Ποδήλατο

Reaction score
24.173
για το κρακ στον σκελετό πάντως μάλλον δεν φταις εσύ τόσο, έχω κάνει σίγουρα χειρότερα με το δικό μου στα καθημερινά λακουβαριά στους αθηναικούς δρόμους , πιθανότατα ήταν το θέμα που αντιμετώπισαν και άλλοι χρήστες canyon endurance και έπεσες στην περίπτωση.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.272
Το ίδγιο πιστεύει και ο Μπρέτσος, αστοχία έπαιξε Μάριε στη περίπτωσή σου. Στη περίοδο covid υπήρξαν αρκετές αναφορές για τα χάρτινα πλαίσια της canyon. Τουλάχιστον στη θκιάς περίπτωση υπήρξε συνεννόηση και σχεδόν άμεση αντικατάσταση της αστοχίας. Στη θκιάμ περίπτωση εντέλει τώρα με τη scribe με έγραψαν Ζπούτσατς. Ενώ αναγνώρισαν το πρόβλημα, τελικά συμφώνησαν να με στείλουν μόνο το στεφάνι και όχι ολόκληρο πίσω τροχό.
Απο μεριάς μου επειδή δεν γουστάρω να μπω σε αυτή τη διαδικασία, να τρέχω δλδ να φτιάξω ξανά τον τροχό, τους πρότεινα να πληρώσω έναν πίσω τροχό. Δεν υπάρχει απάντηση έως και τη στιγμή που γράφω. Δεν νομίζω να υπάρξει απάντηση και αυτό είναι που διαφοροποιεί έναν αξιόπιστο κατασκευαστή. Είχα στο καλάθι ήδη ένα ζευγάρι καινούριο σετ τροχών scribe , μετά τη εξέλιξη αυτή κατάλαβα πως οι τροχοι που σιάχνουν δεν κάνουν για αναβάτες που βγάζουν αρκετά watt, δεν πρόκειται να ψωνίσω κάτι ξανά από αυτούς. Με φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες δεν πας πουθενά...
Η αλήθεια είναι πως δεν θέλω να δοκιμάσω ξανά δικούς τους τροχούς. Δεν υπάρχει καμία προδιαγραφή για αναβάτη που πιέζει των εξοπλισμό, το ίδιο θα ξανά συμβεί αργά ή γρήγορα... Θα έπρεπε τουλάχιστον να έχουν μια προδιαγραφή με ασύμμετρο πίσω στεφάνι
IMG_20230804_194147.png

Το ασύμμετρο πίσω στεφάνι φέρνει τις ακτίνες της non drive μεριάς σε μικρότερη γωνία και ομαλοποιεί τις δυνάμεις που μπαίνουν από το βάρος και τα watt του αναβάτη. Χωρίς τη τεχνολογία αυτή, αργά ή γρήγορα ένα συμμετρικό στεφάνι είναι καταδικασμένο να σκίσει.
Για όλους τους παραπάν λόγους και επειδή είμαι καμμενος αρκετές φορές στο θέμα τροχών με διαφορες αστοχίες, αποφάσισα να προχωρήσω στη αγορά νέων τροχών αξιώσεων από ελληνικό κατάστημα και ας το πληρώσω ακριβότερα, τουλάχιστον σε περίπτωση ζημιάς θα έχω άλλη αντιμετώπιση.

Last edited:

Reaction score
453
Παιδιά καλημέρα,
το ποδήλατο πλέον χρειάζεται να αποθηκευτεί εκτός σπιτιού,
σε κοινόχρηστο δωμάτιο στο ισόγειο της πολυκατοικίας.

Κοιτάζω για βάσεις στήριξης τοίχου,
κάθετες όπως αυτές (διακριτική, εύκολη στην τοποθέτηση, αλλά δεν ξέρω πόσο σταθερό θα είναι το ποδήλατο)
ή εναλλακτικά αυτές εδώ.

2η λύση με 2 ή 3 σημεία στήριξης.

Τέλος, το πιο απλό, κάτι σα γάντζος.

Καμιά πρόταση-ιδέα;
Μπαλκόνι και κάλυμμα με θήκη μάλλον όχι ε;

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
12.839
Καλημέρα. Επειδή ακριβώς θα είναι σε κοινόχρηστο χώρο, οι προδιαγραφές που οφείλουν να καλύπτονται είναι η σταθερότητα και η ασφάλεια. Δε θα ήθελες πχ να πέσει πάνω σε κάποιο παιδάκι που από περιέργεια προσπάθησε να το πειράξει/κατεβάσει. Υπό αυτό το σκεπτικό, μάλλον Επίσης, αν είναι στο ισόγειο και σε εμφανές σημείο, η πιθανότητα κλοπής είναι αρκετά μεγάλη. Άρα χρειάζεσαι βάση στιβαρή και ιδανικά με κλείδωμα κάποιου τύπου.

