Ποδήλατο

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
92.112
Εμείς εδώ στο Ελλάδα Αλέξανδρε έχουμε πολύ ψηλά τη μύτη, με ότι και αν καταπιαστούμε, στο ποδήλατο δε του έχουμε βγάλει τα μάτια....με όλη τη σημασία της λέξης.
Έχουμε καλούς αθλητές, δυνατούς αθλητές, χωρίς όμως ταπεινότητα, εκεί είναι για εμένα όλο το μυστικό. Κάνουμε πως τα ξέρουμε όλα, παριστάνουμε τους καμπόσους, τις βγάζουμε και τις μετράμε σε όποια ευκαιρία μας δοθεί...
Με λείπει το διαπιστώνω σε όποια παρέα βρεθώ, λίγοι είναι αυτοί που ξέρουν τι κάνουν και πως να δουλέψουν, και αυτοί συνήθως ξεχωρίζουν.
Πριν λίγο ήμουν σε μια συνάντηση γονέων, μιας παιδικής ομάδας. Τα παιδιά που θα ξεχωρίσουν φαίνονταν από μακριά, φαίνονταν λόγο παιδείας.

Μη σου πω τις εντυπώσεις μου από την ομάδα ποδοσφαίρου του γιου μου (10 ετών). Είναι γνωστό ότι μισώ το ποδόσφαιρο όχι ως άθλημα αλλά ως πόλο έλξης των κάγκουρων που έχω σε απόσταση.

Βλέποντας (για λίγο) το κάθε παιδί καταλαβαίνεις την παιδεία που ανέφερες. Ευτυχώς στην ομάδα του τα παιδιά είναι μέσα στα όρια. Όταν όμως παίζουν αγώνες με άλλες ομάδες είναι δύσκολο να μην κράξεις την κατάντια. Έχω βιώσει γονείς να έρχονται με σπρέι καραμούζες και να βρίζουν τα παιδιά των αντιπάλων και τους διαιτητές...

Η μόνη συμβουλή που δίνω στον δικό μου είναι να παρατηρεί πώς δουλεύει το άθλημα γιατί κι έξω στη ζωή η λειτουργία της καθημερινότητας είναι αντίστοιχη.

Ένα άλλο μεγάλο θέμα συζήτησης είναι το οικονομικό (τι περίεργο...).

Ο ταλαντούχος νεαρός αθλητής πρέπει να πάρει μία σημαντική απόφαση που απαιτεί ωριμότητα σχεδόν ανύπαρκτη στην ηλικία του: Αν θέλει να προχωρήσει στην αθλητική του καριέρα πρέπει να διαλέξει μεταξύ πρωταθλητισμού και σπουδών/επαγγελματικής αποκατάστασης. Δεν θα υπάρχει χρόνος και για τα δύο.

Αν επιλέξει το άθλημα, και αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο ή μπάσκετ σε μεγάλες ομάδες, την πάτησε. Να είσαι πρωταθλητής με άδειες τσέπες κι όταν περάσεις τα 30 και τελειώσει η όποια καριέρα, να βρίζεις για τις αποφάσεις σου. Χώρια ότι για να είσαι πρωταθλητής με βλέψεις για εξωτερικό, χρειάζονται πολλά λεφτά κι αν δεν τα 'χεις δεν θα μάθεις ποτέ τα αθλητικά σου όρια.

Ξέρω προσωπικά αρκετούς πρώην πρωταθλητές σε διάφορα αγωνίσματα που τώρα στα 40+ παιδεύονται με βασικό μισθό. Να τον χ3σω τον πρωταθλητισμό χωρίς υλική ανταμοιβή.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.450
Ναι σε όλα, το πηγές ένα βήμα παραπέρα, και εγώ ξέρω κόσμο που τα έπιασε τα λεφτά του από τα διάφορα αθλήματα, χαρακτηριστικό παράδειγμα ο αδερφό μου.
Αθλητής για πάρα πολλά χρόνια, με απίστευτη δουλειά, με τρελές θυσίες, με πάρα πολλές διακρίσεις και ούτε ένα ζευγάρι παπούτσια δεν του έχει πάρει η ομάδα...
Δεν νομίζω να το έχω ξανά γράψει, παρόλο που είναι διαφορετικό το άθλημα που ασχολείται ο αδερφός, αυτός ήταν πάντα το δικό μου πρότυπο.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
92.112
Ναι σε όλα, το πηγές ένα βήμα παραπέρα, και εγώ ξέρω κόσμο που τα έπιασε τα λεφτά του από τα διάφορα αθλήματα, χαρακτηριστικό παράδειγμα ο αδερφό μου.
Αθλητής για πάρα πολλά χρόνια, με απίστευτη δουλειά, με τρελές θυσίες, με πάρα πολλές διακρίσεις και ούτε ένα ζευγάρι παπούτσια δεν του έχει πάρει η ομάδα...
Δεν νομίζω να το έχω ξανά γράψει, παρόλο που είναι διαφορετικό το άθλημα που ασχολείται ο αδερφός, αυτός ήταν πάντα το δικό μου πρότυπο.

Η υλική ανταμοιβή της κύριας ασχολίας πρέπει να είναι η προτεραιότητα για το 99% των ανθρώπων, αυτών που ζουν στο τρέχον σύστημα με τις συγκεκριμένες απαιτήσεις. Βοηθάει και ψυχολογικά αφού βλέπεις ότι το αποτέλεσμα της προσπάθειάς σου έχει χειροπιαστή επιβράβευση.

Προσωπικά, μεταξύ της "δόξας" μέσω της "αγάπης" μου και των (καλών) χρημάτων μέσω μιας ουδέτερης ασχολίας, θα προτιμούσα πάντα το δεύτερο.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
92.112
Και καταλήξαμε πάλι στους γυαλιστερούς με το σλόγκαν που έχω γράψει πολλάκις.
"λεφτά υπάρχουν, η δόξα μας λείπει" :lolsign:

Αυτοί ανήκουν στο τεράστιο pool του μέσου όρου. Είναι δύσκολο να αποδεχτεί κάποιος ότι είναι μέτριος (σε όλα).
Πάντως, οι γυαλιστεροί είναι ένα μικρό ποσοστό, να ξέρεις. Τους στοχοποιείς επειδή είναι προκλητικοί.
Αμέτρητοι άλλοι πιστεύουν ότι δεν είχαν τα υλικά μέσα για να γίνουν πρωταθλητές. Οι γυαλιστεροί επιβεβαίωσαν στην πράξη ότι αλλού είναι το πρόβλημα. :biggrin:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.450
Κάτω στο "λιμάνι του σατανά" :roflmao: :gamer:

Η παραλία μου, όταν περνούσες μέσα από ένα μαντρί, όταν ήταν όλος ο δρόμος χωματοδρομος, όταν για να κατέβεις εκεί σακάτ έπρεπε να έχεις enduro, όταν δεν πατούσε ψυχή, όταν ήταν πανέμορφα, όταν ήσουν εκεί με σκηνή για ένα ολόκληρο σ/κ και δεν πατούσε κανένας... Εκτός από κάτι γίδια σαν εμένα :biggrin:
Σώτο με το που έφτασες κάτω και είδα όλα αυτά τα παρκαρισμένα, με έπιασε η ψυχήμ.
Τις προάλλες περνούσα με σκάφος απ'εξω και ούτε κάν με πήγε να μπω μέσα, ήθελα να το έχω στο μυαλόμ όπως ήταν παλιά...

Reaction score
16.580
Και σκέψου τι γίνεται στην κορυφή της σεζόν... τώρα είμαστε τέλη Οκτωβρίου, στα τέλη της! :prankster:

Στο κατέβασμα είναι όμορφα, το ανέβασμα όμως ζόρια! Στην αρχή αρχή (ξεκινώντας από κάτω), τα πρώτα 400μ πρέπει να είναι πάνω από 20% η κλίση. :rolleyes:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.450
Και σκέψου τι γίνεται στην κορυφή της σεζόν... τώρα είμαστε τέλη Οκτωβρίου, στα τέλη της! :prankster:

Στο κατέβασμα είναι όμορφα, το ανέβασμα όμως ζόρια! Στην αρχή αρχή (ξεκινώντας από κάτω), τα πρώτα 400μ πρέπει να είναι πάνω από 20% η κλίση. :rolleyes:

