Πολυκάναλος με όριο τα 1300 ευρώ

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.642
Π.χ. Specs rx a 2040
Power Output: 9 x 140 watts (8 ohms, 2 channels driven)

Τι εννοεί??? με μια πρόχειρη ματιά βγάζει κανείς το συμπέρασμα ότι ο παραπάνω διαθέτει ισχύ 140 βαττ ανά κανάλι σε εννεα κάναλη χρήση.
;)

• Like
Reactions: PPG

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.991
Φυσικά, όμως ο κάθε κάτοχος μιας τέτοιας συσκευής σπάνια γνωρίζει ότι το μηχάνημά του σε μια κανονική χρήση δεν αποδίδει πάνω από 40-50 βατ στην καλύτερη των περιπτώσεων. (Εξαιρούνται φυσικά τα μέλη του forum, λόγω επιπέδου γνώσεων στο αντικείμενο...:angel:)

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.642
40-50 watts είναι υπεραρκετά για θέαση ταινιών σε υψηλή ένταση.
Τα μουφο140 είναι γι' αυτούς που θέλουν πίσω απ' τα ηχεία να γράφει πεντακόσα βαττ!

Reaction score
865
Αρχιζει και πεφτει μια χαρα η τιμη του 7010.. Στα 1230 μαζι με μεταφορικα τωρα απο ebay.
Μηπως τελικα να μετρηθουμε να δουμε ποσοι μαζευμομαστε ,μπας και πετυχουμε καλη τιμη και απο Ελλαδα?

http://www.ebay.de/itm/Marantz-SR70...662846?hash=item3d16270c3e:g:-5QAAOSwsFpWSgaM
Το προβλημα ειναι οτι με τα καπιταλ δεν ξερεις αν κανεις κτυπημα κ το αγορασεις,καλυτερα να εχει και μαγαζι ωστε αν σου κτυπησει η καρτα να μην μπλεξεις με ebay και πωλητη! Στο αμαζον ειναι καλυτερα γιατι αν δεν γινει η πληρωμη τα παρατας κ στον επομενο! Απο εμπειρια μου αυτον τον καιρο ειναι λαχειο η αγορα και παιζει ρολο το τι δηλωνει οτι πουλαει ο καθε εμπορος! Εχω αγορασει παιδικο καθισμα με 200 ευρω και δεν μπορουσα θηκη κινητου με 3 ευρω!

Timaras

Reaction score
2.144
Πιο παλιά λέγαν κάποιοι ότι με σειρά,τα συστήματα ισσοστάθμησης κατατάσσονταν ως εξής:Mcacc,Audyssey και τρίτο και καταϊδρωμένο το Ypao.(Μιλώ για τις εταιρίες που πουλάν πιο πολύ εδώ στην Ελλάδα).Τώρα συνεχίζει να υφίσταται αυτή η διαφορά?

Reaction score
228
Άρα τελικά βρε παιδιά αν οι Yamaha υστερούν σε ισχύ και έχουν και άχρηστο σύστημα ισοσταθμισης, και αν οι marantz υπερτερούν και στο δικάναλο, γιατί τους επιλέγουν τόσοι πολλοί?

Αξιοπιστία μόνο?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.300
Αξιοπιστία μόνο?
Δεν είναι και λίγο. Από την άλλη δεν νομίζω ότι υστερούν στη μουσική, ενώ οι δυνατότητές τους στις χειροκίνητες ρυθμίσεις είναι πολύ μεγαλύτερες.

Reaction score
207
Βρε λες να πάρω τον 7010 αποξω και να μην περιμένω 2 μήνες των 2050 που θα βγει και ποιο ακριβώς;

Reaction score
228
Και εγώ Yamaha έχω και κατανοώ αυτό που λέει ο Zizik περί απαιτούμενης ισχύος, αλλά όσο να ναι εκνευρίζομαι όταν βλέπω τα αντίστοιχα μοντέλα της pioneer να κρατάνε π.χ. Το 90% της ισχύος τους στο πολυκαναλο και ο δικός μου να πέφτει κάτω από το μισο:(

Reaction score
1.390
αυτα δεν ειναι νομιμα πραγματα..

την εγγύηση τη δινει η μαραντζ και οχι ο καθε αντιπρόσωπος...

