Ποδήλατο

Reaction score
19.423
Εγω πιστεύω το βγάζω με 3 πχιάτα τραχανά και 3 αυγά μελάτα.
Χρόνια Πολλά καθυστερημένα, βρε συ και για την γιορτή σου, με υγεία, ευτυχία κτλπ κτλπ. 😍

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.252
Ευχαριστώ θού βού, υγεία και ευτυχία έχω, η δόξα με λείπει :biggrin:
Καλή χρονιά και σε σένα και καλές γιορτές!!

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.252
Κάτι δεν πάει καλά πάλι, με τα νέα firmware στο 1040 έστρωσαν όλοι οι αισθητήρες εκτός απ'το βατόμετρο, συνεχίζει να θέλει χειροκίνητο pair, αλλά δεν είναι αυτό το πρόβλημα, στο connect καταγραφεί άλλα watt και στο στράβα ανεβάζει πάντα λιγότερα.
Είμαι βεβαίως ότι τα βάτ στο connect είναι τα σωστά, γιατί όμως ανεβάζει στο στράβα διαφορετικές τιμές?

Αυτό είναι από σήμερα.
Screenshot_2024-12-29-15-23-17-338_com.garmin.android.apps.connectmobile-edit.jpg
Screenshot_2024-12-29-15-23-38-537_com.strava-edit.jpg

Last edited:

Reaction score
16.458
Το garmin ανεβάζει αυτά που έχει καταγράψει, απλά το strava κάνει τους δικούς του υπολογισμούς, διαφορετικούς από το edge (βασίζονται σε αυτά που ανεβάζει το edge, αλλά το strava κάνει μετά και τις δικές του αλχημείες). Αυτό το βλέπω μόνιμα και στις δικές μου διαδρομές, πάντα πιο κάτω (που έτσι κι αλλιώς δεν είναι μεγάλο το νούμερο! :roflmao: ), και στην ταχύτητα επίσης πιο στρογγυλεμένο...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.252
Μα δεν συνέβαινε παλιότερα αυτό, δεν κάνει μικρές διορθώσεις, προψέ είχα avg 270 watt και στο strava ανέβασε 239watt.
Κάτι άλλο γίνεται Σώτο, έχω βρει το μπελά μου με το 1040, από τότε που το πήρα δεν δουλεύει τίποτα σωστά...

Reaction score
16.458
Δεν ξέρω κάτι συγκεκριμένο για το 1040, αν έγινε κάτι. Απλά το βλέπω συστηματικά αυτό με το 530, χρόνια τώρα (με το 520 δεν θυμάμαι τόσο, αν συνέβαινε). Πάντα το strava μου βγάζει διαφορά προς τα κάτω. Υπάρχει νομίζω μια λεπτομέρεια που παίζει σημασία, αν το edge έχει ρυθμιστεί να καταγράφει την ισχύ και στις παύσεις ή καθ' όλη την διάρκεια της διαδρομής (δηλαδή πχ αν καταγράφει το φανάρι που σταμάτησες ή όχι, ώστε να το δείχνει στο τελικό αποτέλεσμα). Δες αν έχει γίνει κάτι τέτοιο, αλλά κι αυτό μου φαίνεται ότι περισσότερο παίζει ρόλο στη μέση ταχύτητα και στο cadence.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.252
Αυτό που λες το έχω ρυθμίσει στο do not include zero , μια βόλτα στο φόρουμ της garmin και στη ενότητα του 1040 άμα πας να διαβάσεις θα καταλάβεις ότι η ομάδα που ασχολείται με τη αναβάθμιση του 1040 είναι όλοι για τον ΟΑΕΔ. Πολλοί χρήστες έχουμε προβλήματα, κάποιοι πολύ σοβαρότερα από μένα.

Reaction score
1.127
Με το δικό μου 1040 έχω ακριβώς την ίδια μέση και μέγιστη ισχύς μεταξύ Garmin και Strava. Δεν υπάρχει κάποια διαφορά. Έχω ρυθμίσει το 1040 να κάνει pause όταν δεν κινούμαι. Δεν ξέρω εάν παίζει κάποιο ρόλο στον υπολογισμό. Έχει γίνει η τελευταία αναβάθμιση στο 1040.
Η μόνη διαφορά είναι στο "Έργο" όπου το Strava έδειξε 4kj παρακάνω.

Reaction score
16.458
Τελικά φαίνεται ότι θυμόμουν λάθος, μάλλον είχε τύχει να δω κάτι τέτοιο παλιότερα σε κάποιες διαδρομές και είχα την εντύπωση ότι το έκανε συνέχεια. Το κοίταξα ξανά τώρα σε κάποιες τελευταίες διαδρομές, η διαφορά δεν είναι μεγαλύτερη από 1-2 βατ στη μέση και μαξ ισχύ.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.252
Να ήταν μόνο η μέση τιμή του βατόμετρο δεν θα με ένοιαζε και τόσο, τρέχουν παράλληλα και άλλες μλκ. Από κει που δεν έβλεπε κανέναν αισθητήρα, με το νέο firmware που τάχαμου το έσιαξαν υπάρχει πρόβλημα με το πρωτόκολλο σύνδεσης. Το βατόμετρο δίνει προτεραιότητα στο bluetooth, δείχνει συνδεμένο αλλά στη οθόνη δεν εμφανίζει τιμές, το calibration αποτυγχάνει επίσης.
Όταν καταφέρω να το συνδέσω με ant+ εμφανίζει τιμές στη οθόνη και κάνει calibration, καθώς φαίνεται όμως και πάλι υπάρχει πρόβλημα όταν ανεβάζω τη προπόνηση με όλη αυτή τη απόκλιση.
Όσο σκέφτομαι τις παράδες που έδωσα για αυτή τη παπαριά γίνομαι τρελός...