Και να φανταστώ πως απ όλο αυτό το κόσμο δεν υπάρχει ούτε ένας Χανιώτης?
Το 2002 που τη ανακάλυψα αυτή τη παραλία δεν τη γνώριζε κανένας ντόπιος, εκτός από αυτούς που μένουν εκεί κοντά, ένα μικρό χωριό που περνάς. Δεν το έκανα και εγώ ποτέ κουβέντα με κανέναν, και να το έκανα κουβέντα βέβαια η πρόσβαση ήταν πολύ δύσκολη.
Ενώ υπήρχε νοητά η χάραξη του δρόμου, ήταν πολύ δύσκολο ακόμα και για ένα ικανό τζιπάκι να κατέβει εκεί, σαθρό έδαφος γεμάτο βράχια και νεροφαγιές που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούσαν το ένα μέτρο βάθος.
Τι με θύμησες πάλι, 2-3 μέρες τη βδομάδα εκεί ήμουν, χειμώνα-καλοκαίρι, από τότε ήμαν ντίπ αντικοινωνικός.
Και στη επιστροφή πήγαινα και μια βόλτα από Γουβερνέτο, κατέβαινα το μονοπάτι με τη μηχανή μέχρι το σπήλαιο, αρκοδοσπλήλιος, τότε ήταν αφύλαχτο.
Ωραία μέρη όλα αυτά!
εγώ μπορώ, η μετριότητα είναι το σήμα κατατεθέν της επιχειρήσεως.
αν συμβιβαστείς με την ιδέα περνάς καλά.
Δεν θέλω ηττοπάθειες, είσαι μπουλντόζα, είσαι τάνκς, οδοστρωτήρας!!
Φάτους όλους!! :lolsign:

Last edited:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
92.112
Πολύ άγχος εξάλλου να θέλεις να είσαι άριστος... :geek:
Όλα ξεκινούν από τον εγκέφαλο. Ακόμα κι αν έχουμε όλα τα σωματικά χαρίσματα που απαιτεί π.χ. ένα άθλημα, αν το κεφάλι δεν δουλεύει σε αντίστοιχο επίπεδο πάλι η μετριότητα είναι η κορυφή.
Δεν το αναφέρω ως κακό, μόνο ως ένδειξη ότι το πακέτο της επιτυχίας συνήθως κολλάει στο μυαλό.

Η ισορροπία είναι να έχουμε την αυτογνωσία των δυνατοτήτων μας στον χώρο που κινούμαστε και να ζητάμε αυτά που μας αναλογούν.

Reaction score
16.580
Είχε και ντόπιους και ντόπιες...

...τις κατσίκες! :roflmao: :gamer:

DSC00795 1.jpg

Το 2002 που τη ανακάλυψα αυτή τη παραλία δεν τη γνώριζε κανένας ντόπιος, εκτός από αυτούς που μένουν εκεί κοντά, ένα μικρό χωριό που περνάς. Δεν το έκανα και εγώ ποτέ κουβέντα με κανέναν, και να το έκανα κουβέντα βέβαια η πρόσβαση ήταν πολύ δύσκολη.
Ενώ υπήρχε νοητά η χάραξη του δρόμου, ήταν πολύ δύσκολο ακόμα και για ένα ικανό τζιπάκι να κατέβει εκεί, σαθρό έδαφος γεμάτο βράχια και νεροφαγιές που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούσαν το ένα μέτρο βάθος.
Τι με θύμησες πάλι, 2-3 μέρες τη βδομάδα εκεί ήμουν, χειμώνα-καλοκαίρι, από τότε ήμαν ντίπ αντικοινωνικός.
Και στη επιστροφή πήγαινα και μια βόλτα από Γουβερνέτο, κατέβαινα το μονοπάτι με τη μηχανή μέχρι το σπήλαιο, αρκοδοσπλήλιος, τότε ήταν αφύλαχτο.
Ωραία μέρη όλα αυτά!

Α. παρεμπιπτόντως, μιας και ανέφερες και το Γουβερνέτο, εκεί έχουν στήσει δικό τους βιλαέτι οι καλόγεροι που ήρθαν πριν καμιά δεκαετία (λίγο πάνω ή κάτω). Έχουν χτίσει τοιχίο γύρω γύρω όλο το πλάτωμα, έχουν βάλει πόρτες (ηλεκτρικές και με κάμερες μάλιστα!! ) και ανοίγουν σε όποιον γουστάρουν (δηλαδή στους ιδιους και όσους δουλεύουν εκεί), οπότε πρόσβαση προς τα κάτω με μηχανή ή και ποδήλατο ίσως, αδύνατη (εκτός αν βάλεις ποδήλατο στη πλάτη και καβαλάς το συρματόπλεγμα; ). Με τα πόδια... και με κανόνες ένδυσης!!

