Ποδήλατο

Reaction score
1.306
Πρόσεξα και κάτι λάθος με τη ρύθμιση του τιμονιού, δεν ξέρω αν σε βολεύει και το έβαλες σε αυτή τη θέση, δεν είναι όμως σωστό.
Έτσι όπως το έχεις είναι κάτω και μπροστά τα hoods και ψηλά τα drops.
Τα drops πρέπει να είναι παράλληλα με το έδαφος και έπειτα ρυθμίζεις τα χειριστήρια.
Όπως το βλέπω, άμα σηκώσεις ελάχιστα το τιμόνι θα έρθουν όλα στη σωστή θέση. View attachment 382086

Αν αυτή η θέση σε βολεύει στα hoods και όχι στα drops, αυτό σημαίνει ότι χρειάζεσαι μεγαλύτερο λαιμό τιμονιού.
Ναι συμφωνώ λίγο επάνω να πάει ακόμη και θα είναι ΟΚ. Το νοιώθω λίγο άβολο στην κατηφόρα και πιστεύω φταίει αυτό.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
55.478
Αυτό είναι στάνταρ Γιάννη, ένα ποδήλατο με επιθετική γεωμετρία το έκανες ακόμα πχιο επιθετικό έχοντας τα hoods σε αυτή τη θέση.
Η επιλογή τιμονιού παίζει επίσης πολύ σημαντικό ρόλο στο χειρισμό, τη άνεση και στο grip.
Πρέπει διαβάζοντας τα χαρακτηριστικά ενός τιμονιού να ξέρεις τι θες και τι ζητάς σε σχέση με το συνολικό bike fit, τιμόνι δεν αγοράζουμε βάση αισθητικής.
Τιμόνι αγοράζουμε για τον καλύτερο έλεγχο, σήμερα στα τιμόνια οι κατασκευαστές δίνουν διάφορα σχήματα, έχουν μικρές λεπτομέρειες που βοηθάνε στο καλύτερο έλεγχο του συνόλου, καλύτερο έλεγχο στη αίσθηση και αποτελεσματικότητα των φρένων, προσφέρουν άνεση ή επιπλέον επιθετικότητα στο κορμό του αναβάτη.
Εγώ ξεκίνησα με το κλασικό compact τιμόνι κάνοντας πολύ προπόνηση, στη πορεία αύξησα το μήκος του λαιμού και έπειτα (ακούγοντας το σώμα) άρχισα να πειραματιζομαι με τα μεγέθη και το σχήμα το τιμονιού. Μέχρι στιγμής ότι επιλογή έκανα μου έκατσα βάση των αναγκών, αλλιώς είναι μια ακριβή και άστοχη επιλογή που δύσκολα θα βρεις να τη πουλήσεις.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.620
Members
38.579
Νεότερο μέλος
Jiovani75