Ποδήλατο

Reaction score
4.587
Και γω μέχρι λίγο καιρό πριν θεωρούσα μέγιστους τους 188.Αναθεώρησα μιας και έφτασα 199. Απο τότε άλλαξα και στην εφαρμογή τους μέγιστους
Δεν έπραξα σωστά λες;
Μέχρι και τους 180 είμαι σχετικά καλά. Νιώθω πολύ κούραση αλλά βγάλω άνετα 10km όπως έκανα στον ΑΜΑ
Στους 199 άντεξα μόνο 33 δευτερόλεπτα μετά κλαταρα
Δε θα μετράς πόσα χλμ βγάζεις αλλά πόση ώρα μπορείς να κρατήσεις αυτό το ρυθμό. Σε καμία περίιπτωση δεν μπορώ να σου πω εγώ αν έκανες καλά η όχι. Πιστεύω θα το βρεις μόνος σου, άλλωστε όπως γνωρίζουμε ο καθένας είναι διαφορετικός και μοναδικός.
Όταν με το καλό βάλεις και συνηθίσεις να δουλεύεις και βατόμετρο θα καταλάβεις πολύ περισσότερα για τη απόδοση σου.
Τι ηλικία έχεις?
Στα 48 είμαι. Ακόμα και στο βατόμετρο πάλι σε σχέση με τους παλμούς σου θα ρυθμίσεις τις ζώνες σου, έτσι δεν είναι?

Reaction score
1.238
χαίρεται, εδω ειναι ολοι του ποδηλάτου ? τι είδους? η όλα πάνε εδω δυστυχώς βρέχει όποτε δύσκολο για καμιά βολτίτσα. ποσα ατομα ασχολουνται με τον ηχο και το ποδήλατο υπάρχει κάποια σύνδεση? χαχαχα
Καλησπέρα σου. Ποδηλάτου σίγουρα αλλά και δρομείς ταυτόχρονα μερικοί από εμάς
Βάζουμε ηχοσύστημα στο ποδήλατο για να περνάει η ώρα :p

Reaction score
16.970
χαίρεται, εδω ειναι ολοι του ποδηλάτου ? τι είδους? η όλα πάνε εδω δυστυχώς βρέχει όποτε δύσκολο για καμιά βολτίτσα. ποσα ατομα ασχολουνται με τον ηχο και το ποδήλατο υπάρχει κάποια σύνδεση? χαχαχα
Ναι, απ' όλα έχει, ό,τι προτιμάς, και road, και mtb, και gravel, και αστικό, και ηλεκτρικό... το τόπικ τα χωράει όλα 8-)

Reaction score
1.238
Δε θα μετράς πόσα χλμ βγάζεις αλλά πόση ώρα μπορείς να κρατήσεις αυτό το ρυθμό. Σε καμία περίιπτωση δεν μπορώ να σου πω εγώ αν έκανες καλά η όχι. Πιστεύω θα το βρεις μόνος σου, άλλωστε όπως γνωρίζουμε ο καθένας είναι διαφορετικός και μοναδικός.
Δεν έχει να κάνει μόνο ο ρυθμός αλλά και πόσο δύσκολη είναι η διαδρομή. Μια ώρα τη βγάζω σίγουρα με αυτούς τους παλμούς αν και δε το κάνω ποτέ πέρα απο κανένα αγώνα
Σίγουρα κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός απλά ρωτάω αν υπάρχει κάποιος κανόνας σε αυτό
Όσοι κάνουν εργομετρικό και βρίσκουν τους μέγιστους παλμούς αυτούς δε θα βάζουν θεωρητικά και σε αντίστοιχες εφαρμογές προπονήσεων;

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.947
Ακόμα και στο βατόμετρο πάλι σε σχέση με τους παλμούς σου θα ρυθμίσεις τις ζώνες σου, έτσι δεν είναι?
Όχι ακριβώς, το βατόμετρο το είχα αρχικά πολύ παρεξηγημένο, βοηθάει πολύ όταν κατανοήσεις ακριβώς τη χρησιμότητα.
Δεν είναι απλά μια ένδειξη για το πόσο δυνατός είναι ο κάθε αναβάτης. Αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες άλλωστε. Το βατόμετρο προσωπικά με βοηθάει να κρατάω ρυθμό υπό όλες τις συνθήκες και να έλεγχο τη δύναμη που μπαίνει στα πεντάλ στις συνηθισμένες προπονήσεις, ανεξάρτητα από το καρδιακό παλμό. Οι καρδιακοί παλμοί ανάλογα τη διάθεση, πόσο ξεκούραστος ή κουρασμένος είσαι μπορεί να είναι παραπλανητικοί, με το βατόμετρο απλοποιείται η κατάσταση, αν μπορείς να κρατήσεις ψηλά τα watt θα είσαι αποδοτικός.
Επίσης σε βάθος χρόνου μπορείς να βρεις και τη αποδοτική θέση πάνω στο ποδήλατο.
Διάβασε για περισσότερα