Αυτό εδώ πήγαν να το βάλουν σχεδόν 1 χιλιόμετρο πριν το μοναστήρι, αλλά έγιναν θέμα, δεν έχω καταλάβει που έχει καταλήξει όμως (δεν έχω πάει τον τελευταιο χρόνο εκεί, σκεφτόμουν να πάω και προχθές, να συμπληρωθούν οι κορυφές, αλλά δεν με έπαιρνε η ώρα)

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.450
Δεν είχα δει ποτέ μοναχό εκεί σαπέρα Σώτο, κοιτούσαν τρομαγμενοι πίσω από κλειστά παράθυρα, είχε μια μονή κάτω και μια πάνω.
Τους έβλεπα καμιά φορά σε κάτι αμπέλια που δούλευαν.
Πηδα το φράχτη και προχώρα, εγώ αυτό θα έκανα, άμα σκάσει κάνας μοναχός, αναφώνησε δυνατά ούρτ!!
Λογικά θα πιάσει τη τρεχάλα :roflmao:

Reaction score
16.580
Η νέα φουρνιά καλόγερων εκεί, αλλά και πολλών παπάδων της περιοχής, είναι φαταούληδες και επίσης εκδικητικοί... όλα τα θέλουν, και αν τους φέρνουν δυσκολίες την πληρώνουν όλλοι (κάποια κτήρια που έχουν στη πόλη και τα είχαν δώσει παλιά για κοινωνικές δομές, τα ζητάνε πίσω για ίδια χρήση, δηλαδή εκμετάλλευση! ).

Reaction score
23.845
για να γελάσεις ακόμα παραπάν θα σε πω τα εξής:

εκτός από τον στόχο να τερματίσω του χρόνου μαραθώνιο , έβαλα επιπλέον στόχο να συμμετέχω μέσα στο 23 σε αγώνα τριάθλιου.
κολυμπάω στην πισίνα την ώρα που κάνουν προπόνηση τα παιδιά. Είμαι γτπ. Μαθαίνω τεχνική σιγά σιγά. Έχω φτάσει να κολυμπάω 4 πισίνες ( των 25, μην μπερδεύεσαι) συνεχόμενα χωρίς διάλλειμα και όχι για 2η φορά. Βγάνω σύνολο στην ώρα με διαλλείματα τα 800-1000 μέτρα.
με λίγα λόγια ούτε το χρονικό όριο δεν πιάνω αυτή τη στιγμή , με το που βγω από τη θάλασσα με κόβουν.
το δουλεύω βέβαια και λογικά θα μπορέσω να κάνω του χρόνου τον μικρό αγώνα (750μ θάλασσα, 20χλμ ποδήλατο, 5χλμ τρέξιμο) εντός ορίων, ωστόσο είναι γεγονός οτι έχω να συναγωνιστώ μόνο τον εαυτό μου και τίποτα παραπάνω.

εμένα αυτό μου φτάνει. προψες που έτρεξα στον Ωρωπό έβαλα έναν μέτριο στόχο (πολύ απαιτητικό για μένα όμως) αλλά τον πέτυχα. Ξέρω οτι ίσως μπορώ το 1ω45λ στον ημιμαραθώνιο να γίνει κάτω από 1ω40λ αλλά δεν πρόκειται να γίνει ποτέ 1ω29λ (που επίσης δεν είναι και καμιά επίδοση κάτσ καλά).
νομίζω οτι αν βρεις τρόπο να ανταγωνιστείς τον εαυτό σου (σε λογικά όρια) περνάς καλά, αθλείσαι και χαλαρώνεις από όσα σε τεντώνουν.

έχω βάλει στόχο επίσης χαμηλό 40άρι σε αναβάσεις Υμηττού/Πάρνηθας αλλά για να συμβεί αυτό πρέπει να φτάσω και μέχρι εκεί (και έχω να πατήσω σε βνό 16 μήνες).

άι γέλα μαρή!

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.450
Μήτσου ακούς, τριαθλητής το μανάριμ!! :roflmao:
Νομίζεις τυχαία είπα παραπάν Φάτους όλους, σε είδα εγώ στο στράβα που ξυρισες και πόδια :lolsign:
Οποτε θες πάμε πάρνηθα, είναι στρωτά-ανηφορικά και βγαίνει καλή προπόνηση.
Είναι όμως τράβηγμα...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.010
Members