Ποδήλατο

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
21.096
Να ρωτήσω τώρα με το sportwatch όταν κάνετε προπόνηση με το ποδηλατο το φοράτε; Υπάρχει λόγος εάν έχετε bike computer και ζώνη παλμών; Εάν δεν το φοράτε εφόσον πχ κάνετε χρήση συσκευων και δεδομενων Garmin τα δεδομένα συνδυάζονται μεταξύ τους;
Εάν το φοράτε γιατί το φοράτε; Υπάρχει πιθανότητα να γίνουν αχταρμάς τα δεδομένα αφού θα έχετε για το ίδιο χρονικό διάστημα δεδομένα απο 2 συσκευές, η μία σε άσκηση και η άλλη λογικά απλά να βλέπει αύξηση stress;
Εγώ το φοράω μέσα και έξω, γιατί κάνει μετάδοση του HR, αντί να φορώ την (ενοχλητική) ζώνη. Μεγάλες διαφορές στο αποτέλεσμα δεν έχω δει μεταξύ τους. Καμιά φορά μου χρησιμεύει και έξω (ειδικά πριν με Edge 530 που είχα ξεχάσει να το φορτίσω.. καθημερινά και με άφηνε κάποιες στιγμές στη μέση της διαδρομής), αν τελειώσει η μπαταρία του computer να γράφει αυτό (απλά το βάζεις να συνεχίσει). Μπορείς μετά να ενώσεις τα activities στο fitfiletools.com (και να τις διαγράψεις από το strava πριν ανεβάσεις την ενωμένη.

Τώρα το rouvy λαμβάνει υπόψη όποιες συσκευές είναι συνδεμένες με αυτό, τις άλλες όχι, οπότε πρόβλημα δεν υπάρχει (αν γράφεις δηλαδή ταυτόχρονα). Ενώ και το strava απλά θα εμφανίσει δύο ξεχωριστά activities, ένα από κάθε συσκευή (ή στην περίπτωση του trainer, μια από rouvy και μια από το ρολόι). Κρατάς όποια θέλεις ή και τις δύο...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.887
αντί να φορώ την (ενοχλητική) ζώνη.
Όσο αφορά αυτό, καταρχάς η ζώνη της polar που χρησιμοποιώ τα τελευταία χρόνια με τον αισθητήρα H10 είναι ότι πχιο άνετο έχω φορέσει, τελευταία χάλασε η ζώνη που συνοδευόταν μαζί με τον αισθητήρα και πήρα αυτή, Εεεε είναι ακόμα πχιο μαλακή και φιλική στις πολύωρες προπονήσεις από τη αρχική.

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
21.096
Το έχω δει που το έχεις ξαναγράψει, το θέμα είναι ότι δεν με ενθουσιάζει να φορώ ζώνη, το ρολόι απλά είναι στο χέρι... φυσιολογικά χωρίς να κάνω κάτι ιδιαίτερο (να θυμηθώ την ζώνη, να πλύνω την ζώνη, κλπ). Δεν είναι τόσο ότι με ενοχλεί η αίσθηση του υλικού της, με ενοχλεί η ζώνη ως ζώνη! Εντάξει, κάποιες φορές την χρησιμοποιώ, αλλά γενικά... καλύτερα όχι. :geek:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.887
Ότι σε βολεύει Σώτο , απλά είπα να το αναφέρω.
Τώρα μεταξύ μάς, το hr στο ρολόγι είναι για κάνα χαλαρό αερόβιο, έτσι και έχω διαλλειματικές δεν μπορεί να είναι ακριβής στις αυξομειώσεις της καρδιάς, αργεί πολύ να αντιληφθεί τι κάνεις, το προτείνει και η ίδια η garmin αυτό.

