Παντρεύομαι παιδιά. Ηχεία+ενισχυτή+πηγή. Βοήθεια!

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
714
Απάντηση: Παντρεύομαι παιδιά. Ηχεία+ενισχυτή+πηγή. Βοήθεια!

Αν δεν ήθελα να αλλάξω κάτι στη διαρρύθμιση του χώρου, θα κατέφευγα στα εξής:
Θα πλησίαζα το ανάκλιντρο κάθισμα στο αριστερό ηχείο,
Θα άφηνα χώρο από τον τοίχο πίσω μου, τραβώντας τον καναπέ μπροστά έως εκεί που δεν εμποδίζει την μπαλκονόπορτα,
Θα έφτιαχνα μία μικρή σε βάθος αλλά σχετικά ψηλή βιβλιοθήκη στο κενό που δημιουργήθηκε πίσω μου, τακτοποιώντας τα βιβλία μου και τα cd μου εκεί,
Θα «έσπαγα» τη γωνία, στο δεξί ηχείο, με ένα φωτιστικό δαπέδου, τετράγωνου σχήματος (πχ. ΙΚΕΑ) ή με ένα διακοσμητικό παραβάν χώρου που θα έκρυβα ένα φωτιστικό πίσω του για… ατμόσφαιρα, ,
Θα είχα το δεξί ηχείο ελαφρά πιο μπροστά από το αριστερό και θα έφτιαχνα τη στερεοφωνική εικόνα με τις κλίσεις των ηχείων.

Όλα τα παραπάνω με το σκεπτικό ότι το δεξί ηχείο απέχει, τουλάχιστον, ένα μέτρο από τον πλαϊνό τοίχο.

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
714

Αν δεν είχα πρόβλημα στη διαρρύθμιση του χώρου:
Θα έβαζα την μπαλκονόπορτα ανάμεσα στα ηχεία (αν είναι μικρότερη των 2,5 μέτρων)
Θα χρησιμοποιούσα ως θέση ακρόασης το ανάκλιντρο,
Θα έβαζα το έπιπλο με τα μηχανήματα στον τοίχο από το αριστερό ηχείο, κάθετα,
Θα χρησιμοποιούσα τον καναπέ ως θέση θέασης για την τηλεόραση, στην περίπτωση που το έπιπλο φιλοξενούσε κάτι τέτοιο.
Με αυτό τον τρόπο κρατάμε κάποια βασικά, χάνουμε στα μήκη καλωδίων για τα ηχεία…

Reaction score
249

δεν ξερω αν θα μπορουσες να βαλεις την τραπεζαρια στη θεση των ηχειων
τα ηχεια στη θεση της τραπεζαριας ενα μρτρο απο τον τοιχο στο κεντρο της διαστασης των 5 μετρων κρατωντας ισορροπια δεξια και αριστερα απο τους αλλους τοιχους
βαλε τον καναπε 3 μετρα απο τα ηχεια
μπορεις ετσι να βλεπεις τηλεοραση και χοουμ σινεμα και να εχεις καθαρο τοιχο και για προβολεα και να τοποθετησεις τα surround ηχεια σου
τηλεοραση σε γωνια με το στερεο δεν ενδεικνυται αν θες αργοτερα hc
αυτα σε συνεννοηση με τη συζυγο
μια ιδεα λεω οχι οτι ειναι η καλυτερη

loudobic

AVSite Member
Reaction score
298

Μισο λεπτό παιδια ετοιμάζω καινούργιο σχέδιο. Μισό!!

loudobic

AVSite Member
Reaction score
298

Λοιπόν παιδιά, ο χώρος που θα δείτε στην φώτο θα αδειάσει εντελώς, και θα μπούνε τα έπιπλα που σας αναλύω στο σχέδιο.

Δυστυχώς η διάταξη των επίπλων δεν μπορεί να αλλάξει απο αυτη του σχεδίου, οπότε με την θυσία ενός ''μακρύτερου'' καλωδίου, παρακαλώ τώρα να μου πείτε τις ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ λύσεις.

loudobic

AVSite Member
Reaction score
298

Και αντίθετη λήψη.

loudobic

AVSite Member
Reaction score
298

Και τελευταία φώτο πανοραμικά ο χώρος, τραβηγμένη απο το μπαλκόνι, ελπίζω να βοήθησα!!

loudobic

AVSite Member
Reaction score
298

Και για να σπάσω την μονοτονία των προτάσεων, απο τα ηχεία του δωματιου μου Fostex PM.04 ακούω εναν master των masters. Joe Satriani στο δικό του μεγαλείο!!

http://www.youtube.com/watch?v=oAalYg53V30

παρεπιπτόντως να ενημερώσω πως τα ενεργα μου Fostex pm.04 είναι εξαιρετικά για γραφείο. Απίστευτα αναλυτικά με πολύ ισορροπημένο μπασάκι, εαν αναλογιστούμε οτι ειναι 4άρι. Και σε πολύ καλή τιμή. Εαν και τώρα ανέβηκαν.

