"Ποιότητα" και Hi-Fi

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: "Ποιότητα" και Hi-Fi

Αυτό και αν δεν πάει με αυτό:"όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια" Λ.Σ.
Χμμ...., από τι ακούς και ποια η εμπειρία σου από ζωντανή μουσική ;

Και να σε ρωτήσω κάτι.
Σε όλες τις ηχογραφήσεις που ακούς, ξέρεις που είναι το κάθε όργανο, σε ποια θέση ;
Πριν απαντήσεις, σκέψου ότι αυτό τεστάρετε εύκολα.

Τώρα για το ύψος.....μην το ξαναπείς, είναι 'χοντρό'.

Reaction score
0
Μας νοιάζει διότι εμπίπτει στην σφαίρα των υποκειμενικών κριτηρίων με βάση τα οποία δεν μπορεί κανείς να κρίνει ένα σύστημα όπως πρέπει. Εάν υπήρχε μαζί με τα left και right ένα κανάλι που λέγεται up ή down, τότε θα μπορούσαμε να το αξιολογήσουμε σωστά. Επιπροσθέτως, κατά την ηχοληψία δεν ασχολούνται με δαύτα. Άρα το ότι ακούει κάποιος τον τραγουδιστή καθιστό, όρθιο ή ξαπλωμένο, δεν σημαίνει ότι όντως αυτός καθόταν ή ήταν όρθιος ή ήταν ξάπλα. Η αντίληψη γι αυτές τις καταστάσεις είναι προϊόν εγκεφαλικών λειτουργιών (και μπόλικης φαντασίας), μαζί με στοιχεία που προκύπτουν από την ακουστικής του εκάστοτε χώρου. Ενδεχομένως λοιπόν σε ένα άλλο σύστημα, εξίσου ή και καλύτερα στημένο, να ακούς τον τραγουδιστή που νόμιζες ότι ήταν καθιστός, όρθιο ή και το ανάποδο.

...
Αυτο πιστευω και εγω....

Reaction score
4
Απάντηση: Re: "Ποιότητα" και Hi-Fi

.....
Εάν υπήρχε μαζί με τα left και right ένα κανάλι που λέγεται up ή down, τότε θα μπορούσαμε να το αξιολογήσουμε σωστά.
Και άλλα δύο ηχεία κατά την αναπαραγωγή, φυσικά....

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Όχι δεν μιλάμε για εικονική πραγματικότητα ΑΛΛΑ εμπειρία από σούπερ σύστημα όπως το δικό μου ΑΛΛΑ αυτή τη φορά ακόμα καλύτερα παίζοντας χτες το βράδυ [μου έφερε τα σχετικά ο τεχνικός μου από το Αριστοτέλειο] ακούγοντας downloads master tape sound. Έπαθα την πλάκα μου παιδιά. Δεν σας έλεγα ότι δεν με νοιάζει πώς το λένε αυτό που μου αρέσει;
Downloads επομένως ΑΛΛΑ από λαμπάτες πηγές απευθείας από τα αναλογικά masters. Δυστυχώς λίγα δείγματα υπάρχουν προς το παρόν. Καμία σχέση με κάτι αηδίες που άκουσα. Λ.Σ.
Λουκά εσύ θα πρέπει να έχεις από αυτά και σε βινύλια και είναι αρκετά:
http://www.highdeftapetransfers.com/storefront.php
Θ.Ζ.

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: "Ποιότητα" και Hi-Fi

Και άλλα δύο ηχεία κατά την αναπαραγωγή, φυσικά....
Πειράζει που εγώ τα ακούω όλα αυτά από 2 μόνο ηχεία και δεν χρειάζομαι άλλα 2;; Όχι να το ξέρω δηλαδή μπας και διαπράττω κανένα αμάρτημα αφού το νορμάλ είναι με 4 ηχεία. Να υποθέσω ότι όλα αυτά τα στΗρίζετε στην εμπειριΑ που διαθέτετε, όπως και εγώ. Λ.Σ.

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: "Ποιότητα" και Hi-Fi

Χμμ...., από τι ακούς και ποια η εμπειρία σου από ζωντανή μουσική ;

Και να σε ρωτήσω κάτι.
Σε όλες τις ηχογραφήσεις που ακούς, ξέρεις που είναι το κάθε όργανο, σε ποια θέση ;
Πριν απαντήσεις, σκέψου ότι αυτό τεστάρετε εύκολα.

