα έχεις σπίτι. Καλή επιλογή!

Reaction score
62
Εγώ προτείνω JBL LS-80 για ηχεία & τον HK-990 για ενισχυτή (αν και εδώ έχεις αρκετές καλές εναλλακτικές, απ' αυτές που προτάθηκαν προηγουμένως)...
Νομίζω είναι ό,τι πρέπει γι' αυτό που ψάχνεις...δυναμικά, εντάσεις, "μεγάλος" ήχος γενικώς...

D

Deleted member 23222

Guest
Απάντηση: Re: Παντρεύομαι παιδιά. Ηχεία+ενισχυτή+πηγή. Βοήθεια!

Είναι κακό αμάξι η SLK?
Και βέβαια όχι.
Όντως σωστό παράδειγμα...αλλά για αυτοκίνητα.
Γιατί στον ήχο,το ζητούμενο είναι να μάθεις να ακούς "σωστά"...και το σωστό είναι ένα!!!...το έχουμε (έχετε) συζητήσει τόσες φορές εδώ μέσα...
Μπορεί πολλοί να έχουν διαφορετική αντίληψη του "σωστού" και ακόμα περισσότεροι διαφορετική αντίληψη του δρόμου για την Ιθάκη τους...αλλά η Ιθάκη είναι μία...
Για να το...."αυτοκινητοποιήσω" λοιπόν και ο αγρότης χρειάζεται αυτοκίνητο για να πηγαίνει τις διακοπές και τις βολτούλες του...όχι απαραίτητα αγροτικό...και αν έχει πολλά χωράφια με δυναμικές καλλιέργειες...ίσως να καταλήξει και στην SLK...:126:

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

...δηλαδη ο φιλος που εχει 3000 ευρω budget, θα δωσει 2200 για τα ATC και με τα 800 που του μενουν θα αγορασει εναν ενισχυτη με τον οποιο θα ακουει "σωστα" τα ATC σε 40 τμ?

πως το λεγε η πεθερα Μητση στους Μητσους.. Παραλογοοοο!! Ε μην krellαθουμε κιολας που λεει κ ο Βλασης..

Πρεπει να παιρνουμε υποψην τις παραμετρους του προβληματος καθε φορα, και εδω οι παραμετροι-συνθηκες ειναι 3000 ευρω κ 40τμ, γιατι αλλιως θα λυσουμε αλλη ασκηση...

Αν λοιπον ο φιλος ειχε 5000~6000 ευρω να ξοδεψει, ναι θα του προτειναμε τα 40αρια με κανεναν Plinius, Hegel, Krell ή κατι παρομοιο στα 250 σωστα watt.

Δεν μπορεις να προτεινεις σε καποιον που να ξοδεψει ενα 3000χιλιαρο για να φτιαξει ενα συστημα "ανισορροπο" που δεν θα παιζει οπως πρεπει στο χωρο του, βαζοντας τον στη διαδικασια να ξαναμπει σε εξοδα δινοντας αλλα τοσα για να βρει το σωστο ενισχυτη για το "προβλημα" του, 3000 ευρω εχει να ξοδεψει κ το ξεκαθαρισε απο την αρχη ο Χριστιανος...

loudobic

AVSite Member
Reaction score
298

Πολύ σωστό. Αυτό θα κάνω!

loudobic

AVSite Member
Reaction score
298

Το σημαντικότερο για εμένα παιδιά όπως σας είπα είναι να γεμίσω τα 40 τετραγωνικά μου πολύ καλά. Συμφωνω απόλυτα με τα 8 ιντζα γούφερ, εξάλλου είναι απόλυτα λογικό. Τα σαλόνι είναι περίπου σαν ένα χαρτί Α4, δηλαδή 4 χ 7. Τα ηχεία θα μπούνε περίπου στην μέση τις μεγάλεις πλευράς των 7 μέτρων.

Reaction score
62
Re: Απάντηση: Παντρεύομαι παιδιά. Ηχεία+ενισχυτή+πηγή. Βοήθεια!

Το σημαντικότερο για εμένα παιδιά όπως σας είπα είναι να γεμίσω τα 40 τετραγωνικά μου πολύ καλά. Συμφωνω απόλυτα με τα 8 ιντζα γούφερ, εξάλλου είναι απόλυτα λογικό. Τα σαλόνι είναι περίπου σαν ένα χαρτί Α4, δηλαδή 4 χ 7. Τα ηχεία θα μπούνε περίπου στην μέση τις μεγάλεις πλευράς των 7 μέτρων.
Γκουχ, γκουχ...
Από που ν' αρχίσω & που να τελειώσω, είναι σωστά αυτά τα νούμερα? :138:

Η τοποθέτηση δείχνει "προβληματική" και μάλλον πρέπει να πας σε μικρότερο ηχείο, από ποια απόσταση θα ακούς κυρίως?

Reaction score
238

...δηλαδη ο φιλος που εχει 3000 ευρω budget, θα δωσει 2200 για τα ATC και με τα 800 που του μενουν θα αγορασει εναν ενισχυτη με τον οποιο θα ακουει "σωστα" τα ATC σε 40 τμ?

πως το λεγε η πεθερα Μητση στους Μητσους.. Παραλογοοοο!! Ε μην krellαθουμε κιολας που λεει κ ο Βλασης..

Πρεπει να παιρνουμε υποψην τις παραμετρους του προβληματος καθε φορα, και εδω οι παραμετροι-συνθηκες ειναι 3000 ευρω κ 40τμ, γιατι αλλιως θα λυσουμε αλλη ασκηση...

Αν λοιπον ο φιλος ειχε 5000~6000 ευρω να ξοδεψει, ναι θα του προτειναμε τα 40αρια με κανεναν Plinius, Hegel, Krell ή κατι παρομοιο στα 250 σωστα watt.

Δεν μπορεις να προτεινεις σε καποιον που να ξοδεψει ενα 3000χιλιαρο για να φτιαξει ενα συστημα "ανισορροπο" που δεν θα παιζει οπως πρεπει στο χωρο του, βαζοντας τον στη διαδικασια να ξαναμπει σε εξοδα δινοντας αλλα τοσα για να βρει το σωστο ενισχυτη για το "προβλημα" του, 3000 ευρω εχει να ξοδεψει κ το ξεκαθαρισε απο την αρχη ο Χριστιανος...
:444::444::444:

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: Re: Απάντηση: Παντρεύομαι παιδιά. Ηχεία+ενισχυτή+πηγή. Βοήθεια!

Γκουχ, γκουχ...

Η τοποθέτηση δείχνει "προβληματική" και μάλλον πρέπει να πας σε μικρότερο ηχείο, από ποια απόσταση θα ακούς κυρίως?

Τα σαλόνι είναι περίπου σαν ένα χαρτί Α4, δηλαδή 4 χ 7. Τα ηχεία θα μπούνε περίπου στην μέση τις μεγάλεις πλευράς των 7 μέτρων.

κουραστηκα κ παραιτουμαι απ το συγκεκριμμενο θεμα, τοσα ποστ και τοση αναλυση απο τοσους ανθρωπους, για λαθος δεδομενα. Μονο κατα τυχη θα βρισκοταν η σωστη λυση.

ευχομαι καλες ακροασεις, καλες αγορες κ καλη τυχη, θα χρειαστει..

loudobic

AVSite Member
Reaction score
298
Απάντηση: Re: Απάντηση: Παντρεύομαι παιδιά. Ηχεία+ενισχυτή+πηγή. Βοήθεια!

Γκουχ, γκουχ...

Ενδεικτικα το έγραψα παιδιά, λάθος. Είναι περίπου 4,7 χ 7,6 = 35,8 τετραγωνικά.

Απο απέναντι στον καναπέ δηλαδη περίπου στα 4,5 μέτρα.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.865