Απολάυστε και λίγο Joe, ακούστε την εισαγωγή αλλα σίγουρα και μετά το τέταρτο λεπτό.

loudobic

AVSite Member
Reaction score
298

[YOUTUBE]<iframe title="YouTube video player" width="480" height="390" src="http://www.youtube.com/embed/ugxFcmZXDyc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>[/YOUTUBE]

loudobic

AVSite Member
Reaction score
298

Λοιπόν παιδιά, ο χώρος που θα δείτε στην φώτο θα αδειάσει εντελώς, και θα μπούνε τα έπιπλα που σας αναλύω στο σχέδιο.

Δυστυχώς η διάταξη των επίπλων δεν μπορεί να αλλάξει απο αυτη του σχεδίου, οπότε με την θυσία ενός ''μακρύτερου'' καλωδίου, παρακαλώ τώρα να μου πείτε τις ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ λύσεις.

loudobic

AVSite Member
Reaction score
298

Παιδιά κάποια πρόταση???

Reaction score
3
Τα atc ειναι τα καλυτερα ηχεια και με διαφορα που εχω ακουσει σε αυτη τη κατηγορια τιμης.Καλο θα ηταν να τα ακουσεις πριν τα αποκλισεις.
Μπορει να παιζουν με τον ιδιο ενισχυτη 4-5db χαμηλοτερα σε σχεση με αλλα ηχεια ,αλλα θα τα ακους σε αυτη την ενταση για πολλες ωρες χωρις να κουραζεσαι.Με αλλα ηχεια θα ακους για 5-10 λεπτα πιο δυνατα αλλα γρηγορα θα το χαμηλωνεις και τελικα θα ακους πολυ πιο σιγα απο οτι με τα atc.

Κοιτα και αυτον τον ενισχυτη http://www.audiotechnologies.gr/index_files/Page911.htm σιγουρα θα τα" κουνησει". Μην σε ανησυχει που ειναι τελικος , μιλας με τον κατασκευαστη και πιστευω θα μπορει να σου φτιαξει ενα φτηνο παθητικο προενισχυτη.

loudobic

AVSite Member
Reaction score
298

Παιδία κάποια ιδέα για την τοποθέτηση τελικά με τις foto που ανέβασα??

Η επίπλωση όπως γράφω θα αλλάξει σύντομα.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Η τοποθέτηση, έτσι όπως βλέπω το σπίτι, θα πρέπει να είναι η αρχική σου.
Δεν μπορεί να αλλάξει πολύ η επίπλωση εκτός αν από σπίτι το κάνεις studio ακροάσεων και μόνο.
Πρόταση μου είναι ο καναπές που θα τοποθετηθεί απέναντι από τα ηχεία σου να έχει ψηλή πλάτη.
Να μπορεί δηλαδή να ακουμπάει όλο το κεφάλι στη πλάτη του.
Το γιατί δες το σε σχετικό μήνυμα συμφουρίτη παραπάνω περί χτενωτού φίλτρου.
Επίσης καλό θα ήταν, αν γίνεται, να τοποθετηθούν δύο διαχύτες στον τοίχο πάνω από τον καναπέ.

Είσαι επίσης τυχερός που έχεις ξύλινο πάτωμα.
Αυτό βέβαια που θα πρέπει να κάνεις είναι να ψάξεις τρόπο να πατήσουν στέρεα τα ηχεία σου σε αυτό.

loudobic

AVSite Member
Reaction score
298

Παιδία δίαβασα προσεκτίκα όλες τις προτάσεις σας απο την αρχή, που ήταν πάρα πολλές και σας ευχαριστώ γιαυτό, και κάνω εξόρμηση σήμερα (επιτέλους ρεπό), οπότε αναμείνετε στο ακουστικό για νέα.

Σας παραθέτω τη μου έχει προταθεί, να δείτε πόσα πολλά είναι.

ΗΧΕΙΑ
1)B&W 683
2)Klipsch RF-82II
3)Monitor Audio RX8
4)Canton Ergo 695 DC
5)Dali Ikon 7 και 8
6)ATC SCM40

Ενισχυτές
1)Nad C375BEE
2)Cambridge Audio Azur 840A V2.0
3)Harman Kardon HK-990
4)XTZ A100D3
5)Yamaha A-S1000
6)Usher R1,5 Class A (με Dared SL-2000A)
7)Vincent 236
8)Naim Nait Si
9)Roksan Kandy k2

Πηγές
1)Marantz 6003
2)Harman Kardon HD990
3)Pioneer PD-D6 mkII
4)Nad c545bee

Σας ευχαριστώ όλους.

Reaction score
1

Και οι 9 ενισχυτές είναι αστέρια ! (προτιμώ τους 2,4,5,7).

Και τα 4 CD player είναι αστέρια ! (Προτιμώ τα 1, 3)

Και τα 6 Ηχεία είναι αστέρια ! (Προτιμώ τα 2,3 και επιμένω ότι τα 6) ATC δεν κάνουν για Rock μουσική !!!!!!!