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
21.096
Ε σχεδόν όλες... αερόβιες είναι οι δραστηριότητες μου, οπότε δεν βλέπει διαφορά ακόμα κι αν υπάρχει σε διαλλειματικές.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.735
@bretsos Αυτό που λες το παρατήρησα όταν έκανα διαλειμματικές προπονήσεις στο τρέξιμο (στο ποδήλατο φοράω πάντα ζώνη). Το Forerunner 165 απλά αδυνατούσε να ακολουθήσει/μετρήσει την απότομη αύξηση καρδιακών παλμών.

Στην χειρότερη περίπτωση, δεν κατέγραφε καν την αύξηση, έμενε στους παλμούς που είχε μετρήσει στο χαλάρωμα. Στην καλύτερη περίπτωση, κατέγραφε το μέγιστο των παλμών που είχα φτάσει, αμέσως μετά το τέλος του sprint. Δεν κατέγραφε τίποτα στο ενδιάμεσο. ΟΚ, δεν μου άρεσε το γεγονός ότι δεν το έκανε, αλλά δεν με ενδιέφερε κιόλας.

Επίσης, @Sotos65 είσαι πολύ τσογλάνι ρε! Το FTP μου, μετρημένο πριν 2 μήνες (εάν θυμάμαι σωστά) είναι 243W.:p Μέχρι τα 300W, έχω δουλίτσα ακόμα - όχι ότι θα τα πιάσω κάποτε, απλά να έχω κάτι ως στόχο.

Παρεμπιπτόντως, ανεμιστήρα έχω (όχι σαν τους δικούς σας τους "γυαλιστερούς" :roflmao: ) μάλλον θα ξεκινήσω να τον βάζω σε λειτουργία μεγαλύτερης έντασης.

Last edited:

Reaction score
1.286
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αρκεί να μη κάνεις ταυτόχρονα καταγραφή. Και γω το φοράω επειδή το φοράω πάντα , κάποιες φορές δεν χρησιμοποιώ ζώνη hr και κάνω αναμετάδοση hr από τον οπτικό αισθητήρα του ρολογιού στη πλατφόρμα του rouvy
Να πούμε για τη συγκεκριμένη περίπτωση όπου το ρολόι το φοράμε αλλά δεν κάνει καταγραφή δραστηριότητας...
Άρα τα δεδομένα που ανεβαίνουν στην εφαρμογή της Garmin (VO2, HRV κλπ) λαμβάνουν υπόψιν και τα δεδομένα που έχουν γίνει την ίδια στιγμή από τις 2 συσκευές; Η μία θα καταγράφει άσκηση και η άλλη όχι, αλλά θα βλέπει αυξημένες σφίξεις, HRV κλπ ίδια με το πχ 1040 σου χωρίς όμως να το θεωρεί άσκηση. Αυτά τα δεδομένα θα τα λάβει υπόψιν ναι/όχι, ως τι; Έχει σημασία για τον τελικό υπολογισμό όλων των δεικτών που βλέπεις να είναι σωστά και όχι ως, να το πω απλά, διπλοεγγραφή...

Τώρα με βάση την ιδιότητα "Garmin Connect TrueUp" ορίζοντας το ωρολόγιο ως βασική συσκευή και φορώντας το
την ώρα της άσκησης η καταγραφή του ρολογιού θα είναι η κύρια για κάποια δεδομένα τα οποία λαμβάνονται και από τις 2 συσκευές. Αυτό νομίζω όταν κάνουμε ποδήλατο δεν το θέλουμε. Αντίθετα αν οριστεί το 1040 ως βασική συσκευή θα λαμβάνει τα δεδομένα του ποδηλάτου υπόψιν ως κύρια και θα αγνοεί τα δεδομένα του ρολογιού όταν καταγράφουν την ίδια στιγμή. Όταν έχουμε μόνο το ρολόι θα λαμβάνει υπόψιν το ρολόι.
Καλά τα έχω στο μυαλό μου;

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.887
@bretsos Αυτό που λες το παρατήρησα όταν έκανα διαλειμματικές προπονήσεις στο τρέξιμο (στο ποδήλατο φοράω πάντα ζώνη). Το Forerunner 165 απλά αδυνατούσε να ακολουθήσει/μετρήσει την απότομη αύξηση καρδιακών παλμών.