Last edited:

D

Deleted member 50795

Guest
έβαλες δυναμόμετρο στο ποδήλατο?:geek:
(καλη φάση)
πολυ χρήσιμο..(ειδικά αν το συνδυάσεις με gps , για επιμέρους κομμάτια ή κατανομή έργου ανά σκέλος, επιμερους διαδρομή, κ.ο.κ)

Last edited by a moderator:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
92.813
Πάρνηθα δεν έχω ανέβει με ποδήλατο.
Υμηττό πολλές φορές και η αλήθεια είναι πως είναι εξαντλητική διαδρομή αλλά πολύ ευχάριστη κατά τα άλλα
Η πάρνηθα νομίζω έχει κάτι το οποίο με αγριεύει χωρίς ποτέ να έχω καταλάβει το λόγο
@ZaBBalos και εγώ μια απο τα ίδια τι 160 τι 170 δε νιώθω καμία διαφορά. Πόσους παλμούς έχεις μέγιστους;

Τα τρία βουνά του Λεκανοπεδίου έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά στις ανηφόρες τους, αλλά οι προτιμήσεις των ποδηλατών είναι τις περισσότερες φορές άσχετες με τις κλίσεις. Από την εμπειρία, δική μου και φίλων, αγαπούν το βουνό που είναι πιο κοντά στο σπίτι τους. Τους είναι πιο οικείο.

Στις 10 ανηφορικές προπονήσεις που έκανα παλιά, οι 4-5 ήταν Κατσιμίδι (Πάρνηθα κι αυτό), 3-4 Πεντέλη και οι υπόλοιπες Πάρνηθα (κλασική). Στον Υμηττό ζήτημα να έχω ανέβει 5 φορές σε όλη μου τη ζωή.

Φίλος που έμενε στον Βύρωνα ανέβαινε 9 φορές στις 10 Υμηττό.

Reaction score
23.989
Λοιπόν σήμερα το πρόγραμμα είχε Υμηττό, το ανεβάζω ώστε να πάρω feedback αν και είμαι έτσι κι αλλιώς πολύ ευχαριστημένος από την απόδοσή μου διότι ανέβηκα δίπλα δίπλα με 35χρονο 600αρη μπρεβετά. Αναγκάστηκα να πάω με το ρυθμό του, αυτός είναι κι ο λόγος που δεν ανέβηκα με 160 παλμούς που είναι ο χαλαρός δικός μου ρυθμός για αναβάσεις.

View attachment 270886

Έκανα κάποια σφάλματα στο ρυθμό, δεν ήξερα τη διαδρομή καθώς ήταν η πρώτη μου φορά, τα οποία εντόπισα και ελπίζω να μην επαναλάβω. Σα διαδρομή ο Υμηττός δεν έχει σχέση με την Πάρνηθα, είναι πολύ πιο δύσκολος κι επικίνδυνος. Τα 3-4 πρώτα χλμ έχουν πλάκα, τα 3-4 επόμενα είναι ζόρικα και τα 3 τελευταία απλά πόνος με τρελό αέρα.

Τώρα μου μένει μόνο η Πεντέλη αλλά πρέπει λέει να δυναμώσω πολύ διότι είναι σχεδόν αδύνατη η ανάβασή της.