Τώρα για το ύψος.....μην το ξαναπείς, είναι 'χοντρό'.
Η εμπειρία μου είναι μεγάλη αλλά από που να αρχίσω και που να τελειώσω.
Καλά γιατί ρωτάς αφού λέω κοινώς μ@λακίες;
Όχι, δεν ξέρω που βρίσκεται το κάθε όργανο απλά έτσι το λέω, την πλάκα μου κάνω.
Με συμβουλεύεις να το σκεφτώ πριν απαντήσω γιατί "τεστάρεται"!!!
Ευτυχώς η μ@λακία δεν τεστάρεται. Μα για τις μ@λακίες δεν χρειάζεται πολύ σκεψη. Φτάνει να ανοίξεις το κουτάκι με τις μ@λακίες και τότε νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα.
Γελοιοποιείς την συζήτηση και υποτιμάς τους συντρόφους σου στο avsite.
Κατεβάζεις το επίπεδο για να ταιριάζει στο ύψος σου.
Γιαυτό με συμβουλεύεις: "για το ύψος μην το ξαναπείς, είναι χοντρό". Μα ένας μ@λάκας δεν γίνεται να μην επιμένει και για το ύψος. Λ.Σ.

Reaction score
59
Μας νοιάζει διότι εμπίπτει στην σφαίρα των υποκειμενικών κριτηρίων με βάση τα οποία δεν μπορεί κανείς να κρίνει ένα σύστημα όπως πρέπει. Εάν υπήρχε μαζί με τα left και right ένα κανάλι που λέγεται up ή down, τότε θα μπορούσαμε να το αξιολογήσουμε σωστά. Επιπροσθέτως, κατά την ηχοληψία δεν ασχολούνται με δαύτα. Άρα το ότι ακούει κάποιος τον τραγουδιστή καθιστό, όρθιο ή ξαπλωμένο, δεν σημαίνει ότι όντως αυτός καθόταν ή ήταν όρθιος ή ήταν ξάπλα. Η αντίληψη γι αυτές τις καταστάσεις είναι προϊόν εγκεφαλικών λειτουργιών (και μπόλικης φαντασίας), μαζί με στοιχεία που προκύπτουν από την ακουστική του εκάστοτε χώρου. Ενδεχομένως λοιπόν σε ένα άλλο σύστημα, εξίσου ή και καλύτερα στημένο, να ακούς τον τραγουδιστή που νόμιζες ότι ήταν καθιστός, όρθιο ή και το ανάποδο.

...
ίσως να φταίει ο εγκέφαλός μου και ίσως να εχω ανεπτυγμένη φαντασία και ίσως και η ακουστική του χώρου μου να φταίει.
Επομένως (1) και το σύστημα που αναπαράγει τον τραγουδιστή όρθιο [όπως φαίνεται και στη φωτογραφία αλλά και από το video/dvd]
αλλά (2) και το σύστημα που τον αναπαράγει καθιστό ή και ξαπλωτό και όχι όρθιο,
είναι και τα δύο σωστά!!!!!!
Εύγε! Λ.Σ.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.818
ίσως να φταίει ο εγκέφαλός μου και ίσως να εχω ανεπτυγμένη φαντασία και ίσως και η ακουστική του χώρου μου να φταίει.
Επομένως (1) και το σύστημα που αναπαράγει τον τραγουδιστή όρθιο [όπως φαίνεται και στη φωτογραφία αλλά και από το video/dvd]
αλλά (2) και το σύστημα που τον αναπαράγει καθιστό ή και ξαπλωτό και όχι όρθιο,
είναι και τα δύο σωστά!!!!!!
Εύγε! Λ.Σ.
Βάστα ρε Λουκά, προσπάθησε λίγο να καταλάβεις αυτό που τονίζω μέσω των υπερβολών. Δεδομένου ότι εξ ορισμού ένα δικάναλο σύστημα δεν περιέχει πληροφορία ύψους, αυτή θα εξαχθεί υπό προϋποθέσεις και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες. Καθώς είναι ένα μη μετρήσιμο χαρακτηριστικό που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, δεν μπορεί να αποτελέσει με αυστηρά κριτήρια ποιοτικό στοιχείο για ένα σύστημα. Βεβαίως και ακούς ότι ακούς, όπως ακούω κι εγώ. Αλλά αυτό δεν είναι τίποτα τραγικό ή έστω τόσο σημαντικό, αυτό λέω.

...

Reaction score
59
Βάστα ρε Λουκά, προσπάθησε λίγο να καταλάβεις αυτό που τονίζω μέσω των υπερβολών. Δεδομένου ότι εξ ορισμού ένα δικάναλο σύστημα δεν περιέχει πληροφορία ύψους, αυτή θα εξαχθεί υπό προϋποθέσεις και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες. Καθώς είναι ένα μη μετρήσιμο χαρακτηριστικό που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, δεν μπορεί να αποτελέσει με αυστηρά κριτήρια ποιοτικό στοιχείο για ένα σύστημα. Βεβαίως και ακούς ότι ακούς, όπως ακούω κι εγώ. Αλλά αυτό δεν είναι τίποτα τραγικό ή έστω τόσο σημαντικό, αυτό λέω.

...
Όποιος ακούει το ύψος το ακούει δεν το φαντάζετε. Μετριέται δεν μετριέται δεν με αφορά. Το τί λένε τα βιβλία και οι θεωρίες δεν με αφορούν, όταν εγώ το ακούω αυτό ξέρω και τίποτε άλλο. Καμία εωρία δεν θα με πείσει ότι δεν υπάρχει και ότι δεν θα πρέπε να το ακούω και ότι έχει κάποιο πρόβλημα ο εγκέφαλός μου. Τότε θα πρέπει να το ακούω σε κάθε σύστημα ή σε πολλά.
Φυσικά δεν υποτιμώ την επιστήμη και τις μετρήσεις, αλλά δεν μπορούν να μου περιορίσουν την ακοή μου. Λ.Σ.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.437
Απάντηση: "Ποιότητα" και Hi-Fi

Λοιπόν, για να μη ξεχάσουμε κι αυτά τα λίγα που ξέρουμε, και για να μη παραπληροφορούμε και τον κόσμο δηλαδή, η ανθρώπινη αντίληψη είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που συλλαμβάνει ένα μικρόφωνο. Αν τα μικρόφωνα καταλάβαιναν ύψος, τότε αυτοί εδώ θα ακουγόντουσαν από το πάτωμα. (Συγγνώμη για το μέγεθος κάποιων από τις εικόνες, αλλά αξίζει τον κόπο.)

Κατανοήστε ορισμένοι ημιμαθείς και αμαθείς ότι το depon δεν είναι κακό επειδή είναι πικρό, ούτε η ζάχαρη είναι καλή επειδή είναι γλυκειά. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.818
Καμία εωρία δεν θα με πείσει ότι δεν υπάρχει και ότι δεν θα πρέπε να το ακούω και ότι έχει κάποιο πρόβλημα ο εγκέφαλός μου.
Τι να σου πω... Εάν από όλα όσα έχουν γραφτεί κατάλαβες αυτό, τότε ή εγώ δεν τα γράφω σωστά ή εσύ δεν τα διαβάζεις με την απαραίτητη προσοχή. Και επειδή τα Ελληνικά μου είναι πάρα πολύ καλά, θα μου επιτρέψεις να κρατήσω την δεύτερη εκδοχή. :126:

...

Reaction score
47
Ακριβώς να ακούς τον Armstrong σε συγκεκριμένο ύψος την φωνή του γιατί είναι όντως καθιστός σε σκαμπό και να ακους την Holliday πιο ψηλά γιατί τραγουδάει ορθια. Να ακους ένα κοντραμπάσο να καταλαμβάνει σε ύψος τα δύο τρίτα ενός ηχείου ύψους 2,5 μέτρων. Να ακούς τα πιατίνια στο 1,5 μ και την μποτιά χαμηλά.Λ.Σ.
Τη μποτια απο ηλεκτροστατικο δε την ακους καθολου. Ουτε απο ψηλα ουτε απο χαμηλα.

Reaction score
47
Και επειδη σου αρεσει και το Live βαλε ενα drum set και ακου τη μποτα. Μετα ακου την αναπαραγωγη της στα ηχεια σου. Μετα πες μου για τα δυναμικα της live μποτας και της ηλεκτροστατικης "μποτιας". Το χαμηλα μας μαρανε.

