Ποδήλατο

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.530
Νόμιζα πως έκανες πλάκα Γιώργο όταν έλεγες πως θα τα μετρήσεις ένα ένα

Βάση εμπειρίας, μεγάλη προσοχή θέλει σε αγορές με μεγάλη έκπτωση από έξω.
Βρωμάει η δλειά, συνήθως έχει η παρτίδα σοβαρή αστοχία με τη οποία όμως ο χρήστης μπορεί να ζήσει, δεν είναι αισθητικό πρόβλημα, συνήθως είναι λειτουργικό.
IMG_20220908_145934.jpg

Last edited:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.694
Όχι ρε, τι πλάκα να κάνω; :) Αφού δεν ασχολούμαι με αυτά! Είμαι απλός άνθρωπος. Καβαλάω το ποδήλατο, ποδηλατώ, κατεβαίνω, το βάζω στη θέση του, αυτά. 😊

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.530
Μαλάξα - ΒΙΟΠΑ (βιοτεχνικό πάρκο) downhill...

Σώτο δεν έχεις ιδέα πως το ανέβαινα αυτό με τη μηχανή, έχω πέσει κιόλας σε μια στροφή.

Μακάρι να είχα κάμερα να δεις τι κατεβαίνω εδώ σαπάν, αυτό είναι εθνική οδός!!
Το πρόβλημα που έχει προκύψει είναι που σηκώνονται πέτρες και χτυπάνε πάνω στο σκελετό, δεν είναι ότι καλύτερο όταν αυτός είναι από κάρπον.
Έχω βάλει προσρατευτικα αλλά όταν μιλάμε για αγκονάρια, τι να κάνουν και αυτά...

Reaction score
16.662
Με τις πέτρες που χτυπάνε τον σκελετό έχω κι εγώ θέμα, και δεν έχω βάλει (ακόμα) και προστατευτικό.... :geek:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.530
Να βάλεις, εγώ και σε αυτό έκανα λαλακία, έβαλα αυτά της zefal που ναι μεν είναι καλά αλλά δεν έχουν παχιά μεμβράνη και δεν παρέχουν μεγάλη προστασία.
Τη άλλη φορά άκουσα ένα δυνατό θόρυβο και ως γνωστό τη ώρα εκείνη δεν υπάρχει χρόνος για να πάρεις τα μάτια από το δρόμο.
Μετά που σταμάτησα είδα πως είχα μια πέτρα ανάμεσα στις παγουροθηκες, μεγάλη αρκετά.
Καλά οι βραχίονες βαράνε όλη τη ώρα σε πέτρες που σηκώνει ο μπροστινος τροχός, αυτό όμως δεν είναι πρόβλημα

wizzy

Reaction score
21.694
Αχά! Σε ευχαριστώ πολύ! :thumbsup: Θα το κοιτάξω, απόψε κιόλας!
Κυρίες και κύριοι, έχουμε φως στο τούνελ! Η κλιμάκωση των ταχυτήτων μου έχει ως εξής:
Μπροστά: 50/34
Πίσω: 32/11
(kudos @ASilver)
Για πείτε, είναι αρκετά αντρικές ή ποδηλατώ σαν κοριτσάκι; :roflmao:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
36.134
Εσείς συζητάτε για μετατροπές σε δίσκους πετάλια σέλες και βάσεις τιμονιού, εγώ σήμερα που ο μεγάλος έπαθε λάστιχο και δεν μπόρεσε να με βρει στη λαϊκή, έκανα μετατροπή το ποδήλατο, από μποτέκια σε "παντοπωλείον η 'αφθονία'" (εδώδιμα-αποικιακά-σάμαλι-παστέλι-τσιπς-κοκ εκτελούνται και μεταφοραί)

IMG_20220910_140807.jpg

3 κιλά σταφύλια
1 κιλό τομάτες
1 κιλό τοματινια
3 αγγούρια
3 ματσάκια κρεμμυδάκια
2 ματσάκια μαϊντανό
2 ματσάκια άνηθο
15 αυγά
1 κιλό σύκα
1 κιλό σκάρους
1,3 κ. κουτσομουριτσες
2 σελινα
1,5 κιλό Φλωρίνης, αυτά νομίζω

