Παρέλαση

Reaction score
4.737
λήθη η [líθi] Ο30 (συνήθ. εν.) : ANT μνήμη. 1. η λησμονιά, το να ξεχνάει κανείς ή να ξεχνιέται κτ.: Παραδίδω κτ. στη ~. ~ στο παρελθόν, ας ξεχαστεί το παρελθόν. Ευεργετική ~ κάλυψε τα δυσάρεστα γεγονότα. 2. (ψυχ.) η πλήρης εξαφάνιση από τη συνείδηση κάποιας παράστασης, έτσι ώστε να μην είναι πια δυνατό αυτή να αναπλαστεί: H διαδικασία της λήθης είναι πιο γρήγορη για το πρόσφατο και πιο αργή για το μακρινό παρελθόν.

λήθη
Καταχωρήθηκε στο Λεξιλογικά
τπο να ξεχνά ή να ξεχνιέται (κάποιος/κάτι)· λησμοσύνη, λησμονιά.
«Ό,τι μας φέρνει τώρα δάκρυα, αύριο θα το έχει σβήσει η λήθη, όπως γίνεται πάντα!»

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
38.653
Για μένα δεν είναι άσχετο αυτό.

Δεν διαφωνώ με τις μαθητικές παρελάσεις εφόσον είναι γιορτή, αλλά εφόσον είναι φαρσοκωμωδία, νομίζω κάποιος θα πρέπει κάποια στιγμή να σφυρίξει τη λήξη.

Όταν βλέπεις πλέον ότι για την πλειοψηφία των μαθητών-γονέων-δασκάλων η παρέλαση είναι μια αγγαρεία στην καλύτερη και στη χειρότερη μια ευκαιρία να δείξουν την αντίδραση-επανάσταση και κυρίως τον σταρχιδισμό τους, τότε παύει να έχει νόημα. Ή μάλλον, όχι απλά δεν έχει νόημα, είναι ντροπή. Να κάνεις υποτίθεται κάτι για να τιμήσεις τη χώρα και τους αγώνες των προγόνων σου και να το μειώνεις σε μια εικόνα ντροπιαστική για όλους.

Δεν μιλάω απαραίτητα για το "βήμα", δεν λέω να μαστιγώνουμε τα παιδιά για να περπατάνε σαν βορειοκορεατάκια. Αλλά η πλήρης αδιαφορία που επικρατεί από όλες τις πλευρές τα επηρεάζει όλα. Το βήμα, το ντύσιμο, την έκφραση, όλα. Και δημιουργεί την εικόνα που λέω παραπάνω. Προσωπικά εμένα τα τελευταία χρόνια μόνο στεναχώρια μου δημιουργεί αυτή η κατάσταση.

Εντάξει, δεν είναι και να καμαρώνουμε, αλλά όχι και να το παίρνουμε τόσο κατάκαρδα. Εξάλλου, μετά από εικόνες όπως η παρακάτω, πόσο πια να μας κάνουν να ντραπούμε οι μαθητές πώς περπατάνε

D

Deleted member 50795

Guest
Αν φθάσαμε στο σημείο , μεγάλοι άνθρωποι να συζητάμε και να εξηγούμε μεταξύ μας, τι και γιατί γιορτάζουμε την 28η και 25η με τις παρελάσεις ..και γιατί την αρχή και όχι το τέλος και αν και πως πρέπει να γίνονται ή όχι , τότε ίσως πρέπει να αναθεωρήσουμε αρκετά πράγματα που πιστεύουμε για το λαό μας.:confused: (αυτόν που θα «πολεμήσει» …καλέ, αν χρειαστεί ποτέ )

τον τωρινό , όχι τον τότε..:geek:

Last edited by a moderator:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.254
Για μένα δεν είναι άσχετο αυτό.

Δεν διαφωνώ με τις μαθητικές παρελάσεις εφόσον είναι γιορτή, αλλά εφόσον είναι φαρσοκωμωδία, νομίζω κάποιος θα πρέπει κάποια στιγμή να σφυρίξει τη λήξη.

Όταν βλέπεις πλέον ότι για την πλειοψηφία των μαθητών-γονέων-δασκάλων η παρέλαση είναι μια αγγαρεία στην καλύτερη και στη χειρότερη μια ευκαιρία να δείξουν την αντίδραση-επανάσταση και κυρίως τον σταρχιδισμό τους, τότε παύει να έχει νόημα. Ή μάλλον, όχι απλά δεν έχει νόημα, είναι ντροπή. Να κάνεις υποτίθεται κάτι για να τιμήσεις τη χώρα και τους αγώνες των προγόνων σου και να το μειώνεις σε μια εικόνα ντροπιαστική για όλους.

