Ποδήλατο

D

Deleted member 50795

Guest
Τράβα πυργετό , χωρίς να μπεις μέσα, πάρε παράδρομο για πόρους, κάνε αριστερά για βουνό πάνω, από τα μαντριά :geek:, φοβερή διαδρομή , Αιγανη και πάλι πίσω. Παρακαμπτεις έτσι τα χωριά .
η κατηφόρα από Αιγανη , είναι extreme οντως.
Πήγα την άλλη φορά, δεν με άρεσε και πολύ, μπλέκεις μέσα στα χωριά με άθλιους δρόμους και ως κατάβαση είναι επικίνδυνο, στενοί δρόμοι με κίνηση.
Προψέ ανέβηκα ραψάνη από το σταθμό και επιστροφή από το ίδιο δρόμο
αν αντέχεις τράβα τον παλιό από π.παντελεημονα - γόνους , μέσα στο βουνό (Ολυμπος γαρ)
αλλα ξέχασα εσυ σαι τρεχαντήρ και θες σιαδι..🙃

Last edited by a moderator:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.155
Τραυματίστηκες;
Οχι, μια άλλη φορά όμως ένα από αυτά με είχε προλάβει και ίσα που με άρπαξε στη γάμπα, δεν είχα ματώσει, μόνο μελανιά.
Με την έδωσε όμως άσχημα στα νεύρα γιατί είναι ντίπ τσομπανόβλαχοι, έχουν ελεύθερα τα κτήνοι. Και αυτά τα γ@μενα ενώ είναι ξάπλα όσο περνάνε αμάξια, μόλις αντιληφθούν ποδήλατο πιάνουν τη τρεχάλα για μεζέ. Δεν μπορώ να καταλάβω τι παίζει, υπόθετο πως γίνετε συνέχεια με άλλους ποδηλάτες και έχουν μανία.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.155
Τράβα πυργετό , χωρίς να μπεις μέσα, πάρε παράδρομο για πόρους, κάνε αριστερά για βουνό πάνω, από τα μαντριά :geek:, φοβερή διαδρομή , Αιγανη και πάλι πίσω. Παρακαμπτεις έτσι τα χωριά .
η κατηφόρα από Αιγανη , είναι extreme οντως.

αν αντέχεις τράβα τον παλιό από π.παντελεημονα - γόνους , μέσα στο βουνό (Ολυμπος γαρ)
αλλα ξέχασα εσυ σαι τρεχαντήρ και θες σιαδι..🙃
Αυτό το έχω κάνει αρκετές φορές, με στάση στη πλατεία της καλλιπέυκης, μαγεία.
Γενικά πάντως αποφεύγω τα υψομετρικά, είμαι βλαμμένος και στο κατήφορο πάω κομμάτια, δεν αργεί να γίνει η ζημιά.
Τη άλλη φορά κατέβαινα από καλλιπέυκη για Γόννοι και είχε μέσα στη στροφή νερά, έχασα τη γραμμή στα φρένα, τραβάω και μια γλιστρα και παραλίγο να φύγω στα γκρεμά...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.155
Θέλει πολύ προσοχή κει παν… :geek:
Έμα τι σε λέω, τη πήρα όμως τη δόση μου, κατέφκα εψές αεροπορία από Κάναλο και σήμερα τη Μελούνα. Μελούνα με τον αέρα στη πλάτη έχεις χαλαρά τα 100km/h και ασφαλές δρόμο

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.155
Αδρεναλίνη φουλ..:cool:

..και βάλε..
Παραπάν είναι πολύ επικίνδυνο, το ποδήλατο ξεκινά να χάνει τη ισορροπία, αρκεί μια ριπή αέρα ή ένα ογκώδες όχημα που θα σε προσπεράσει να σε στείλει εκτός γραμμής και να πέσεις.

D

Deleted member 50795

Guest
ένα ογκώδες όχημα που θα σε προσπεράσει να σε στείλει εκτός γραμμής και να πέσεις.
…σιγά μη σε φτας.. 🙃

..αν πεσεις από κει παν, θα σε μαζεψν κάτω στουν καμπου. :geek:

Last edited by a moderator:

Reaction score
4.587
Λοιπόν σήμερα το πρόγραμμα είχε Υμηττό, το ανεβάζω ώστε να πάρω feedback αν και είμαι έτσι κι αλλιώς πολύ ευχαριστημένος από την απόδοσή μου διότι ανέβηκα δίπλα δίπλα με 35χρονο 600αρη μπρεβετά. Αναγκάστηκα να πάω με το ρυθμό του, αυτός είναι κι ο λόγος που δεν ανέβηκα με 160 παλμούς που είναι ο χαλαρός δικός μου ρυθμός για αναβάσεις.

