Ποδήλατο

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
92.857
Τον Υμηττό Άλεξ τον έχω στα όρια γύρω στα 33 λεπτά, πότε όμως δεν το πιέζω έως εκεί γιατί δεν υπάρχει λόγος.
Στη παραπάν λίστα που ανέβασε ο ζάβαλος στη 2 θέση είναι ένα παλικάρι που πλέον δεν ασχολείται με τη ποδηλασία (απ ότι ξέρω) δεν ήταν ακρίδα και το ποδήλατο που είχε ήταν ένα carbon ideal με 105 σειρά.
Το carbon ideal με την 105 πολύ δύσκολα θα κάνει αισθητά χειρότερους χρόνους σε μία τέτοια ανάβαση από ένα πιο γυαλιστερό. :biggrin:
Άντε να είχε τον πρώτο χρόνο αντί του 2ου.

Είδα τη λίστα με τους 10 καλύτερους χρόνους. Αν παρατηρήσουμε τα watt είναι όλοι κοντά στα 350W εκτός από τον Δάντο που είναι πιο βαρύς αλλά η μεγαλύτερη ισχύς που βγάζει το ισοφαρίζει. Στο περίπου, υπολογίζοντας από αυτούς που ξέρω, αποδίδουν ~5W/kg.

Άρα και ο "δικός σου" δεν μπορεί να είναι βαρύς για τα ποδηλατικά δεδομένα. Μπορεί να έχει πιο μεσόμορφο σωματότυπο σε σχέση με τους pure ανηφορίστες που είναι εκτόμορφοι και δείχνουν πραγματικές ακρίδες, ειδικά όταν είναι και ψηλοί.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.961
Και σκέψου ότι στην κάμερα έχω ρύθμιση για μείωση του θορύβου, και μετά στο πρόγραμμα, το φιλτράρω ακόμα περισσότερο... Θυμίσου ένα βίντεο πριν 2-3 χρόνια τι φασαρία έκανε (είναι ο παλιός τροχός, τον έχω βάλει μετά το σπάσιμο της ακτίνας στον άλλο πριν ένα μήνα, με την 11-28 κασέτα αυτή τη φορά). :gamer:
Το θκόμ Σώτο με τα περισσότερα δόντια στη καστάνια κερδίζει κατά κράτος τη dt swiss σε θόρυβο, όσο πιο γρήγορα τόσο περισσότερος θόρυβος, σε αυτό πιστεύω συμβάλει και το έλασμα που πιέζει τις καστανιες μεταξύ τους. Μετά από τόσο καιρό φαντάς ότι αφήνω το πετάλι και με ξαφνιάζει η φασαρία, ειδικά όταν έχει ησυχία μέσα σε κάνα μονόδρομο.

Reaction score
16.988
Ναι, συμπλήρωσα στο προηγούμενο, ότι λειτουργεί κι ως κουδουνάκι, για να προειδοποιεις τους πεζούς που είναι μπροστά σου... :roflmao:

Το 54αρι σίγουρα κάνει ακόμα περισσότερο θόρυβο, και πιο οξύ...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.961
Το 54αρι σίγουρα κάνει ακόμα περισσότερο θόρυβο, και πιο οξύ...
Στους carbon τροχούς με προφίλ Σώτο κάνει περισσότερο θόρυβο το ratchet σύστημα της scribe, λειτουργεί ως ηχείο η ζάντα. Το άκουσα live και μάτωσε το τύμπανο

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.961
Αυτό ακριβώς, μπήκα κανά δγιό φορές στη διαδικασία και γρασάρισα τη καστανια, γίνετε αρκετά ήσυχο αλλά στη διάρκεια της πρώτης βόλτας ξεκινά πάλι τη φασαρία, στο τέλος της προπόνησης είναι όπως πριν, δεν υπάρχει σωτηρία με αυτό το σύστημα, συμβιβάστηκε επειδή είναι για τα λεφτά τους καταπληκτικοι τροχοί, αλλιώς η φασαρία ήταν ένας καλός λόγος για αντικατάσταση

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.961
Για το mtb αποφάσισα να πάω στους dt swiss XR 1700, ελπίζω να μην κάνουν σαν τους scribe, θα ξενερώσω αρκετά...
Φοράνε το 350 hub με τα λίγα δόντια

