"Ποιότητα" και Hi-Fi

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: "Ποιότητα" και Hi-Fi

χαχαχα!!! Λουκα εισαι θεος. Αυτο ακριβως σκεφτηκα κι εγω. Αλλα ξεχασες οτι αμα λαχει κανουμε και κανα review! Αφου εχουμε κι αναφορα την wikipedia τοτε ποιος μας πιανει!
Γιάννη, ότι κόντρα θέσεων και απόψεων κι αν υπάρχει, μάλλον τον εαυτό σου αδικείς με αυτά που γράφεις. Δεν νομίζω να γνωρίζεις πολλούς με τις γνώσεις του ΚΚ.

...

Reaction score
4
Απάντηση: "Ποιότητα" και Hi-Fi

Και τώρα μπορούμε να περάσουμε στο δεύτερο μέρος του θέματος:

Ποιες οι ακουστές διαφορές ανάμεσα στο 'ποιοτικό' σύστημα και το απλό Hi-Fi ?

Συνήθως η περιγραφή κάποιου που κάνει 'αναβάθμιση' (συσκευή, καλώδια, κτλ. είναι το πιο (περισσότερο). Γράφουν λοιπόν:

Περισσότερο σώμα.
Μεγαλύτερος χώρος ανάμεσα στα όργανα.
Πιο 'αναλυτικό'.
Πιο "έτσι"...κτλ.

Ακούγοντας (και χωρίς να ξέρουμε τις συσκευές), μπορούμε να χαρακτηρίσουμε ποιοτικό ή όχι ένα σύστημα ;

Reaction score
2
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: "Ποιότητα" και Hi-Fi

Γιάννη, ότι κόντρα θέσεων και απόψεων κι αν υπάρχει, μάλλον τον εαυτό σου αδικείς με αυτά που γράφεις. Δεν νομίζω να γνωρίζεις πολλούς με τις γνώσεις του ΚΚ.

...
Νικο μονο review δεν κανει ο Κογιας. Ειναι ο τελευταιος στον οποιο θα εμπιστευομουν μηχανημα μας...
Οσο για τις γνωσεις αστο καλυτερα.Οσοι διαθετουν δεν το διαφημιζουν στα φορουμ...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Νικο μονο review δεν κανει ο Κογιας. Ειναι ο τελευταιος στον οποιο θα εμπιστευομουν μηχανημα μας...
Οσο για τις γνωσεις αστο καλυτερα.Οσοι διαθετουν δεν το διαφημιζουν στα φορουμ...
Γιαννακη, καλε μου φιλε, θα μας δωσεις ενα μηχανηματακι για review απο τον Κ.Κ.?:121:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.302
Re: Απάντηση: "Ποιότητα" και Hi-Fi

Και τώρα μπορούμε να περάσουμε στο δεύτερο μέρος του θέματος:

Ποιες οι ακουστές διαφορές ανάμεσα στο 'ποιοτικό' σύστημα και το απλό Hi-Fi ?

Ακούγοντας (και χωρίς να ξέρουμε τις συσκευές), μπορούμε να χαρακτηρίσουμε ποιοτικό ή όχι ένα σύστημα ;
Ναι με τη προϋπόθεση ότι η ηχογράφηση είναι αξιοπρεπής και ο χώρος στοιχειωδώς προσεγμένος.

Reaction score
4

Γιαννακη, καλε μου φιλε, θα μας δωσεις ενα μηχανηματακι για review απο τον Κ.Κ.?:121:
Θα μπορούσε να γράψει ελεύθερα την γνώμη του ο Κ , όταν υπάρχει από την αρχή αμφισβήτηση ?
Το ίδιο σενάριο με του Λ.Σ. είναι.
Άντε να γράψει ότι κάτι δεν του άρεσε......και θα χαρακτηριστεί άσχετος και κακοήθεις.

