Most visitors online was 5672 , on 12 May 2025
+ 1 :116:Δεν υπαρχει υψος παρα μονο μεγεθος σκηνης - ογκος οργανων.
:143:Δεν έχεις εμπειρίες ζωντανής μουσικής, γι' αυτό τα λες αυτά. :142:
Εγώ ευτυχώς δεν έχω άλλους από επάνω απο το σαλόνι όπου βρίσκονται τα δωμάτια και δεν χρειάζεται να υποχρεώνομαι σε κανένα. Έχω δε, τελευταία, εφεύρει ένα σύστημα αυτόματο με τηλεχειρισμό και ανεβοκατεβάζω τη σκηνή όποτε και όπως θέλω!!! Λ.Σ.Θυμαμαι οταν ειχα πρωτοπαρει τα magnepan χτυπαγα στην απο πανω συνεχεια να μου κατεβασει τη σκηνη...
Όχι Γιάννης Γιαννάκης. Λ.Σ.Αυτο που κατανοουμε ως υψος ειναι το μεγεθος της σκηνης και ο ογκος φωνων-οργανων που καταλαμβανουν μεγαλυτερο χωρο στον κατακορυφο αξονα:113::144::135:
Έχεις ήδη απαντήσει στον εαυτό σου παρακάτω.Δεν υπαρχει υψος παρα μονο μεγεθος σκηνης - ογκος οργανων.
Ακριβώς να ακούς τον Armstrong σε συγκεκριμένο ύψος την φωνή του γιατί είναι όντως καθιστός σε σκαμπό και να ακους την Holliday πιο ψηλά γιατί τραγουδάει ορθια. Να ακους ένα κοντραμπάσο να καταλαμβάνει σε ύψος τα δύο τρίτα ενός ηχείου ύψους 2,5 μέτρων. Να ακούς τα πιατίνια στο 1,5 μ και την μποτιά χαμηλά.Λ.Σ.Τι υψος δηλαδη, αλλο να ξεκιναει απο τα 80εκ και αλλο απο τα 70εκ ;
Καλώς βρίσκεις το μπελά σου όποτε το αναφέρεις. Κακώς δεν έχεις ακόμα καταλάβει το σφάλμα σου. :137:Γιαυτό επιμένω και μιλάω για εμπειρίες ζωντανής και δή, ακουστικής μουσικής. Τότε δεν χρειάζεται να απορεί κανείς για το πώς πρέπει να παίζει ένα σύστημα. Αλλά βρίσκω τον μπελά μου όταν το αναφέρω.
Διαφωνώ. :136:3D τρισδιάστατο ήχο κάτι που λιγα συστήματα μπορούν να αναπαράγουν, ειδικά το πλάτος και ακόμα πιο δύσκολα το ύψος. Λ.Σ.
:111::111::111:Ακριβώς να ακούς τον Armstrong σε συγκεκριμένο ύψος την φωνή του γιατί είναι όντως καθιστός σε σκαμπό και να ακους την Holliday πιο ψηλά γιατί τραγουδάει ορθια. Να ακους ένα κοντραμπάσο να καταλαμβάνει σε ύψος τα δύο τρίτα ενός ηχείου ύψους 2,5 μέτρων. Να ακούς τα πιατίνια στο 1,5 μ και την μποτιά χαμηλά.Λ.Σ.
Αυτό και αν δεν πάει με αυτό:"όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια" Λ.Σ.Εδώ πάει το :
"ότι θέλει ο καθένας ακούει" :116:
Όχι δεν μιλάμε για εικονική πραγματικότητα ΑΛΛΑ εμπειρία από σούπερ σύστημα όπως το δικό μου ΑΛΛΑ αυτή τη φορά ακόμα καλύτερα παίζοντας χτες το βράδυ [μου έφερε τα σχετικά ο τεχνικός μου από το Αριστοτέλειο] ακούγοντας downloads master tape sound. Έπαθα την πλάκα μου παιδιά. Δεν σας έλεγα ότι δεν με νοιάζει πώς το λένε αυτό που μου αρέσει;:111::111::111:
Ποιος εχει συστημα που κανει τετοια πραγματα????Υπαρχεί τετοιο πραμα???Σε πιο live καταλαβατε οτι αυτος που τραγουδαει καθεται?Εκτος και αν τραγουδαει καθισμενος στα ποδια σας.....:114:Για εικονικη πραγματικοτητα μιλαμε?