Ειχε πλάκα η ορθοπεταλια στην ανηφόρα

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.530
Κυρίες και κύριοι, έχουμε φως στο τούνελ! Η κλιμάκωση των ταχυτήτων μου έχει ως εξής:
Μπροστά: 50/34
Πίσω: 32/11
(kudos @ASilver)
Για πείτε, είναι αρκετά αντρικές ή ποδηλατώ σαν κοριτσάκι; :roflmao:
Το δεύτερο... :biggrin:
Με 11-32 πιστεύω πως μπορείς να περάσεις σε 36-52 δίσκους ή 36-50.
Στις καλές ανηφόρες έτσι όπως είσαι τώρα χρησιμοποιείς το 32 πίσω γρανάζι?
Αν ναι με τι cadence?

wizzy

Reaction score
21.694
Ρε συ, μια καλή κουβέντα δεν μου έχεις πει! Ό,τι κάνω είναι λάθος! :biggrin: Έλεος, να πούμε!

Τις ανηφόρες συνήθως τις ανεβαίνω με 3η ή 2α. Για να βάλω 1η (την 32άρα), πρέπει να ανεβαίνω ανηφόρα άνω του 6% και μεγάλη σε διάρκεια (=απόσταση) ή μικρή σε διάρκεια και πολύ απότομη κλίση (>9% και πάνω). Cadence, ο μέσος όρος μου είναι 92rpm, στις ανηφόρες πέφτει (προφανώς!), αλλά δεν μπορώ να προσδιορίσω μέσο όρο γιατί διαφέρει από ανηφόρα σε ανηφόρα.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.530
Ματάκια όμορφα (παρε μια καλή κουβέντα :biggrin:) βάλε 36 για μικρό δίσκο μπροστά και 52 για μεγάλο.
Το cadence πρέπει να είναι όπως έχουμε πει υπό όλες τις συνθήκες πάνω από 80 στροφές, 82-85 είναι το ιδανικό.
90+ έχουμε στις ευθείες αναγκαστικά και με μπόλικη ταχύτητα.

Reaction score
23.870
Με 11-32 να ξες εγώ έχω 53-39 μπροστά και επίσης να ξες φταίει αυτός , ο ίδιος , ξέρεις ποιός

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.530
Ρε μλκ μπορείς να μας πεις τη γνώμη σου μετά από τόσο καιρό που το δουλεύεις.
Εντέλει ήταν υπερβολή?

ΥΓ.
Ο πάτος σε πονάει για άλλο λόγο, δεν νομίζω να το προκάλεσε η κλιμάκωση :roflmao:

Reaction score
23.870
Το σνηθσα τι άλλο να κάνω.
Ένα τέλει ίσως να ήταν σωστότερη η αλλαγή του πίσω σε 11-28 , τώρα βέβαια με 39 μπροστά 28 πίσω δεν παιζ , δε θα βρίσκω πρώτη να βάλω στον ανήφορο.

Άσχετο με αυτά , με πέτυχε στον δρόμο ο Βαγγέλης από το topcycle ,με λέει είσαι σίγουρος για το ύψος της σέλας , γιατί το λες αυτό; Με λέει ίσα με 2 πόντους κάτω πρέπει να θες , να το συζητήσουμε τον λεω , έλα από το μαγαζί με λέει να σε κάνουμε φιστινγκ.
Τον τελευταίο καιρό (τη βδομάδα που πέρασε δηλαδή) έχω αρχίσει την προσπάθεια να κάνω κυκλική φόρτιση στον βραχίονα και όχι μαναχα πάτα.
Διαπιστώνω ότι μπορώ να ζοριζω το καρδιοαναπνευστικό χωρίς να ακούνε τα ποδαρια , προφανώς γιατι δουλεύουν πιο πολλές μυϊκές ομάδες λιγότερο έντονα από το απλό πάτα.
Σιγά σιγά αρχίζω να το κρατάω για αρκετή ώρα .
Σε συνδιασμό με αυτό που λέει ο Βαγγέλης (είναι καλός αυτός τον ξες; ) σκέφτομαι ότι το αυξημένο ύψος με βόλευε πριν επειδή μόνο πατάτα πετάλι και τελικά το προφανές αυτό λάθος φαίνεται τώρα που αρχίζω να βάζω δύναμη σε μεγαλύτερη περιφέρεια της διαδρομής.
Λες τελικά μαζί με τον 53-39 να σκάσω μύτη κάποια στιγμή και με 11-28;

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.530
Το σνηθσα τι άλλο να κάνω.
Ένα τέλει ίσως να ήταν σωστότερη η αλλαγή του πίσω σε 11-28 , τώρα βέβαια με 39 μπροστά 28 πίσω δεν παιζ , δε θα βρίσκω πρώτη να βάλω στον ανήφορο.

Λες τελικά μαζί με τον 53-39 να σκάσω μύτη κάποια στιγμή και με 11-28;
Εκεί ήθελα να καταλήξω, υπάρχει μια θεωρία που λέει πως βάζοντας πιο βαριά κλιμάκωση σε κάποιον που δεν μπορεί να πατήσει δυναμώνει χωρίς να το θέλει, βέβαια αυτό εξαρτάτε και από το άτομο και τη φυσιολογία που διαθέτει.
Για τη ιστορία εγώ ξεκίνησα με 10 speed, 11-27 και 39-52 δισκοβραχίονα.
Στη αρχή ούτε λόγος για ανηφόρα, στη πορεία όμως αυτό άλλαξε, μέρα με τη μέρα, μήνα με το μήνα όλο και καλύτερα.

Παναγιώτ όχι μη πας σε 11-28, ξέρω τι σε λέω, σε έχω δει άλλωστε

Για το μαγαζί που ανέφερες έχω άποψη αλλά δεν θα ήθελα να τη εκφράσω δημόσια...

wizzy

Reaction score
21.694
Με 11-32 να ξες εγώ έχω 53-39 μπροστά και επίσης να ξες φταίει αυτός , ο ίδιος , ξέρεις ποιός
Όταν σας λέω εγώ ότι η πολύ παρέα με τον @bretsos βλάπτει, γελάτε! Κωλόπαιδα!

Στα υπόλοιπα θα απαντήσω αύριο.

Diylover

Φτιάχτε ενεργά!!!
Reaction score
1.991
Οι κλιμακώσεις έχουν το ενδιαφέρον τους. Μια και αναφερθήκαμε σε cadence..

Παρατηρησα τον τελευταίο καιρό, σταδιακά, οτι δεν μπορώ να πιάσω μεγάλο cadence (πάνω από 90) επειδή φλεξαρει το παλουκοσελο από το Canyon. Είπαμε, σταδιακά βελτιώνουμε οτι βλέπουμε, έχετε κάποια πρόταση?

Έχω 2 βίντεο να βάλω

Α. Καταναλώσεις σε watt μεταξύ 28αρι και 32αρι λάστιχο. Στα 40 χιλιόμετρα 20 watt παραπαν, αυτά,από 30 και κατ καμια διαφορά

Β. Δίνει κάποια ωραία τιπς που με βοήθησαν να πάω σε ποιο σωστό ύψος τη σέλα. Ήθελα ποιο χαμηλά από όσο νομιζα

Πιθανοτατα να τα έχετε δει. Καλημέρες και καλές βόλτες!!:drinks:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.530
Παρατηρησα τον τελευταίο καιρό, σταδιακά, οτι δεν μπορώ να πιάσω μεγάλο cadence (πάνω από 90) επειδή φλεξαρει το παλουκοσελο από το Canyon. Είπαμε, σταδιακά βελτιώνουμε οτι βλέπουμε, έχετε κάποια πρόταση?

Έχω 2 βίντεο να βάλω

Α. Καταναλώσεις σε watt μεταξύ 28αρι και 32αρι λάστιχο. Στα 40 χιλιόμετρα 20 watt παραπαν, αυτά,από 30 και κατ καμια διαφορά

Β. Δίνει κάποια ωραία τιπς που με βοήθησαν να πάω σε ποιο σωστό ύψος τη σέλα. Ήθελα ποιο χαμηλά από όσο νομιζα

Πιθανοτατα να τα έχετε δει. Καλημέρες και καλές βόλτες!!:drinks:
τι διάσταση ειναι το παλουκοσελο που θες Μάριε και τι offset εχει?

για υψος σελας Εδώ, παιζω +/- 2 με 3mm αναλογα το pad του bib

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.032
Members
38.280
Νεότερο μέλος
Akrapovic