Είναι σίγουρα δύσκολο/άβολο να το ανεβάζεις στο μπαλκόνι, αλλά οπωσδήποτε πιο ασφαλές.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.806
@gonzo Δώσε μου 1-2 ημέρες να ψάξω στην αποθήκη μου. Πρέπει να μου περισσεύει μία, αν την βρω, θα στην στείλω, δεν θα χρειαστεί να αγοράσεις.

Reaction score
24.173
Μπαλκόνι στο τοίχο και τέλος , να ξέρεις ότι θα το βρίσκεις πάντα.
Η τελευταία λύση είναι για πετάλι, διακριτική όταν δεν είναι κρεμασμένο απλά θα χρειαστείς κάτι στον τοίχο να μη σου κάνει σημάδι από τα λάστιχα

wizzy

Reaction score
21.806
@gonzo Αυτό που έχω διαθέσιμο μπορείς να το δεις σε αυτό το post. Δες το και πες μου εάν σου κάνει.

Reaction score
453
οι τοίχοι του μπαλκονιού είναι καλυμμένοι με 7 εκατοστά διογκωμένη πολυστερίνη.
Δεν ξέρω αν θα είναι καλή ιδέα να τρυπήσω.
Επιπλέον με φοβίζει αρκετά και ο αέρας στο μπαλκόνι (εκτός και αν με κάποιο τρόπο το ποδήλατο είναι ακλόνητο).

Το κοινόχρηστο δωμάτιο που ανέφερα παραπάνω κλειδώνει. Πέρα από τα ποδήλατα των υπόλοιπων ενοίκων, υπάρχει και μηχανή, 2-3 κάμερες, δε νομίζω δηλ να τίθεται θέμα κλοπής.

Από αυτές που έβαλα κάποια γνώμη;

:thumbsup:

Reaction score
24.173
Εγώ θα κοίταξα του πεταλιου την τελευταία που σου δίνει δυνατότητα να το κρεμάσει ψηλά εύκολα

wizzy

Reaction score
21.806
οκ Γιώργο, θα δω το χώρο και θα σου στείλω μήνυμα. Ευχαριστώ.
Το βρήκα!
IMG_20230811_193621.jpg

IMG_20230811_193639.jpg

Διαστάσεις βάσης τοίχου: 10εκ * 6εκ. Μαζί με τις βίδες - ούπα θα βάλεις εσύ, αναλόγως υλικού του τοίχου.

Σου κάνει; Στείλε pm με διεύθυνση αποστολής, για να στο στείλω τη Δευτέρα, 14/08.

Reaction score
453
Γιώργο, σ'ευχαριστώ για το ψάξιμο και τον κόπο, φοβάμαι όμως τον τροχό σε ενδεχόμενα χτυπήματα
, γιατί δεν "ασφαλίζει-κλειδώνει" η ρόδα.
ίσως ψάξω κάτι για να το κρεμάσω ή εν τέλει το αφήσω στο μπαλκόνι (με κάποιο κάλυμμα). 👍

Reaction score
4.587
Μπαλκόνι και κάλυμα ΟΧΙ. Γιατί δε βάζεις ένα ράφι στην αποθήκη και να το τοποθετείς εκεί πάνω; Αλλιώς το σύστη,α με τις τροχαλίες για το ταβάνι που όμως θα βαριέααι να το βάζεις-βγάζεις.

Reaction score
453
κάτι τέτοιο σκέφτομαι ή 2 γαντζάκια και να το κρεμάω σε απόσταση από το έδαφος.
Κάτι απλό και γρήγορο-εύκολο σε τοποθέτηση.
Τώρα για τις τροχαλίες κουράζομαι μόνο που το σκέφτομαι για να πω την αλήθεια!
:thumbsup:

Reaction score
24.173
Αφού δεν κάνω ποδήλατο ας κάνω καμιά δουλειά
IMG_20230812_203901.jpg
IMG_20230812_204116.jpg
IMG_20230812_204129.jpg

Μπουγάδα το ντραιβ τρειν και ρουλεμάν τροχών.
Γρασακι κίτρινο σιμανο μες τη γυαλάδα, λαδακι μπρετσου αλυσίδα και κρέμασμα στον τοίχο στο μπαλκόνι για να γουστάρει ο ζαμπ
IMG_20230812_212233.jpg

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.272
Έκλεισα μια περίοδο προπονήσεων, άφησα στο τέλος τη ομορφότερη αλλά και τη δυσκολότερη. Για μένα είναι ένας πανέμορφος ποδηλατικός προορισμός και ίσως μια από τις δυσκολότερες αναβάσεις. Ξεκινάς από το ύψος της θάλασσας και για 25km καρφώνει σχεδόν 1600 υψομετρικά.
Πολύ ικανοποιημένος με το προσωπικό χρόνο, καλά να ήμαστε και θα προσπαθήσω για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα στο μέλλον. :)
Screenshot_2023-08-19-12-17-47-935_com.strava-edit.jpg

Ο αισθητήρας της polar σε σχέση με αυτόν της garmin λειτουργεί υποδειγματικά.
Screenshot_2023-08-19-12-28-37-842_com.strava-edit.jpg

Last edited:

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.328
Members
38.301