1668949139920.png

Έκανα κάποια σφάλματα στο ρυθμό, δεν ήξερα τη διαδρομή καθώς ήταν η πρώτη μου φορά, τα οποία εντόπισα και ελπίζω να μην επαναλάβω. Σα διαδρομή ο Υμηττός δεν έχει σχέση με την Πάρνηθα, είναι πολύ πιο δύσκολος κι επικίνδυνος. Τα 3-4 πρώτα χλμ έχουν πλάκα, τα 3-4 επόμενα είναι ζόρικα και τα 3 τελευταία απλά πόνος με τρελό αέρα.

Τώρα μου μένει μόνο η Πεντέλη αλλά πρέπει λέει να δυναμώσω πολύ διότι είναι σχεδόν αδύνατη η ανάβασή της.

@wizzy μια μπανάνα έφαγα κι αυτή όχι πολύ μεγάλη και μισό λίτρο νερό χεχε!

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.155
Πως ένιωθες με τους 171 avg hr πάνω στο ποδήλατο?
Ο Υμηττός είναι σαφώς πιο δύσκολη ανάβαση, από τη αρχή έως και το τέλος σε σχέση με τη πάρνηθα. Η πάρνηθα είναι παρατεταμένη ανάβαση, σου δίνει το περιθώριο σε αρκετά σημεία να πάρεις ανάσες. Ο Υμηττός δεν έχει τέτοια σημεία με αποτέλεσμα να κουράζει και στα τελευταία χιλιόμετρα όπου η κλίση γίνεται εντονότερη να ξεπατώνει τους αναβάτες.

Reaction score
4.587
Έτσι όπως τα λες. Η πάρνηθα έχει τις φουρκέτες με κλίσεις 10-12-15% και όλο το ζόρι είναι εκεί, στα 15-20 μέτρα της φουρκέτας. Μετά η κλίση είναι 4-5% σταθερή και πιάνεις ρυθμό. Τα τελευταία 3 χλμ του υμηττού με πόνεσαν, το ομολογώ.

Στους 170 παλμούς δε νιώθω κάτι διαφορετικό από τους 160, στους 180 αρχίζουν τα "περίεργα" χεχε. Η διαφορά λοιπόν ανάμεσα στους 160 και τους 170 είναι η απόσταση που μπορώ να βγάλω χωρίς να καταρρεύσω. Στους 160 δεν έχω διαπιστώσει πρόβλημα ακόμα σε μεγάλες χρονικά διαδρομές. Στους 170 σήμερα έβγαλα σχεδόν 1 ώρα χωρίς κάποιο πρόβλημα.

Reaction score
1.244
Πάρνηθα δεν έχω ανέβει με ποδήλατο.
Υμηττό πολλές φορές και η αλήθεια είναι πως είναι εξαντλητική διαδρομή αλλά πολύ ευχάριστη κατά τα άλλα
Η πάρνηθα νομίζω έχει κάτι το οποίο με αγριεύει χωρίς ποτέ να έχω καταλάβει το λόγο
@ZaBBalos και εγώ μια απο τα ίδια τι 160 τι 170 δε νιώθω καμία διαφορά. Πόσους παλμούς έχεις μέγιστους;