@wizzy μια μπανάνα έφαγα κι αυτή όχι πολύ μεγάλη και μισό λίτρο νερό χεχε!
Να σου πω , με τα 42 για Πάρνηθα θα περίμενα γύρω στο 48 Υμηττό. Από κει που πήγες , την κλασσική διαδρομή έχω πάει 2 φορές μόνο , συνήθως ανέβαινα από νεκροταφείο Παπάγου, είναι η ίδια απόσταση από τη βρυσούλα αλλά έχει επιπλέον 17αρια (και συνολικά υψομετρικά , ξεκιναει 50 μέτρα χαμηλότερα) μέχρι τη διχάλα (έτσι για σε βγαίνουν τα πνευμόνια από τη μύτη) για να μπεις προς ΟΤΕ σκασμένος ήδη και να σε μαστιγώνουν τα 10αρια 15αρια που έπονται ασαλιωτα.
Όχι για τον Χρήστο βέβαια , αυτός έπεσε στη χύτρα όταν ήταν μικρός.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
92.813
Τα βουνά της Αττικής είναι "εύκολα" γιατί είναι μικρά σε χιλιόμετρα. Αυτό, βέβαια, προϋποθέτει ότι κάνεις τουλάχιστον δύο αναβάσεις τη βδομάδα και έχεις γνώση των δυνατοτήτων σου για να βρεις τον κατάλληλο ρυθμό.

Όταν τα αντιμετωπίζεις ως διαδρομή έκπληξη, μία στο τόσο, λογικό είναι να δημιουργούν δέος.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.947
Να σου πω , με τα 42 για Πάρνηθα θα περίμενα γύρω στο 48 Υμηττό. Από κει που πήγες , την κλασσική διαδρομή έχω πάει 2 φορές μόνο , συνήθως ανέβαινα από νεκροταφείο Παπάγου, είναι η ίδια απόσταση από τη βρυσούλα αλλά έχει επιπλέον 17αρια (και συνολικά υψομετρικά , ξεκιναει 50 μέτρα χαμηλότερα) μέχρι τη διχάλα (έτσι για σε βγαίνουν τα πνευμόνια από τη μύτη) για να μπεις προς ΟΤΕ σκασμένος ήδη και να σε μαστιγώνουν τα 10αρια 15αρια που έπονται ασαλιωτα.
Όχι για τον Χρήστο βέβαια , αυτός έπεσε στη χύτρα όταν ήταν μικρός.
Πόσο έχω Μαρή εγώ τον Υμηττό?
Το έχς εύκαιρο?

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.947
Το βρήκα, 3 φορές έχω ανέβει
Screenshot_2022-11-20-19-14-46-723-edit_com.strava.jpg

Screenshot_2022-11-20-19-15-36-788-edit_com.strava.jpg

Πάρνηθα επειδή έχω ανέβει άπειρες φορές ξέρω ότι έχω το χρονόμετρο 28 λεπτά το πιο γρήγορο, το σύνηθες είναι 32 λεπτά

Last edited:

Reaction score
23.989
Αυτό λέω , κάπου 10-15% παραπάνω θέλει το χρονόμετρο Υμηττού από χρονόμετρο Πάρνηθα.
Βέβαια συμφωνώ ότι άμα δεν θυμάσαι τα ανηφόρια που πέφτουν μπορεί να την πατήσεις

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
92.813
Στον Υμηττό, για να πέσει κάποιος κάτω από τα 32-33 λεπτά, πρέπει να γίνει ακρίδα.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.947
Στον Υμηττό, για να πέσει κάποιος κάτω από τα 32-33 λεπτά, πρέπει να γίνει ακρίδα.
Τον Υμηττό Άλεξ τον έχω στα όρια γύρω στα 33 λεπτά, πότε όμως δεν το πιέζω έως εκεί γιατί δεν υπάρχει λόγος.
Στη παραπάν λίστα που ανέβασε ο ζάβαλος στη 2 θέση είναι ένα παλικάρι που πλέον δεν ασχολείται με τη ποδηλασία (απ ότι ξέρω) δεν ήταν ακρίδα και το ποδήλατο που είχε ήταν ένα carbon ideal με 105 σειρά.

Reaction score
16.970
Αυτό το ratchet ελεύθερο κάνει περισσότερη φασαρία από παπάκι με σέμπριγκ :biggrin:
Και σκέψου ότι στην κάμερα έχω ρύθμιση για μείωση του θορύβου, και μετά στο πρόγραμμα, το φιλτράρω ακόμα περισσότερο... Θυμίσου ένα βίντεο πριν 2-3 χρόνια τι φασαρία έκανε (είναι ο παλιός τροχός, τον έχω βάλει μετά το σπάσιμο της ακτίνας στον άλλο πριν ένα μήνα, με την 11-28 κασέτα αυτή τη φορά). :gamer:

ΥΓ. Πάντως έχει κι ένα πολύ καλό αυτός ο θόρυβος, αντί για κουδουνάκι, αφήνεις το πετάλι και ακούνε οι πεζοί από 100 μέτρα... :roflmao:

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.189
Members
38.301
Νεότερο μέλος
giorgosfs90