Παρουσίαση συστήματος... PMC

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Δεν έχεις πει και το αντίθετο όμως, ότι ένα ντακ των 300€ θα παίξει καλύτερα ( που θα παίξει ) απο ένα πικάπ αντίστοιχης αξίας... Όσο για τα πικάπ των 5000€, κανόνισε καμία ακρόαση για ένα τέτοιο, να ακούσω τί χάνω!

Ως προς την υπόθεση ότι φωτογράφιζες τον Κώστα, λάθος μου, συγνώμη. Όσο γι'αυτόν που σκάει 1000€ για ένα ic, ενώ δεν έχει ασχοληθεί με τα πιο ουσιώδη, σίγουρα έχει πάρει λάθος δρόμο. Τώρα, αν είναι κορόιδο ή όχι, δεν είμαι εγώ αυτός που θα τον κρίνω.

Θεωρώ ότι αρχικά είναι θέμα γούστου. Όντως υπάρχουν άνθρωποι που τη βρίσκουν με χροιές, με χρωματισμούς και δεν θέλουν την ουδέτερη αναπαραγωγή. Δεν είναι κατακριταίο. Απο την άλλη όμως, αφήνοντας στην άκρη το γνωστό φύσημα στο οποίο αναφέρεσαι ως προς τα ενεργά ( δεν διαφωνώ πως θα με ενοχλούσε, αλλά αυτό μπορεί να συμβεί και σε ένα κλασικό σύστημα,ε? ), ένα σύστημα ενεργών ηχείων πληροί αρκετές απο τις προϋποθέσεις για σοβαρή και αρκετά κοντά στην ουδέτερη αναπαραγωγή.
1) πικάπ/βραχίονα/κεφαλή των 5000€ έχεις ακούσει, το δικό μου!
2) δεκτή η συγνώμη
3) Νίκο σε παρακαλώ, συνελθε!!
Σ' αυτή τη κατηγορία τιμής που έχω αναφερθεί, το φύσημα είναι... πταίσμα!
Ακούς Αλεξίου και νομίζεις ότι είναι η.. Αλεξία!!...για ποια ουδετερότητα μιλάς??
Είπαμε.. για ροζ θόρυβο καλά είναι!!
Ότι πληρώνεις παίρνεις Νίκο!!...
Δυστυχώς..

Reaction score
12.257
Ακούς Αλεξίου και νομίζεις ότι είναι η.. Αλεξία!!...για ποια ουδετερότητα μιλάς??
E, σωστά παίζουν! Έχεις ακούσει Αλεξίου τώρα τελευταία;;;;;;;
Πέραν της πλάκας, άσε να τα συζητήσουμε σε κανένα άλλο νήμα, μη σκίζουμε του Τζιο.

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.616
Για να μπορεί κάποιος να κάνει τέτοιες δηλώσεις θα πρέπει να έχει ακούσει την Αλεξίου να τραγουδάει εκ του φυσικού. Και χωρίς μικροφωνική.

Reaction score
15.543
E, σωστά παίζουν! Έχεις ακούσει Αλεξίου τώρα τελευταία;;;;;;;
Πέραν της πλάκας, άσε να τα συζητήσουμε σε κανένα άλλο νήμα, μη σκίζουμε του Τζιο.
ερωτα μεγαλο εχεις με τον leandros βρε Astronaut Jr.

T

Tadakis

Guest
Έλα, μην το πειράζεις. Θέλει και ο Astronaut Jr. να δειξει τι καλο παιδάκι και τι καλός μαθητής είναι στους δασκάλους του. Όσο πιο πολλές φορές τα επαναλάβει τόσα περισσότερα μπράβο θα πάρει. Τωρα όπου να ναι θα μας πει πάλι ότι κούνησε τα ηχεία του και είδε το φως το πραγματικό. Λες και του έφταιγαν τα καλώδια (αυτά που ποτέ δεν αγόρασε και άκουσε) για να τα σπρώξει.

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
12.742
Στα καλά τα χρόνια, τα ωραία, τα κιμπάρικα, θα ήταν μόνο για ΠαΣοκτσήδες!
Εκείνα τα χρόνια θα λέγαμε όλοι "πιάσε δύο μάστορα, τσιγκουνιές θα κάνουμε?"

Για να μπορεί κάποιος να κάνει τέτοιες δηλώσεις θα πρέπει να έχει ακούσει την Αλεξίου να τραγουδάει εκ του φυσικού. Και χωρίς μικροφωνική.
Έχω ακούσει τόσο την Αλεξίου όσο και την Αλεξία (σε διαφορετικές εποχές βέβαια), χωρίς μικροφωνική σε αμφότερες τις περιπτώσεις.