Στην χειρότερη περίπτωση, δεν κατέγραφε καν την αύξηση, έμενε στους παλμούς που είχε μετρήσει στο χαλάρωμα. Στην καλύτερη περίπτωση, κατέγραφε το μέγιστο των παλμών που είχα φτάσει, αμέσως μετά το τέλος του sprint. Δεν κατέγραφε τίποτα στο ενδιάμεσο. ΟΚ, δεν μου άρεσε το γεγονός ότι δεν το έκανε, αλλά δεν με ενδιέφερε κιόλας.
Τη επόμενη φορά πάντρεψε το ρολόγι με τη ζώνη και θα δουλέψει άψογα με τις διαλλειματικές στο τρέξιμο.

Επίσης, @Sotos65 είσαι πολύ τσογλάνι ρε! Το FTP μου, μετρημένο πριν 2 μήνες (εάν θυμάμαι σωστά) είναι 243W.:p Μέχρι τα 300W, έχω δουλίτσα ακόμα - όχι ότι θα τα πιάσω κάποτε, απλά να έχω κάτι ως στόχο.
Στα 200-230 watt, κάνω συνήθως ζέσταμα :biggrin:

wizzy

Reaction score
22.735
Τη επόμενη φορά πάντρεψε το ρολόγι με τη ζώνη και θα δουλέψει άψογα με τις διαλλειματικές στο τρέξιμο.
Το σκέφτηκα, αλλά δεν το έκανα, έγραψα ότι δεν με ένοιαζε. Θα αργήσω να κάνω ξανά διαλειμματικές τέτοιας έντασης, όταν έρθει η ώρα τους, θα το κάνω.
Στα 200-230 watt, κάνω συνήθως ζέσταμα :biggrin:
Προπονούμαστε υπό διαφορετικές συνθήκες και με διαφορετικούς στόχους, αγαπητέ. Δεν χρειάζεται να με ειρωνεύεσαι. :) Ό,τι μπορώ κάνω και σίγουρα δεν μπορούν όλοι να κάνουν αυτό που κάνεις εσύ.

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
21.096
Να πούμε για τη συγκεκριμένη περίπτωση όπου το ρολόι το φοράμε αλλά δεν κάνει καταγραφή...
Άρα τα δεδομένα που ανεβαίνουν στην εφαρμογή της Garmin (VO2, HRV κλπ) λαμβάνουν υπόψιν και τα δεδομένα που έχουν γίνει την ίδια στιγμή από τις 2 συσκευές; Η μία θα καταγράφει άσκηση και η άλλη όχι, αλλά θα βλέπει αυξημένες σφίξεις, HRV κλπ ίδια με το πχ 1040 σου χωρίς όμως να το θεωρεί άσκηση. Αυτά τα δεδομένα θα τα λάβει υπόψιν ναι/όχι, ως τι; Έχει σημασία για τον τελικό υπολογισμό όλων των δεικτών που βλέπεις να είναι σωστά και όχι ως, να το πω απλά, διπλοεγγραφή...

Τώρα με βάση την ιδιότητα "Garmin Connect TrueUp" ορίζοντας το ωρολόγιο ως βασική συσκευή και φορώντας το
την ώρα της άσκησης η καταγραφή του ρολογιού θα είναι η κύρια για κάποια δεδομένα τα οποία λαμβάνονται και από τις 2 συσκευές. Αυτό νομίζω όταν κάνουμε ποδήλατο δεν το θέλουμε. Αντίθετα αν οριστεί το 1040 ως βασική συσκευή θα λαμβάνει τα δεδομένα του ποδηλάτου υπόψιν ως κύρια και θα αγνοεί τα δεδομένα του ρολογιού όταν καταγράφουν την ίδια στιγμή. Όταν έχουμε μόνο το ρολόι θα λαμβάνει υπόψιν το ρολόι.
Εμένα θεωρεί το ρολόι ως βασική συσκευή, δεν θυμάμαι αν έκανα κάποια ρύθμιση ή το έκανε μόνο του. Έτσι κι αλλιώς αφού δεν χρησιμοποιώ τώρα το 530, μόνο από αυτό πάνε δεδομένα στο connect, το Hammerhead δεν τα στέλνει, παρά μόνο αν ανεβάσω εγώ αρχείο activity εκεί, manually (υπάρχει κάποιο app νομίζω που τα συνδέει αν θέλεις, αλλά δεν έχω ασχοληθεί).

Clip_10-06-2025_01.jpg

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.887
Να πούμε για τη συγκεκριμένη περίπτωση όπου το ρολόι το φοράμε αλλά δεν κάνει καταγραφή...

Αυτό ακριβώς, ξέχασα να το αναφέρω πχιο πριν, έχω ως κύρια συσκευή προπόνησης το 1040 δηλωμένο στο connect, αυτό σημαίνει ότι αγνοεί τη στιγμή της προπόνησης τα δεδομένα από το 955, ωστόσο τα δεδομένα του ρολογιού όσο σε βάθος χρόνου συγχρονίζεται με το connect βοηθάνε αργότερα στη παρακολούθηση της γενικότερης κατάστασης-αποκατάστασης δίνοντας με ακρίβεια μια καλύτερη εικόνα στους πίνακες υγείας.

Reaction score
1.286
Αυτό ακριβώς, ξέχασα να το αναφέρω πχιο πριν, έχω ως κύρια συσκευή προπόνησης το 1040 δηλωμένο στο connect, αυτό σημαίνει ότι αγνοεί τη στιγμή της προπόνησης τα δεδομένα από το 955, ωστόσο τα δεδομένα του ρολογιού όσο σε βάθος χρόνου συγχρονίζεται με το connect βοηθάνε αργότερα στη παρακολούθηση της γενικότερης κατάστασης-αποκατάστασης δίνοντας με ακρίβεια μια καλύτερη εικόνα στους πίνακες υγείας.
Έτσι μάλιστα...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.887
Προπονούμαστε υπό διαφορετικές συνθήκες και με διαφορετικούς στόχους, αγαπητέ. Δεν χρειάζεται να με ειρωνεύεσαι. :) Ό,τι μπορώ κάνω και σίγουρα δεν μπορούν όλοι να κάνουν αυτό που κάνεις εσύ.
Καλέ πχιός σε ειρωνέυτηκε?
Με ξέρς εμένα για είρωνα και κοροδγιάρη?

Απλά σε είπα ότι σε αυτά τα βάτ κάνω ζέσταμα και ότι είσαι ολίγον παλτό :biggrin::lolsign:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.887
Εγώ σε αγαπώ να ξέρς περισσότερο!! 😍

Ρε συ, είναι τακτική αυτή, σε βοηθάω να πεισμώσεις, να εξελιχθείς και να γίνεις καλύτερος.
Τον κρόκο, παλτό τον ανέβαζα, παλτό τον κατέβαζα, κοίτα όμως τι έχει καταφέρει.

Εμένα όταν ήμουν χοντρός και πήγαινα με το ποδήλατο στη δλειά με έλεγαν όλοι, "που πας βρε κουράδα με το ποδηλατάκι" Τώρα όμως όλοι αυτοί έχουν πετάξει κάτι θεόρατες κοιλιές και έχουν γεμίσει προβλήματα υγείας.

Reaction score
138
Το ημερολόγιο μιας Δευτέρας

Είπα να κάνω μια απλή διαδρομή σήμερα μια και δεν ήμουν και πολύ στα high μου.
Βάζω μια ~25χλμ με μόνο 44 υψομετρικά. Ξεκινάω κανονικά, βλέπω πως οι ταχύτητες είναι γιούχου. Είμαι στην 24 virtual που είναι και η πιο μεγάλη, σε 0% κλίση και 90 cadence είμαι στα ~130-135w. Εντάξει, δεν είμαι τίποτα της προκοπής ακόμη, αλλά θα έπρεπε να με ζορίζει. Ξαφνικά μετά από κάμποσα δευτερόλεπτα κάνει ένα spike στα 210-220. Κι αυτό συνεχιζόταν για όλη την διαδρομή. Τα νεύρα πληθαίνανε. Και μετά αποφασίζει να κολλήσει freezάρει το λάπτοπ.... Μπινελίκια παντού.
Εφόσον κόλλησε κι έχασα την διαδρομή, τσατίστηκα κι έβγαλα το cog και είπα θα κάνω ένα workout που μου είχε μείνει. Ξεκινάω και όταν φτάνει στο πρώτο interval που ήθελε ~95w σε ~110rpm, εγώ να χτυπιέμαι σαν χταπόδι πάνω στο ποδήλατο κι αυτό να μετράει 110, 105, 92, 107, 49, 72, 56, 93, 108 κλπ κλπ κλπ. Περισσότερα μπινελίκια παντού.
Το τελείωσα με τα χίλια ζόρια και το έκλεισα. Α στα διάλα.....

Κι όλα αυτά, ενώ το πρωί στην δουλειά κατέρευσε ένας οδηγός κλαρκ ενώ οδηγούσε κι όσο κι αν προσπάθησα, μας έφυγε.

Στα διάλα #2

wizzy

Reaction score
22.735
Ξεκινάω και όταν φτάνει στο πρώτο interval που ήθελε ~95w σε ~110rpm, εγώ να χτυπιέμαι σαν χταπόδι πάνω στο ποδήλατο κι αυτό να μετράει 110, 105, 92, 107, 49, 72, 56, 93, 108 κλπ κλπ κλπ.
Θα σε συμβούλευα να πάρεις έναν cadence sensor. Όταν διαπίστωσα παρόμοιο πρόβλημα με το Nero roller της Elite που έχω (σε εμένα μετράει τις μισές στροφές, είμαι π.χ στις 90 και μου δείχνει 45) και το ανέφερα στην Elite, αυτή ήταν η απάντησή τους.

Reaction score
138
Θα σε συμβούλευα να πάρεις έναν cadence sensor. Όταν διαπίστωσα παρόμοιο πρόβλημα με το Nero roller της Elite που έχω (σε εμένα μετράει τις μισές στροφές, είμαι π.χ στις 90 και μου δείχνει 45) και το ανέφερα στην Elite, αυτή ήταν η απάντησή τους.
Ε τώρα τι μου το θύμησες αυτό; 😆
Αυτό ήταν και δική μου χαζομάρα. Όταν έκανα δοκιμές με τα click που δεν τα έβλεπε, έφτασα ακόμη και να κάνω απεγκατάσταση το rouvy τελείως. Έτσι, έχασε τις συνδέσεις κι όταν το ξαναέβαλα, δεν σύνδεσα τον cadence sensor που έχω.
Μαζί με αυτό, για κάποιο λόγο έχασε και το ftp test που είχα κάνει κι ενώ ακόμη θυμάται πως είναι 145w, κάθε φορά που ανοίγω workout μου λέει να επιλέξω να κάνω ένα ftp test για να βρει το ftp μου.
Δεν περνάω καλά σήμερα...

Btw, έχω ένα κινέζικο speed/cadence sensor. Την κάνει την δουλίτσα του, αλλά σκεφτόμουν μήπως πάω σε κάποιο άλλο αν αξίζει τόσο. Να την κάνω την κίνηση άραγε για κανα garmin ή αντίστοιχο;

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.312
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale