Ποδήλατο

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
55.661
60αρι προφίλ η μπρέτσους , τι ζούμε...
Ναι αλλά δεν ακολουθώ το ρεύμα...
19mm εσωτερικό, για 28άρι λάστιχο ταμάμ.
Άσε τους άλλους να τραγουδάνε ότι τα φαρδύτερο ελαστικό είναι και πχιο γρήγορο, θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε με δαύτους...

Κατι άλλο, σκέφτομαι να δοκιμάσω μεγαλύτερο άξονα στα πεντάλ.

1000014109.jpg

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
55.661
Για ποιο λόγο; Τι αποσκοπείς να κερδίσεις;
Όλα ξεκινάνε από το Q-factor, ως γνωστό στις κούρσες είναι στενή η απόσταση για να έχεις πχιο στενή σιλουέτα κατά το cadence. Σε αντίθεση τα mtb έχουν μεγαλύτερο Q-factor για καλύτερο έλεγχο του ποδηλάτου με τα πόδια.
Το bike fit δεν σταματά ποτέ, ανάλογα τη φυσική κατάσταση μπορείς να βελτιώσεις περαιτέρω τη απόδοση από μικρές αλλαγές στις ρυθμίσεις.
Είμαι σε μια φάση που στη δεδομένη στιγμή έχω σιάξει τη απόλυτη θέση πάνω στο bmc, νιώθω πολύ άνετα σε όλα τα grip του τιμονιού, όταν όμως βρίσκομαι στη αέρο θέση για ώρα, έχω τριβές από τη σέλα εσωτερικά των ποδιών, σε αυτό συμβάλουν και τα χοντρά μου πόδια. Εκτός αυτού, μετά από ανελέητο πάτημα έχω ενοχλήσεις στα γόνατα (συνήθως τη επόμενη ημέρα) δεν πονάνε, νιώθω τα γόνατα κουρασμένα για το υπόλοιπο της μέρας.
Όταν είμαι με το mtb με το μεγαλύτερο Q-factor, η αίσθηση και η ενόχληση με τριβές και πόνους στα γόνατα δεν ισχύει.
Διάβασα μπόλικα σχετικά άρθρα στο νέτ και όλα συναινούν με όλα τα παραπάν συμπτώματα.
Σκέφτομαι λοιπόν να πάρω +4mm άξονες και να κάνω μια δοκιμή στα DA πετάλια μου, δεν χρειάζεται να αγοράσω καινούρια, υπάρχουν ανταλλακτικά.

Last edited:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.881
A, μάλιστα. Ακούγεται λογικότατο. Σε ευχαριστώ για την ανάλυση. :)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.687
Members
38.596
Νεότερο μέλος
kspirit