Το μοναδικό σου πρόβλημα είναι :

1. Τα ηχεία να μην είναι πολύ ιδιότροπα στην τοποθέτηση τους στο χώρο. Λόγω ιδιομορφίας του σαλονιού σου δύσκολα θα πετύχεις καλή θέση τοποθέτησης.

2. Να μπορεί ο ενισχυτής να οδηγήσει τα ηχεία. Που σημαίνει ότι ηχεία και ενισχυτή θα πρέπει να τα ακούσεις μαζί πριν τα αγοράσεις.

Για το πρώτο ίσως μπορούν να σε βοηθήσουν τα παιδιά του Club. Για το δεύτερο απαιτείται τρέξιμο και αρκετές ακροάσεις. (έχει και αυτό την γλύκα του).

Καλή τύχη και επιλογή.

PS. Αν κατά τις ακροάσεις πέσεις πάνω σε τίποτα ακουστικά AKG 701 και Sennheiser HD-650 ρίξε καμία ματιά για τα πάρεις μία ιδέα. (για το μέλλον ρε παιδί μου).

loudobic

AVSite Member
Reaction score
298

Λοιπόν παιδιά μην με παρεξηγήσετε με την επόμενο μπάσιμο μου. Ακούγοντας έρχετε η όρεξη λέω εγώ. Λοιπόν άκουσα αρκετά πράγματα θέλω να ακούσω γνώμες για κάτι πολύ διαφορετικό σαν επιλογή.

Εαν σας έλεγα ότι έχω στο σαλόνι μου αυτή τη στιγμή τον Bryston 4B SST (2x300w),
και είχα τα 2 παρακάτω ηχεία προς επιλογή το ένα καινούργιο και το άλλο μεταχειρισμένο τι θα λέγατε??

1) Audio Spectrum Orpheus (2200ευρώ μεταχειρισμένο)
2) ATC SCM40 (2200 καινούργιο)

Τα άκουσα και τα δύο. Μου έκανε πολύ καλή εντύπωση η μεγάλη εικόνα, το μεγάλο σώμα που έδινε ο orfeus, φοβερά πληθωρικός ήχος, όλα ήταν ''μεγάλα'', μου άρεσε πολύ τέλοσπάντων.

Αλλά και όταν άκουσα και τα ATC ήταν τόσο μεταδοτικά, και να ήθελα να τα αγνοήσω ήταν εκεί, με φώναζαν, δεν μπορόυσα.

Φφφφφφ μεγάλο το δήλημα......

loudobic

AVSite Member
Reaction score
298

Λοιπόν παιδιά μην με παρεξηγήσετε με την επόμενο μπάσιμο μου. Ακούγοντας έρχετε η όρεξη λέω εγώ. Λοιπόν άκουσα αρκετά πράγματα θέλω να ακούσω γνώμες για κάτι πολύ διαφορετικό σαν επιλογή.

Εαν σας έλεγα ότι έχω στο σαλόνι μου αυτή τη στιγμή τον Bryston 4B SST (2x300w),
και είχα τα 2 παρακάτω ηχεία προς επιλογή το ένα καινούργιο και το άλλο μεταχειρισμένο τι θα λέγατε??

1) Audio Spectrum Orpheus (2200ευρώ μεταχειρισμένο)
2) ATC SCM40 (2200 καινούργιο)

Τα άκουσα και τα δύο. Μου έκανε πολύ καλή εντύπωση η μεγάλη εικόνα, το μεγάλο σώμα που έδινε ο orfeus, φοβερά πληθωρικός ήχος, όλα ήταν ''μεγάλα'', μου άρεσε πολύ τέλοσπάντων.

Αλλά και όταν άκουσα και τα ATC ήταν τόσο μεταδοτικά, και να ήθελα να τα αγνοήσω ήταν εκεί, με φώναζαν, δεν μπορόυσα.

Φφφφφφ μεγάλο το δήλημα......

Και φυσικά πρέπει να βρώ και εναν πρό για τον συνδιάσω με τον Bryston.

Reaction score
0

Αν δεν εχεις παρει ακομα αποφαση σε προσκαλω για μια ακροαση Klipsch rf82...

loudobic

AVSite Member
Reaction score
298

Καλησπέρα και πάλι.

Μετα απο χίλια μοίρια στο σαλώνι μου έχω συνδιασμό προ Nad C165BEE και τελικό Nad C275BEE, ο οποίος οδηγεί τα Klipsch RF-7 Classic.

Το μόνο που μου μένει είναι η πηγή.
Διαθέτω 1000 ευρώ, παίζω και σε καινούργιο αλλα και μεταχειρισμένο.

Με budget μέχρι 900 ευρώ, έχουμε κάποιες προτινόμενες διαθέσιμες επιλογές.

1)Audiolab 8200CD (900 ευρώ)
2)Arcam rDac + εισαγωγικό cd player (580 ευρώ)

** βρήκα και ένα μεταχειρισμένο (Unison Recearch Unico cdp) στα 700 ευρώ.

Τι λέτε να πάρω??

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.864
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef