Παν... METRIC... Αριστον

Reaction score
1.766
Απάντηση: Re: Απάντηση: Παν... METRIC... Αριστον

εσυ δηλαδη πιστευης οτι ολα αυτα που γραφης ολοι οσοι λενε για ψηφιοποιηση δεν τα ξερουν;

με μια ψηφιακη RΙΑΑ το μονο που γλυτωνεις ειναι μονο οι ατελειες του phono.

ωστοσο μια και ανησυχεις μην τυχον και μετα απο 50 χρονια εχεις καλυτερο πικαπ.

παρε μια metric να χρησιμοποιεις την ψηφιακη riaa σε real time

Reaction score
2.248
Απάντηση: Παν... METRIC... Αριστον

Πιστεύω ότι το όλη τους η προσοχή είναι στραμένη στην ακρίβεια εγγραφής του αναπαραγόμενου χωρίς να δίνουν σημασία στη μέθοδο αναπαραγωγής.

Για αυτό είμαι σίγουρος δηλαδή..... τι να λέμε τώρα.

Reaction score
4

.....
Με την ευκαιρια θα ηθελα να γραψω λιγα συμπερασματα απο καποιες προσωπικες δοκιμες των 3 τελευταιων ημερων. Εβαλα ενα πολυ καλο δισκο βινυλιου που τον πηρα απο τον Λουκα Stokowski Rhapsodies την Ουγγρικη2 και την Ρουμανικη 1 και τον συνεκρινα με φλακ στο ντακ της Musical Fidelity M1. Δεν το περιμενα αλλα ο ηχος ηταν "καρμπονιζε" ιδιος.
...
...
Αυτό που αναπαράγεται είναι μεν το μουσικό δρώμενο, αλλά ΜΕ ΤΟΝ ΗΧΗΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ της εκάστοτε συνεδρίας σαν σύνολο, αλλά και σαν μεμονωμένης μονάδας. (και πιστεψέ με ότι ο κάθε αναλογικός αναπαραγωγέας έχει ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ)
...
Καταρχήν να ζητήσω συγνώμη που έβαλα το θέμα της ψηφιοποιησης του βινυλίου και κινδυνεύουμε για "οφφ τοπικ".

@vastar- Ρε συ πόσο χρόνια το λέω αυτό ? :137:

@GeoVaz- Έχεις δοκιμάσει ποτέ να πάρεις ένα line out από το σύστημά σου και να το κάνει ψηφιακό ? (δεν είναι πολύ δύσκολο-αρκεί να γίνει σωστά)
Σου θυμίζω ότι ενώ οι δίσκοι είναι όλοι ίδιοι η αναπαραγωγή διαφέρει από σύστημα σε σύστημα ακόμα και όταν τα ενισχυτικά-ηχεία είναι ίδια. Ο χαρακτήρας που λες, εξαρτάται από κεφαλή-πλατό-βραχίωνα κτλ (δεν τα ξέρω) αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι "αντιγράφεται"
Όχι "όπως παίζει το πικάπ", αλλά όπως παίζει "το δικό σου πικάπ" :107:

Φιλικά στο λέω. Μπορείς να το δοκιμάσεις κι να ακούς αναλογικά στο αμάξι, στο mp3 κτλ ;)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.342

ΓΙΑ ΝΑ ΓΊΝΕΙ Η ΑΠΟΕΜΦΑΣΗ ΜΕ ΨΗΦΙΑΚΟ ΤΡΟΠΟ (ψηφιακή riaa) πρέπει πρώτα να γίνει η εξαγώγή της πληροφορίας από το αυλάκι του δίσκου με αναλογικό τρόπο.

Λάθος. Υπάρχει και το ψηφιακό πικάπ, ξέρεις, αυτό με την κεφαλή με λέιζερ, που δε σέρνεται στο αυλάκι.

τες πα, όντως είναι χαοτική η αναπαραγωγή του βινυλίου, κι αυτό δεν είναι υπέρ σας... Και δεν είναι και λογικό να περιμένεις να αλλάξεις κεφαλή για να ξαναακούσεις όλη τη συλλογή σου, μετά βραχίονα και πάλι από την αρχή, και στο τέλος να σε θάψουν κι ακόμα να μην έχεις ακούσει τι υπήρχε στο ρημάδι το αυλάκι, παρα μόνο κάπχιες "απόψεις" κεφαλών! Μα που βρίσετε το κουράγιο να ασχολείστε με αυτό? εξαντλητικό είναι και να το σκέφτεσαι δηλαδή...