Reaction score
11.648
Όχι δεν μιλάμε για εικονική πραγματικότητα ΑΛΛΑ εμπειρία από σούπερ σύστημα όπως το δικό μου ΑΛΛΑ αυτή τη φορά ακόμα καλύτερα παίζοντας χτες το βράδυ [μου έφερε τα σχετικά ο τεχνικός μου από το Αριστοτέλειο] ακούγοντας downloads master tape sound. Έπαθα την πλάκα μου παιδιά. Δεν σας έλεγα ότι δεν με νοιάζει πώς το λένε αυτό που μου αρέσει;
Downloads επομένως ΑΛΛΑ από λαμπάτες πηγές απευθείας από τα αναλογικά masters. Δυστυχώς λίγα δείγματα υπάρχουν προς το παρόν. Καμία σχέση με κάτι αηδίες που άκουσα. Λ.Σ.
Ρε συ σοβαρά μιλάς ή κάνεις πλάκα. Συγκινούμαι λέμε. :114:

...
Εγώ αναγκάστηκα να διαβάσω 3 φορές το ποστ του Λ.Σ. για να σιγουρευτώ ότι δεν κατάλαβα λάθος! Χαίρομαι για το Λουκά.

Reaction score
6
Φιλτατε Λ.Σ

Αν καποιοι εδω μεσα προσπαθουν να κατεβασουν το επιπεδο της συζητησης για να βρισκετε στο υψος τους, μαλλον εχουν λογο να το κανουν απο διαφορα περιεργα που ακουν.

Ο τραγουδιστης που ακουσατε και ηταν καθιστος, μπορειτε σας παρακαλω να μου πειτε αν καθόταν σε καρεκλα καναπε ή σκαμπο;

Εγω προσωπικα, ακουγοντας καποιον να τραγουδαει, καταλαβα οτι ειχε και δυο χαλασμενες γεφυρες στα δοντια του.

Και για να μιλησουμε και λιγακι σοβαρα. Αφ' ενος διαβαστε αυτα που εγραψε ο Κος Κογιας και αφ' ετερου ασχοληθητε λιγακι πιο επισταμενα με τις επαγγελματικες ηχογραφησεις για να μπορεσετε να καταλαβετε μονος σας, τι ακριβως λετε.

Reaction score
59
Τη μποτια απο ηλεκτροστατικο δε την ακους καθολου. Ουτε απο ψηλα ουτε απο χαμηλα.
Έρχεσαι ακούς και μετά τα λέμε. Δεν έχεις και άδικο για τα *ηλεκτροστστικά* ηχεία, αλλά σίγουρα δεν θα έχεις ακούσει πολλά. Λ.Σ.

Reaction score
59
Και επειδη σου αρεσει και το Live βαλε ενα drum set και ακου τη μποτα. Μετα ακου την αναπαραγωγη της στα ηχεια σου. Μετα πες μου για τα δυναμικα της live μποτας και της ηλεκτροστατικης "μποτιας". Το χαμηλα μας μαρανε.
Δεν νομίζω να γνωρίζεις το ηχείο μου. Πολλές φορές μερικοί δεν καταλαβαίνουν γιατί έχει τόσο χαμηλό [20 HZ] και θα πρέπει να τους εξηγήσω ότι η βάση του ηχείου έχει μόνο το τροφοδοτικό του και κανένα sub!!! Λ.Σ.

Reaction score
59
Φιλτατε Λ.Σ

Αν καποιοι εδω μεσα προσπαθουν να κατεβασουν το επιπεδο της συζητησης για να βρισκετε στο υψος τους, μαλλον εχουν λογο να το κανουν απο διαφορα περιεργα που ακουν.

Ο τραγουδιστης που ακουσατε και ηταν καθιστος, μπορειτε σας παρακαλω να μου πειτε αν καθόταν σε καρεκλα καναπε ή σκαμπο;

Εγω προσωπικα, ακουγοντας καποιον να τραγουδαει, καταλαβα οτι ειχε και δυο χαλασμενες γεφυρες στα δοντια του.

