Ποδήλατο

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.410
Δε δίνω σημασία στις λεπτομέρειες....
Το μάτι της υπηρεσία όμως τα είδε και τα ανέλυσε όλα!!

το του κράταγα για έκπληξη για να πάθει ζημιά αλλά πήρε τα βνα...
Αρχίδι@, άμα με δεις στο βουνό με το mtb θα γελάσεις με τη ψυχή σου... :biggrin:
Μωρέ κάτι είχα πάρει μυρουδιά αλλά με τις φώτο το Κουμπωσα.
Τα πήγες πάρα πολύ καλά ωστόσο, μπράβο!

Reaction score
23.828
ένα πράμμα ψιλομετανιώνω* , το οτι δεν ξεκίνησα αυτό που κάνω σήμερα πριν 15 χρόνια. δεν είναι μόνο το που θα είχα φτάσει σε καλύτερο επίπεδο φυσικής κατάστασης κλπ , θα είχα άλλη ζωή.

*από την άλλη δεν είναι να παραπονιέμαι για το πως εξελίσσεται η ζωή μου ως τώρα οπότε δε γμτ, (γουαναμπή) τριαθλήτης/μαραθωνοδρόμος στα 45...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.410
...σέλα τουλάχιστον χρησιμοποιείτε ή βουρ κατευθείαν πάνω στο παλουκόσελο όνομα και πράμα?
Ιγώ έχω παλουκοσελο με offset, κάνει καλύτερη δλειά και είναι φυσικά πιο αποτελεσματικό.
Φυσικά ισχύει με το παλουκόσελο ότι και με το γενικότερο κανόνα, άλλοι το τρώνε και δροσιζονται κι άλλοι το τρώνε και ζορίζονται :lolsign:
Η διαδρομή αυτή είναι όλη ασφάλτινη ή έχει χώμα και κακοτεχνίες?
Τα 2/3 άψογη άσφαλτος και το 1/3 κροκάλα του κερατά.

Last edited:

Diylover

Φτιάχτε ενεργά!!!
Reaction score
1.991
Η διαδρομή αυτή είναι όλη ασφάλτινη ή έχει χώμα και κακοτεχνίες?
Όπως στο είπε ο Brets. Σε 2 σημεία έχει και μπάρα αλλά περνάς από τα πλαγιά με τα χέρια.

Απορία για το KIS και μη βαράτε! Τι ακριβώς κάνει δηλαδή, είναι κάτι σαν stabilizer που έχουν οι street ή είναι καθαρά θέμα έξτρα απόσβεσης κραδασμών? Δεν το επιασα στο βίντεο τι εννοεί :unsure:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.410
Όπως στο είπε ο Brets. Σε 2 σημεία έχει και μπάρα αλλά περνάς από τα πλαγιά με τα χέρια.

Απορία για το KIS και μη βαράτε! Τι ακριβώς κάνει δηλαδή, είναι κάτι σαν stabilizer που έχουν οι street ή είναι καθαρά θέμα έξτρα απόσβεσης κραδασμών? Δεν το επιασα στο βίντεο τι εννοεί :unsure:
Όπως στις μοτοσυκλέτες, στη πχιο Light μορφή όμως, μόνο με ελατήρια.
Στις μοτοσυκλέτες είναι με υδραυλική ρυθμιζόμενη απόσβεση, όσο πιο βίαιες οι ταλαντώσεις τόσο σκληρότερη γίνεται η απόσβεση.
Στο ποδήλατο προφανώς δεν χρειάζεται υδραυλική απόσβεση, έχει απλά ελατήριο ώστε να δώσει μια παραπάνω σταθερότητα και αυτοπεποίθηση στο αναβάτη

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
36.120
Καλά δεν είναι δυνατόν.
Κινάμε να φύγουμε από το γραφείο, πάλι το πίσω λάστιχο της συζύγου. Ούτε 10 μέρες αυτή τη φορά.
Όταν στο δικό μου (700 35c) δεν έχω πάθει 12 χρόνια ούτε μια φορά (φτου φτου). Αμάν τα φατ τάιρς. Και δεν μπορώ να το επιδιορθώσω στο γραφείο.

Τελείωσε, θα βάλω λεπτότερο και θα φάω την τρούπα της ζάντας να χωράει βαλβίδα AV και να πάει στο διάολο.
Ανμπιφακινγκλίβαμπλ

Reaction score
16.557
Όπως στις μοτοσυκλέτες, στη πχιο Light μορφή όμως, μόνο με ελατήρια.
Στις μοτοσυκλέτες είναι με υδραυλική ρυθμιζόμενη απόσβεση, όσο πιο βίαιες οι ταλαντώσεις τόσο σκληρότερη γίνεται η απόσβεση.
Στο ποδήλατο προφανώς δεν χρειάζεται υδραυλική απόσβεση, έχει απλά ελατήριο ώστε να δώσει μια παραπάνω σταθερότητα και αυτοπεποίθηση στο αναβάτη
Εμένα τώρα γιατί μου κάνει ότι στα road θα ήταν πιο χρήσιμο, εκεί που κατεβαίνεις... με 1000 ( :prankster: :gamer:) σε μεγάλες κατηφόρες, και έχεις και τον πλάγιο άνεμο κάποιες φορές. Με το road καταλαβαίνω αστάθεια σε τέτοιες περιπτώσεις, με το MTB σα να οδηγώ μηχανάκι! 8-)
Ανμπιφακινγκλίβαμπλ
Τι, πάλι; :o:geek:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
36.120
Ρε παιδιά δεν είναι δυνατόν.
Περνάει από τον ποδηλατόδρομο έξω από τα Λαδάδικα, και λέει, αχ λες να μου τρυπήσουν το λάστιχο τα γυαλιά;
Να πας χριστιανή μου από αλλού της λέω.

Θα κάνω αναφορά στον βλάκα τον δήμαρχό μας δεν γίνεται.

Που νομίζει ότι έκανε ποδηλατόδρομο αλλά και ταυτόχρονα θεωρεί τα Λαδάδικα μέγιστο πολιτιστικό κόμβο της πόλης.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.410
Εμένα τώρα γιατί μου κάνει ότι στα road θα ήταν πιο χρήσιμο, εκεί που κατεβαίνεις... με 1000 ( :prankster: :gamer:) σε μεγάλες κατηφόρες, και έχεις και τον πλάγιο άνεμο κάποιες φορές. Με το road καταλαβαίνω αστάθεια σε τέτοιες περιπτώσεις, με το MTB σα να οδηγώ μηχανάκι! 8-)
Σώτο η ταλάντωση στα road ποδήλατα ξεκινάει από τους τροχούς και κυρίως από το μπροστά τροχό όπου έχει και τις λιγότερες ακτίνες.
Με τους carbon τροχούς το φαινόμενο ελαχιστοποιείται αρκετά άμα δεν το παρακάνεις με το προφίλ.
Στο χώμα όμως οι πληροφορίες από το τερέν έρχονται κατά ριπάς, κάτι να σου ξεφύγει, έρχεται το σύστημα αυτό, να στο κάνει λίγο πιο εύκολο

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
36.120
Και τις 3 τελευταίες φορές από ψιλά γυαλάκια πρέπει να είναι. Πατάει κάτι μικρό αιχμηρό κάνει τόσο δα τρυπίτσα που κάνει κανένα 8ωρο το λάστιχο να κάτσει. Και δεν βρίσκω εσωτερικά τίποτα.

Reaction score
16.557
Σώτο η ταλάντωση στα road ποδήλατα ξεκινάει από τους τροχούς και κυρίως από το μπροστά τροχό όπου έχει και τις λιγότερες ακτίνες.
Με τους carbon τροχούς το φαινόμενο ελαχιστοποιείται αρκετά άμα δεν το παρακάνεις με το προφίλ.
Στο χώμα όμως οι πληροφορίες από το τερέν έρχονται κατά ριπάς, κάτι να σου ξεφύγει, έρχεται το σύστημα αυτό, να στο κάνει λίγο πιο εύκολο
Μπορεί, αν και στο ΜΤΒ δεν έχω νιώσει κάτι τέτοιο ακόμα... στο road δεν ξέρω αν ειναι μόνο οι τροχοι, αλλά και το κοντύτερο μεταξόνιο και η γωνία του τιμονιού, και προφανώς και τα στενά λάστιχα παιζουν ρόλο (από την άλλη στα MTB, μεγαλύτερη διάμετρος συνολικά, πολύ πιο βαριά λάστιχα, το γυροσκοπικό φαινόμενο που δίνει και σταθερότητα ενισχύεται).

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.998
Members
38.275
Νεότερο μέλος
sakell