Ποδήλατο

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.756
Δεν θα το έπαιρνα ποτέ... το rocker plate εννοώ! Αφού κάνει τόσο θόρυβο όσο λες! :geek:
Ναι αλλά χαλάλι ο θόρυβος μπροστά στη άνεση που προσφέρει, όλες τις σύντομες ανηφόρες τις βγάζω ορθοπέταλο, ενώ πριν δεν τολμούσα να σηκωθώ από το ποδήλατο.
Σχεδόν λειτουργώ όπως στις έξω προπονήσεις, ορθοπέταλο με αλλαγές ταχυτήτων, ρεπρίζ από τα drops κλπ.

Μιας και είναι καινούρια τα direto που έχτε, μη ξεχάσετε να σφιξέτε το ιμάντα, μετά από τις πρώτες χρήσεις δίνει λίγο τζόγο και αν παραμείνει χαλαρός έχει μεγαλύτερη φθορά σε βάθος χρόνου.
Η διαδικασία είναι πανεύκολη, αν δεν τη γνωρίζεται, μπορώ με 5€ να σας τη πω :lolsign:

Reaction score
123
Νομίζω πως δεν χρειάζεται να συγκρίνω το δικό μου σύστημα με το δικό σου 😆
Θα πάω και στον brother να του κλέψω 1-2 στρώματα γυμναστικής (αυτά τα τετράγωνα που βάζουν στα γυμναστήρια) που του είχα δώσει παλιότερα, να τα βάλω από κάτω για τον ιδρώτα αλλά και για να μειώσει λίγο τον θόρυβο όσο γίνεται.
Γιατί μπορεί εσύ να έχεις rocker plate, αλλά εγώ έχω ξύλινο πάτωμα του '55-'56 και ακούγεται σε dolby atmos σε ολόκληρη την πολυκατοικία!

Τον ιμάντα δεν τον κοίταξα, θα τον δω αύριο-μεθαύριο.

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
21.049
Ναι αλλά χαλάλι ο θόρυβος μπροστά στη άνεση που προσφέρει, όλες τις σύντομες ανηφόρες τις βγάζω ορθοπέταλο, ενώ πριν δεν τολμούσα να σηκωθώ από το ποδήλατο.
Σχεδόν λειτουργώ όπως στις έξω προπονήσεις, ορθοπέταλο με αλλαγές ταχυτήτων, ρεπρίζ από τα drops κλπ.

Μιας και είναι καινούρια τα direto που έχτε, μη ξεχάσετε να σφιξέτε το ιμάντα, μετά από τις πρώτες χρήσεις δίνει λίγο τζόγο και αν παραμείνει χαλαρός έχει μεγαλύτερη φθορά σε βάθος χρόνου.
Η διαδικασία είναι πανεύκολη, αν δεν τη γνωρίζεται, μπορώ με 5€ να σας τη πω :lolsign:
Εγώ κάτι που παρατήρησα προχθές στο direto, είναι ότι έκανε ένα περίεργο θόρυβο στην πρώτη (πιο μεγάλο γρανάζι) ταχύτητα σε ανηφόρα με πολύ μεγάλη κλίση (15, 16, 17%) και ανεβασμένη ισχύ, κάτι σαν γκρ, γκρ, γκρ, κλπ... Θυμάμαι ότι κάτι είχες αναφέρει παλιά, αλλά δεν το βρίσκω, υποψιάζομαι όμως ότι χρειάζεται φρέσκο γράσο ο ατέρμονας που κινεί τους μαγνήτες, όπως είχα δει σε ένα βίντεο (νομίζω εύκολη διαδικασία).

Παρεμπιπτόντως, περιμένω και έναν ανεμιστήρα από Amazon (καθώς και ένα τραπεζάκι για το laptop). Βασικά έχω... ξεκ@λ@θεί τους τελευταιους δύο μήνες με έξοδα, για ποδήλατο (και σχετικά με αυτό, μέχρι και ηλεκτρικές τρόμπες πήρα) και pc... :roflmao: :geek:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.756
Όχι, δεν έχει να κάνει ο θόρυβος Σώτο με το ατέρμονα που αλλάζει θέση τους μαγνήτες.
Ο θόρυβος είναι από ένα πλαστικό ράουλο που σφίγγει τον ιμάντα, αυτό έχει ένα ψεύτικο ρουλεμάν που έχει πολύ τζόγο, σφιξε τον ιμάντα και θα σταματήσει ο θόρυβος.
Αυτό με τον ατέρμονα απαιτεί συντήρηση, έχει όμως να κάνει με τη αλλαγή αντίστασης, ζορίζεται το μοτέρ του direto και αργεί να αλλάξει η αντίσταση σε σχέση με τη κλιμάκωση της ανηφόρας που βλέπεις στο πρόγραμμα προπόνησης.

ΥΓ.
Το ρουλεμάν από το ράουλο που ανέφερα παραπάν του έκανα ήδη πατέντα, που έβαλα στη έδρα μια προσθήκη ώστε να λειτουργεί απόλυτα χωρίς τζόγο, ευθυγραμμίστηκε και με τη επαφή του ιμάντα και από τότε δεν έχω κανένα μηχανικό θόρυβο.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.756
Αυτό το ράουλο εννοώ, εκεί που μπαίνει στον μεταλλικό άξονα , το ρουλεμάν έχει μεγαλύτερη διάμετρο από τον άξονα, ο τζόγος αυτός παράγει θόρυβο και ο ιμάντας πατάει υπό γωνία.
1000013667.jpg

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
21.049
Σε ποια φάση (και μετά από πόσο καιρό) σου παρουσίαζε θόρυβο Χρήστο;

Παρεμπτιντόντως, το direto το βγάζεις από την πρίζα, ή το αφήνεις να μένει standby;

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.756
Μόνιμα στη πρίζα το έχω, μόλις κλείσω το rouvy μετά από 30 λεπτά μπαίνει σε stantby το direto, αν το rouvy είναι ανοιχτό, μένει ανοιχτό και το direto.

Τον θόρυβο με το ράουλο τον είχα από τις πρώτες προπονήσεις, κοίταξα με φακό μέσα από τις γρίλιες και είδα αρκετά ρινίσματα από τον ιμάντα, τότε το άνοιξα και έκανα όλη τη πατέντα.
Τα ρινίσματα ήταν από τη γωνία που πατούσε ο ιμάντας λόγο του τζόγου που έχει το ράουλο.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.756
Εγώ Σώτο αποφεύγω γενικά τις διαδρομές με πολλά υψομετρικά, είναι που είναι βάναυσο οι in door προπονήσεις, γίνονται πολύ επώδυνες για τα ποδαρια όταν έχουν πολλά υψομετρικά.
Προτιμώ διαδρομές 20-50km με 300-600 υψομετρικά, βγαίνουν πολύ πχιο ευχάριστα με τη 11-28 και 39/53 κλιμάκωση που έχω στο ποδήλατο.
Κλίσεις όπως αυτή που δείχνεις δεν παίζει να μπορέσω να τη ανέβω με τα γρανάζια που έχω στο ποδήλατο.
Αγαπημένη προπόνηση στο rouvy τη οποία κάνω πολύ συχνά, είτε για πάτημα, είτε για αερόβιο είναι η κατάβαση Bormio to tirano-Italy, εξαιρετική για τα θκάμ γούστα, πολύ γρήγορη με πολύ πάτημα, παραμένει γρήγορη ακόμα και για αερόβιο.

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.202
Members
38.539
Νεότερο μέλος
jabe