Επίσης έχω φτηνά ενεργά (με ολίγον τι φύσημα). Ίδια με το πραγματικό ακούγονται. Γροθιά στο κατεστημένο.

Edit: βέβαια υπάρχει κι εκείνο το μικρό θεματάκι περί ακουστικής μνήμης, που είναι πολύ πιο χάλια απ'ό,τι θα θέλαμε, αλλά αυτό το αφήνω στην άκρη γιατί it's a whole different can of worms.

Reaction score
15.543
Εγω παντως πιστευω πως ο leandros αν ακουσει δικαναλο ισοταθμισμενο , απο 1khz και κατω και χωρις sub θα του αρεσει πιο πολυ απο τον bryston

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.854
Έλα, μην το πειράζεις. Θέλει και ο Astronaut Jr. να δειξει τι καλο παιδάκι και τι καλός μαθητής είναι στους δασκάλους του. Όσο πιο πολλές φορές τα επαναλάβει τόσα περισσότερα μπράβο θα πάρει. Τωρα όπου να ναι θα μας πει πάλι ότι κούνησε τα ηχεία του και είδε το φως το πραγματικό. Λες και του έφταιγαν τα καλώδια (αυτά που ποτέ δεν αγόρασε και άκουσε) για να τα σπρώξει.
να σου πω ρε παλουκαρ...με τον Ταμπάκη
1591684233137.png

τι σχέση εχς? :cry::lol:

Reaction score
12.257
Άργησα, αλλά βρήκα δάσκαλους που διδάσκουν τα σωστά μαθήματα. Επιτέλους, απαλλάχτηκα απο τους κομπογιαννίτες.
Περιττό να σου πω ( αλλά θα το κάνω ) ότι είσαι αφελής τουλάχιστον. Τσέκαρε λίγο τις αγγελίες μου και θα δεις ότι και τα αγόρασα τα καλώδια και τα πούλησα ( τα περισσότερα, μένει το 1016, το οποίο παρόλο που είναι ένα καλώδιο της τάξης των 1200€ το μέτρο, το έχω στο κουτί του, για σκέψου μάγκα μου γιατί μπορεί να το έχω κάνει αυτό, θα σε βοηθήσει περισσότερο απο το να αμολάς μπούρδες ). Το Kimber 8TC μάλιστα, έφυγε σε μέλος του forum. Αν δεν πιστεύεις ότι το είχα και το πούλησα, να ρωτήσω τον αγοραστή και αν δεν έχει πρόβλημα, να σε φέρω σε επαφή να επιβεβαιώσεις ότι του έστειλα το τρίμετρο ζευγάρι και όχι αέρα κοπανιστό όπως υποννοείς.
Για την ορθότερη τοποθέτηση των ηχείων, μου φτάνει που οι γιατροί και οι γνώστες γενικότερα, καταλαβαίνουν τί εννοώ και χαίρονται με τη χαρά μου. Οι υπόλοιποι, είστε καταδικασμένοι να ψάχνεστε με καλώδια ενώ δεν έχετε κάνει τα στοιχειώδη και να απολαμβάνετε δήθεν βελτιώσεις της τάξης του 5~10% σε σχέση με την ορθή τοποθέτηση των ηχείων. Και όλα τα παραπάνω βασισμένα σε μετρήσεις, όχι αρλουμποειδείς χαϊεντάδικες και χρυσαυτιάδικες ακροάσεις.
Κάνε μου τη χάρη λοιπόν. Και μόνο που αναφέρεσαι στη δήθεν ανάγκη μου για επιβράβευση απο τους δόκτωρες, εκτίθεσαι.

Εγω παντως πιστευω πως ο leandros αν ακουσει δικαναλο ισοταθμισμενο , απο 1khz και κατω και χωρις sub θα του αρεσει πιο πολυ απο τον bryston
Μάλλον θα το ακούσει.