ειναι σαν αυτο που λενε για τα αυτοκινητα , οτι αν δεν κανεις σερβις στην αντ/πεια δε θα εχεις εγγυηση..
πραγμα που δεν εχει ισχύ , απο τη στιγμη που κανεις σωστα οπου θελεις τα σερβις κ με σφραγιδα του συνεργειου σου , οοολα καλα

Reaction score
207
Εντάξει μεγάλο θέμα ανοίγεις κι έχει ξανά συζητηθεί,το θέμα είναι να μην μπλέξεις και γίνεις μπαλάκι....

Timaras

Reaction score
2.144
Ακριβώς αυτό είναι το θέμα.Τη δουλειά σου μπορεί να την κάνεις αλλά μετά από ταλαιπωρία.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.991
Στην κατηγορία των 600-700€ ισχύει αυτό?
Θεωρώ ότιακόμη στην χαμηλή κατηγορία η Yamaha διαθέτει αξιοπρεπέστατα μηχανήματα.
Κατ αρχάς μάλλον πρέπει να είναι οι πιο μουσικοί της χαμηλής κατηγορίας.

Επίσης ισχύουν και εδώ οι πολλές παραμετροποιήσεις στον ήχο. (Διαθέτουν τις περισσότερες επιλογές σε dsp και μάλιστα παραμετροποιήσημα).

Και στις μεγαλύτερες σειρές πιστεύω ότι είναι ισάξιοι με τον ανταγωνισμό, απλώς ζητούν κάτι περίσσότερο για την απόκτησή τους.
Τέλος, Μην ξεχνάμε ότι τα πολλά βατ από μόνα τους δεν φέρνουν την ποιότητα.

Τώρα αν κλείνω αυτήν την στιγμή προς τον 7010, νομίζω ότι στο ποσό που διαθέτω 1200-1300 ευρώ είναι η καλύτερη επιλογή, γνώμη βέβαια, χωρίς προσωπική εμπειρία (ακρόαση), αλλά από αυτά που έχω διαβάσει όλον αυτό τον καιρό στο διαδίκτυο.

Reaction score
865
Εγω ειμαι της αποψης οτι αν κερδισεις κανα 400-500 ρικο αξιζει το ρισκο,ηδη εχω εναν 876 απο το 2008 και δεν ειχα ποτε προβλημα! Και φυσικα ο επομενος 7010 η 6200 απεξω θα ειναι! Ως γνωστον οι Ελληνικες τιμες φρεναρουν στο -20% αποσο εχω δει στο σκρουτζ ενω οι εξω συνεχιζουν την κατρακυλα! 40-50% αναλογα την διαθεσιμοτητα του στοκ! Επισης μεγαλα μαγαζια δεχονται επιστροφη σε θεμα εγγυησης απλως υπαρχει επιβαρυνση μεραφορικων!

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.991
Και εγώ ψάχνω τον 7009 σε προσφορά. Μέχρι τώρα έχω προσφορά για 1021 στον 7009 & 1180 στον 7010 με τα μεταφορικά,, από de.

Timaras

Reaction score
2.144
Προσωπικά πιστεύω ότι οι περισσότεροι που επιλέγουν ενισχυτή στη χαμηλομεσαία κατηγορία,επιλέγουν ουσιαστικά σύστημα ισσοστάθμησης (σε auto mode) και φινίρισμα.Όσο αφορά την ισχύ,ούτως ή άλλως,η ανακοινώσιμη από τις εταιρίες είναι παραμύθι.Όλοι οι ενισχυτές σ'αυτήν την κατηγορία έχουν ένα τυπικό τροφοδοτικό της τάξης των 450W περίπου,που κατά την άποψή μου φτάνει και περισσεύει για το μέσο ακροατή που έχει βάλει ένα σετ ηχείων στο σαλόνι για να ακούει πολυκάναλα.Ακόμα και γλέντι κάνεις με έναν τέτοιο ενισχυτή αν τον έχεις να παίζει κανα ευκολοδιέγερτο ηχείο δαπέδου.
Τώρα,αν θα βγάζει 45,53 ή 63w ανά κανάλι,δε νομίζω ότι κάνει τη διαφορά στο αφτί στη θέση ακρόασης.Νομίζω ότι περισσότερο έχει να κάνει αυτό με την επιλογή των ηχείων και όχι τόσο με τον ενισχυτή.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.055
Members
38.288
Νεότερο μέλος
Sergios15