Ποδήλατο

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
51.711
Ευχαριστώ για τις προτάσεις, έχω 2 πανομοιότυπους με αυτούς που βάλατε, κάνουν δλεια αλλά όχι στη ένταση, είναι 50watt, να πάρω λέτε κάναν μεγαλύτερο σε watt και διάμετρο?

Δεν με απασχολεί ο θόρυβος, τη ώρα της προπόνησης γίνεται χαμός από φασαρία ούτως ή άλλως, άσε που έχω μουσική δυνατά.

Και μια σημερινή με το bmc στη Λάρσα.
Γύρα Κισσάβου, μια εξαιρετική και πανέμορφη διαδρομή.
1000012388.jpg

Last edited:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.112
Ναι, πάρε δυνατότερους (περισσότερα Watts και μεγαλύτερης διαμέτρου), που να έχουν και ταχύτητες, για να μπορείς να "παίξεις" με την ένταση τους από την αρχή της προπόνησης.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
51.711
Ναι, πάρε δυνατότερους (περισσότερα Watts και μεγαλύτερης διαμέτρου), που να έχουν και ταχύτητες, για να μπορείς να "παίξεις" με την ένταση τους από την αρχή της προπόνησης.
Αυτό θα κάνω Γιώργη, λογικά η μεγαλύτερη διάμετρος θα σπρώχνει περισσότερο αέρα.

Ααααα σήμερα έβαλα για πρώτη φορά το Beta Ros, απίστευτο jacket με εκπληκτική απόδοση, λόγο υψηλών θερμοκρασιών ίδρωσα αρκετά άλλα με ένα μαγικό τρόπο στέγνωνε όταν χαλάρωνα, πολύ καλή εφαρμογή, λες και ράφτηκε για μένα, ενώ στα jacket της castelli φοράω large, αυτό είναι medium, άλλαξε το μέγεθος, αυτά που λέγαμε

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
51.711
Ρε σεις, ή το ποδήλατο που έσιαξα πετάει ή κάτι δεν παένει καλά με τη πάρτημ...
Από τη πρώτη μέρα που ξεκίνησα προπονήσεις όξω ένιωσα το ποδήλατο να πλαλάει, λέω ντάξ έχω καιρό να το καβαλήσω, η ιδέα μου θα'ναι.
Σήμερα είχα κόντρα δυνατό άνεμο και πήγαινα σταθερά 37-38km/h, είχα πέσει χαμηλά στα drops και βαρούσα σταθερά χωρίς ιδιαίτερο ζόρι...
Μάλλον το προπονητήριο και η ζώνες που παίζω κάνουν σοβαρή δλειά και φαίνεται πλέον στο δρόμο.
Προψέ έκανα γύρα Κισσάβου, μια μεγάλη και δύσκολη προπόνηση, όταν γύρσα σπίτι και ανέβασα τη προπόνηση έπαθα σόκ με το ρυθμό και το ποσό χαλαρά βγήκε...
Μπράβο μου!! :biggrin:

wizzy

Reaction score
22.112
Δεν είναι το ποδήλατο ρε, οι μπάμιες είναι! :roflmao:

Υ.Γ.: Οι προπονήσεις στο σπίτι "προσθέτουν" πολλά και ουσιαστικά. :)

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
51.711
Δεν είναι το ποδήλατο ρε, οι μπάμιες είναι! :roflmao:

Υ.Γ.: Οι προπονήσεις στο σπίτι "προσθέτουν" πολλά και ουσιαστικά. :)
Εντάξει και το ποδηλατάκι λειτουργεί επικουρικά ως προς τον αναβάτη, τώρα πλέον που έχω τελειώσει με το bike fit στο bmc, έσιαξα και τη ανισορροπία των ποδιώνε νιώθω πολύ καλά απάνω του, τα τροχάκια που του έβαλα είναι εκπληκτικά, ακούνε στο πάτημα και ανταποκρίνονται άψογα με τρελή ακαμψία.
Αλλά ναι έχεις δίκιο, όπως έγραψα και τις προάλλες, οι in door προπονήσεις και η ζώνη 4 που παίζω συνήθως απέδωσαν καρπούς, παίζω με περισσότερα βάτ σε χαμηλότερος παλμούς.

Έκανα προψέ ρεκόρ χρόνου τα 100km με 1000 υψομετρική. Φαντάς, καλύτερο χρόνο και από αυτόν που είχα σε ίσιωμα με ελάχιστα υψομετρικά.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
51.711
Έλα να το συζητήσουμε θείο Γιώργο, τι δεν καταλαβαίντς?
Τα έκανα λιανά τις προάλλες αφού :biggrin:

Όσο το μοτεράκι το αφήνεις σε χαλαρούς ρυθμούς, τόσο αυτό συνηθίζει, θέλει πολύ συχνά μαστίγιο η φάση, θέλει πόνο, πύον, δάκρυα και ιδρώτα, έτσι με είπε κάποτε ένας του χώρου, αυτό κάνω και να τα αποτελέσματα ;)
Πάντως και γω εκπλήσσομαι κάθε φορά με τη σταθερότητα και τις επιδόσεις. :)

Last edited:

wizzy

Reaction score
22.112
Δεν αντιλέγω καλό μου παιδί, όμως εγώ ξέρω ότι όταν έχεις το μοτεράκι συνέχεια στα "κόκκινα" κάποια στιγμή θα "καεί".