T

Tadakis

Guest
να σου πω ρε παλουκαρ...με τον Ταμπάκη View attachment 168904

τι σχέση εχς? :cry::lol:

Τον βλέπω μπροστά μου κάθε φορά που διαβάζω μήνυμά δικό σου και μερικών άλλων. Για να δεις τι τραβάω με αυτά που διαβάζω μερικές φορές.
Άργησα, αλλά βρήκα δάσκαλους που διδάσκουν τα σωστά μαθήματα. Επιτέλους, απαλλάχτηκα απο τους κομπογιαννίτες.
Περιττό να σου πω ( αλλά θα το κάνω ) ότι είσαι αφελής τουλάχιστον. Τσέκαρε λίγο τις αγγελίες μου και θα δεις ότι και τα αγόρασα τα καλώδια και τα πούλησα ( τα περισσότερα, μένει το 1016, το οποίο παρόλο που είναι ένα καλώδιο της τάξης των 1200€ το μέτρο, το έχω στο κουτί του, για σκέψου μάγκα μου γιατί μπορεί να το έχω κάνει αυτό, θα σε βοηθήσει περισσότερο απο το να αμολάς μπούρδες ). Το Kimber 8TC μάλιστα, έφυγε σε μέλος του forum. Αν δεν πιστεύεις ότι το είχα και το πούλησα, να ρωτήσω τον αγοραστή και αν δεν έχει πρόβλημα, να σε φέρω σε επαφή να επιβεβαιώσεις ότι του έστειλα το τρίμετρο ζευγάρι και όχι αέρα κοπανιστό όπως υποννοείς.
Για την ορθότερη τοποθέτηση των ηχείων, μου φτάνει που οι γιατροί και οι γνώστες γενικότερα, καταλαβαίνουν τί εννοώ και χαίρονται με τη χαρά μου. Οι υπόλοιποι, είστε καταδικασμένοι να ψάχνεστε με καλώδια ενώ δεν έχετε κάνει τα στοιχειώδη και να απολαμβάνετε δήθεν βελτιώσεις της τάξης του 5~10% σε σχέση με την ορθή τοποθέτηση των ηχείων. Και όλα τα παραπάνω βασισμένα σε μετρήσεις, όχι αρλουμποειδείς χαϊεντάδικες και χρυσαυτιάδικες ακροάσεις.
Κάνε μου τη χάρη λοιπόν. Και μόνο που αναφέρεσαι στη δήθεν ανάγκη μου για επιβράβευση απο τους δόκτωρες, εκτίθεσαι.

Μάλλον θα το ακούσει.
Προφανώς και το λεξιλόγιο σου είναι και αυτό επηρεασμένο πέρα από τη προσέγγιση στο audio. Και φυσικά δεν έχω καμμία χάρη να σου κάνω. Αν για εσένα σταμάτησαν τα hi-end καλωδια στα 8TC/1016 και εκεί αποκρυστάλλωσες γνώμη οτι απλά τα αντικαθιστάς με την ορθή τοποθέτηση ηχείων είναι ξεκάθαρο ποιος είναι αφελής και καταδικασμένος.

Reaction score
15.543
παλι τα ιδια βρε !!!!

......υπαρχουν πολλα συστηματα δικαναλα χωρις eq που παιζουν και μετρημενα καλα....
με τα καλωδιακια τους κ.λ.π.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Έχω ακούσει τόσο την Αλεξίου όσο και την Αλεξία (σε διαφορετικές εποχές βέβαια), χωρίς μικροφωνική σε αμφότερες τις περιπτώσεις.

Επίσης έχω φτηνά ενεργά (με ολίγον τι φύσημα). Ίδια με το πραγματικό ακούγονται. Γροθιά στο κατεστημένο.
Δε θα το έλεγα και γροθιά στο κατεστημένο...
περισσότερο προς ραντεβού με ΩΡΛ θα το έλεγα για μέτρηση ακουστικής οξύτητας και καθαρισμό μου κάνει...
Edit: βέβαια υπάρχει κι εκείνο το μικρό θεματάκι περί ακουστικής μνήμης, που είναι πολύ πιο χάλια απ'ό,τι θα θέλαμε, αλλά αυτό το αφήνω στην άκρη γιατί it's a whole different can of worms.
πως θα μπορούσα να διαφωνήσω μ΄αυτό??
Το επιβεβαίωσες λέγοντας ότι τα live των ανωτέρω καλλιτεχνιδών δεν σου έκαναν καμιά διαφορά με το άκουσμα τους από τα φτηνά ενεργά!!
....κι ύστερα λένε ότι έχει χαθεί το χιούμορ στις μέρες μας!!:lol::lol::lol:

Reaction score
12.257
παλι τα ιδια βρε !!!!