Τα μηχανάκια δίνονται για review σε όσους "γνωρίζουμε" και όχι "γνωρίζουν". :126:

Εδώ πιστεύουν, ότι σε περιοδικό θα έχει μεγαλύτερη απήχηση....
Τι να πεις ...!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.519

Μπορείς να μου βρεις εκδότη; Μιλάω απολύτως σοβαρά!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.519

Θα μπορούσε να γράψει ελεύθερα την γνώμη του ο Κ , όταν υπάρχει από την αρχή αμφισβήτηση ?
Θεωρώ πως ναι. Άλλωστε, για ό,τι έχω γράψει μέχρι στιγμής, κανένας αντιπρόσωπος δεν μου ζήτησε το λόγο, (γιατί έγραψες αυτό, γιατί δεν έγραψες εκείνο, κλπ.).

Πάντως, νομίζω πως είναι πολύ καλή ιδέα, ένα ρηβιού να ακολουθείται και από κάποια εκ των υστέρων τοποθέτηση του αντιπροσώπου ή εισαγωγέα ή κατασκευαστή. Το έχω δει στο Stereophile και μου άρεσε. Μια καλή αρχή θα ήταν στο υπό εξέλιξη ρηβιού των ML που κάνει ο Βασίλης.

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: "Ποιότητα" και Hi-Fi

Ναι με τη προϋπόθεση ότι η ηχογράφηση είναι αξιοπρεπής και ο χώρος στοιχειωδώς προσεγμένος.
Έστω. :126:

Πως όμως ;

Ας πούμε ότι από ένα φορητό, δεν μπορείς να ακούσεις όλη την μουσική πληροφορία, λόγω αδυναμίας αναπαραγωγής (πχ. χαμηλών συχνοτήτων).

Τι είναι αυτό (και πως) που ακούμε σε ένα "ποιοτικό σύστημα" αλλά όχι στο Hi-Fi ;

Reaction score
4.247
Απάντηση: Re: Απάντηση: "Ποιότητα" και Hi-Fi

Παντως και ο χωρος που εχουν τα περιοδικα εν Ελλαδι δεν ειναι και οτι καλλυτερο. Ο χωρος στο High Fidelity ειναι πολυ μικρος και καποιοι εισαγωγεις το σκεφτονται πολυ σοβαρα οταν εχουν καποια μηχανηματα μεγαλων κυβικων, καταλαβαινεται τι εννοω.

Reaction score
4

Θεωρώ πως ναι. Άλλωστε, για ό,τι έχω γράψει μέχρι στιγμής, κανένας αντιπρόσωπος δεν μου ζήτησε το λόγο, (γιατί έγραψες αυτό, γιατί δεν έγραψες εκείνο, κλπ.).

Πάντως, νομίζω πως είναι πολύ καλή ιδέα, ένα ρηβιού να ακολουθείται και από κάποια εκ των υστέρων τοποθέτηση του αντιπροσώπου ή εισαγωγέα ή κατασκευαστή. Το έχω δει στο Stereophile και μου άρεσε. Μια καλή αρχή θα ήταν στο υπό εξέλιξη ρηβιού των ML που κάνει ο Βασίλης.
Για να μην υπάρξει παρεξήγηση, δεν εννοώ ότι θα γράψεις κάτι διαφορετικό από αυτό που πιστεύεις.

Αν δεν αρέσει όμως η άποψη σου, θα πλήξουν εσένα και όχι το μηχάνημα.
(Και φυσικά τον χώρο που σου δίνει το δικαίωμα να τους "συκοφαντείς"....)

Αυτό που έχει μείνει σε κάποιους από όσα έχεις γράψει, είναι το καλώδιο τοστιέρας...., οπότε..:121: - φαντάσου τι θα ακολουθήσει.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.302

Παντως και ο χωρος που εχουν τα περιοδικα εν Ελλαδι δεν ειναι και οτι καλλυτερο. Ο χωρος στο High Fidelity ειναι πολυ μικρος και καποιοι εισαγωγεις το σκεφτονται πολυ σοβαρα οταν εχουν καποια μηχανηματα μεγαλων κυβικων, καταλαβαινεται τι εννοω.
Επειδή έχω επισκεφτεί αρκετές φορές το συγκεκριμένο χώρο γνωρίζω ότι έχει μετρηθεί προσεχτικά, έχει τοποθετηθεί τοίχος από γυψοσανίδα ώστε να αποκτήσει ιδανικές αναλογίες και έχουν μπει ένα σωρό βελτιωτικά σε διάφορες θέσεις.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.302

Έστω. :126:

Πως όμως ;

Ας πούμε ότι από ένα φορητό, δεν μπορείς να ακούσεις όλη την μουσική πληροφορία, λόγω αδυναμίας αναπαραγωγής (πχ. χαμηλών συχνοτήτων).

Τι είναι αυτό (και πως) που ακούμε σε ένα "ποιοτικό σύστημα" αλλά όχι στο Hi-Fi ;
Νομίζω το βασικότερο χαρακτηριστικό του καλού ηχοσυστήματος είναι οι πλουσιοπάροχες Χωρικές Πληροφορίες.
Είχα γράφει σε προηγούμενη απάντηση, χαριτολογώντας αλλά και ουσιαστικά, να μπορείς να κλείσεις το μάτι στη τραγουδίστρια και να σε στραβοκοιτάξει ο σαξοφωνίστας.

Ουσιαστικά εδώ έχουμε σύστημα με μεγάλη λεπτομέρεια-ανάλυση.

Κατά δεύτερον, και εφόσον υπάρχει εμπειρία ζωντανής μουσικής για σύγκριση, το κάθε όργανο να είναι πλήρως αναγνωρίσιμο.

Λέγοντας αναγνωρίσιμο εννοώ πρώτον τη χροιά του, δεύτερον τον όγκο του και τρίτον τη ζωηράδα του.

Κατ΄επέκταση το κάθε όργανο δε θα πρέπει να καλύπτει ή να καλύπτεται από κάποιο άλλο.

Για το τέλος άφησα τη πληρότητα της συχνοτικής απόκρισης. Αυτό γιατί αν πληρούνται τα παραπάνω, αυτή θα είναι σίγουρα μια χαρά.

Reaction score
4

Προσωπικά με καλύπτει πλήρως η απάντηση σου :126:

Πιστεύω όμως ότι και ένα Hi_Fi σύστημα πρέπει να κάνει όσα αναφέρεις. Δεν είναι και τόσο δύσκολο εδώ που τα λέμε.

Το "καλύτερο" δεν έχω καταλάβει τι κάνει διαφορετικά ...:137:
Θα μου πεις το κάνει καλύτερα από το πρώτο..:121:, μέχρι που όμως ;

Με αφορμή αυτό:
".. Κατά δεύτερον, και εφόσον υπάρχει εμπειρία ζωντανής μουσικής για σύγκριση, το κάθε όργανο να είναι πλήρως αναγνωρίσιμο.

Λέγοντας αναγνωρίσιμο εννοώ πρώτον τη χροιά του, δεύτερον τον όγκο του και τρίτον τη ζωηράδα του."
..,να βάλω άλλο ένα θέμα..., ο 'κριτής' δεν πρέπει να ξέρει (αναγνωρίζει)τι ακούει ;
Να πει ρε παιδί μου, ακούω μια κιθάρα και μια δεύτερη να παίζουν, ενώ στο 'άλλο' σύστημα τις άκουγα για μια.
Να δώσει δηλαδή συγκεκριμένη διαφορά και όχι 'παίζει καλύτερα'.

Μπορούν όλοι να κρίνουν το καλό και το ποιοτικό ή θέλει κάποιες γνώσεις και ικανότητες ώστε να αντιληφθεί ποιο από τα διαφορετικά, είναι το καλύτερο (σωστά αναπαραγόμενο) ;

Ας πούμε υπάρχει συγκεκριμένος "όγκος" και "χροιά" και πως αναγνωρίζεις το σωστό ...
ή το περισσότερο είναι καλύτερο ;

Reaction score
10
Ξεκινάμε από τις χροιές (συχνοτική απόκριση).

Η γυναικεία φωνή πρέπει να ακούγεται σαν γυναικεία φωνή και να σου δίνει την ψευδάισθηση ότι πραγματικά είναι μπροστά σου. Όπως είχε πει ο costas ear κάποτε, τον ήχο μιας φωνής τον γνωρίζουμε όλοι.

Πάντα μιλάμε για σωστές ηχογραφήσεις.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.302
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: "Ποιότητα" και Hi-Fi

Προσωπικά με καλύπτει πλήρως η απάντηση σου :126:

Πιστεύω όμως ότι και ένα Hi_Fi σύστημα πρέπει να κάνει όσα αναφέρεις. Δεν είναι και τόσο δύσκολο εδώ που τα λέμε.

Το "καλύτερο" δεν έχω καταλάβει τι κάνει διαφορετικά ...:137:
Θα μου πεις το κάνει καλύτερα από το πρώτο..:121:, μέχρι που όμως ;

Με αφορμή αυτό:
..,να βάλω άλλο ένα θέμα..., ο 'κριτής' δεν πρέπει να ξέρει (αναγνωρίζει)τι ακούει ;
Να πει ρε παιδί μου, ακούω μια κιθάρα και μια δεύτερη να παίζουν, ενώ στο 'άλλο' σύστημα τις άκουγα για μια.
Να δώσει δηλαδή συγκεκριμένη διαφορά και όχι 'παίζει καλύτερα'.

Μπορούν όλοι να κρίνουν το καλό και το ποιοτικό ή θέλει κάποιες γνώσεις και ικανότητες ώστε να αντιληφθεί ποιο από τα διαφορετικά, είναι το καλύτερο (σωστά αναπαραγόμενο) ;

Ας πούμε υπάρχει συγκεκριμένος "όγκος" και "χροιά" και πως αναγνωρίζεις το σωστό ...
ή το περισσότερο είναι καλύτερο ;
Το να περιγράψεις με λόγια πόσο περισσότερο 3D είναι ένα σύστημα από ένα άλλο δεν είναι και ότι ποιο εύκολο.
Σαφώς και αυτό που λες για τις δύο κιθάρες το περιέγραψα λέγοντας... το κάθε όργανο να είναι πλήρως αναγνωρίσιμο.
Η επικάλυψη οργάνων ή και ολόκληρης συχνοτικής περιοχής συνηθίζεται σε προβληματικά συστήματα-χώρους.
Η χροιά, ουσιαστικά, διαφέρει ακόμα σε ιδίου τύπου όργανα και βέβαια εξαρτάται από το μικρόφωνο και τη κονσόλα αλλά μια γενική άποψη είναι εφικτή.
Σαφώς το περισσότερο στον όγκο δεν είναι το καλύτερο.
Το καλύτερο είναι το ισορροπημένο.

Reaction score
59
Γιαυτό επιμένω και μιλάω για εμπειρίες ζωντανής και δή, ακουστικής μουσικής. Τότε δεν χρειάζεται να απορεί κανείς για το πώς πρέπει να παίζει ένα σύστημα. Αλλά βρίσκω τον μπελά μου όταν το αναφέρω.
PeterMeni σωστά τα λές και μάλιστα περί 3D τρισδιάστατο ήχο κάτι που λιγα συστήματα μπορούν να αναπαράγουν, ειδικά το πλάτος και ακόμα πιο δύσκολα το ύψος. Λ.Σ.

Reaction score
47
Γιαυτό επιμένω και μιλάω για εμπειρίες ζωντανής και δή, ακουστικής μουσικής. Τότε δεν χρειάζεται να απορεί κανείς για το πώς πρέπει να παίζει ένα σύστημα. Αλλά βρίσκω τον μπελά μου όταν το αναφέρω.
PeterMeni σωστά τα λές και μάλιστα περί 3D τρισδιάστατο ήχο κάτι που λιγα συστήματα μπορούν να αναπαράγουν, ειδικά το πλάτος και ακόμα πιο δύσκολα το ύψος. Λ.Σ.
Δεν υπαρχει υψος παρα μονο μεγεθος σκηνης - ογκος οργανων.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.243
Members
38.435
Νεότερο μέλος
Hyparxist