Ποδήλατο

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.421
Πάντως για παρηγοριά, έχει ξεκουμπωσει βραχίονας που είχε όσο το μισό ποδήλατο της φωτογραφίας, συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες, καταραμένοι ποδηλατομαστορες
Πλάκα κάνεις τώρα έτσι?
Ο αριστερός βραχίονας του Μάριου με το 4iiii στοιχίζει περισσότερο από όλο το ποδήλατο

Reaction score
16.567
Πάντως για παρηγοριά, έχει ξεκουμπωσει βραχίονας που είχε όσο το μισό ποδήλατο της φωτογραφίας, συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες, καταραμένοι ποδηλατομαστορες
Κι ό,τι ετοιμαζόμουν λέει να του προτείνω πετάλια... :geek: :confused: :roflmao:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.421
Αυτό με τις τιμές τώρα στα ποδήλατα είναι για γέλια και για κλάματα Σώτο, σήμερα ήταν ένας στη παρέα με ένα ίδιο orient σε gravel έκδοση, δίπλα άλλος ένας με ένα factor 10.000€+
Βγήκε η προπόνηση το ίδιο καλά και από τους δύο αναβάτες...
Καλά ξεκουμπωνουν έτσι οι βραχίονες;
Όχι φυσικά, αυτό είναι δάκτυλος μάστορα και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει

Reaction score
16.567
Καλά ξεκουμπωνουν έτσι οι βραχίονες;
Αν δεν έχει γίνει σωστή τοποθέτηση, με σωστό σφίξιμο... ξεκουμπώνουν. Ή αν τα υλικά κατασκευής τους είναι φτηνιάρικα μπορεί να έχουν φθορά τα ίδια τα εξαρτήματα που τον κρατάνε στη θέση του (ή και ο ίδιος ο βραχίονας).
Αυτό με τις τιμές τώρα στα ποδήλατα είναι για γέλια και για κλάματα Σώτο, σήμερα ήταν ένας στη παρέα με ένα ίδιο orient σε gravel έκδοση, δίπλα άλλος ένας με ένα factor 10.000€+
Βγήκε η προπόνηση το ίδιο καλά και από τους δύο αναβάτες...

Όχι φυσικά, αυτό είναι δάκτυλος μάστορα και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει
Περίπτωση αυτά τα Factor, νομίζω κάτω από 7.000 ευρώ δεν υπάρχει μοντέλο! :geek:

gid

Reaction score
9.508
Ποιός μάστορας, μιλάμε για ολοκαίνουριο ποδήλατο... Όπως έγραψα το αγόρασα τον Αύγουστο και έχω κάνει περί τα 50χλμ, τίποτε.... Δεν έχει βάλει χέρι άνθρωπος πάνω....

Ξαναρωτώ, θα μου ζητήσουν λεφτά τώρα για να το φτιάξουν; Καινούριο ποδήλατο να διαλύεται έτσι;

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.421
Αν δεν έχει γίνει σωστή τοποθέτηση, με σωστό σφίξιμο... ξεκουμπώνουν. Ή αν τα υλικά κατασκευής τους είναι φτηνιάρικα μπορεί να έχουν φθορά τα ίδια τα εξαρτήματα που τον κρατάνε στη θέση του (ή και ο ίδιος ο βραχίονας).

Περίπτωση αυτά τα Factor, νομίζω κάτω από 7.000 ευρώ δεν υπάρχει μοντέλο! :geek:
Αυτό ήταν όλο μηχανική sram με carbon τροχούς στα 10.000, άμα θες τώρα axs η τιμή ανεβαίνει κανά δγιό χιλιάρικα ακόμα...
Ξαναρωτώ, θα μου ζητήσουν λεφτά τώρα για να το φτιάξουν; Καινούριο ποδήλατο να διαλύεται έτσι;
Αν έχει φάει το καρέ που κουμπώνει ο βραχίονας θα πληρώσεις, τα εξαρτήματα του ποδηλάτου (και ειδικά τα πολύ φθηνά) δεν καλύπτονται από εγγύηση.
Δεν ένιωσες κάποιο τζόγο πριν διαλυθεί?

Reaction score
23.842
Ο μάστορας ο μάστορας, όταν έρχονται στο κουτί τα συναρμολογούν εδώ, ο βραχίονας συνήθως είναι συναρμολογημένος από τον Κινέζο αλλά τιμόνι πετάλια βάζει μάστορας, στοιχειωδώς λοιπόν πρέπει να δει τα σφιξιματα όλα για να μη σκοτωθεί κάνεις , προφανώς το έκανε πολύ γρήγορα

gid

Reaction score
9.508
Ναι, όπως έγραψα παραπάνω από τις 5 μοίρες τζόγο πήγα στις 150 μοίρες σε περίπου 4χλμ...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.421
Ο μάστορας ο μάστορας, όταν έρχονται στο κουτί τα συναρμολογούν εδώ, ο βραχίονας συνήθως είναι συναρμολογημένος από τον Κινέζο αλλά τιμόνι πετάλια βάζει μάστορας, στοιχειωδώς λοιπόν πρέπει να δει τα σφιξιματα όλα για να μη σκοτωθεί κάνεις , προφανώς το έκανε πολύ γρήγορα
Κρόκ θα σε χτυπήσω, τα orient κατασκευαζονται εξολοκλήρου στη Λάρσα, η μλκ έγινε στη συρναμολόγηση που ανέλαβε ο μάστορας εκεί. Κανονικά πρέπει αφού πατήσουμε ένα ποδήλατο να πάμε από εκεί που το αγοράσαμε και να αναλάβει σύσφιξη σε όλα τα εξαρτήματα, εφόσον ο αναβάτης δεν γνωρίζει.
Αυτά εμείς τα κάνουμε μόνοι μας, έχουμε και το κεφάλι ήσυχο, μένουμε και αρτιμελής;)

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.421
Ναι, όπως έγραψα παραπάνω από τις 5 μοίρες τζόγο πήγα στις 150 μοίρες σε περίπου 4χλμ...
Κοίτα, η μεσαία τριβή που φοράς έχει τετράγωνο μεταλλικό καρέ, αυτό αποκλείεται να έχει χαλάσει, πήγαινε στο ποδηλατά που αγόρασες το ποδήλατο και πολύ πιθανόν να έχει βραχίονα να στον αντικαταστήσει τσάμπα, ο δισκοβραχίονας που φοράς είναι πολύ φθηνός άλλωστε.
Με τη ευκαιρία πες του να σου κάνει σύσφιξη σε όλα τα εξαρτήματα, ξέρει αυτός τι σημαίνει αυτό.

gid

Reaction score
9.508
Όταν το παρέλαβα μου είπε "μετά από αρκετα χλμ έλα για έλεγχο", θα του έλεγα για τα λάστιχα που χάνουν ως και 20psi απλά με το ποδήλατο να κάθεται ακίνητο, αλλά έκατσε αυτό σήμερα....

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.421
Όταν το παρέλαβα μου είπε "μετά από αρκετα χλμ έλα για έλεγχο", θα του έλεγα για τα λάστιχα που χάνουν ως και 20psi απλά με το ποδήλατο να κάθεται ακίνητο, αλλά έκατσε αυτό σήμερα....
Στη δεύτερη αντε τέταρτη φορά χρήσης θέλει έλεγχο ένα ποδήλατο, εννοώ όταν βγαίνει από τη κούτα. Μετά από αυτό δεν χρειάζεται επιπλέον έλεγχο.
Τα λάστιχα είναι φυσιολογικό να χάνουν πίεση όσο το ποδήλατο κάθετε ή χρησιμοποιείται. Έχει να κάνει με τους πόρους στο υλικό της σαμπρέλας. Πάρε μια τρόμπα δαπέδου και πριν από σχεδόν κάθε χρήση βάλε τη πίεση που επιθυμείς.

Reaction score
16.567
Ούτε 0,1 μοίρα δεν πρέπει να έχει τζόγο, δηλαδή δεν πρέπει να έχει καθόλου, σε καμία περίπτωση. Οπότε όταν άρχισε στις 5 δεν έπρεπε καν να συνεχίσεις...

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.421
Ούτε 0,1 μοίρα δεν πρέπει να έχει τζόγο, δηλαδή δεν πρέπει να έχει καθόλου, σε καμία περίπτωση. Οπότε όταν άρχισε στις 5 δεν έπρεπε καν να συνεχίσεις...
Μη είσαι αυστηρός, ένας που απλά κάνει βόλτες δεν είναι σε θέση να τα γνωρίζει αυτά, γιαυτό πρέπει να ψωνίζουμε από αξιόπιστα καταστήματα που ενημερώνουν το πελάτη

Reaction score
16.567
Υπάρχουν βέβαια κι αυτά (από ανάρτηση κάποιου άγνωστου στο fb, δεν έχω ιδέα τι έγινε εδώ και κόπηκε έτσι...) :geek:

409120494_724735873043174_3004245784350534110_n.jpg

Μη είσαι αυστηρός, ένας που απλά κάνει βόλτες δεν είναι σε θέση να τα γνωρίζει αυτά, γιαυτό πρέπει να ψωνίζουμε από αξιόπιστα καταστήματα που ενημερώνουν το πελάτη
Δε νομίζω ότι είναι θέμα αυστηρότητας, όταν βλέπεις να κουνάει πέρα δώθε ο βραχίονας φαντάζομαι πρέπει να είναι αυτονόητο ότι κάτι άσχημο τρέχει, αφού δεν το έκανε πριν... :geek:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.421
Δε νομίζω ότι είναι θέμα αυστηρότητας, όταν βλέπεις να κουνάει πέρα δώθε ο βραχίονας φαντάζομαι πρέπει να είναι αυτονόητο ότι κάτι άσχημο τρέχει, αφού δεν το έκανε πριν... :geek:
Δεν είναι όλοι σε θέση Σώτο, αλλιώς θα ήμασταν όλοι μηχανικοί.
Τα ίδια έπαθε και ο Μάριος, θυμάσαι?
Με άσχημη κατάληξη.

Θα στο πω και αλλιώς, για μας είναι αυτονόητο ότι ο Κούλης είναι ακατάλληλος για πρωθυπουργός, κι όμως υπάρχει κόζμος που τον ψηφίζει :biggrin:

Last edited:

Reaction score
16.567
Νομίζω όμως ότι του Μάριου δεν έπαιζε έτσι, πάνω κάτω, δεξιά αριστερά, απλά κάποια στιγμή ξεκούμπωσε τελείως χωρίς ιδιαίτερες ενδείξεις ότι κάτι συμβαίνει πιο μπροστά (μπορεί να θυμάμαι λάθος βέβαια).

---

Εντωμεταξύ στο ΜΤΒ το γύρισα πάλι στα gravelολάστιχα (40αρια), tubeless αυτή τη φορά, για να έχω καλύτερη απόδοση σε άσφαλτο γενικότερα, μιας και το road το έχω στο trainer και βαριέμαι να το βάζω και να το βγάζω, τουλάχιστον τώρα το χειμώνα που δεν είναι και για πολύ μεγάλες εξόδους...

IMG_20231209_153922.jpg

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.002
Members
38.275
Νεότερο μέλος
sakell