Reaction score
1.127
Μπας και είναι το βατόμετρο και όχι το 1040; Με το Rotor μέχρι στιγμής δεν αντιμετωπίζω προβλήματα. Δεν έχω κάνει βέβαια πάνω από 10 προπονήσεις αλλά όλα ΟΚ.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.252
Με το 530 το νέο 4iiii 3+ λειτουργούσε άψογα, με το 1040 με το αρχικό firmware επίσης λειτουργούσε καλά, δεν φταίει πιστεύω το βατόμετρο.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.252
Κάπου διάβασα ότι οι εφαρμογές τρίτων κάποιες φορές δημιουργούν προβλήματα, έτσι σήμερα διέγραψα 2 εφαρμογές που είχα κατεβάσει από το IQ. Δυστηχως δεν άλλαξε κάτι, 254w στο connect, 238w στο strava...
Τι στο σκ@τα συμβαίνει ρε γ@μω τη πουτ@ναμ...

Reaction score
16.458
Πέρα από τα βατ, υπάρχουν διαφοροποιήσεις σε άλλα δεδομένα, ταχύτητα, απόσταση; Πιθανώς κάτι να παίζει με διακοπές λήψης του gps, που τις βλέπει το strava και προσαρμόζει ανάλογα τα δεδομένα με τους δικούς του υπολογισμούς. Ή άλλες διακοπές, του σήματος του βατόμετρου που επίσης τις βλέπει το strava και έτσι δεν χρησιμοποιεί αυτά τα σημεία στους υπολογισμούς του.

Υπάρχουν κάποια "εργαλειάκια" που μπορούν να κάνουν μερικές διορθώσεις στα αρχεία fit που δίνουν τα edge (δεν ξέρω αν άλλα κομπιουτεράκια χρησιμοποιούν τον ίδιο τύπο). Εγώ χρησιμοποιώ κάποιες φορές την ένωση δύο αρχείων fit, αν έχω πχ σταματήσει για αρκετή ώρα και κατά λάθος έχω σώσει το πρώτο κομμάτι αντί να κάνω παύση.

Υπόψη ότι αν χρησιμοποιήσεις τέτοιο εργαλείο, πρέπει να διαγράψεις πρώτα την δραστηριότητα που είναι ανεβασμένη στο strava για να το δεχτεί (αφου βέβαια έχεις κατεβάσει πρώτα το αρχείο fit από εκεί ή το garmin connect για να κάνεις τη διόρθωση σε αυτό το site).

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.252
Πέρα από τα βατ, υπάρχουν διαφοροποιήσεις σε άλλα δεδομένα, ταχύτητα, απόσταση;
Όχι, όλα τα υπόλοιπα είναι ακριβώς τα ίδια, μέχρι και το πίκ των βάτ είναι σωστό.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.252
Κάτι άλλο που σκέφτομαι είναι η διαφορά θερμοκρασίας, το ποδήλατο είναι μέσα στο σπίτι και το καλιμπράρισμα γίνεται σε θερμοκρασία δωματίου. Θα δοκιμάσω τη επόμενη να το βγάλω όξω 10 λεπτά πριν ξεκινήσω και να κάνω καλιμπράρισμα με τις θερμοκρασίες περιβάλλοντος. Λέει ότι οι μεγάλες διαφορές θερμοκρασίας επηρεάζουν τα βατόμετρα

Reaction score
16.458
Αυτό ισχύει, αν και τα 4iiii έχουν νομίζω κάποια λειτουργία αυτόματης αντιστάθμισης της θερμοκρασίας. Κάνεις καλιμπράρισμα κάθε φορά που ξεκινάς; Εγώ έχω να κάνω πολύ καιρό... δεν με νοιάζει και πολύ τι γράφει! :roflmao:

Reaction score
1.127
Κάτι άλλο που σκέφτομαι είναι η διαφορά θερμοκρασίας, το ποδήλατο είναι μέσα στο σπίτι και το καλιμπράρισμα γίνεται σε θερμοκρασία δωματίου. Θα δοκιμάσω τη επόμενη να το βγάλω όξω 10 λεπτά πριν ξεκινήσω και να κάνω καλιμπράρισμα με τις θερμοκρασίες περιβάλλοντος. Λέει ότι οι μεγάλες διαφορές θερμοκρασίας επηρεάζουν τα βατόμετρα
Δεν νομίζω να είναι η διαφορά θερμοκρασίες το πρόβλημα. Τα ίδια δεδομένα θα γράψει για το strava & garmin connect είτε είναι διορθωμένα με θερμοκρασία είτε όχι. Θεωρώ ότι το πρόβλημα είναι κάποια ρύθμιση στον τρόπο υπολογισμού των watt.

Last edited:

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads