"Ποιότητα" και Hi-Fi

Reaction score
47
Θυμαμαι οταν ειχα πρωτοπαρει τα magnepan χτυπαγα στην απο πανω συνεχεια να μου κατεβασει τη σκηνη...

Αυτο που κατανοουμε ως υψος ειναι το μεγεθος της σκηνης και ο ογκος φωνων-οργανων που καταλαμβανουν μεγαλυτερο χωρο στον κατακορυφο αξονα:113::144::135:

Reaction score
59
Θυμαμαι οταν ειχα πρωτοπαρει τα magnepan χτυπαγα στην απο πανω συνεχεια να μου κατεβασει τη σκηνη...
Εγώ ευτυχώς δεν έχω άλλους από επάνω απο το σαλόνι όπου βρίσκονται τα δωμάτια και δεν χρειάζεται να υποχρεώνομαι σε κανένα. Έχω δε, τελευταία, εφεύρει ένα σύστημα αυτόματο με τηλεχειρισμό και ανεβοκατεβάζω τη σκηνή όποτε και όπως θέλω!!! Λ.Σ.

Reaction score
59
Αυτο που κατανοουμε ως υψος ειναι το μεγεθος της σκηνης και ο ογκος φωνων-οργανων που καταλαμβανουν μεγαλυτερο χωρο στον κατακορυφο αξονα:113::144::135:
Όχι Γιάννης Γιαννάκης. Λ.Σ.

Reaction score
59
Δεν υπαρχει υψος παρα μονο μεγεθος σκηνης - ογκος οργανων.
Έχεις ήδη απαντήσει στον εαυτό σου παρακάτω.
Πώς μπορεί να υπάρχει όγκος χωρίς ύψος;;;;;;;;;;;;;;
Πώς μπορεί να υπάρχει *μέγεθος σκηνής-όγκος οργάνων*
χωρίς τρεις διαστάσεις;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ΄
Έχεις ανατρέψει και την φυσική. Λ.Σ.

Reaction score
59
Τι υψος δηλαδη, αλλο να ξεκιναει απο τα 80εκ και αλλο απο τα 70εκ ;
Ακριβώς να ακούς τον Armstrong σε συγκεκριμένο ύψος την φωνή του γιατί είναι όντως καθιστός σε σκαμπό και να ακους την Holliday πιο ψηλά γιατί τραγουδάει ορθια. Να ακους ένα κοντραμπάσο να καταλαμβάνει σε ύψος τα δύο τρίτα ενός ηχείου ύψους 2,5 μέτρων. Να ακούς τα πιατίνια στο 1,5 μ και την μποτιά χαμηλά.Λ.Σ.

Reaction score
4
Απάντηση: "Ποιότητα" και Hi-Fi

Εδώ πάει το :
"ότι θέλει ο καθένας ακούει" :116:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.323
Απάντηση: Re: "Ποιότητα" και Hi-Fi

Γιαυτό επιμένω και μιλάω για εμπειρίες ζωντανής και δή, ακουστικής μουσικής. Τότε δεν χρειάζεται να απορεί κανείς για το πώς πρέπει να παίζει ένα σύστημα. Αλλά βρίσκω τον μπελά μου όταν το αναφέρω.
Καλώς βρίσκεις το μπελά σου όποτε το αναφέρεις. Κακώς δεν έχεις ακόμα καταλάβει το σφάλμα σου. :137:
Αλλά μη με κάνεις να τα κάνω copy - paste και εδώ, ανέτρεξε στα προηγούμενα θρεντς που καλώς βρήκες το μπελά σου και ξαναδιάβασέ τα μπας και τα κατανοήσεις, καθώς η επανάληψη είναι η μαμά της μάθησης, έτσι λένε....:138:

3D τρισδιάστατο ήχο κάτι που λιγα συστήματα μπορούν να αναπαράγουν, ειδικά το πλάτος και ακόμα πιο δύσκολα το ύψος. Λ.Σ.
Διαφωνώ. :136:
Ειδικά το πλάτος, πάρα πολλά συστήματα μπορούν να το αναπαράγουν, όπως και το ύψος (όπως το εννοείς).
Μάλλον πολλά χάλια ηχοσυστήματα ακούς! :142:

Reaction score
0
Ακριβώς να ακούς τον Armstrong σε συγκεκριμένο ύψος την φωνή του γιατί είναι όντως καθιστός σε σκαμπό και να ακους την Holliday πιο ψηλά γιατί τραγουδάει ορθια. Να ακους ένα κοντραμπάσο να καταλαμβάνει σε ύψος τα δύο τρίτα ενός ηχείου ύψους 2,5 μέτρων. Να ακούς τα πιατίνια στο 1,5 μ και την μποτιά χαμηλά.Λ.Σ.
:111::111::111:
Ποιος εχει συστημα που κανει τετοια πραγματα????Υπαρχεί τετοιο πραμα???Σε πιο live καταλαβατε οτι αυτος που τραγουδαει καθεται?Εκτος και αν τραγουδαει καθισμενος στα ποδια σας.....:114:Για εικονικη πραγματικοτητα μιλαμε?

Reaction score
59
ΚΩΣΤΑ EAR Για να ακούσεις το πλάτος που λέω θα πρέπει να έχεις [εκτός από το όποιο σύστημα] και μεγάλο χώρο που να επιτρέπει το άνοιγμα των ηχείων χωρίς να ακούς κενό στο μέσο των ηχείων. Και φυσικά και σε απόσταση η θέση ακρόασης.
Έτσι και με τα ανάλογα καλά μηχανήματα μπορείς και με τη βοήθεια της ηχογράφησης επίσης να ακούσεις αυτό που ανάφερε ο PeterMeni ως 3D.Λ.Σ.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Το θέμα είναι τεχνικό, που βέβαια έχει και μια ψυχοακουστική πλευρά. Καμία σύγχρονη μέθοδος εγγραφής πλην της Ambisonics δεν αποτυπώνει πληροφορία ύψους στο σήμα, πόσο μάλλον όταν είναι δικάναλη left - right. Η προσομοίωση μιας τρισδιάστατης εικόνας είναι αποτέλεσμα εγκεφαλικής λειτουργίας με βάση την πληροφορία χώρου που δίνει το κάθε ένα από τα δύο κανάλια. Μόνο αυτή τη πληροφορία έχουμε, αυτήν διαχειριζόμαστε και ακούμε ότι ακούμε.

Κάπου τα είχαμε συζητήσει θυμάμαι.

...

Reaction score
59
:111::111::111:
Ποιος εχει συστημα που κανει τετοια πραγματα????Υπαρχεί τετοιο πραμα???Σε πιο live καταλαβατε οτι αυτος που τραγουδαει καθεται?Εκτος και αν τραγουδαει καθισμενος στα ποδια σας.....:114:Για εικονικη πραγματικοτητα μιλαμε?
Όχι δεν μιλάμε για εικονική πραγματικότητα ΑΛΛΑ εμπειρία από σούπερ σύστημα όπως το δικό μου ΑΛΛΑ αυτή τη φορά ακόμα καλύτερα παίζοντας χτες το βράδυ [μου έφερε τα σχετικά ο τεχνικός μου από το Αριστοτέλειο] ακούγοντας downloads master tape sound. Έπαθα την πλάκα μου παιδιά. Δεν σας έλεγα ότι δεν με νοιάζει πώς το λένε αυτό που μου αρέσει;
Downloads επομένως ΑΛΛΑ από λαμπάτες πηγές απευθείας από τα αναλογικά masters. Δυστυχώς λίγα δείγματα υπάρχουν προς το παρόν. Καμία σχέση με κάτι αηδίες που άκουσα. Λ.Σ.

Reaction score
10
Nαι τα είχαμε συζητήσει σε ένα θέμα "Υπάρχει ύψος σκηνής?" ή κάτι τέτοιο...

Reaction score
59
Το θέμα είναι τεχνικό, που βέβαια έχει και μια ψυχοακουστική πλευρά. Καμία σύγχρονη μέθοδος εγγραφής πλην της Ambisonics δεν αποτυπώνει πληροφορία ύψους στο σήμα, πόσο μάλλον όταν είναι δικάναλη left - right. Η προσομοίωση μιας τρισδιάστατης εικόνας είναι αποτέλεσμα εγκεφαλικής λειτουργίας με βάση την πληροφορία χώρου που δίνει το κάθε ένα από τα δύο κανάλια. Μόνο αυτή τη πληροφορία έχουμε, αυτήν διαχειριζόμαστε και ακούμε ότι ακούμε.

Κάπου τα είχαμε συζητήσει θυμάμαι.

...
Και τί μας νοιάζει πώς γίνεται αφού το ακούμε απο κάποια συστήματα!! Λ.Σ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.323

ΚΩΣΤΑ EAR Για να ακούσεις το πλάτος που λέω θα πρέπει να έχεις [εκτός από το όποιο σύστημα] και μεγάλο χώρο που να επιτρέπει το άνοιγμα των ηχείων χωρίς να ακούς κενό στο μέσο των ηχείων. Και φυσικά και σε απόσταση η θέση ακρόασης.
Εντάξει, εντάξει, απλά να υποθέσω ότι αυτά τα λες για να τα διαβάζουν άλλοι, γιατί αν όντως τα λες σε μένα, υποτιμάς τις γνώσεις μου και τις εμπειρίες μου. :140:

Τα σφάλματα αυτά που αναφέρεις (πχ τοποθέτησης ή στα "κενά" της αισθητής μουσικής σκηνής) ανήκουν στην "παιδική" κατηγορία του Hi-Fi, ασχέτως αν κάποιοι ακόμα και με ακριβό εξοπλισμό τα διαπράττουν.

Προσωπικά και πριν από 20 χρόνια να μου τα έλεγες, πάλι θα σου έλεγα ότι με υποτιμάς...:144:

Παρ'όλα αυτά δεν υποτιμώ την ύπαρξη του προβλήματος σε διάφορα σετάπ φίλων, οπότε μια πλήρης ανάλυση του θέματος θα ήταν χρήσιμη, και προχώρα σε κάτι τέτοιο σε ένα νέο θρεντ για να βοηθήσεις όσο μπορείς τα παιδιά αυτά. Κι εμείς μαζί σου...:145:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.323

εμπειρία από σούπερ σύστημα όπως το δικό μου
Χαίρομαι που το χαίρεσαι σα παιδί! :137:

ακούγοντας downloads master tape sound. Έπαθα την πλάκα μου παιδιά.
Α, γειά σου! Ε, και μεις για τι πράμα νομίζεις πως μιλάμε? Για άλλο?

Φυσικά μιλάμε για Master tape transfers. Και υπάρχει πολύ υλικό ήδη και από αναλογικά tapes σε υψηλή δειγματοληψία διαθέσιμο για download, αλλά και από ψηφιακά "tapes" (το λέω έτσι για να μπορέσεις να το χωνέψεις, να γίνει πιο ευκολόπεπτο.....)! Επιτέλους βρήκες κι εσύ αυτό που τόσο καιρό λέμε! Καλές ακροάσεις!

YΓ: αν έχεις στήσει και μηχάνημα να μπορεί να αναπαράγει φλακς από σκληρό, πάρε το σκληρό σου κι έλα να στο γεμίσω πράμα, να ακούσεις και ποιότητα και ΠΟΣΟΤΗΤΑ.
Είπαμε, πάνω απ'όλα είμαστε χομπίστες....

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Και τί μας νοιάζει πώς γίνεται αφού το ακούμε απο κάποια συστήματα!! Λ.Σ.
Μας νοιάζει διότι εμπίπτει στην σφαίρα των υποκειμενικών κριτηρίων με βάση τα οποία δεν μπορεί κανείς να κρίνει ένα σύστημα όπως πρέπει. Εάν υπήρχε μαζί με τα left και right ένα κανάλι που λέγεται up ή down, τότε θα μπορούσαμε να το αξιολογήσουμε σωστά. Επιπροσθέτως, κατά την ηχοληψία δεν ασχολούνται με δαύτα. Άρα το ότι ακούει κάποιος τον τραγουδιστή καθιστό, όρθιο ή ξαπλωμένο, δεν σημαίνει ότι όντως αυτός καθόταν ή ήταν όρθιος ή ήταν ξάπλα. Η αντίληψη γι αυτές τις καταστάσεις είναι προϊόν εγκεφαλικών λειτουργιών (και μπόλικης φαντασίας), μαζί με στοιχεία που προκύπτουν από την ακουστική του εκάστοτε χώρου. Ενδεχομένως λοιπόν σε ένα άλλο σύστημα, εξίσου ή και καλύτερα στημένο, να ακούς τον τραγουδιστή που νόμιζες ότι ήταν καθιστός, όρθιο ή και το ανάποδο.

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
...ΑΛΛΑ αυτή τη φορά ακόμα καλύτερα παίζοντας χτες το βράδυ [μου έφερε τα σχετικά ο τεχνικός μου από το Αριστοτέλειο] ακούγοντας downloads master tape sound. Έπαθα την πλάκα μου παιδιά. Δεν σας έλεγα ότι δεν με νοιάζει πώς το λένε αυτό που μου αρέσει;
Downloads επομένως ΑΛΛΑ από λαμπάτες πηγές απευθείας από τα αναλογικά masters. Δυστυχώς λίγα δείγματα υπάρχουν προς το παρόν. Καμία σχέση με κάτι αηδίες που άκουσα. Λ.Σ.
Ρε συ σοβαρά μιλάς ή κάνεις πλάκα. Συγκινούμαι λέμε. :114:

...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.245
Members
38.436
Νεότερο μέλος
damian111