Ποδήλατο

Reaction score
15.703
Σε μένα πάντως δεν δουλεύει...

...βέβαια στο 530 δεν υπάρχει Climb Pro, ίσως για αυτό να μην δουλεύει! :gamer: :roflmao:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
47.888
Αυτό λέω, εμένα με αρέσει, έχω εκπαιδευτεί από τις προπονητικες πλατφόρμες που κυρίως αυτό παρακολουθείς. Στις γνωστές αναβάσεις προφανώς και είναι άχρηστο, σε μια όμως άγνωστη θα βοηθήσει αρκετά

Reaction score
1.094
Για πείτε γνώμες για προπονητήρια. Βρήκα και αυτό. Πολύ μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι είναι αθόρυβο...Είδα και το Direto αλλά δεν ξέρω από θόρυβο τι λέει.

Reaction score
15.703
Αθόρυβα (σχετικά μιλώντας) είναι σχεδόν όλα τα direct drive, αυτό που κάνει θόρυβο (και δεν μπορείς να κάνεις και πολλά για αυτό) στην περίπτωση τους είναι το drive train του ποδηλάτου, αλυσίδα, κασέτα, ντεραγιέ, δίσκος...

Αν έχεις σκοπό να το χρησιμοποιήσεις με zwift, κοίτα κι αυτό (έχω το ίδιο, αλλά χωρίς zwift και με κλασική κασέτα, που αλλάζει και στην zwift έκδοση αν θέλεις).

Reaction score
23.254
πιο αθόρυβο απο spin bike τύπου προπονητήριο δε θα βρεις εγγυημένα.
φυσικά το κόστος εκτοξεύεται στα 2000+ , γλυτώνεις όμως το βάλε βγάλε.

Reaction score
1.094
πιο αθόρυβο απο spin bike τύπου προπονητήριο δε θα βρεις εγγυημένα.
φυσικά το κόστος εκτοξεύεται στα 2000+ , γλυτώνεις όμως το βάλε βγάλε.
Νομίζω ξεφεύγει για εμένα το κόστος.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
47.888
Μείνε μακριά από το tacx, από τότε που τη πείρε η garmin υπάρχουν πολλά προβλήματα αξιοπιστίας.
Όσο για το θόρυβο ισχύει αυτό που έγραψε ο Σώτος, στη θκιάμ περίπτωση η μετάδοση του ποδηλάτου δεν κάνει ιδιαίτερο θόρυβο, ωστόσο είναι πχιο θορυβώδες από το trainer, γενικά τα trainer δεν κάνουν πολύ θόρυβο.

Έχω αυτο, το είχα αγοράσει ακριβότερα, πλέον είναι σε προσφορά και επειδή το δουλεύω καιρό αξίζει και με το παραπάνω σε αυτές τις παράδες

Last edited:

Reaction score
1.094
Πάω σήμερα να κάνω την καθιερωμένη μου βόλτα και στα πρώτα φρένα νοιώθω σα να είναι λίγο ξεβίδωτο το τιμόνι. Κρατάω το εμπρός φρένο και κουνάει ο λαιμός ελαφρά. Σα να μην είναι σφικτό το τιμόνι. ξέρετε τι μπορεί να κάνω; Παίζει να φαγώθηκαν τα ρουλεμάν. περίεργο μου φάνηκε.

Reaction score
23.254
Αφού είναι χαλαρός ο λαιμός άνοιξαν και τα ποτηράκια από τα ρουλεμάν.
Θέλει λύσιμο λαιμός , πάτημα από το παξιμάδι καπάκι μέχρι να το κοπάνας κάτω και να μην κάνει σαν τενεκές και σφίξιμο βίδες λαιμού στην ευθεία φυσικά

Reaction score
1.094
Αφού είναι χαλαρός ο λαιμός άνοιξαν και τα ποτηράκια από τα ρουλεμάν.
Θέλει λύσιμο λαιμός , πάτημα από το παξιμάδι καπάκι μέχρι να το κοπάνας κάτω και να μην κάνει σαν τενεκές και σφίξιμο βίδες λαιμού στην ευθεία φυσικά
Παίζει βίντεο;
Λέω τώρα...δεν ξέρω και πώς να το ψάξω.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
47.888
Πάω σήμερα να κάνω την καθιερωμένη μου βόλτα και στα πρώτα φρένα νοιώθω σα να είναι λίγο ξεβίδωτο το τιμόνι. Κρατάω το εμπρός φρένο και κουνάει ο λαιμός ελαφρά. Σα να μην είναι σφικτό το τιμόνι. ξέρετε τι μπορεί να κάνω; Παίζει να φαγώθηκαν τα ρουλεμάν. περίεργο μου φάνηκε.
Πολλά μπορεί να συμβαίνουν, αν δεν είσαι σε θέση να το σιάξεις μαναχός, καλύτερα να το δει κάποιος που γνωρίζει.

Εγώ σήμερα κατέστρεψα ένα ζευγάρι κατάκια, είχε πέσει λάδι στο δίσκο και πάπαλα τα τακάκια, δεύτερη φορά που μου συμβαίνει γ@μοτηπουτ@ναμ...

Reaction score
1.094
Πολλά μπορεί να συμβαίνουν, αν δεν είσαι σε θέση να το σιάξεις μαναχός, καλύτερα να το δει κάποιος που γνωρίζει.
Είναι στην εγγύηση αλλά εγώ δεν είμαι και πολύ κοντά στο κέντρο της Ελλάδας. Θα πάει σε ειδικό που θα μιλήσει με την αντιπροσωπεία.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
47.888
Πως το έσιαξες?
Το ξεμάτιασες ή προφόρτισες τα ρουλεμάν?

Reaction score
1.094
Πως το έσιαξες?
Το ξεμάτιασες ή προφόρτισες τα ρουλεμάν?
Ότι λέει το βίντεο. Λίγο σφίξιμο χωρίς να επηρεάσει το τιμόνι και μετά δυναμόκλειδο...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
47.888
Προσωπικά προφορτιζω αρκετά τη βίδα των ρουλεμάν, όσο πχιο μασίφ είναι τα ρουλεμάν τόσο πχιο σταθερό όλο το σύνολο.
Πριν σφίξεις τις βίδες του λαιμού (τη επόμενη φορά) σιγουρέψου ότι είναι καλά σφιγμένη και η κουκουνάρα (αριθμός 1 στο παραπάν σκίτσο)

Reaction score
1.094
Προσωπικά προφορτιζω αρκετά τη βίδα των ρουλεμάν, όσο πχιο μασίφ είναι τα ρουλεμάν τόσο πχιο σταθερό όλο το σύνολο.
Πριν σφίξεις τις βίδες του λαιμού (τη επόμενη φορά) σιγουρέψου ότι είναι καλά σφιγμένη και η κουκουνάρα (αριθμός 1 στο παραπάν σκίτσο)
Την βιδώνεις; Αν ναι πόσα Nm;

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
47.888
Δεν χρησιμοποιώ ποτέ ροπόκλειδα, έχω ενσωματωμένο, γεννήθηκα με χέρι-ροπόκλειδο.
Δεν κάνω πλάκα, έχω 2 ροπόκλειδα δεν χρησιμοποιώ κανένα, τα έχω και κάθονται.
Ανάλογα το σημείο και το υλικό που σφίγγω βάζω και τη ανάλογη δύναμη. Όσον αφορά τα ρουλεμάν του λαιμού, και όλα τα σημεία του ποδηλάτου που στρεσάρονται δεν αρκεί μια σύσφιξη αρχικά και τέλος, μετά από κάθε προπόνηση απαιτείται έλεγχος.
Αυτό με τα ροπόκλειδα είναι για αρχάριους που φοβούνται μη σπάσουν το κάρπον, ιγω δεν έχω τέτοιους φόβους, τους έχω ξεπεράσει προ πολλού ;)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.374
Members
38.177
Νεότερο μέλος
ziki