Λίγη - προγραμματισμένη και συγκεκριμένης έντασης - χαλαρότητα στις προπονήσεις δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. :) Αυτό μου είπε εμένα άνθρωπος του χώρου (πρώην αθλητής ποδηλασίας).

wizzy

Reaction score
22.112
Αποτελείς στατιστικό δείγμα και δεν το ξέρω; :)

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
51.711
Αποτελώ το ζωντανό παράδειγμα ότι ισχύει όσα σε λέω.
Ο νους και το ανθρώπινο σώμα έχουν πολύ δύναμη, αρκεί να την ανακαλύψεις ;)

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
51.711
Ορίστε μια σημερινή χαλαρή
1000012410.jpg
1000012413.jpg

Στο τέλος κάθε προπόνησης, είτε έρχομαι από πάτημα είτε από χαλαρή, δίνω πάντα λίγο πόνο!

Reaction score
24.749
2 με 3 προπονήσεις την εβδομάδα πρέπει να έχουν ένταση , τώρα διαλλειματικές θα είναι , τέμπο θα είναι long ride θα είναι κάτι θα είναι. Ενδιάμεσα βάζεις κάτι ελαφρύ ή τίποτα.
Ωστόσο η εξέλιξη έρχεται από την πίεση σε ζώνες 4 και 5 και διάρκεια σε ζώνη 3.
Η ζώνη 2 είναι συμπληρωματική και ενίοτε κάνει και για ξεκούραση.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
51.711
Καλά τα λες, ωστόσο ξέρς ότι όλο αυτό χτίζεται αργά και σταθερά, οι περισσότεροι δεν έχουν υπομονή, ούτε τους αρέσει να καίγονται, οπότε επιστρέφουν στο αργό ρυθμό και στις μεγάλες προπονήσεις... Δεν γίνεται όμως δλειά έτσι!!
Τώρα όσον αφορά τη ποδηλασία, οι περισσότεροι εκεί έξω πεταλάνε με λάθος ρυθμίσεις, ακόμα και άνθρωποι που ασχολούνται χρόνια με το άθλημα, αν κάτι είναι λάθος, δεν μπαίνει η δύναμη αποτελεσματικά. Αν τώρα είναι αρκετές ρυθμίσεις λάθος, κουράζεται το κορμί και χάνεις πολύτιμα βάτ.
Το σωστό bike fit θέλει πολύ δλειά και γίνεται αποτελεσματικά σε βάθος χρόνου, όχι μια και έξω, πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, αρκεί να ακούς το σώμα!!

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
51.711
Κάτι άλλο που βιώνω στο set up του bmc.
Η επιλογή σέλας έχει πολύ μεγάλη σημασία στο να μπαίνει αποτελεσματικά η δύναμη.
Όταν το σώμα της σέλας φλεξάρει αυξομειώνει το μήκος των ποδιών, ελάχιστα μεν, αλλά αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κουράζονται τα ποδάρια σε βάθος μιας μεγάλης προπόνησης.
Στο προηγούμενο ποδήλατο είχα μια αρχικά σκληρή σέλα με carbon σώμα και rails, το σώμα της σέλας σε βάθος χρόνου μαλάκωσε από τη χρήση χωρίς να το αντιληφθώ, στο νέο ποδήλατο έβαλα το αμέσως καλύτερο μοντέλο σέλας επίσης στα ίδια δεδομένα, η διαφορά στη απόδοση της δύναμης ήταν η μέρα με τη νύχτα.
Οπότε όσο καλή και ακριβή να είναι μια σέλα, έχει ημερομηνία λήξης

Reaction score
5.480
2 με 3 προπονήσεις την εβδομάδα πρέπει να έχουν ένταση , τώρα διαλλειματικές θα είναι , τέμπο θα είναι long ride θα είναι κάτι θα είναι. Ενδιάμεσα βάζεις κάτι ελαφρύ ή τίποτα.
Ωστόσο η εξέλιξη έρχεται από την πίεση σε ζώνες 4 και 5 και διάρκεια σε ζώνη 3.
Η ζώνη 2 είναι συμπληρωματική και ενίοτε κάνει και για ξεκούραση.
Η ζώνη 1?

Reaction score
24.749
Active recovery μητσομ για να συμπληρώνεις χλμ άμα έχεις σακατευτει από την προηγούμενη προπόνηση η αγώνα.
Μήτσομ άσε την 1 και ξεκινά έχουμε αγώνα τον Νοέμβριο

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
51.711
Να και οι ζώνες από τη σημερινή χαλαρή προπόνηση, το εντυπωσιακό είναι η μέση ωριαία ταχύτητα, τα ποδάρια παρόλο που πατάνε οι παλμοί παραμένουν πολύ χαμηλά
1000012417.jpg

Εδώ οι ζώνες από γυρα Κισσάβου που είναι μια πολύ απαιτητική προπόνηση και προϋποθέτει αντοχή
1000012419.jpg

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.072
Members
38.407
Νεότερο μέλος
wolf23