Το πιο σοφό που μπορείτε να κάνετε, είναι να βρείτε ένα φίλο με ένα πολύ πολύ καλό σετ κεφαλής-βραχίονα-πλατό, και να πάρετε ψηφιοποιημένη αυτή την "άποψη" του δίσκου. Άρτσιβ κουόλιτι κεφαλή είναι η αρκιβ, ε? τες πα, δεν είναι λογική η λογική του όλα παίζουν διαφορετικά άρα δεν υπάρχει τρόπος να καταγραφεί. Το ένα, δεν αναιρεί το άλλο. Και σιγά τον πολυέλαιο δηλαδή...

Reaction score
2.248

Λάθος. Υπάρχει και το ψηφιακό πικάπ, ξέρεις, αυτό με την κεφαλή με λέιζερ, που δε σέρνεται στο αυλάκι.
....
Δεν παίζει το %$#$ Κώστα....... μακάρι να έπαιζε. 3 από δαύτα θα είχα πάρει, όχι ένα

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.342

Δεν παίζει το %$#$ Κώστα....... μακάρι να έπαιζε. 3 από δαύτα θα είχα πάρει, όχι ένα
άλλα λέει ο σταματάκος. (προσωπικά δε ξέρω, και ...θέστηκα κιόλας. για τα προβλήματα ανάγνωσης από βρωμιές ξέρω, μη μου τα ξαναλες)

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.706

Θα ηθελα λεβεντες να αφησουμε το thread στην ησυχια του ....νομιζω τα περι πικαπ δεν κολλανε......αρκετα βρε παιδια!!!!!

Reaction score
2.248

Συγνώμη φίλε Βλάσση, έχεις δίκιο μάναμ........ :120:

Μπορείς ελεύθερα να σβήσεις τα post μου να καθαρίσει το νήμα

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
390

Στην ουσία χάνεται μετά την αναπαραγωγή του βινυλίου η ΟΡΘΟΤΗΤΑ της εγγραφής (αυτό το καταλαβαίνουμε ή δεν το καταλαβαίνουμε)

Εχω αρκετά CD που σαν $#$%^ έγραφα σε CDR για να κρατήσω αθάνατα τα βινύλια μου. Στην πραγματικότητα έγραφα την ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ του dual μου με μιά γεύση ortofon με επεξεργασία musical fidelity.

Σήμερα υπάρχει στο ρακ μου μία άλλη προσέγγιση της αναλογικής αναπαραγωγής του μουσικού δρώμενου :116:
Αύριο θα είναι άλλη....

Εαν τώρα μετά από όλα αυτά θέλετε να αρχίσετε ψηφιοποιήσεις κάντε το.
Επειδή εσύ είσαι μπερδεμένος δεν σημαίνει πως ανακαλύπτουμε όλοι την Αμερική.

Για παράδειγμα εγώ ξέρω πως το Technics SP10 με βραχίονα SME 312 μακρύ και μια καλή Benz με phono Graham Slee παίζει ένα βινύλιο πλυμένο προσεκτικά με VPI τόσο κοντά στην master ταινία όσο δεν γίνεται.

Επίσης ξέρω πως αν ο δίσκος μου είναι λίγο ξυνός βάζω το Linn με Ittok 3 του κάνει "mastering" και ξεκινάω με γκόλ απο τα αποδυτήρια.

ΑΝ ΘΕΛΩ το ψηφιοποιώ και καθάρισα.

Τι με νοιάζει πως παίζει ο επόμενος συνδιασμός πικάπ ? Ας παίζει όπως θέλει ....

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.139

Geovaz, πολύ φοβάμαι οτι μετά από δέκα χρόνια παιξιμάτων, η φθορά της ηχητικής "γνησιότητας" των βινυλίων, δεν θα αντισταθμίζεται απο την όποια εξέλιξη / αναβάθμιση του αναλογικού εξοπλισμού. Αν ψηφιοποιηθούν όμως νωρίς περισώζεται κάτι, έστω και αν φέρει την ηχητική υπογραφή του υπάρχοντος αναλογικού εξοπλισμού (ο οποίος στην περίπτωση του δικού σου, σε υπερ-ικανοποιεί, έτσι δεν είναι; )

Για τους λάτρεις τώρα της Ρίας, της Kουκλάρας, της Ψηφιακής:

κάπου μεσα στο diyhifi.org νομίζω (όχι, βαριέμαι να το ψάξω, όποιος ενδιαφέρεται τόσο, ας τον εντοπίσει), υπάρχει ένας χαρακτηριστικός διάλογος μεταξύ δύο μηχανικών, παλιών καραβάνων της Αμερικάνικης βιομηχανίας δίσκου. Ξεκαθαρίζω οτι δεν είμαι ποντικός των στούντιο - μηχάνημα κοπής δεν έχω δει ποτέ από κοντά - κάποιοι όμως σ'αυτό το θρεντ που είναι, ας σχολιάσουν.

Ποιό ήταν λοιπόν το ρεζουμέ;
Οτι στην βιομηχανική διαδικασία κοπής, υπήρχε μία μηχανική ρύθμιση καθοριστικής σημασίας για την πιστότητα του τελικού προϊόντος στην Ρια την Κουκλάρα, που σε πραγματικές συνθήκες "πιάτσας" ο μηχανικός ρύθμιζε ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΙ, ναι καλά διαβάσατε, κάθε τόσο, γιατί το μηχάνημα "έφευγε".
Τα εξιδανικευμένα βινύλιά μας λοιπόν κατά τους δύο μηχανικούς, στην πραγματικότητα διαφέρουν από παρτίδα σε παρτίδα του ίδιου τίτλου (!), και απέχουν από την "Θεία" άποψη ΚΑΙ του γκουρού πίσω από την κονσόλα, ΚΑΙ του καλλιτέχνη ΚΑΙ από τις καμπύλες της Ρίας της Κουκλάρας (συχνότατα... κατά μερικά db)!!!

Και ο διάλογος κατέληγε με τη φράση "όταν λοιπόν βλέπω στα phono stages να διαφημίζεται ακρίβεια καμπύλης RIAA της τάξης των 0.0000... db, πεθαίνω στα γέλια"... :108:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.028

Για να αναφέρω και γω μερικά γεγονότα , και να συμφωνήσω με τον φίλο μου τον geovaz.Οχι να συμφωνήσω για να συμφωνήσω , αλλά γιατί έτυχε να εχω και δυο dat σπίτι , πλέον και να εχω κάνει ψηφιοποίηση βινυλίων.
Παλιά την έκανα απο το sl με την ortofon om 30 στο sony 59es. Μάπα το καρπούζι. Ε είχε και λίγο χαρακτήρα απο την om 30, ήταν και λίγο ο χαρακτήρας του ad του 59 , ε μάπα.
Τελευταίως ως γνωστόν εχω 304 , σαφώς ανώτερη κεφαλή , και καλύτερο phono g22000.Επίσης νεο βραχίονα στο sl. Απο καταγραφικό , χρησιμοποίησα το 60es,και το 2000es. Sony και τα δυο με SBM.
To sbm δουλεύει στα αναλογικά σήματα.
Λοιπόν και με τα δυο dat δεν πήρα το ηχητικό αποτέλεσμα που ήθελα , και που έπρεπε να πάρω .
σε συχνοτικό εύρος ήταν μια χαρά.Απο χροιές περίπου. Του έλλειπε όμως ο αέρας και η εν γένει ζωντάνια του αναλογικού. Δεν έπαιζε το ίδιο. Εκανα α-β πολλές φορές και με ταιριασμένη την στάθμη ακριβώς, και στα δυο.Το dat δεν έπαιξε σαν το βινύλιο.Μπορεί να το πλησίασε , αλλά δεν το έφτασε.
Μιλάω για βινύλια με αρκετά καλή εγγραφή και χαμηλό ποσοστό θορύβου.
my 2 cents.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.028

Geovaz, πολύ φοβάμαι οτι μετά από δέκα χρόνια παιξιμάτων, η φθορά της ηχητικής "γνησιότητας" των βινυλίων, δεν θα αντισταθμίζεται απο την όποια εξέλιξη / αναβάθμιση του αναλογικού εξοπλισμού

Eχω απο το 1981 το children of sanchez.
Το εχω ρημάξει στο παίξιμο και δεν εχει καμία φθορά. Λες να είναι σιδερένιο και να μην χαλάει?
Το σύγκρινα με του antkots, που είναι ιδίας κοπής και χρονολογίας και παίζουν το ίδιο.
Γιατίιιιι?

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.028

Ποιό ήταν λοιπόν το ρεζουμέ;
Οτι στην βιομηχανική διαδικασία κοπής, υπήρχε μία μηχανική ρύθμιση καθοριστικής σημασίας για την πιστότητα του τελικού προϊόντος στην Ρια την Κουκλάρα, που σε πραγματικές συνθήκες "πιάτσας" ο μηχανικός ρύθμιζε ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΙ, ναι καλά διαβάσατε, κάθε τόσο, γιατί το μηχάνημα "έφευγε".
Τα εξιδανικευμένα βινύλιά μας λοιπόν κατά τους δύο μηχανικούς, στην πραγματικότητα διαφέρουν από παρτίδα σε παρτίδα του ίδιου τίτλου (!), και απέχουν από την "Θεία" άποψη ΚΑΙ του γκουρού πίσω από την κονσόλα, ΚΑΙ του καλλιτέχνη ΚΑΙ από τις καμπύλες της Ρίας της Κουκλάρας (συχνότατα... κατά μερικά db)!!!
Και ο διάλογος κατέληγε με τη φράση "όταν λοιπόν βλέπω στα phono stages να διαφημίζεται ακρίβεια καμπύλης RIAA της τάξης των 0.0000... db, πεθαίνω στα γέλια"...

Επειδή κάποιος κάπου κάποτε έκανε μ@λ@κίες δεν συνεπάγεται οτι το κάνουν όλοι , παντού .
Υπάρχουν και μπακάληδες. Δεν είναι όλοι μπακάληδες.
Δλδ στις ψηφιακές ηχογραφήσεις δεν κάνουν αρλούμπες οι ηχολήπτες? Απο τα 1000 cd που εχω τα περισότερα σαν ηχογράφηση είναι για κλωτσιές.
Με το ντουφέκι ψάχνουμε να βρούμε cd με σοβαρή ηχογράφηση , που να μην εχει κομένες τις χαμηλές κατά 10db, γιατί στο στούντιο ο ηχολήπτης τα έκοβε , αφου τα 801 που είχε για μονιτορ μπουμπουνάγανε.
Τεσπα ως γνωστόν απόψεις , και οι απόψεις είνα σαν κ.......δες , ολοι εχουν απο μια.

Reaction score
140
Re: Απάντηση: Παν... METRIC... Αριστον

Με το ντουφέκι ψάχνουμε να βρούμε cd με σοβαρή ηχογράφηση , που να μην εχει κομένες τις χαμηλές κατά 10db, γιατί στο στούντιο ο ηχολήπτης τα έκοβε , αφου τα 801 που είχε για μονιτορ μπουμπουνάγανε.
που σαι λίγα για το 801 :407:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.028

ΚΑΛΆ ΝΤΕ ... δε λεω για τα δικά σου. Για τα άλλα τα ναυτίλια λεω.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Βρε ελειψα 1 μερα και βινυλιαστηκατε................κατα το σεληνιαστηκατε.
Εχει δικαιο ο Geovaz..............οσοι συνδυασμοι βινυλιομηχανης τοσα και τα ακουσματα.
Αλλα η Metric ειναι παντα η ιδια.Οτι παρει αυτο βγαζει.
Και δεν θα την παρει καποιος για να ψηφιοποιησει τα βινυλια του.(μονο)
Θα την παρεις για να ισοσταθμισεις τον χωρο σου,για να κανεις την πολυενισχυση σου η να απολαυσεις ενα παρα πολυ καλο ντακ.
Και για να την σπασεις και σε κατι κολλημενους.....................με τα πολυχρωμα λαμπακια της και το look..."με πατησε οδοστρωτηρας και ακομα παιζω"
:408: :608: :437:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

...........................................Το σύγκρινα με του antkots, που είναι ιδίας κοπής και χρονολογίας και παίζουν το ίδιο.
Γιατίιιιι?
Μηπως ειστε κουφοι.....................................:114::114::114:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.028

Η κώφωση ταιριάζει πιο πολύ στην ηλικία σου υπερήλικα , οχι στην δική μου.:116::135:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.028

Τώρα οσο αφορά το γιατί κάποιος πέρνει την μέτρικ , ε είναι πολλές οι απόψεις.
Εγω πάντως δεν θέλω να κάνω ισοστάθμιση στο χώρο μου. Προτιμώ τα λεφτά αυτά να τα διθέσω για να φιάξω ακουστικά τον χώρο και οχι να κάνω ισοσσταθμίσεις.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.342

Εγω πάντως δεν θέλω να κάνω ισοστάθμιση στο χώρο μου. Προτιμώ τα λεφτά αυτά να τα διθέσω για να φιάξω ακουστικά τον χώρο και οχι να κάνω ισοσσταθμίσεις.
εσύ δε ξέρεις τι θέλεις.

γιατί το ένα, συμπληρώνει το άλλο, δε το αναιρεί ούτε το αντικαθιστά.

μόνο με το ένα, ή μόνο με το άλλο, μια τρύπα στο νερό κάνεις.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.997
Members
38.275
Νεότερο μέλος
sakell