Reaction score
16.988
36αρι βλέπω εδώ να έχει, οπότε κάπως παρόμοιο θόρυβο με τους δικούς μου. Μη περιμένεις και πολύ λιγότερο δηλαδή.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.961
Μεγάλο μπέρδεμα αυτό με τους τροχούς εντέλει, άπειρες εταιρίες με ένα σωρό καινοτόμες τεχνολογίες. Πχιό εύκολα βρίσκει κανείς βελόνα στα άχυρα παρά τροχούς για τις ανάγκες του...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.961
Στο mtb Σώτο είναι περίπλοκα τα πράματα (δεν ξέρω αν έχεις ασχοληθεί ποτές)
Πέραν ότι και εκεί επικρατεί το carbon υλικό στα στεφάνια, το οποίο αν το φοβάσαι μια φορά σε road ποδήλατο, εκεί είναι ίσως προπόνηση και πέταμα... Και όμως γίνεται της ποπης με 1002 υλοποιήσεις που υπόσχονται αξιοπιστία, άστο όμως αυτό, δεν μας αφορά εμάς τους μη γυαλιστερούς.
Παίζει πάρα πολύ το hook vs hookless, το φάρδος στα στεφάνια ανάλογα τι θες να κάνεις, πολλοί επιλέγουν 30mm για μπροστα (ή και φαρδύτερο) στεφάνι και 25mm για πίσω, αυτό επιτρέπει φαρδύτερο ελαστικό μπροστά για καλύτερο έλεγχο και πρόσφυση, δεν υπάρχει σε έτοιμους τροχούς όμως κάτι τέτοιο, μαναχά άμα θες να πλέξεις και να ασχοληθεί κανείς μόνος του.
Ενώ το στάνταρ είναι 32 ακτίνες στο χώμα, υπάρχουν κατασκευαστές που έχουν τροχούς με 28 ή και 24 ακτίνες (κυρίως στο μπροστά τροχό) κέντρα με τεχνολογίες έτσι, με ρουλεμάν γιουβέτσι για αξιοπιστία.
Χάνεσαι πραγματικά μέσα σε όλα αυτά, τα reviews που θα βρεις είναι επίσης άλλα, ντάλα, κουτρουβάλα. Δεν μπορείς να ξέρεις πόσο ικανός είναι ο άλλος στο να αποφεύγει τις κακοτοπιές σε ένα τερέν που οι συνθήκες αλλάζουν σε δέκατα του δευτερολέπτου. Προσγειώθηκε ο άλλος πάνω στα κοτρόνια τελείως άμπαλα, σπάει ο τροχός, μάπα η τάδε εταιρία...
Οι τιμές το ίδιο ή και ακριβότερες από τις κούρσες, χαμουλης εν ολίγοις...

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
12.786
Αυτό το ratchet ελεύθερο κάνει περισσότερη φασαρία από παπάκι με σέμπριγκ :biggrin:
Το ratchet είναι; Εγώ νόμιζα ότι έχει σφηνώσει πλαστικό ποτηράκι / τραπουλόχαρτο στο πηρούνι...

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
36.208
μικρά σφηνώναμε τα άδεια πλαστικά μπουκάλια από το γάλα (τις μισόλιτρες συσκευασίες με τις ραβδώσεις, που έκλειναν με το χοντρό αλουμινόχαρτο επάνω που έπιανε και την κρέμα λόγω απουσίας ομογενοποίησης) μεταξύ πίσω τροχού και σκελετού για να κάνουν φασαρία όπως τα μηχανάκια :roflmao:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.761
Ήταν καλή η διαδρομή του Σαββάτου. Ήμασταν ένα group επτά ποδηλατών, πάνω κάτω όλοι στο ίδιο επίπεδο.

Εκπλάγηκα με τον εαυτό μου, διότι μόλις μία εβδομάδα μετά την (επίπονη) διαδρομή των 136χλμ και δύο active recovery προπονήσεις, ένιωθα πολύ καλά στα πόδια. Σε όλες τις ανηφόρες που συναντήσαμε "πάτησα" καλά, χωρίς να αισθανώ δυσφορία ή "κάψιμο" στα πόδια. Τα περίμενα αλλιώς τα πράγματα, από ότι φαίνεται όμως, οι συστηματικές προπονήσεις αποδίδουν.