Reaction score
4.587
Πάρνηθα δεν έχω ανέβει με ποδήλατο.
Υμηττό πολλές φορές και η αλήθεια είναι πως είναι εξαντλητική διαδρομή αλλά πολύ ευχάριστη κατά τα άλλα
Η πάρνηθα νομίζω έχει κάτι το οποίο με αγριεύει χωρίς ποτέ να έχω καταλάβει το λόγο
@ZaBBalos και εγώ μια απο τα ίδια τι 160 τι 170 δε νιώθω καμία διαφορά. Πόσους παλμούς έχεις μέγιστους;
Τους 184 χρησιμοποιώ σα μέγιστους για να βγάλω τις ζώνες μου. Έχω πιάσει 194 στα κανάκια στη σαλαμίνα αλλά ήμουν ένα βήμα πριν τη λιποθυμία. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που θεωρώ τον παλμογράφο απαραίτητο διότι είναι σχεδόν αδύνατο να διακρίνεις μόνος σου αν είσαι μέσα στο αερόβιο, έξω από αυτό ή πόσο έξω. Μόνο τα άκρα μπορείς να διακρίνεις, αν είσαι πολύ χαλαρός ή αν αρχίζεις να βλέπεις διάφορα χρώματα.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.155
Υμηττό έχω πάει 3-4 φορές, όσο κοντά μου είναι η Πάρνηθα άλλο τόσο μου είναι και ο Υμηττός. Επιλέγω όμως τις επιλογές της Πάρνηθας (και ανάβαση φυλής) γιατί δεν διασχίζω αστικό ιστό.
Παρόλα αυτά ότι ανεβαίνει, κατεβαίνει κιόλας και ο Υμηττός επιλέγεται καθημερινά από αρκετό κόσμο από τις γύρω περιοχές, έχει αρκετή κίνηση από ποδηλάτες και αυτοκίνητα, η κατάβαση (κακά τα ψέματα, σε όλους αρέσει η ταχύτητα) είναι άκρως επικίνδυνη, φιλόδοξοι ποδηλάτες κατεβαίνουν δίχως αύριο και πιτσιρίκια με μοτοσυκλέτες και αμάξια ανεβαίνουν λες και παίρνουν μέρος σε αγώνα ταχύτητας.
Το ίδιο μπορεί να συμβεί και στη πάρνηθα, αλλά εκεί η χάραξη του δρόμου είναι και η ορατότητα είναι καλύτερη.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.786
@wizzy μια μπανάνα έφαγα κι αυτή όχι πολύ μεγάλη και μισό λίτρο νερό χεχε!
Συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλον αναβάτη...; :)

Κατά τα άλλα, μπράβο για την προσπάθεια!:thumbsup:

Reaction score
1.244
Και γω μέχρι λίγο καιρό πριν θεωρούσα μέγιστους τους 188.Αναθεώρησα μιας και έφτασα 199. Απο τότε άλλαξα και στην εφαρμογή τους μέγιστους
Δεν έπραξα σωστά λες;
Μέχρι και τους 180 είμαι σχετικά καλά. Νιώθω πολύ κούραση αλλά βγάλω άνετα 10km όπως έκανα στον ΑΜΑ
Στους 199 άντεξα μόνο 33 δευτερόλεπτα μετά κλαταρα

Attachments

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.155
Τους 184 χρησιμοποιώ σα μέγιστους για να βγάλω τις ζώνες μου. Έχω πιάσει 194 στα κανάκια στη σαλαμίνα αλλά ήμουν ένα βήμα πριν τη λιποθυμία. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που θεωρώ τον παλμογράφο απαραίτητο διότι είναι σχεδόν αδύνατο να διακρίνεις μόνος σου αν είσαι μέσα στο αερόβιο, έξω από αυτό ή πόσο έξω. Μόνο τα άκρα μπορείς να διακρίνεις, αν είσαι πολύ χαλαρός ή αν αρχίζεις να βλέπεις διάφορα χρώματα.
Όταν με το καλό βάλεις και συνηθίσεις να δουλεύεις και βατόμετρο θα καταλάβεις πολύ περισσότερα για τη απόδοση σου.
Τι ηλικία έχεις?
Το δικό μου ταβάνι μπορεί να είναι 190bpm, στους 180 όμως παλμούς ξεκινάω να γαλακτώνω και αργούν μετά οι μύες να επανέλθουν, άρα περιορίζομαι πάντα λίγο κάτω από τους 180, στους 175-177 αποδίδω σταθερά όλο το πάτημα στη ανάβαση Πάρνηθας πχ. όταν έχω διάθεση να βελτιώσω το χρόνο μου. Όλα τα παραπάνω κοντά στα 350 watt

Last edited:

Reaction score
1.826
χαίρεται, εδω ειναι ολοι του ποδηλάτου ? τι είδους? η όλα πάνε εδω δυστυχώς βρέχει όποτε δύσκολο για καμιά βολτίτσα. ποσα ατομα ασχολουνται με τον ηχο και το ποδήλατο υπάρχει κάποια σύνδεση? χαχαχα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.278
Members
38.295