Και για να μιλησουμε και λιγακι σοβαρα. Αφ' ενος διαβαστε αυτα που εγραψε ο Κος Κογιας και αφ' ετερου ασχοληθητε λιγακι πιο επισταμενα με τις επαγγελματικες ηχογραφησεις για να μπορεσετε να καταλαβετε μονος σας, τι ακριβως λετε.
Σε σκαμπό κάθεται,το είπαμε αυτό!! Το επιβεβαιώνει και η εικόνα.
Σε έναν δίσκο κάποιος μου είπε ότι Armstrong έχει φαρυγγιτιδα!!!
Για φαντάσου!!!
Κοίταξε να δείς αυτοί που κατεβάζουν το επίπεδο της συζήτησης για να ταιριάζει στο ύψος τους το κάνουν γιατί όσα δεν φτάνουν τα κάνουν κρεμαστάρια.
Μου δίνεις την εντύπωση ότι θα έχεις φάει τις ηχογραφήσεις με το κουτάλι. Μπορεί να μου φανείς χρήσιμος στο μέλλον. Δώσε στίγμα. Λ.Σ.

Reaction score
6
Σε σκαμπό κάθεται,το είπαμε αυτό!! Το επιβεβαιώνει και η εικόνα.
Σε έναν δίσκο κάποιος μου είπε ότι Armstrong έχει φαρυγγιτιδα!!!
Για φαντάσου!!!
Κοίταξε να δείς αυτοί που κατεβάζουν το επίπεδο της συζήτησης για να ταιριάζει στο ύψος τους το κάνουν γιατί όσα δεν φτάνουν τα κάνουν κρεμαστάρια.
Μου δίνεις την εντύπωση ότι θα έχεις φάει τις ηχογραφήσεις με το κουτάλι. Μπορεί να μου φανείς χρήσιμος στο μέλλον. Δώσε στίγμα. Λ.Σ.
Κε Στεφανιδη, το οτι σας μιλαω στον πληθυντικο, δεν σας δινει τοδικαιωμα, εσεις, να μου μιλατε στον ενικο. Ετσι κι αλλιως εχω και εγω τα χρονακια μου.

Εδω και 26 χρονια τρωγω τις ηχογραφησεις, παντως ειδους και καθε καστας με τις κουταλες.

Δεν υπαρχει κανενας λογος στιγματος, διοτι ποτε σε ηχογραφηση μου, δεν καταφερα να κατσω τραγουδιστη σε σκαμπο και πολυ περισσοτερο να το αποδοσω στην τελικη μειξη. Δεν θα σας "κανω" σαν ηχοληπτης και δεν θελω να προδοσω την εμπιστοσυνη σας. Συγνωμη........

Reaction score
59
Κε Στεφανιδη, το οτι σας μιλαω στον πληθυντικο, δεν σας δινει τοδικαιωμα, εσεις, να μου μιλατε στον ενικο. Ετσι κι αλλιως εχω και εγω τα χρονακια μου.

Εδω και 26 χρονια τρωγω τις ηχογραφησεις, παντως ειδους και καθε καστας με τις κουταλες.

Δεν υπαρχει κανενας λογος στιγματος, διοτι ποτε σε ηχογραφηση μου, δεν καταφερα να κατσω τραγουδιστη σε σκαμπο και πολυ περισσοτερο να το αποδοσω στην τελικη μειξη. Δεν θα σας "κανω" σαν ηχοληπτης και δεν θελω να προδοσω την εμπιστοσυνη σας. Συγνωμη........
Αυτά τα περί ενικού και πληθυντικού περιττεύουν και δεν νομίζω να θίγεται κανένας από τον ενικό. Προσωπικά αισθάνομαι πιο συντροφικά σε ένα κλάμπ ομοχομπιστών με τον ενικό.
Τώρα αν εσύ δεν μπορεσες στις ηχογραφήσεις σου να καθίσεις τραγουδιστή σε σκαμπό για οποιονδήποτε λόγο, γιατί δεν ήθελε, και αν ο Armstrong θέλησε, τί θα κάνουμε δηλαδή αν τον ακούμε να κάθετε και αν το επιβεβαιώνει και η εικόνα.Θα λέμε ότι είναι οφθαλμαπάτη ότι είναι απίθανο γιατί κάποιος ηχολήπτης ονόματι noizmaker δεν κατάφερε να το κάνει; Σιγά το πράμα! ΛΕς και αυτή είναι η ουσιά! Λ.Σ.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.041
Members
38.400
Νεότερο μέλος
Maxgun