Δεν μιλάω απαραίτητα για το "βήμα", δεν λέω να μαστιγώνουμε τα παιδιά για να περπατάνε σαν βορειοκορεατάκια. Αλλά η πλήρης αδιαφορία που επικρατεί από όλες τις πλευρές τα επηρεάζει όλα. Το βήμα, το ντύσιμο, την έκφραση, όλα. Και δημιουργεί την εικόνα που λέω παραπάνω. Προσωπικά εμένα τα τελευταία χρόνια μόνο στεναχώρια μου δημιουργεί αυτή η κατάσταση.
Συμφωνώ απολύτως.
Οι μαθητικές παρελάσεις έγιναν πλέον μια γελοία κωμωδία, με τα μαλακισμένα να κάνουν απλώς πλάκα.
Θυμηθείτε τα μαλακισμένα που περπατούσαν σαν ζόμπι και γελοιοποίησαν εντελώς την παρέλαση και γελούσαν σαν χαζά.
Δεν έχουν ιδέα για ποιον λόγο κάνουν παρέλαση, τι τιμούμε, τι θυμόμαστε τέτοια μέρα, τι σημαίνει, τι συνέβη τότε και οι δάσκαλοι έχουν ευθύνη γι' αυτό.
Δεν τα έχουν πει και πολλά πολλά για την ιστορία.
Και φυσικά δεν τους μαθαίνουν καν πως να περπατάνε σωστά.
Είμαι της γνώμης να καταργηθούν, έγιναν ξεφτιλισμένες οι μαθητικές παρελάσεις, με εξαίρεση κάτι παρελάσεις από 3-4 μαθητές σε κάτι απομακρυσμένες περιοχές, ή σε νησιά.

Reaction score
2.300
Ασε μας ρε θείο που θες το πιτσιρικι 15 χρονών να κατανοήσει και να βιώσει στο κεφαλάκι του τι έγινε πριν 200 χρόνια. Να τελειώσει να πάει για καφε με τα γκομενέτα θέλει (όπως καναμε και εμείς όταν ήσαντο 15), όχι να συναγωνιστεί τον ουκά στο βήμα...
Όταν μεγαλώσει θα μάθει αν θέλει και θα καταλάβει αν νιώθει από μόνο του αρκετά πράγματα.

Στο ενδιάμεσο όμως...να δώσουμε και εμείς κάτι, κάνα παράδειγμα, καμιά προσπάθεια κάτι ρε αδερφε....

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
82.600
Εντάξει, δεν είναι και να καμαρώνουμε, αλλά όχι και να το παίρνουμε τόσο κατάκαρδα. Εξάλλου, μετά από εικόνες όπως η παρακάτω, πόσο πια να μας κάνουν να ντραπούμε οι μαθητές πώς περπατάνε

τον αγαπό αυτόνα...ΠΑΣΟΚάρα τυπάς ναούμ :roflmao:

daharis666

Moderator
Reaction score
82.600
λήθη η [líθi] Ο30 (συνήθ. εν.) : ANT μνήμη. 1. η λησμονιά, το να ξεχνάει κανείς ή να ξεχνιέται κτ.: Παραδίδω κτ. στη ~. ~ στο παρελθόν, ας ξεχαστεί το παρελθόν. Ευεργετική ~ κάλυψε τα δυσάρεστα γεγονότα. 2. (ψυχ.) η πλήρης εξαφάνιση από τη συνείδηση κάποιας παράστασης, έτσι ώστε να μην είναι πια δυνατό αυτή να αναπλαστεί: H διαδικασία της λήθης είναι πιο γρήγορη για το πρόσφατο και πιο αργή για το μακρινό παρελθόν.

λήθη
Καταχωρήθηκε στο Λεξιλογικά
τπο να ξεχνά ή να ξεχνιέται (κάποιος/κάτι)· λησμοσύνη, λησμονιά.
«Ό,τι μας φέρνει τώρα δάκρυα, αύριο θα το έχει σβήσει η λήθη, όπως γίνεται πάντα!»
εμείς νιμα δεν σε ξεχνάμε πάντως ...να ξερς :biggrin:

daharis666

Moderator
Reaction score
82.600
Αυτός είναι φάση, με τον που το βλέπεις καταλαβαίνεις όλο το βιογραφικό του.
για συνταξιούχο δεητζή ή γραφιά του ΙΚΑ τον κόβω :biggrin:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
38.653
για συνταξιούχο δεητζή ή γραφιά του ΙΚΑ τον κόβω :biggrin:

Είστε εγκάθετος κύριε... γνωρίζετε τον συγκεκριμένο, για το δημοκρατικό του ήθος ή τι αγώνες έχει δώσει;
Τον μέμφεστε που απλώνει το ποδάρι του, ενώ είναι ποδάρι βαρύ σαν ιστορία.

spylab

Shalom
Moderator
Reaction score
35.723
Η ξεφτιλα κατα την γνωμη μου ειναι αυτων που συνεχιζουν τα ΣταλινοΧιτλεροΜουσουλινοΜεταξικα καταλοιπα των στρατιωτικου τυπου μαθητικων παρελασεων οπως σε Ρωσια, Κινα, Ινδια, Βορειο Κορεα, Τουρκια, Καζαχσταν κλπ

Καλλιστα εκεινη την ημερα θα μπορουσαν να γινονται εκδηλωσεις στα σχολεια με οπτικοακουστικο υλικο που θα μπορουσε να τραβηξει την προσοχη και το ενδιαφερον των μαθητων και ετσι να γινει και διδακτικη η αργια, που ανετα θα μπορουσε να καταληξει σε μια χαλαρου τυπου γιορτινη παρελαση με σημαιες, γονεις , μαθητες , συλλογους , μουσικη κλπ οπως πχ στα flag parades των Αγγλοσαξονων .

Κατα την γνωμη μου επισης, καλως γινονται οι στρατιωτικες παραλασεις προς τιμην των εθνικων μας εορτων , μακαρι να μην ειχαν το εντελως ηλιθιο ηρωικολαικο σπικαζ ,αλλα μια ποιο σοβαρη παρουσιαση.

daharis666

Moderator
Reaction score
82.600
Η ξεφτιλα κατα την γνωμη μου ειναι αυτων που συνεχιζουν τα ΣταλινοΧιτλεροΜουσουλινοΜεταξικα καταλοιπα των στρατιωτικου τυπου μαθητικων παρελασεων οπως σε Ρωσια, Κινα, Ινδια, Βορειο Κορεα, Τουρκια, Καζαχσταν κλπ

Καλλιστα εκεινη την ημερα θα μπορουσαν να γινονται εκδηλωσεις στα σχολεια με οπτικοακουστικο υλικο που θα μπορουσε να τραβηξει την προσοχη και το ενδιαφερον των μαθητων και ετσι να γινει και διδακτικη η αργια, που ανετα θα μπορουσε να καταληξει σε μια χαλαρου τυπου γιορτινη παρελαση με σημαιες, γονεις , μαθητες , συλλογους , μουσικη κλπ οπως πχ στα flag parades των Αγγλοσαξονων .

Κατα την γνωμη μου επισης, καλως γινονται οι στρατιωτικες παραλασεις προς τιμην των εθνικων μας εορτων , μακαρι να μην ειχαν το εντελως ηλιθιο ηρωικολαικο σπικαζ ,αλλα μια ποιο σοβαρη παρουσιαση.
εσύ μικρός πρέπει να έβλεπες πολύ... μικρό σπίτι στο λιβάδι :roflmao:

daharis666

Moderator
Reaction score
82.600
Είστε εγκάθετος κύριε... γνωρίζετε τον συγκεκριμένο, για το δημοκρατικό του ήθος ή τι αγώνες έχει δώσει;
Τον μέμφεστε που απλώνει το ποδάρι του, ενώ είναι ποδάρι βαρύ σαν ιστορία.
ίσα ίσα...εμένα μ αρέσει το στυλάκι του.....δένω κορδόνια έξω από τα ζάρα περιμένοντας την γυναίκα να τελειώσει τα ψώνια :biggrin:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
88.852

Συμφωνώ, και να προσθέσω πως μια στρατιωτική παρέλαση κάθε χρόνο αρκεί, ας είναι εναλλάξ Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.266
Members
38.438
Νεότερο μέλος
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΒΟΥΚΛΗΣ