Ποδήλατο

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.560
Ρε συ Κρόκο, μην μου βάζεις φυτίλια ρε φίλε... Στο ποδήλατο θέλω άνεση, δεν θέλω αεροδυναμική/επιθετική στάση κτλ. Με το 40εκ χάνω άνεση, ναι ή όχι; Να μετρήσω ξανά απόσταση ώμων και το κέντρο της;

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.540
Άμα το γυρίσεις πίσω και πάρεις 40αρι θα μας ευχαριστήσεις όταν έρθεις να σε δανείσω το canyon

40cm εχει ετοιμοπαραδοτο, ενα τελευταίο

edit.

μέχρι να ποσταρω, πάει πέταξε και το τελευταίο τεμάχιο
Να μετρήσω ξανά απόσταση ώμων και το κέντρο της;
ναι!!
αφού έγινε η μ@λακια να το πάμε πχιο σωστά αυτή τη φορά.

Όταν μετράμε απόσταση ωμων δεν παίρνουμε στάση κλαρίνο ρουφωντας τη κοιλιά και ανοίγοντας τους ώμους, θα κάθεσαι όρθιος φυσιολογικά.
Βάλε τη γυναίκα να σε μετρήσει με μεζούρα από κέντρο ώμου σε κέντρο ώμου

Last edited:

wizzy

Reaction score
21.560
@bretsos

Το 40εκ υπάρχει ακόμα, δεν έγινε sold out.

Κέντρο ώμου με κέντρο ώμου: 34εκ.

Τι κάνω;

wizzy

Reaction score
21.560
Ρε φίλε, την απόσταση που δείχνει η εικόνα μέτρησα. Κόκκαλο με κόκκαλο (από τη μια κόκκινη διακεκομμένη στην άλλη) είναι στα 34εκ.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.540
Με 34cm ώμων δεν υπάρχει τιμόνι ακόμα για σένα.
Έλα ξεκόλλα, κάποιο λάθος κάνεις...

wizzy

Reaction score
21.560
Με 34cm ώμων δεν υπάρχει τιμόνι ακόμα για σένα.
Έλα ξεκόλλα, κάποιο λάθος κάνεις...
Θα μετρήσω αύριο το πρωί που θα είμαστε κι οι δυο ξεκούραστοι.

Υ.Γ.: λες να ήταν 44εκ η απόσταση και να είδε λάθος;

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.540
Υ.Γ.: λες να ήταν 44εκ η απόσταση και να είδε λάθος;
Δεν ξέρω, μη με τρελαίνεις τώρα που έχς ώμους 34cm...η γυναίκας μπορεί να έχει 34cm, εσύ σίγουρα όχι!!
Το μικρότερο τιμόνι που υπάρχει στη αγορά για κούρσα είναι 36cm, άρα πως γίνεται εσύ να έχεις μικρότερους σε άνοιγμα ώμους?
Είναι σίγουρα όλο αυτό θέμα κούρασης ή μήπως τα έχετε τσούξει και μετράτε αλλαντάλα? :lolsign:

Reaction score
16.146
Δεν βάζεις κανένα άλλο να κάνει τη μέτρηση; Πώς το μετράς αξιόπιστα μόνος, λιγουλάκι δύσκολο είναι...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.540
Και μόνος να πάρεις μέτρα δεν το λες και πολύ δύσκολο, μετράς από ακρώμιο σε ακρώμιο των ώμων, αυτά πετάγονται και είναι εμφανές όταν κάθεσαι μπροστά σε ένα καθρέφτη.
ENVE_AcromionProcess-768x696.jpg

Εμένα το ένα ακρώμιο δεν υπάρχει, έλιωσε στη άσφαλτο από τη τριβή στο ατύχημα

Reaction score
23.588
γιωργη ο @ZaBBalos πήρε τιμόνι 38 στο ντολαν, είναι ψηλότερος απο μένα, όσο και τσιλιβίθρας να ήταν (που δεν είναι) στη χειρότερη έχει το ίδιο άνοιγμα ώμων με μένα.
επειδή κάνει γενικά αποστάσεις και από οτι τον κόβω είναι περισσότερο της άνεσης παρά του αγώνα θα σου πει αν έχει χάσει κάπου.
εμένα το 40αρι τιμόνι πάντως με πήγε μακρύτερα πιο άνετα.
χώρια το άερο του θέματος (δεν είσαι σαν σακούλα που μαζεύει αέρα) χώρια το σφινοπουτσέ του θέματος μέσα στην πόλη (καλά εκεί το 38 σφάζει στο γόνατο).
μπες στη πρίζα, έχει ρελε διαφυγής!
το άλλο που θα σε βοηθήσει να καταλάβεις εύκολα αν θες στενότερο τιμόνι, είναι η θέση των χεριών/καρπών όταν κρατάς hoods , η φάλαγγα των δαχτύλων πρέπει να είναι στην ευθεία με τους πήχεις και να μην ανοίγει, δηλαδή όπως οταν κρεμάς τα χέρια κάτω ελεύθερα.
ο καρπός (το κέντρο κύλισής του) πρέπει να είναι ελαφρά έξω από τιμόνι, ώστε με το βάρος που βάζεις στην στήριξη οριακά να σου γυρνάει την παλάμη προς τα μέσα για να πιάσεις με τα δάχτυλα μανέτα.
αν το τιμόνι είναι φαρδύ αυτό γίνεται πιο δύσκολα.

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.540
Εγώ θεωρώ το 38cm compact τιμόνι ακραίο για εμάς, για γυναικείο θώρακα είναι μια χαρά.
Τα νέα καλούπια τιμονιού προσφέρουν πολλά χωρίς να χάνεις σε άνεση. Το plt που έχω στο bmc (το έχω ξανά γράψει) έχει 38cm στα hoods, 40cm στο άνω μέρος και 42cm στα drops.
Ξερω ανθρώπους που έχουν 38cm compact τιμόνια, είναι αγωνιάρηδες και εκεί το τελευταίο που σε ενδιαφέρει είναι η άνεση.
Κρόκ τον έχεις γνωρίσει το Γιώργο?
Παίζει να έχει 34cm από ακρώμιο σε ακρώμιο?

Reaction score
23.588
Παίζει να έχει 34cm από ακρώμιο σε ακρώμιο?
Με τίποτα, σαν εμένα είναι σε διαστάσεις κιλά. απλά μετράει σε λάθος σημεία, στα πιο μέσα που εξέχουν προς τα πάνω πωςταλεν.

wizzy

Reaction score
21.560
Παιδιά, κάναμε λάθος στη μέτρηση. Μετρήσαμε από το σημείο που ενώνεται η κλείδα με τον ώμο, όχι από το ακρώμιο. Απόγευμα πλέον, θα επανέλθω, αλλά όπως το κόβω, μάλλον πάω για το 40άρι.

Έκανα μια πρόχειρη μέτρηση με το τιμόνι που θα επιστρέψω (σαν την εικόνα στο post #19.544) και τα drops του τιμονιού "αγκαλιάζουν" τους ώμους από την εξωτερική πλευρά.

@pankrok Θα εφαρμόσω την περιγραφή σου στο post #19.551 σήμερα, στο 44εκ τιμόνι που έχω εφαρμοσμένο στο ποδήλατο και θα γράψω τα αποτελέσματα.

Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.540
Εεεε ναι ρε μάστορα, δεν βγαίνει το 34cm σε αντρική κατασκευή με τίποτα, πάν-κάτ στα ίδια είμαστε ως κατασκευή. Το 40cm τιμόνι πάρε, με τις διαφορές που έχει ως καλούπι και δεδομένης της εργονομίας δεν παίζει να μη κουμπώσεις σωστά.

Reaction score
23.588
Παιδιά, κάναμε λάθος στη μέτρηση. Μετρήσαμε από το σημείο που ενώνεται η κλείδα με τον ώμο, όχι από το ακρώμιο. Απόγευμα πλέον, θα επανέλθω, αλλά όπως το κόβω, μάλλον πάω για το 40άρι.

Έκανα μια πρόχειρη μέτρηση με το τιμόνι που θα επιστρέψω (σαν την εικόνα στο post #19.544) και τα drops του τιμονιού "αγκαλιάζουν" τους ώμους από την εξωτερική πλευρά.

@pankrok Θα εφαρμόσω την περιγραφή σου στο post #19.551 σήμερα, στο 44εκ τιμόνι που έχω εφαρμοσμένο στο ποδήλατο και θα γράψω τα αποτελέσματα.

Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές.
sto 44 είναι δεδομένο οτι η φυσική σου θέση θα είναι με τους πήχεις στην ευθεία του τιμονιού (αν όχι πιο μέσα) που σημαίνει οτι "αγωνίζεσαι" να χειριστείς τις μανέτες και έχεις μεγάλη κάμψη του καρπού που σίγουρα σε κουράζει (αν δεν μουδιάζει και λίγο)
αν προσπαθήσεις να πιάσεις πιο σωστά τα χειριστήρια θα είσαι σαν μποντυσφιχτεράς και ένα αεροδυναμικό χάλι, αλλά και πάλι δε θα βολευτείς.
στο μικρά τιμόνια έρχεται φυσικά το "κλείσιμο" των μανετών προς τα μέσα (ψευτοάερο), στο καινούρια τιμόνια αυτό είναι φυσικό επακόλουθο λόγω σχεδιασμού (ακολουθεί το κλείσιμο την οδηγία της UCI - κύυυυυριος) οπότε ένα σύγχρονο τιμόνι απαιτεί σχεδόν μικρότερο μέγεθος από αυτό που είχες πριν.
μόδα είναι δεν νομίζω να περάσει καθώς βολεύει σε πολλά πράγματα (ευελιξία, χειρισμός, αεροδυναμική, εργονομία και τελικά ΚΑΙ άνεση).
κάτσε να γίνω περι-γραφικός
1000006398.jpg
1000006397.jpg

το μικρό τιμόνι σου δίνει πιο φυσικό κράτημα (λιγότερη κούραση-μούδιασμα κλπ) ενώ στην 2η φώτο το μεγαλύτερο έχει αφύσικη κάμψη καρπού οπότε ανάμεσα στα άλλα θα σε κουράσει.

Last edited:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.711
Members
38.229
Νεότερο μέλος
Atheatos