Θα είχα μεγαλύτερο μέσο όρο χλμ/ώρα, στις κατηφόρες όμως, μου φώναζαν να ελαττώσω για να με προλάβουν. :biggrin: Κάποια στιγμή μπορεί να επαναλάβω τη διαδρομή μόνος μου ή/και με έναν μόνο συνποδηλάτη, για να κάνω τις συγκρίσεις μου.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.961
Το ratchet είναι; Εγώ νόμιζα ότι έχει σφηνώσει πλαστικό ποτηράκι / τραπουλόχαρτο στο πηρούνι...
Καλέ ο Σώτος είναι μεγάλο παιδί, αυτά θυμάμαι τα έκανα 5-6 χρόνο, μετά μεγάλωσα για τέτοιες αηδίες. :biggrin:
Ήταν καλή η διαδρομή του Σαββάτου. Ήμασταν ένα group επτά ποδηλατών, πάνω κάτω όλοι στο ίδιο επίπεδο.

Εκπλάγηκα με τον εαυτό μου, διότι μόλις μία εβδομάδα μετά την (επίπονη) διαδρομή των 136χλμ και δύο active recovery προπονήσεις, ένιωθα πολύ καλά στα πόδια. Σε όλες τις ανηφόρες που συναντήσαμε "πάτησα" καλά, χωρίς να αισθανώ δυσφορία ή "κάψιμο" στα πόδια. Τα περίμενα αλλιώς τα πράγματα, από ότι φαίνεται όμως, οι συστηματικές προπονήσεις αποδίδουν.

Θα είχα μεγαλύτερο μέσο όρο χλμ/ώρα, στις κατηφόρες όμως, μου φώναζαν να ελαττώσω για να με προλάβουν. :biggrin: Κάποια στιγμή μπορεί να επαναλάβω τη διαδρομή μόνος μου ή/και με έναν μόνο συνποδηλάτη, για να κάνω τις συγκρίσεις μου.
Θα πρότεινα να πας μαναχός για μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων. Καλή η παρέα αλλά για τους καφενέδες, πάνω στο ποδήλατο τι να τη κάνεις? Άσε που η όποια συζήτηση έχει να κάνει σχεδόν πάντα αποκλειστικά με αυτό και ότι έχει σχέση

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
92.857
Θα πρότεινα να πας μαναχός για μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων. Καλή η παρέα αλλά για τους καφενέδες, πάνω στο ποδήλατο τι να τη κάνεις? Άσε που η όποια συζήτηση έχει να κάνει σχεδόν πάντα αποκλειστικά με αυτό και ότι έχει σχέση
Εγώ έκανα ποδήλατο για να γλυτώσω τις ανούσιες παρέες. Όχι να τις κουβαλάω μαζί μου.

Οι περισσότεροι άνω των 35 που κάνουν ποδήλατο θέλουν να ξεφύγουν από κάτι. Αυτό βγαίνει στις συζητήσεις και χαλάει η διασκέδαση.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.961
Ετσι, άσε που έχουν κάτι κανόνες... ότι να ναι.
Κανόνες τώρα στη ποδηλασία, λες και προπονούμαστε για κάνα αγώνα. Τους παράτησα όλους γιατί τους βαρέθκα να το παίζουν ιστορία. Ότι παπαριά διάβαζαν ή έβλεπαν προσπαθούσαν να τη εντάξουν στη παρέα.
Θα σταματήσω εδώ, ήδη τσαντίσκα...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.961
Ασχετο, είδα κάτι Καλές τιμές για βατόμετρο στο bike 24 της 4iiii, για όποιον ενδιαφέρετε, αν θυμάμαι καλά έχει το μονό βραχίονα για 105 στα 170€

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.761
@xfader & @bretsos Επειδή εσείς είστε αντικοινωνικοί, δεν φταίνει οι άλλοι ποδηλάτες! :roflmao:

Σε κάθε περίπτωση, προτιμώ να βγαίνω μόνος για να κάνω τα δικά μου, με τον ρυθμό μου. Απλώς, όταν έχω παρέα (έναν συγκεκριμένο φίλο), περνάει η ώρα πιο ωραία κι αν ω μην γένοιτο συμβεί κάτι, θα υπάρχει κάποιος να πάρει ένα τηλέφωνο για βοήθεια.;)

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.196
Members
38.302
Νεότερο μέλος
ggianno88