Ποδήλατο

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.530
Τουλάχιστον θαυμάσια τι δίσκους έχεις μπροστά?
Είσαι γενικά εντάξει με το πάτημα που έχεις?
Βασικά το συζητάω διότι θα ήταν ευκαιρία μιας και θα αλλάξεις όλο το δισκοβραχιονα να προσαρμόσεις και το πάτημα.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.530
Για τη λάσπη, τη τελευταία φορά έφτανε έως τη μάπα. Δεν ήθελα κάτι άφτερ μάρκετ που μπαίνει συνήθως με αυτά τα πλαστικά τάιρ άπ, μπήκαν λοιπόν τα μεγάλα μέσα και βρήκα απ'όξω φτεράκι από τη μαμά syncros, με μια μικρή πατέντα έκατσε κουτί. Η εφαρμογή γίνεται με βίδες πάνω στη γέφυρα της ανάρτησης.
IMG_20220902_103401.jpg

Έχω επίσης εντυπώσεις από τα φρένα, ήρθαν με τα καινούρια τακάκια(φετινή σοδειά) η σχιμάνο υπόσχεται 50% περισσότερη αυτονομία , είναι όμως πολύ νωρίς για να το επιβεβαιώσω.
Ως τόσο έχω πάθει σοκ από τη απόδοση και τη αίσθηση στη μανέτα, ως γνωστό τα δυνατά φρένα χρειάζονται πληροφορία και αίσθηση, αλλιώς είναι απλά δυνατά φρένα που σε κάθε αντίδραση του δαχτυλου μπλοκάρουν.
Οι δίσκοι κάνουν τη δουλειά ακόμα πιο εύκολη, παραμένουν σε θερμοκρασίες λειτουργίας όσο και αν τους πιέσεις, από τη αρχή έδειξαν τα δόντια, τώρα που έστρωσαν και πάτησαν έφτασαν στο 100% της απόδοσης και απλά είναι εμπειρία το φρενάρισμα.
Μπορεί να στοιχίζουν αρκετά αλλα δεν είναι καθόλου πεταμένα λεφτά όταν πρόκειται για τη ασφάλεια και τη οδηγική εμπειρία.
IMG_20220902_103321.jpg

Επειδή κάποια πράματα δεν τα αφήνω στη τύχη, έκανα χειρουργείο ένα κομμάτι από το σωλήνα υψηλής, η εικόνα μιλάει από μόνη της.
Τριπλή στρώση διαφορετικών υλικών καθιστούν ένα σωλήνα που δεν μπαλωνάρει ντίπ από τη πίεση, άλλωστε η διαφορές με τη κορυφαία xtr περιορίζεται μαναχά στα εξωτικά υλικά από τιτάνιο και μαγνήσιο, η απόδοση είναι ακριβώς η ίδια.
IMG_20220829_213309.jpg

Reaction score
23.870
φτερά και πούπουλα στον σουμιέ...
άντε να σε δω και με κάνα προβόλι 300 γρ να δω μετά τι θα βρεις να μου πεις.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.530
Έχω σοβαρό πρόβλημα σε αυτό το κομμάτι, δεν βρίσκω βάση για το φακό της garmin που έχει τύπου gopro.
Προς το παρόν έχω γυρίσει στον olight φακό με βάση στο τιμόνι.

Reaction score
16.664
Που θέλεις να το βάλεις, στο τιμόνι (λογικά εκεί); Βάλε απευθείας ένα gopro mount, απλά πρέπει να το ξεβιδώνεις (εύκολο) για να βγάζεις το φακό...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.530
Σώτο θα με βόλευε απίστευτα αυτή η Βάση, δεν με ενδιαφέρει όμως ο λαιμός και δεν μπορώ να τη βρω ξεχωριστά.

Reaction score
16.664
Ενδιαφέρουσα περίπτωση, δεν έχω ξαναδεί βάση ενσωματωμένη στο λαιμό, αλλά αν δεν θέλεις λαιμό, τι να το κάνεις.

Κάτι τέτοιο εννοούσα εγώ... (μπορείς να βρεις βέβαια πολλές παραλλαγές, και να βάλεις μία κλασική "βίδα" με χερουλάκι, αντί αυτή την allen, για να ξεβιδώνει εύκολα). Παρόμοια έχω, για την κάμερα, το βάζεις όπως θέλεις (πάνω ή κάτω δηλαδή το mount)

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.530
Τις γνωρίζω αυτές τις βάσεις, ψάχνω όμως κάτι που να μπαίνει στο λαιμό ώστε να μείνει μόνιμα.
Ψάξε ψάξε κάτι θα βρω...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.530
Αλλος ενας ενδιαφερον λαιμουδάκος Σωτο με λιγο διαφορετικής φιλοσοφίας βαση ειναι και αυτος της pnw.
παρόλο που απευθύνεται σε mtb φοβαμαι πως στο μεγάλο μήκος τιμονιού θα δίνει ελαστικότητα, δεν μου γεμιζει το ματι ο σφιγκτήρας

Reaction score
1.556
Την 11άρα της Ultegra 6800. Μην με ρωτήσεις για κλιμάκωση, δεν έχω ιδέα.

Πρέπει να μετρήσω τα δόντια, ένα ένα;;;; o_O
Aγαπητέ καλησπέρα κοίτα το μικρότερο και το μεγαλύτερο γρανάζι πάνω τους κάπου αναφέρουν το μέγεθός τους

215209-00-d-409093.jpg

Στην φωτό έχουμε κασέτα 11-28 π.χ.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.694
Aγαπητέ καλησπέρα κοίτα το μικρότερο και το μεγαλύτερο γρανάζι πάνω τους κάπου αναφέρουν το μέγεθός τους

View attachment 262767

Στην φωτό έχουμε κασέτα 11-28 π.χ.
Αχά! Σε ευχαριστώ πολύ! :thumbsup: Θα το κοιτάξω, απόψε κιόλας!

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.530
Αχά! Σε ευχαριστώ πολύ! :thumbsup: Θα το κοιτάξω, απόψε κιόλας!
Αλήθεια τώρα, δεν το γνώριζες ότι τα γρανάζια έχουν πάνω χτυπημένο τον αριθμό δοντιών?

Reaction score
16.664
Αν υπολογίσεις και τα μεταφορικά βέβαια, μικραίνει η διαφορά, αλλά πάλι υπάρχει... κλασικά ελλαδιστάν

Reaction score
1.556
Οι online αγορές συμφέρουν μόνο αν έχεις να πάρεις από το ίδιο μαγαζί παραπάνω από ένα αντικείμενο, ανταλλακτικό, ρούχο κα. Εκεί η διαφορά γίνεται υπολογίσιμη

Reaction score
16.664
Ναι, έτσι πάει, αλλά το έχουν ανεβάσει πολύ το πλαφόν για μειωμένα μεταφορικά κάποια ξένα shop, και κάποιες φορές "σε αναγκάζουν" να πάρεις και πράγματα που δεν χρειάζεσαι εκείνη τη στιγμή ή και καθόλου, για να το φτάσεις.

Reaction score
23.870
ή να ψάχνεις γνωστούς να βοηθήσουν
(και στο τέλος ΠΑΝΤΑ ξεχνάς κάτι που το ήθελες πριν κανα μήνα αλλά περίμενες για όταν βάλεις παραγγελία για κάτι άλλο)

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.530
αλλά πάλι υπάρχει... κλασικά ελλαδιστάν
5 ευρα ή 9 ευρα αμα το θες τη επομενη μερα, και μονο το λαιμο να παρς η διαφορα παραμενει τεράστια.
Έχω να αφηγηθω και μια πρόσφατη ιστορία με κάποιον Έλληνα επαγγελματία που γνώρισα εντελώς τυχαία πρόσφατα στο δρόμο, δεν το γνώριζα κάν το μαγαζί του, βρίσκεται στη περιοχή του κρόκ. Με ύφος πολλών καρδινάλιων με είπε πως ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα καταστήματα των Αθηνών και ότι είναι πχιο ειδικευμένος. Μπαίνω αργότερα στο eshop και όντως ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους, οι τιμές ήταν στο Θεό...

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.694
Αλήθεια τώρα, δεν το γνώριζες ότι τα γρανάζια έχουν πάνω χτυπημένο τον αριθμό δοντιών?
Όχι, δεν το γνώριζα, για αυτό ρώτησα και πιο πάνω. Ευτυχώς, απάντησε ο @ASilver!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.032
Members
38.280
Νεότερο μέλος
Akrapovic