......υπαρχουν πολλα συστηματα δικαναλα χωρις eq που παιζουν και μετρημενα καλα....
με τα καλωδιακια τους κ.λ.π.
Όπως υπάρχουν και πολλά που δεν παίζουν καλά χωρίς eq. Ένα απο αυτά ήταν το δικό μου. Αλλά όπως αρκετοί εδώ μέσα, ασχολιόμουν με τα καλώδια. Και τώρα παίζω πολύ καλύτερα απο όταν ήμουν χωρίς προσεκτική τοποθέτηση, χωρίς eq και με καλώδια. Πως να το κάνουμε;

Reaction score
12.257
Προφανώς και το λεξιλόγιο σου είναι και αυτό επηρεασμένο πέρα από τη προσέγγιση στο audio. Και φυσικά δεν έχω καμμία χάρη να σου κάνω. Αν για εσένα σταμάτησαν τα hi-end καλωδια στα 8TC/1016 και εκεί αποκρυστάλλωσες γνώμη οτι απλά τα αντικαθιστάς με την ορθή τοποθέτηση ηχείων είναι ξεκάθαρο ποιος είναι αφελής και καταδικασμένος.
Ναι, μέχρι εκεί έφτασε η βλακεία μου. Αφήνω εσάς να τη τερματίσετε σε ακόμα πιο ακριβά καλούδια, για τα οποία θα μπορείτε μεταξύ ομοϊδεατών σας να καμαρώνετε οσάν αυτά αποτελούν προέκταση του...εαυτού σας.
Υ.Γ. Παραβλέπεις κάτι πολύ σημαντικό, ενώ το τονίζω σε κάθε αντίστοιχη τοποθέτησή μου: Όλα αυτά ( τοποθέτηση ηχείων, απαλλαγή των καλωδίων ) σε συνδυασμό με την εφαρμογή ισοστάθμισης. Σε αντίθεση με εσάς, δεν ονειρεύομαι πια τα χοντρά φιδίσια καλώδια, αλλά τη πρόσοψη του SHD στο ρακ μου και τώρα που επιτέλους ακούω ( και μετρημένα ) καλύτερο μπάσο, θέλω και ένα ζευγάρι subs. Τι να πεις, άσχετος παιδί μου, πειθήνιος των δοκτώρων. Απαπαπαπα!

daharis666

Moderator
Reaction score
79.854
Τον βλέπω μπροστά μου κάθε φορά που διαβάζω μήνυμά δικό σου και μερικών άλλων. Για να δεις τι τραβάω με αυτά που διαβάζω μερικές φορές.
άρα δεν είναι απλή συνωνυμία..κρατάς επαφή...
έτσι...πάνω απ όλα η οικογένεια :lol:

daharis666

Moderator
Reaction score
79.854
@tadakis Εσύ έχεις ακούσει ισοστάθμιση ή τσάμπα το συζητάμε;
τσάμπα ρωτάς...από το ύφος του και μόνο καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για μαθητούδι των άλλων.....των μεταφυσικών :p :lol:

T

Tadakis

Guest
Σε αντίθεση με εσάς, δεν ονειρεύομαι πια τα χοντρά φιδίσια καλώδια, αλλά τη πρόσοψη του SHD στο ρακ μου και τώρα που επιτέλους ακούω ( και μετρημένα ) καλύτερο μπάσο, θέλω και ένα ζευγάρι subs. Τι να πεις, άσχετος παιδί μου, πειθήνιος των δοκτώρων. Απαπαπαπα!
@tadakis Εσύ έχεις ακούσει ισοστάθμιση ή τσάμπα το συζητάμε;
Θες να σου στείλω το τιμολόγιο αγοράς (μου) του SHD? Η μήπως θέλεις να σου στείλω αποδεικτικά των πληρωμών που έχω κάνει σε εγχώριους 'καλιμπράτορες' που αποθεώνονται εδώ μέσα καθώς και τα αναλογα γραφήματα των μετρήσεων όπως προέκυψαν? Μήπως προτιμάς λεπτομέρειες από τα σαμπ? Η θες να δεις το τελικό room treatment που έχω κάνει και ΠΩΣ κατέληξα σε αυτό. Καλώς η κακώς πολλά από αυτά που προτείνονται εδώ σαν πανάκεια δεν είναι η απόλυτη λύση. Ξέρω, τα βλέπεις αυτά και λες ο άνθρωπος πήγε στη πηγή και ήπιε νερό. Δεν είναι ακριβώς έτσι. Όπως σου έχω ξαναπεί, μελέτησέ το και μη παπαγαλίζεις ότι σου δίνουν να φας.
τσάμπα ρωτάς...από το ύφος του και μόνο καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για μαθητούδι των άλλων.....των μεταφυσικών :p :lol:
Easy tiger με τις μαντικές ικανότητες και δεξιοτητες στο...trolling.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.894
Members
38.255