Πολυκάναλος με όριο τα 1300 ευρώ

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.642
Ή τιμή και το remote, αφού θα συνδεθεί εν σειρά με τον 5000.

• Like
Reactions: PPG

Reaction score
4.327
Ρε συ Μήτσε δεν θα υπάρχει κάποιο delay στον δεύτερο av? Aπό το hdmi out του 5000 δεν θα πέρνει σήμα αυτός;

Reaction score
228
Πολύ καλό site.

Μου αρέσουν οι προσφορές στα προηγούμενα μοντέλα της marantz (Σειρά 7), denon (4100).
Από yamaha ξέμειναν.
Τέτοια site πάντως, έχουν πολύ ενδιαφέρον! Απορώ που τα βρίσκετε, έχω φάει το διαδίκτυο και δεν μπόρεσα να βρω ούτε μία προσφορά..... μάλλον άσχετος....
Έχω αγοράσει από το συγκεκριμένο κατάστημα, όλα καλά.
Στείλε τους πάντως Mail αν σε ενδιαφέρει κάτι συγκεκριμένο, πολλές φορές το έχουν στο site και έχουν ξεστοκαρει.

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.642
Ρε συ Μήτσε δεν θα υπάρχει κάποιο delay στον δεύτερο av? Aπό το hdmi out του 5000 δεν θα πέρνει σήμα αυτός;
Το ελάχιστο delay, αν υπάρχει, θα είναι σταθερό. Βάζεις λίγο στον πρώτο (5000) και τέλος.

• Like

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Στέλνοντας σήμα με ενα χαηντιεμαη σπλιτερ απο την πηγή σου, αν έχεις μόνο μια δηλαδή να υποθέσω πως αυτη η καθυστέρηση εκμηδενίζεται σχεδόν ε;

• Like

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.991
Καλό Απόγευμα,

Έχω φάει τα rew στι διαδίκτυο και έχω κολλήσει με την σειρά 7 της marantz.
Πρώτον, έχει καταπληκτικό σχεδιασμό, και δεύτερον πρέπει σε μουσική (αυτό που με ενδιαφέρει πρωταρχικά) να είναι ανώτερος από τον ανταγωνισμό.

Κοιτάζω κάτι σε αυτήν την κατηγορία (δηλαδή θέλω κάτι καλύτερο από την σειρά 7 της yamaha) διότι σκέπτομαι να τον χρησιμοποιώ και σαν pro, παράλληλα με τον βασικό προενισχυτή μου!

Όπως γνωρίζετε, τα klipsch μου, (τα οποία προσωπικά δεν τα αλλάζω με τίποτα) λόγω της ιδιομορφίας τους στον ήχο κάποιους ίσως τους κουράζουν. Τις προηγούμενες ημέρες λοιπόν ασχολήθηκα λίγο με τον 767 και έριξα μια ματιά στην αυτόματη ισοστάθμιση.
Παρατήρησα λοιπόν ότι στα κύρια ηχεία μου klipsch rf 62 II έκανε κάποιες παραπάνω διορθώσεις από ότι στα υπόλοιπα ηχεία. Αυτό δε φαίνεται άνετα και στην καμπύλη του παραμετρικού ισοσταθμιστή για τα ηχεία αυτά. Κατόπιν τον έθεσα στην επιλογή flat, και το αποτέλεσμα ήταν μπορώ να πω, πάρα πολύ καλό. Από ότι κατάλαβα, έκοψε κάποιες συχνότητες στα υψηλά και έδωσε έμφαση στην μεσαία περιοχή.
Με λίγα λόγια, μαλάκωσε ο ήχος του συστήματος, παρ όλα αυτά προσωπικά προτιμώ φυσικά το αποτέλεσμα με τον κανονικό pro, όμως δεν χάνω τίποτα να έχω μια εναλλακτική πρόταση γυρνώντας τον ήχο στον av.

(Αν ενδιαφέρει κάποιον, μπορώ να ανεβάσω φωτογραφία με το αποτέλεσμα που φαίνεται στην καμπύλη ισοστάθμισης του.)

Εφ όσον λοιπόν ο 767 τα καταφέρνει μια χαρά και σαν pro, φαντάζομαι ότι ένας av μεγαλύτερης σειράς, με ποιοτικότερα dac κλπ, θα είναι ότι καλύτερο για την περίπτωσή μου!

• Like

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.991
Και εγώ, σαν φανατικός της yamaha θεωρώ ότι ο 7010, 7009 είναι αυτήν την περίοδο η καλύτερη πρόταση στο κόστος του:
Είναι ένα από τα κορυφαία κομμάτια στην σειρά της εταιρείας, ενώ η yamaha έχει αρκετά ακόμη μοντέλα για να φτάσει κάποιος στην κορυφή.

Και διαβάζοντας στα διάφορα rew νομίζω ότι δεν κάνω λάθος, σχετικά με χαρακτηριστικά, ποιότητα - ήχου, δυνατοτήτων, κατασκευής.

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.642
http://www.soundandvision.com/content/marantz-sr7010-av-receiver-review

------------------------------------------------------0.1% THD 1.0% THD
2 Channels Continuously Driven, 8-Ohm Loads 128.7 watts 168.8 watts
2 Channels Continuously Driven, 4-Ohm Loads 201.7 watts 235.3 watts
5 Channels Continuously Driven, 8-Ohm Loads 84.3 watts 113.1 watts
7 Channels Continuously Driven, 8-Ohm Loads 83.2 watts 103.4 watts

Reaction score
865
Οι denon παντως στα τελειωματα της τιμης τους πλησιαζουν τους marantz αλλα ο 6200 βγηκε κανα τριμηνο αργοτερα απο τον 7010 οποτε δεν βλεπω να περιμενει καποιος ! Νομιζω ο denon ειναι λιγο ποιο δυνατος και ποιο κομψος κατ εμενα!

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.991
Οδηγίες στα Ελληνικά υπάρχουν για marantz?
Για την yamaha πάντως (767) δεν μπόρεσα ποτέ να βρω!

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.991
Λοιπόν το υποψιαζόμουν, αλλά δεν γνώριζα ότι πέφτουν τόσο πολύ τα watt σε πολυκάναλη απόδοση.

Προσέξτε σε τεστ (από το παραπάνω site-soundandvision ) για τον yamaha 2040, τα αποτελέσματα:

2 channels driven continuously into 8-ohm loads:
0.1% distortion at 169.7 watts
1% distortion at 195.9 watts

5 channels driven continuously into 8-ohm loads:
0.1% distortion at 46.9 watts 1% distortion at 65.4 watts

7 channels driven continuously into 8-ohm loads:
0.1% distortion at 42.3 watts
1% distortion at 63.1 watts

Analog frequency response in Pure Direct mode:
–0.01 dB at 10 Hz
–0.01 dB at 20 Hz
+0.04 dB at 20 kHz
–2.68 dB at 50 kHz

Analog frequency response with signal processing:
–1.02 dB at 10 Hz
–0.30 dB at 20 Hz
–0.35 dB at 20 kHz
–14.53 dB at 50 kHz

Read more at http://www.soundandvision.com/conte...eceiver-review-test-bench#vLTTDUt4dsqcKQ7Y.99

http://www.soundandvision.com/conte...eceiver-review-test-bench#FBuIZUjjgjZHd3P1.97

Βέβαια, τα μαθηματικά και η Νόμοι της φύσης, ποτέ δεν κάνουν λάθος, αλλά μου αρέσει τι αναγράφουν στα προσπέκτους τους!

Last edited:

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.642
Αυτό είναι worst-case scenario, αφού σχεδόν ποτέ δε θα χρειαστεί να δώσει ένας ενισχυτής όλα τα watts σε όλα τα κανάλια. Υπάρχουν πολύ λίγα και μικρής διάρκειας ξεσπάσματα τέτοιου είδους σε ταινίες.
Δείχνει φυσικά κάτι, κυρίως για την τροφοδοσία, αλλά αφορά μόνο όσους παίζουν πολύ δυνατά με ολοκληρωμένο. Δηλαδή ελάχιστους. :D

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.991
Π.χ. Specs rx a 2040
Power Output: 9 x 140 watts (8 ohms, 2 channels driven)

Τι εννοεί??? με μια πρόχειρη ματιά βγάζει κανείς το συμπέρασμα ότι ο παραπάνω διαθέτει ισχύ 140 βαττ ανά κανάλι σε εννεα κάναλη χρήση.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.991
Αυτό είναι worst-case scenario, αφού σχεδόν ποτέ δε θα χρειαστεί να δώσει ένας ενισχυτής όλα τα watts σε όλα τα κανάλια. Υπάρχουν πολύ λίγα και μικρής διάρκειας ξεσπάσματα τέτοιου είδους σε ταινίες.
Δείχνει φυσικά κάτι, κυρίως για την τροφοδοσία, αλλά αφορά μόνο όσους παίζουν πολύ δυνατά με ολοκληρωμένο. Δηλαδή ελάχιστους. :D
Μάλιστα, έτσι εξηγείται λοιπόν!
Μόνο που έτσι που τα αναφέρουν στα προσπέκτους, προκαλούν σύγχυση.

Πχ Κάθε καλόπιστος μπορεί να πει, σιγά ο A-S2100 πχ βγάζει 2 χ 100 w. το δικό μου το κελεπούρι πετά έτσι για πλάκα 140 χ 9 κανάλια, και στοιχίζει και λιγότερα.... :fuckyou:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.055
Members
38.288
Νεότερο μέλος
Sergios15