Ποδήλατο

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
51.210
Τι παραπάνω έχει από το shimano;

Σου τυχαίνει στα xt φρένα του mtb να χάνεις τη πίεση στη αντλία σε απανωτά πατήματα?
Εμένα με έχει τύχει αρκετές φορές, λέει πως διορθώνει αυτό, κρατάει πχιο σταθερή τη πίεση και έχει υψηλότερους βαθμούς βρασμού

Reaction score
18.790
Δεν θυμάμαι κάτι ιδιαίτερο, αυτό που λες το παρατηρώ μόνο αν αναποδογυρίσω το ποδήλατο για κάποια αλλαγή, επισκευή, που θέλει μετά η μανέτα μερικά πατήματα για να επανέλθει το φρενάρισμα σωστά (πράγμα που σημαίνει ότι μάλλον θέλει εξαέρωση το σύστημα, που δεν έχω κάνει ακόμα στο ΜΤΒ, 1,5 χρόνο μετά). Δες το κι αυτό, γιατί δε νομίζω ότι το θέμα είναι το υγρό, που είναι ίδιο και σε ΜΤΒ και road.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
51.210
Τούτο αντιμετωπίζω Σώτο, το παραπαν σετ που έβαλα υπόσχεται να βγάλει και τη τελευταία εγκλωβισμένη φυσαλίδα αέρα και σε συνδυασμό με το θκότς mineral oil να υπάρχει σταθερή πίεση στο κύκλωμα.
Μερικά ευρώ :p

Μην πετάτε χρήματα

ποσες φορες πρεπει να στο πω για να το καταλαβεις ''λεφτα εχουμε, η δοξα μας λειπει!!''

Αμάν πχιά!! :tongue:

Last edited:

Reaction score
18.790
Έκανα σήμερα και τη μετατροπή των ελαστικών του ΜΤΒ σε tubeless, έβαλα το υγρό που πρότεινες Χρήστο. Έβγαλα απλά τη σαμπρέλα, έβαλα τις νέες βαλβίδες, και αφού το σέταρα (δεν χρειάστηκε κάτι άλλο παρά η απλή και ψιλοχαλασμένη τρόμπα που έχω) να κάτσει στο rim, έβαλα το υγρό από τη βαλβίδα μετά. Η μία έχανε λίγο αέρα, αλλά την έσφιξα περισσότερο και φαίνεται ΟΚ τώρα, θα φανεί και αν με την ταινία είναι επίσης ΟΚ, γιατί είχα βάλει προηγουμένως μια λίγο πιο στενή από τα 25mm που έχει εσωτερικό πλάτος, ενώ λένε να μπαίνει ίδιου πλάτους ή λίγο πιο φαρδιά, αλλά βαριόμουν να τις αλλάξω κι αυτές στους τροχούς... Η δοκιμή θα δείξει...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
51.210
Ωραίος ο Σώτος!
Και τώρα πρέπει να πέσεις σε πίεση, με 2.20 ελαστικά έχω καταλήξει σε 20psi μπροστά και 25psi πίσω για χώμα. Καθημερινότητα και πέρα δώσε, δλειά-σπίτι-σπίτι-δλειά, βάζω 25psi μπροστά και 30psi πίσω.
Επίσης πλέον πρέπει να παρακολουθείς τη πίεση, ανά δγιό ημέρες πρέπει να προσθέτεις αέρα διότι υπάρχουν απώλειες σε σχέση με τη σαμπρέλα. Και υπάρχει και συνέχεια, οι βαλβίδες βουλώνουν από το υγρό με αποτέλεσμα να μη σφραγίζουν σωστά, οπότε θέλουν κάποιες φορές καλό σφίξιμο, τις βαλβίδες από τις παλιές κατεστραμένες σαμπρέλες καλό θα είναι να τις κρατάς, μία στο τόσο βγάζεις τις βουλωμένες και βάζεις τις καθαρές.

Ιδω ισως κρύβεται ενα διαμαντάκι στο θέμα με το wandering bite point.
Με Τούτο το λαδάκι λένε τα παιδιά της γειτονιάς οτι εξαλείφεται ο πρόβλημα.

Last edited:

Reaction score
18.790
Για την ώρα τα έχω 25 μπροστά, 28 πίσω, αλλά θέλω να δω και μέχρι αύριο το πρωί που θα βρίσκονται (για να κάνω και τις αλλαγές αν χρειάζεται).

Τελικά, τουλάχιστον με τα Pirelli, ήταν πολύ εύκολο να "κάτσουν" στο στεφάνι και με την απλή τρόμπα, αρκεί που ήταν ήδη η μια πλευρά σεταρισμένη! Και δεν έχαναν και μετά σχεδόν καθόλου, τουλάχιστον το μπροστινό που δεν είχε θέμα με τη βαλβίδα (βασικά είναι μεγάλη η τρύπα που είχα κάνει στην ταινία για τη σαμπρέλα), ακόμα κι χωρίς υγρό.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
51.210
Αααα δεν σε είπα, τα πιρέλια (ειδικά το πίσω) μας άφησαν χρόνους, καλό για χώμα αλλά επειδή το ποδήλατο το δουλεύω και στη άσφαλτο έλιωσαν, έχω εδώ και καιρό τα continental Race King protection 2.2.
Στο χώμα είναι ελάχιστα υποδεέστερα σε σχέση με τα scorpion αλλά στη άσφαλτο περπατάνε πολύ αξιοπρεπές με ελάχιστο θόρυβο και αντίσταση. Επίσης δεν παρουσιάζουν τη φθορά που αντιμετώπισα στα scorpion, όπως τα βλέπω θα βγάλουν τα διπλάσια χλμ.
Απο τα schwalbe τα scorpion ήταν αναβάθμιση, από τα scorpion στα race King είναι τούρμπισμα :biggrin:

Reaction score
18.790
Continental, δύσκολο να βάλω ξανά, έχω άσχημες εμπειρίες από την τοποθέτηση τους, όλα τα continental που είχα βάλει (βέβαια μόνο road και στο hybrid το Giant παλιά) μου έβγαζαν την πίστη! Με τα Pirelli και στο road αλλά και στο ΜΤΒ, έχω βρει την υγειά μου! Όχι ότι μπαίνουν μόνα τους, ας πούμε, αλλά καμία σχέση με αυτό που πάθαινα! Για MTB μπορεί να είναι βέβαια αλλιώς, αλλά από τη στιγμή που δεν έχω θέμα με τα Pirelli (δεν έχουν κάνει και πολλά χιλιόμετρα, αν θυμάσαι είχα βάλει και κάποια Tufo ανάμεσα, πιο στενά - μια χαρά είναι, άλλα όχι για πολύ χώμα και πέτρες, οποτε το γύρισα ξανά στα Pirelli) παραμένω στους ιταλούς... :geek:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
51.210
Ναι αυτό το μάθημα το έμαθα και εγώ καλά, ξέχασες τι τράβηξα με τους scribe και τα 5000, έβγαινα για προπόνηση και σταματουσα σε εκκλησία να ανάψω κεράκι ώστε να μη πάθω φούιτ στο δρόμο. Δεν υπήρχε καμία περίπτωση να καταφέρω στο δρόμο να σιάξω το λάστιχο, έβγαινε δύσκολα και δεν έμπαινε με τίποτα το λάστιχο. Έχει να κάνει καθαρά με τη διάμετρο στα στεφάνια. Στους dt swiss στο mtb δεν αντιμετωπίζω κάτι τέτοιο, ούτε στους fulcrum στη κούρσα, ευτυχώς!

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
51.210
Και το σετ κάνει και ένα σκαζμό παράδες, αντε να σε κάτσει η στραβή στο δρόμο, να είσαι κουρασμένος, με τα χέρια να πονάνε και να πάθς φούιτ, τα πετάς όλα στο χαντάκι, μαζί και το ποδήλατο και αλλάζεις άθλημα :roflmao:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.938
Τέλεια... Αυτό που έχω ήδη στο ποδήλατο είναι στα επηρεαζόμενα crankset. Αυτό που πήρα για να το αντικαταστήσω, ανήκει στη σειρά που επηρεάζεται, αλλά κατασκευάστηκε μετά το 2019 - οπότε μάλλον την γλίτωσα (για το συγκεκριμένο).

Όσον αφορά στο πρώτο, θα περιμένω την ανακοίνωση της Shimano για αγορές εκτός ΗΠΑ και Καναδά.
Έκλεισα το ραντεβού για αλλαγή των cranksets και με αφορμή την ανάκληση από τη Shimano, είπα στον μηχανικό να τα ελέγξει. Είναι και τα δύο σε άριστη κατάσταση.

Οπότε η αλλαγή θα προχωρήσει κανονικά και το Σάββατο έχει βόλτα!

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
51.210
Περιμένουμε εντυπώσεις από τη διαφορά στο μήκος και στο βαρύτερο βήμα.
Όσο για το δισκοβραχίονα δεν κόβεται ξαφνικά σαν αγγούρι. Ξεκινάνε προεόρτια με τρίξιμο και θόρυβο, σε πολλές περιπτώσεις είναι εμφανής ο διαχωρισμός με γυμνό μάτι, άρα μη ανησυχείς.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.938
Περιμένουμε εντυπώσεις από τη διαφορά στο μήκος και στο βαρύτερο βήμα.
Πήγε καλά η πρώτη βόλτα σήμερα. Σε συνήθη διαδρομή, παρατήρησα αύξηση του cadence κι αύξηση του μέσου όρου ταχύτητας. Λεπτομέρειες όταν αναρτήσω τη διαδρομή στο Strava.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.620
Members
38.350
Νεότερο μέλος
Αστέριος