Και τί μας νοιάζει πώς γίνεται αφού το ακούμε απο κάποια συστήματα!! Λ.Σ.Το θέμα είναι τεχνικό, που βέβαια έχει και μια ψυχοακουστική πλευρά. Καμία σύγχρονη μέθοδος εγγραφής πλην της Ambisonics δεν αποτυπώνει πληροφορία ύψους στο σήμα, πόσο μάλλον όταν είναι δικάναλη left - right. Η προσομοίωση μιας τρισδιάστατης εικόνας είναι αποτέλεσμα εγκεφαλικής λειτουργίας με βάση την πληροφορία χώρου που δίνει το κάθε ένα από τα δύο κανάλια. Μόνο αυτή τη πληροφορία έχουμε, αυτήν διαχειριζόμαστε και ακούμε ότι ακούμε.
Κάπου τα είχαμε συζητήσει θυμάμαι.
...
Εντάξει, εντάξει, απλά να υποθέσω ότι αυτά τα λες για να τα διαβάζουν άλλοι, γιατί αν όντως τα λες σε μένα, υποτιμάς τις γνώσεις μου και τις εμπειρίες μου. :140:ΚΩΣΤΑ EAR Για να ακούσεις το πλάτος που λέω θα πρέπει να έχεις [εκτός από το όποιο σύστημα] και μεγάλο χώρο που να επιτρέπει το άνοιγμα των ηχείων χωρίς να ακούς κενό στο μέσο των ηχείων. Και φυσικά και σε απόσταση η θέση ακρόασης.
Χαίρομαι που το χαίρεσαι σα παιδί! :137:εμπειρία από σούπερ σύστημα όπως το δικό μου
Α, γειά σου! Ε, και μεις για τι πράμα νομίζεις πως μιλάμε? Για άλλο?ακούγοντας downloads master tape sound. Έπαθα την πλάκα μου παιδιά.
Μας νοιάζει διότι εμπίπτει στην σφαίρα των υποκειμενικών κριτηρίων με βάση τα οποία δεν μπορεί κανείς να κρίνει ένα σύστημα όπως πρέπει. Εάν υπήρχε μαζί με τα left και right ένα κανάλι που λέγεται up ή down, τότε θα μπορούσαμε να το αξιολογήσουμε σωστά. Επιπροσθέτως, κατά την ηχοληψία δεν ασχολούνται με δαύτα. Άρα το ότι ακούει κάποιος τον τραγουδιστή καθιστό, όρθιο ή ξαπλωμένο, δεν σημαίνει ότι όντως αυτός καθόταν ή ήταν όρθιος ή ήταν ξάπλα. Η αντίληψη γι αυτές τις καταστάσεις είναι προϊόν εγκεφαλικών λειτουργιών (και μπόλικης φαντασίας), μαζί με στοιχεία που προκύπτουν από την ακουστική του εκάστοτε χώρου. Ενδεχομένως λοιπόν σε ένα άλλο σύστημα, εξίσου ή και καλύτερα στημένο, να ακούς τον τραγουδιστή που νόμιζες ότι ήταν καθιστός, όρθιο ή και το ανάποδο.Και τί μας νοιάζει πώς γίνεται αφού το ακούμε απο κάποια συστήματα!! Λ.Σ.
Ρε συ σοβαρά μιλάς ή κάνεις πλάκα. Συγκινούμαι λέμε. :114:...ΑΛΛΑ αυτή τη φορά ακόμα καλύτερα παίζοντας χτες το βράδυ [μου έφερε τα σχετικά ο τεχνικός μου από το Αριστοτέλειο] ακούγοντας downloads master tape sound. Έπαθα την πλάκα μου παιδιά. Δεν σας έλεγα ότι δεν με νοιάζει πώς το λένε αυτό που μου αρέσει;
Downloads επομένως ΑΛΛΑ από λαμπάτες πηγές απευθείας από τα αναλογικά masters. Δυστυχώς λίγα δείγματα υπάρχουν προς το παρόν. Καμία σχέση με κάτι αηδίες που άκουσα. Λ.Σ.