Ποδήλατο

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.785
με τα 40εκ τιμόνι θα είναι πιο εύκολο να αλλάξεις και ύψος για να γίνεις πιο άερο κλαιν μαιν , καθώς φέρεις τα χέρια σε πιο εργονομική θέση.
Ποιο/ποιου ύψος να αλλάξω;

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.123
Το συγκεκριμένο τιμόνι παναώτη είναι πολύ ιδιάζουσα περίπτωση, είναι η πρώτη φορά που η pro εννοεί τη εργονομία σε ένα τιμόνι
Έχει παντού περίεργα κοψίματα και λαβές που θέλουν όντως προσαρμογή.
Δεν θα πάρει πολύ χρόνο, εγώ στη 4-5 προπόνηση είχα αρχίσει να το συνηθίζω, τώρα δεν το αλλάζω με τίποτα, είναι απλά απίστευτο υπό όλες τις συνθήκες.
Επίσης είναι πολύ άκαμπτο σε σχέση με άλλα carbon τιμόνια, τόσο που προβληματίζει αν και το υπόλοιπο σύνολο είναι άκαμπτο.
Το roadmachine που έσιαξα έχει νταμάρι πλαίσιο, οι τροχοι που του έβαλα έχουν υψηλό δείκτη ακαμψίας, ήρθε και το τιμόνι και έκανε το σύνολο μπετό...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.123
Η αλήθεια είναι ότι έχω ένα μόνο αισθητήρα Garmin, το ραντάρ, που δουλεύει άψογα. Έχω Polar H10 για τους παλμούς, Rotor InSpider βατόμετρο και τη Shimano Di2. Θεωρώ ότι κάποια στιγμή θα το στρώσουν αν και δεν πρόκειται για κάποιο καινούργιο μοντέλο... θα έπρεπε να είχαν λυθεί τα όποια θέματα καιρό τώρα.
Με τα resources που έχουν, μιας και πρόκειται για την μεγαλύτερη εταιρία του είδους, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν τέτοια χρόνια προβλήματα που αναφέρεις. Μιλάμε για εργαλείο που χρησιμοποιείται από επαγγελματίες και θεωρείται από τα καλύτερα στην κατηγορία του.
Εκεί που τη πάτησα ήταν στο solar του πράγματος, η garmin τα έχει φορέσει τα 1040 λίγο διαφορετικό UI/software και βγάζει κοινό firmware update.
Στο απλό 1040 κάθεται μια χαρά και στο solar έχει προβλήματα συμβατότητας.
Τη τελευταία φορά διόρθωσε κάποιους αισθητήρες και μου χάλασε τα προφίλ, για να αλλάξει από road σε mtb θέλει πολύ χρόνο, κάποιες φορές κολλάει κιόλας και θέλει επανεκκίνηση.
Έχω βρει μεγάλο μπελά...
του λαιμού , για να κατέβει πιο χαμηλά το τιμόνι.
αργοτερα, σιγά σιγά
Ήδη τοποθετώντας το τιμόνι μαναχά κατέβηκε 0,5cm

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.785
του λαιμού , για να κατέβει πιο χαμηλά το τιμόνι.
αργοτερα, σιγά σιγά
Ούτε καν, δεν υπάρχει περίπτωση να κατέβω πιο χαμηλά. Είπαμε, για μένα η άνεση στο ποδήλατο υπερτερεί της ταχύτητας.
Ήδη τοποθετώντας το τιμόνι μαναχά κατέβηκε 0,5cm
Αυτό είναι μέρος του "προσπαθώ να συνηθίσω εκ νέου τη θέση μου στο ποδήλατο". Την πρώτη φορά που ποδηλάτησα με το νέο τιμόνι νόμιζα ότι θα φάω τα μούτρα μου. :biggrin:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.123
Είναι γεγονός και η παραμικρή διαφορά αλλάζει το χειρισμό όλου του ποδηλάτου.
Πόσο δε τώρα που οι αλλαγές είναι μεγάλες, στα σύγχρονα τιμόνια εκτός των άλλων υπάρχει διαφοροποίηση σε σχέση με παλιότερα στο μέγεθος των drops όσο και στο μήκος του reach.
Έχεις και flare 4° στο κάτω μέρος, μιλάμε για ριζικές αλλαγές παντού σε σχέση με πρίν.
Όταν το συνηθίσεις το grip θα αρχίσεις να καταλαβαίνεις που βοηθάνε όλες αυτές οι μεγάλες αλλαγές και γιατί στο πρότεινα.
Βασικά έχω αγχωθεί λιγάκι γιατί είσαι και συ βρε αδερφάκι μου μεγάλο καράβι , σε έριξα σε βαθιά νερά και τώρα κολύμπα :biggrin:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.123
Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα, ψάχνομαι πως θα κάνω τη αλλαγή του δίσκου πχιο γρήγορη και απόλυτη κατά το πάτημα.
Παρατηρώντας τα χνάρια που αφήνει η αλυσίδα πάνω στο μαμά γρανάζι είπα να επιλέξω ένα inner chainring που έχει λίγο διαφορετικό προφίλ στα δόντια, λογικά κατά τη πιέσει που θα ασκεί το ντεραγιέ με το νέο προφίλ και το υλικό που λείπει από τη εξωτερική μεριά του κάθε δοντιού θα αναγκάζει τη αλυσίδα να μετατοπίζεται πχιο άμεσα.
Στη θεωρία όλο αυτό, στη πράξη θα δούμε...
IMG_20250203_153851.jpg

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.123
5/187 στο grand fondo GF Florida
Αν δεν σούρωνα θα ήμαν λογικά δεύτερος

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.268
Members