Ποδήλατο

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.409
Αχ λες να μου τρυπήσουν το λάστιχο τα γυαλιά;
Αχ! Θα πας με τα πόδια σπίτι τώρα, δεν της είπες? :lolsign:
Στη Λάρσα έχω ένα φιλικό ζευγάρι που αποφάσισε για λόγους οικονομίας να μετακινείται με ποδήλατο.
Τη πρώτη βδομάδα πήγαν όλα καλά, τη δεύτερη βδομάδα τρώει η γυναίκα τη πρώτη τούμπα, σπάει το αριστερό χέρι.
Μόλις βγάζει το γύψο, ξανά καβαλάει ποδήλατο και πέφτει και σπάει το δεξί χέρι.
Ο φίλος άρχισε να νευριάζει γιατί φορτωνονταν τις δλειές του σπιτιού, παιδιά κλπ.
Γίνετε καλά η δικιά σου, μετά από λίγες βδομάδες ξανά πέφτει και ξανά χτυπάει.
Αντί να τη πάει στο νοσοκομείο τη πήγε στη μάνα της, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ζήτησε από τη πεθερά κάρτα αλλαγής... :roflmao:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.409
Μπορεί, αν και στο ΜΤΒ δεν έχω νιώσει κάτι τέτοιο ακόμα... στο road δεν ξέρω αν ειναι μόνο οι τροχοι, αλλά και το κοντύτερο μεταξόνιο και η γωνία του τιμονιού, και προφανώς και τα στενά λάστιχα παιζουν ρόλο (από την άλλη στα MTB, μεγαλύτερη διάμετρος συνολικά, πολύ πιο βαριά λάστιχα, το γυροσκοπικό φαινόμενο που δίνει και σταθερότητα ενισχύεται).
Επειδή το ζω τελευταία με το scale Σώτο.
Στη αρχή ήμανε επιφυλακτικός στις υψηλές ταχύτητες, δλδ όταν έτρωγα τον αέρα από νταλίκα που με προσπερνουσε αντιδρουσα όπως στη κούρσα, περιμένοντας να ταλαντωσει το ποδήλατο. Μιλάμε όμως με ταχύτητα 50-60χλμ/ω όπου το ποδήλατο μπορεί να χάσει εύκολα τη ισορροπία.
Δεν γίνεται τίποτα το σοβαρό, αντε να σε πάει ο αέρας ελάχιστα πιο κει από τη γραμμή σου.
Ο λόγος είναι επειδή έχει 32 ακτίνες ο κάθε τροχός, επειδή κάποια από τη ταλάντωση τη αποσβένει η ανάρτηση και επειδή το πολύ μεγαλύτερο τιμόνι και οι γωνίες στα χέρια αναλαμβάνουν να περάσει όλο αυτό στα ψιλά γράμματα.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
36.120
Αχ! Θα πας με τα πόδια σπίτι τώρα, δεν της είπες? :lolsign:
Στη Λάρσα έχω ένα φιλικό ζευγάρι που αποφάσισε για λόγους οικονομίας να μετακινείται με ποδήλατο.
Τη πρώτη βδομάδα πήγαν όλα καλά, τη δεύτερη βδομάδα τρώει η γυναίκα τη πρώτη τούμπα, σπάει το αριστερό χέρι.
Μόλις βγάζει το γύψο, ξανά καβαλάει ποδήλατο και πέφτει και σπάει το δεξί χέρι.
Ο φίλος άρχισε να νευριάζει γιατί φορτωνονταν τις δλειές του σπιτιού, παιδιά κλπ.
Γίνετε καλά η δικιά σου, μετά από λίγες βδομάδες ξανά πέφτει και ξανά χτυπάει.
Αντί να τη πάει στο νοσοκομείο τη πήγε στη μάνα της, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ζήτησε από τη πεθερά κάρτα αλλαγής... :roflmao:

Κι εμένα μου έχει πέσει, 2 φορές αλλά ευτυχώς όχι σπασίματα.

Diylover

Φτιάχτε ενεργά!!!
Reaction score
1.991
Σήμερα εκανα μια βόλτα από αυτές που μόνο ονειρευόμουν πριν κάποια χρόνια.

Περνώντας μέσα από την Αθήνα :O_o: έφτασα Πάρνηθα και έκανα την ανάβαση που δεν πίστευα ποτέ ότι θα βγάλω, αν με ρώταγες όχι πολύ καιρό πριν..

Ενα ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά και ειδικά στον γκουρού στα μάτια μας, Brets the Typhoon, για το παρεάκι, τις συμβουλές και την αρκετη υπομονη του σε πολλά θέματα που με κατανόηση μας εξηγει!
Merci beaucoup mon amis!! Ναι είμαι χαρούμενος σήμερα :lolsign::drinks::dance2:

69CE8CF5-175D-4FD8-AD9D-0F6C722A58FD.jpeg

Check out my ride on Strava.

Να πω και εγώ τη γνώμη μου σε σχέση με την κατάβαση είτε με MTB είτε με κούρσα, που η κατάβαση της Πάρνηθας είναι ένα σημειο αναφοράς.
Ποιο πολυ απόλαυσα την κάθοδο με το mountain παρά με τη κούρσα, αν και νομίζω πως με τη κούρσα βγάζεις ποιο καλό μέσο όρο.
Με το mountain αισθανόμουν λες και ήμουν σε μοτοσυκλέτα και χαλάρωνα, με την κούρσα ήμουν ασφαλές μεν, αλλά στην τσίτα.
Πολυ ποιο επιθετική η κούρσα, ποιο άνετη θέση οδήγησης το mtb, επίσης άλλη αεροδυναμική η κούρσα, μακραν καλύτερη και φαινόταν όταν το άφηνες το ποδήλατο να πάει μόνο του. Αυτά :drinks:

Υστ. Μαλακάσα? :whistling:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.409
Μπράβο Μάριε, δεν έδωσες όμως πόνο...
Αφήνω αυτό εδώ ήσυχα-ήσυχα ως home work
IMG_20221026_220659.jpg

Όλα είναι στο μυαλό, με πολύ δουλειά όλα μπορούν να έρθουν.
Η πάρνηθα είναι μεγάλο challenge, για ένα ολόκληρο χρόνο πήγαινα μέρα παρά μέρα, τη έχω ζήσει σε όλες τις καιρικές εκφάνσεις.
Είναι σχετικά εύκολη ανάβαση και πολύ τεχνική κατάβαση αν θες να τη πας με τη ταυτότητα στο στόμα.
Η κατάβαση προϋποθέτει ένα ποδήλατο άψογα συντηρημένο διαφορετικά μπορεί κάποιος να καταστραφεί κυριολεκτικά.
Έχει αυτές τις απανωτές φουρκέτες που καλείσαι από τα 70-80km/h να πέσεις στα 15-20km/h. Αυτό ταλαιπωρεί πολύ τα φρένα και τα λάστιχα, ειδικά στο δεύτερο αν έχεις φθαρμένα ελαστικά είναι πολύ εύκολο να χάσεις τον έλεγχο και... Εχει φάει πολύ κόσμο με road ποδήλατο αυτό το βουνό...

Όταν λες Μαλακάσα, τι εννοείς?
Τώρα που πήρες φορά και είσαι ζεστός, ακόμα...
Ο κρόκος το ανέβηκε πχιο γρήγορα το βουνό, ντροπή να έχει πχιο γρήγορο χρόνο από σένα, πρέπει να τον εφάς :lolsign:

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.409
Καλοτάξιδο!
Ευχαριστώ, το έχω κάμποσο καιρό.

Είπα να μη πάει χαμένη η μέρα, με το που έφτασα πήγα για ένα καλό ζέσταμα, φυσούσε αρκετά και το βόιδι ξεκίνησα τη εγγραφή σε mtb mode, παρόλο που δεν είχα τις περισσότερες ενδείξεις, καλά πήγε :biggrin:

Screenshot_2022-10-28-19-43-40-138-edit_com.strava.jpg

Screenshot_2022-10-28-19-43-55-218-edit_com.strava.jpg

Screenshot_2022-10-28-19-44-03-833-edit_com.strava.jpg

Screenshot_2022-10-28-19-53-00-354-edit_com.strava.jpg

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.409
Τι έπαθες Μαρή?
Δεν είπαμε ότι τώρα που τη είδες τριαθλητής θα σε αναλάβω, θα σε κάνω άλογο κούρσας. :biggrin:
IMG_20221028_135415.jpg

Last edited:

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